X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko myślę jak koleżanka wyżej. Że jeżeli to tylko jedyna przeszkoda to powinno się udać. Ale staraj się o tym nie myśleć, choć wiem że to nie łatwe.
    Karolina no zobaczymy jak to u mnie będzie :P oby cokolwiek wyrosło hahah w zeszłym cyklu były dwa pęcherzyki

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 wrote:
    KarolinaSeven a miałaś jakieś wskazania żeby brać luteinę? Ja nic nie biorę, iui miałam na cyklu naturalnym przy pęcherzykach 23mm i 24mm. Dzisiaj mam nadzieję dowiedzieć się czy pękły. Nie wiem czy 10 dni po iui to nie za wcześnie na testowanie tzn. ja wolę się nie nastawiać i chyba wyczekam do terminu spodziewanej @. Chyba, że mnie zaskoczy @ wcześniej;/
    Nie po prostu doktor sie upewnila ze pecherzyki pekly wiec mam brac lutke a iui mialam w sobote 23, wiec beta po 13 dniach od iui a po 10 od wlaczenia lutki ;)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka
    Trzymam kciuki! :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania8306
    co u Ciebie ? jak sytuacja z bakteriami?

Promyczku
    powtarzalas dzis bete? :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie powtarzalam ,poczekam do czwartku tak jak mowil mi lekarzchyba tak bedzie lepiej,bo jesczcze wszystko moze się zdarzyć..
    Ania ,no wlasnie co u Ciebie?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a w ktorym dpo robilas bete?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale dziewczyny dużo piszecie ;D Nienadążam czytać ;P

Fasolko_przyjdz
    mamy bardzo podobną histori! :D też jestem 2 lata po ślubie, troche ponad 1,5roku starań i tez własnie dowiedziałam sie o wrogim sluzie.Ale ja to akurat wręcz modliłam sie o taki wynik - bo to oznaczało, że w końcu znalazłam przyczynę niepowodzeń. Bo u nas też cała reszta jest w normie.
    Mi dr powiedziała, że nie można stwierdzić na 100% czy to wina śluzu i słabych plemników. W każdym razie w następnym cyklu podchodzimy do pierwszego IUI ;)

ania8306
    i co? udało Ci się coś zadzialaś z dzisiejszym IUI/ Czy jednak nie podchodziliście?

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, chciałabym zmienić swoją nazwę, jest to w ogóle możliwe?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widzialam nigdzie takiej opcji, Ale może napisz do obslugi? ja też bym chętnie zmieniła, na jakąś bardziej lotną :P

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina seven na razie masz ladny nowy obrazek::P
    robilam bete 11 dpo,a zrobie jeszcze jedna 14 dpo
    z dissiejszego testu sikanego nic nie wyszlo
    boje sie robic te bete"

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Karolina seven na razie masz ladny nowy obrazek::P
    robilam bete 11 dpo,a zrobie jeszcze jedna 14 dpo
    z dissiejszego testu sikanego nic nie wyszlo
    boje sie robic te bete"

Wiesz co nie ma co się martwić.. tak czasami bywa. Jestem tego przykładem. Miałam w zasadzie identyczną sytuację jak Twoja.. 14 dni po pregnylu pozytywny test czułość 20.. a potem 19 dnia po negatywny.. i na drugi dzień @. Czasem tak jest że mało brakuje, ale coś tam nie pójdzie do końca ok. Postaraj się nie dołować!

niedoświadczona 32

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika*** wrote:
    nie widzialam nigdzie takiej opcji, Ale może napisz do obslugi? ja też bym chętnie zmieniła, na jakąś bardziej lotną :P
    No wlasnie ja tez bym chciala jakis 'nieimienny' :p i nie moge znalezc takiej opcji :(

Promyczku
    dziekuje :) a jesli chodzi o test to nie przejmuj sie (wiem latwo mowic...) tylko poczekaj na bete, niestety nie mamy na to wplywu :( a tak bardzo bysmy chcialy miec np. jesc i robic cos co jedza tylko kobietki ktore chca byc w ciazy... zycie byloby zbyt piekne...

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak,zostaje nam myślec pozytywnie:)
    ania odezwij sie

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Szafirkowa Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko....
    Przeprowadziłam się w okolice Warszawy, już ponad dwa lata staramy się o potomka, wszystkie badanie ok, laparoskopia, hsg też nic nie wykazało, clo biorę i nic nie daje, a dłużej braż też nie można zaczynam myśleć o IUI. Ostatnio, aby ograniczyć wydatki poszła p skierowanie do Poradni Leczenia Niepłodności (dotąd wszystkie badania i wizyty prywatne). Moje pytanie - którą poradnie polecacie...Karową czy Starynkiewicza? A może zupełnie coś innego? Wiem, że na starynkiewicza robią iui nie wiem jak na karowej? Nie mówcie o prywatnych klinikach bo już mnie na nie po prostu nie stać ;/ Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i rady.

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirkowa wrote:
    Mam pytanko....
    Przeprowadziłam się w okolice Warszawy, już ponad dwa lata staramy się o potomka, wszystkie badanie ok, laparoskopia, hsg też nic nie wykazało, clo biorę i nic nie daje, a dłużej braż też nie można zaczynam myśleć o IUI. Ostatnio, aby ograniczyć wydatki poszła p skierowanie do Poradni Leczenia Niepłodności (dotąd wszystkie badania i wizyty prywatne). Moje pytanie - którą poradnie polecacie...Karową czy Starynkiewicza? A może zupełnie coś innego? Wiem, że na starynkiewicza robią iui nie wiem jak na karowej? Nie mówcie o prywatnych klinikach bo już mnie na nie po prostu nie stać ;/ Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i rady.
    Jesli chodzi o leczenie w Wawie to niestety nie pomoge, ale wiem ze klinika Novum jest bd , sama chcialam sie tam udac ;)
    A jak z clo? Co to znaczy ze nic nie dalo? Jakie mialas pecherzyki przy braniu clo?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirkowa
    a badaliscie nasienie meza?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My jednak dzisiaj nie podchodziliśmy do iui :-( Mam nadzieję że w kolejnym cyklu się uda. Ale i tak będę na forum żeby wam kibicować :-)

Z <3 u nas kiepsko, wczoraj nie było, dzisiaj mój mąż też nie ma siły, za gorąco, objedzony, zmęczony itp. No masakra co ja z nim mam. A ja się ciut łudzę że może naturalny strzał by się udał... Zobaczę czy da radę ;-) Kupiłam dobrego szampana, w końcu mam imieniny i zrelaksuję się :-D

Za nowe dziewczyny też trzymam kciuki.

Karolina jaki romantyczny avatar :-)

Promyczku no jak to negatywny. Nie nie i nie. Czekam na pozytywną betę <3

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Hej dziewczyny. My jednak dzisiaj nie podchodziliśmy do iui :-( Mam nadzieję że w kolejnym cyklu się uda. Ale i tak będę na forum żeby wam kibicować :-)

Z <3 u nas kiepsko, wczoraj nie było, dzisiaj mój mąż też nie ma siły, za gorąco, objedzony, zmęczony itp. No masakra co ja z nim mam. A ja się ciut łudzę że może naturalny strzał by się udał... Zobaczę czy da radę ;-) Kupiłam dobrego szampana, w końcu mam imieniny i zrelaksuję się :-D

Za nowe dziewczyny też trzymam kciuki.

Karolina jaki romantyczny avatar :-)

Promyczku no jak to negatywny. Nie nie i nie. Czekam na pozytywną betę <3
    szkoda :( no w takim razie mocno zaciskam kciuki za kolejny cykl :*

Ojejku moj maz to jest maszyna do sexu, czasami sie smiejemy ze bozia odebrala mu mozliwosc robienia dzieci bo pewnie mialby ich z kilkanascie hehe :D

ah no romantyczny :D tak mi sie spodobal ;)

Aha Ania wszystkiego naj naj naj z olazji imienin ! Zdrowka ! <3

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zbałamuc go i tyle,uzyj swoich sztuczek ,co by sie Twoje warunki nie zmarnowały:P
    i własnie naturalny strzał sie uda:)
    ech ci faceci ,za goraco im ,no nie wytrzymam:P
    ja tez czelam na pozytywna:)

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aWŁASNIE NAJLEPSZEGO i spełnienia marzenia:**

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ