X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko myślę jak koleżanka wyżej. Że jeżeli to tylko jedyna przeszkoda to powinno się udać. Ale staraj się o tym nie myśleć, choć wiem że to nie łatwe.
    Karolina no zobaczymy jak to u mnie będzie :P oby cokolwiek wyrosło hahah w zeszłym cyklu były dwa pęcherzyki

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 wrote:
    KarolinaSeven a miałaś jakieś wskazania żeby brać luteinę? Ja nic nie biorę, iui miałam na cyklu naturalnym przy pęcherzykach 23mm i 24mm. Dzisiaj mam nadzieję dowiedzieć się czy pękły. Nie wiem czy 10 dni po iui to nie za wcześnie na testowanie tzn. ja wolę się nie nastawiać i chyba wyczekam do terminu spodziewanej @. Chyba, że mnie zaskoczy @ wcześniej;/
    Nie po prostu doktor sie upewnila ze pecherzyki pekly wiec mam brac lutke a iui mialam w sobote 23, wiec beta po 13 dniach od iui a po 10 od wlaczenia lutki ;)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka
    Trzymam kciuki! :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania8306
    co u Ciebie ? jak sytuacja z bakteriami?

Promyczku
    powtarzalas dzis bete? :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie powtarzalam ,poczekam do czwartku tak jak mowil mi lekarzchyba tak bedzie lepiej,bo jesczcze wszystko moze się zdarzyć..
    Ania ,no wlasnie co u Ciebie?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, a w ktorym dpo robilas bete?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ale dziewczyny dużo piszecie ;D Nienadążam czytać ;P

Fasolko_przyjdz
    mamy bardzo podobną histori! :D też jestem 2 lata po ślubie, troche ponad 1,5roku starań i tez własnie dowiedziałam sie o wrogim sluzie.Ale ja to akurat wręcz modliłam sie o taki wynik - bo to oznaczało, że w końcu znalazłam przyczynę niepowodzeń. Bo u nas też cała reszta jest w normie.
    Mi dr powiedziała, że nie można stwierdzić na 100% czy to wina śluzu i słabych plemników. W każdym razie w następnym cyklu podchodzimy do pierwszego IUI ;)

ania8306
    i co? udało Ci się coś zadzialaś z dzisiejszym IUI/ Czy jednak nie podchodziliście?

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, chciałabym zmienić swoją nazwę, jest to w ogóle możliwe?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widzialam nigdzie takiej opcji, Ale może napisz do obslugi? ja też bym chętnie zmieniła, na jakąś bardziej lotną :P

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina seven na razie masz ladny nowy obrazek::P
    robilam bete 11 dpo,a zrobie jeszcze jedna 14 dpo
    z dissiejszego testu sikanego nic nie wyszlo
    boje sie robic te bete"

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Karolina seven na razie masz ladny nowy obrazek::P
    robilam bete 11 dpo,a zrobie jeszcze jedna 14 dpo
    z dissiejszego testu sikanego nic nie wyszlo
    boje sie robic te bete"

Wiesz co nie ma co się martwić.. tak czasami bywa. Jestem tego przykładem. Miałam w zasadzie identyczną sytuację jak Twoja.. 14 dni po pregnylu pozytywny test czułość 20.. a potem 19 dnia po negatywny.. i na drugi dzień @. Czasem tak jest że mało brakuje, ale coś tam nie pójdzie do końca ok. Postaraj się nie dołować!

niedoświadczona 32

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika*** wrote:
    nie widzialam nigdzie takiej opcji, Ale może napisz do obslugi? ja też bym chętnie zmieniła, na jakąś bardziej lotną :P
    No wlasnie ja tez bym chciala jakis 'nieimienny' :p i nie moge znalezc takiej opcji :(

Promyczku
    dziekuje :) a jesli chodzi o test to nie przejmuj sie (wiem latwo mowic...) tylko poczekaj na bete, niestety nie mamy na to wplywu :( a tak bardzo bysmy chcialy miec np. jesc i robic cos co jedza tylko kobietki ktore chca byc w ciazy... zycie byloby zbyt piekne...

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak,zostaje nam myślec pozytywnie:)
    ania odezwij sie

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Szafirkowa Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko....
    Przeprowadziłam się w okolice Warszawy, już ponad dwa lata staramy się o potomka, wszystkie badanie ok, laparoskopia, hsg też nic nie wykazało, clo biorę i nic nie daje, a dłużej braż też nie można zaczynam myśleć o IUI. Ostatnio, aby ograniczyć wydatki poszła p skierowanie do Poradni Leczenia Niepłodności (dotąd wszystkie badania i wizyty prywatne). Moje pytanie - którą poradnie polecacie...Karową czy Starynkiewicza? A może zupełnie coś innego? Wiem, że na starynkiewicza robią iui nie wiem jak na karowej? Nie mówcie o prywatnych klinikach bo już mnie na nie po prostu nie stać ;/ Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i rady.

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirkowa wrote:
    Mam pytanko....
    Przeprowadziłam się w okolice Warszawy, już ponad dwa lata staramy się o potomka, wszystkie badanie ok, laparoskopia, hsg też nic nie wykazało, clo biorę i nic nie daje, a dłużej braż też nie można zaczynam myśleć o IUI. Ostatnio, aby ograniczyć wydatki poszła p skierowanie do Poradni Leczenia Niepłodności (dotąd wszystkie badania i wizyty prywatne). Moje pytanie - którą poradnie polecacie...Karową czy Starynkiewicza? A może zupełnie coś innego? Wiem, że na starynkiewicza robią iui nie wiem jak na karowej? Nie mówcie o prywatnych klinikach bo już mnie na nie po prostu nie stać ;/ Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i rady.
    Jesli chodzi o leczenie w Wawie to niestety nie pomoge, ale wiem ze klinika Novum jest bd , sama chcialam sie tam udac ;)
    A jak z clo? Co to znaczy ze nic nie dalo? Jakie mialas pecherzyki przy braniu clo?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szafirkowa
    a badaliscie nasienie meza?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My jednak dzisiaj nie podchodziliśmy do iui :-( Mam nadzieję że w kolejnym cyklu się uda. Ale i tak będę na forum żeby wam kibicować :-)

Z <3 u nas kiepsko, wczoraj nie było, dzisiaj mój mąż też nie ma siły, za gorąco, objedzony, zmęczony itp. No masakra co ja z nim mam. A ja się ciut łudzę że może naturalny strzał by się udał... Zobaczę czy da radę ;-) Kupiłam dobrego szampana, w końcu mam imieniny i zrelaksuję się :-D

Za nowe dziewczyny też trzymam kciuki.

Karolina jaki romantyczny avatar :-)

Promyczku no jak to negatywny. Nie nie i nie. Czekam na pozytywną betę <3

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Hej dziewczyny. My jednak dzisiaj nie podchodziliśmy do iui :-( Mam nadzieję że w kolejnym cyklu się uda. Ale i tak będę na forum żeby wam kibicować :-)

Z <3 u nas kiepsko, wczoraj nie było, dzisiaj mój mąż też nie ma siły, za gorąco, objedzony, zmęczony itp. No masakra co ja z nim mam. A ja się ciut łudzę że może naturalny strzał by się udał... Zobaczę czy da radę ;-) Kupiłam dobrego szampana, w końcu mam imieniny i zrelaksuję się :-D

Za nowe dziewczyny też trzymam kciuki.

Karolina jaki romantyczny avatar :-)

Promyczku no jak to negatywny. Nie nie i nie. Czekam na pozytywną betę <3
    szkoda :( no w takim razie mocno zaciskam kciuki za kolejny cykl :*

Ojejku moj maz to jest maszyna do sexu, czasami sie smiejemy ze bozia odebrala mu mozliwosc robienia dzieci bo pewnie mialby ich z kilkanascie hehe :D

ah no romantyczny :D tak mi sie spodobal ;)

Aha Ania wszystkiego naj naj naj z olazji imienin ! Zdrowka ! <3

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zbałamuc go i tyle,uzyj swoich sztuczek ,co by sie Twoje warunki nie zmarnowały:P
    i własnie naturalny strzał sie uda:)
    ech ci faceci ,za goraco im ,no nie wytrzymam:P
    ja tez czelam na pozytywna:)

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aWŁASNIE NAJLEPSZEGO i spełnienia marzenia:**

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ