INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
zapałka ja kiedys nad tym myślałam z mężem jak jeszcze nie mielismy zrobionego nasienia, był o tym program chyba w dzień dobry tvn, poszukaj w google, na pewno znajdziesz07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Hej kochane
Krolina Kciukam
zapałka co do cyrosa niestety koszta sa spore ..za sam transport nasienia jak liczylismy wychodził nam okolo 1000 zł pls podatek ktory rzeba zapłacic
w sumie my jak oobliczylismy za nasienie nadajace sie do IUI z transortem i podatkiem wychodziło nas za 2 słomki cos koło 2-3 tysdlatgeo podjelismy decyzje ze t nasienie zamówimy ale tylko wtedy jak dojdzie do IVF wtedy mozna zamówic słomke jedna z MOT 5 wiec te tansze
do IUI trzeba by bylo mmiec MOT 10 minimumWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 09:16
-
Ania_84 co ja bym bez Ciebie zrobiła
Pyatii Tobie również dziękuje! Znalazłam
My w ogóle się nie nastawiamy na IVF, przynajmniej narazie..
Dzięki raz jeszcze!
Teraz czeka mnie rozmowa z moim M. jak on to wszystko widzi.04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami.. -
Zapałka ja geeneralnie byłam nawet skłonna zapłacic ale kasa nas zblokowała
mielismy jzu wybranego dawce nawet słchalismy jego głosu
Mi takie dawstwo bardzo sie podoba moza troche "poznac" dawce dowiedziec sie wiecej na temat tego jak wygladli jego dziadkowie bo de facto najwiecej dziedziczy sie co dugie pokoleniemasz tam wglad do tego czy rodzce , rodzenstwo, dziadkowie zmarli z przyczyn naturlnych czy z powodu jakiej choroby ktora dzieckomoze odziedziczyc .. na pewno jesli sie zdecydujecie to juz odłózcie wiecej i zamówcie kilka słomek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 09:26
-
Ania_84 masz bardzo dużo racji w tym wszystkim co piszesz.
To takie ważne! Chyba rzeczywiście tak zrobimy jak mówisz i jak już znajdziemy odpowiedniego kandydata to trudno, nie będziemy tego przeliczać na złotówki tylko kupimy więcej, bo obawiam się że na pierwszym podejściu się nie skończy.
A czy któraś z Was (korzystających z nasienia dawcy) zastanawiała się nad tym, by poprosić o pomoc kogoś znajomego, by mieć świadomość kto będzie biologicznym ojcem dziecka? Kiedyś się nad tym zastanawiałam..
Taka wiedza kiedyś może być bezcenna.Ania_84 lubi tę wiadomość
04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
Promyczku ja widziałam twój post, odpisałam, ale też skasowali...
Bardzo, bardzo mi przykro
Ale już wiesz, że w twoim przypadku iui się sprawdza, więc próbuj kolejny razWspieram
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
29.07 marzenie.w 1/
01.08 Landryneczka 1/
04.08 klara_bella 2/Lunk_a lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
zapałka wrote:Ania_84 masz bardzo dużo racji w tym wszystkim co piszesz.
To takie ważne! Chyba rzeczywiście tak zrobimy jak mówisz i jak już znajdziemy odpowiedniego kandydata to trudno, nie będziemy tego przeliczać na złotówki tylko kupimy więcej, bo obawiam się że na pierwszym podejściu się nie skończy.
A czy któraś z Was (korzystających z nasienia dawcy) zastanawiała się nad tym, by poprosić o pomoc kogoś znajomego, by mieć świadomość kto będzie biologicznym ojcem dziecka? Kiedyś się nad tym zastanawiałam..
Taka wiedza kiedyś może być bezcenna.
zreszta nawet na spotkaniu z psychologiem tez toomawialismy
Ty nie mysl ze na jednym podejsciu sie nie skonczy tylko pomysl ze wiecej zamawiasz zeby dzieckomialo rodzenstwo tego samego dawcyhahah
Ania co sie stało z promyczkiem ?? bo nie widziałam postu ?/ -
Promyczkowi nie rośnie beta, prawdopodobnie ciąża biochemiczna
Dlaczego musimy tyle wycierpieć? Dlaczego się nie udaje...
Zapałka a ta torbiel to skąd? Niepęknięty pęcherzyk?
U mnie naturalnego CUDU nie będzie, test negatywny. Byłam dzisiaj na wymazach i pielęgniarka widziała jakiś hmm podejrzany kolor. Jeszcze tego brakuje żebym miała złe wyniki i znowu nie uda się podejście do iui7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ehhh
Promyczku wspieram wiem że to nie jest duze pocieszenie ale ja po cb na poczatku bylam załamana a pózniej stwierdziłam ze skoro zaskoczylo tzn ze mozna .. tylko cos do konca się nie zgrało
trzymam kciuki zeby wszytsko się ułożyło
Ania spokjnie nawetjesli by cos wyszło to masz czas do IUI zeby podleczyc - choc mam nadzieje ze nic nie wyjdzie
-
Dzięki Ania, tylko że właśnie poprzednia iui się nie odbyła przez biocenozę i jakieś tam bakterie, leczyłam się globulkami i po 3 dniach miałam zrobić dwa wymazy
Nie martwię się na zapas, dzisiaj czeka mnie miły dzień
Ale powiem wam, że siedzi we mnie to że się nie udaje i jesteście smutne7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 nie martw się tym podejrzanym kolorem. Ja miałam tak samo jak byłam w czerwcu jeszcze na posiewie z pochwy. Sama czułam, że coś jest nie tak, bo mnie czasem piekło i jeszcze ona mówi że jakiś dziwny kolor widzi.
Byłam pewna, że znów będzie antybiotyk, ale wyszło czyściutko. Nie martw się, będzie dobrze! Musi być.
Skąd torbiel, nie mam pojęcia. Pod koniec czerwca miałam robione USG i drożność - wszystko było w porządku, wczoraj byłam żeby określić dzień zabiegu no i się pojawiła.. Nie wiadomo skądWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 10:27
ania8306 lubi tę wiadomość
04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
Karolina seven *nie załamuj sie kochana i walcz dalej
Ania 84 beta mi spadła z 77 na 70,i odstawiłam luteine bo juz wiem ze to koniec i chyba to ciąza biochemiczna ,dopiero teraz zobaczyłam ze Ty tez jestes po niejwczesniej nawet nie wiedziałam co to
tez jestem załamana i na razie czekam na @
a czy Ty miałas poronienie samoistne i czy beta Ci spadła do konca? mam kocioł w glowie:(
ania 8306 własnie nie mozemy się martwic na zapas*2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Promyczku mi sama spadła beta ...zrób jeszcze jedna bete bo prawda jesttaka ze nie raz jest minimalny spadek ( w przypadku blizniaków) bo jeden obumiera a pozniej spowrotem rosnie wiec zrob kontrolnie - byłas u gina ??
-
u mnie raczej to juz potwierdziło sie ,tak przebiegały te bety
7-42-74-77-70
a miedzy 74 a 77 byly az 4 dni
tak bylam u gina jak bylo 4 tydz i 5 dzien,na usg nic nie bylo widac,zrobie jeszcze bete w poniedzialek i podejde do gina bo za darmo mam2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥