X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to faktycznie mały przyrost był :/

u mnie były nizsze bety i w sumie okres spóznil sie tydzien
    skontroluj jeszcze i badz pod kontrola gina doki beta nie spadnie

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zrobie,dzieki*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Lili_87 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey Dziewczyny mam pytanie czy te wszystkie badania przed inseminacja sa konieczne? Juz tlumacze o co mi chodzi, razem z mezem przed wyjazdem za granice robilismy badnia z krwi , ja wiadomo badanie ginekologiczne i HSG ktore wyszlo ok, maz badanie nasienia, badania z krwi te podstawowe ja mialam jeszcze przed HSG robione te na bakterie, i chodzi mi o to czy jak przyjedziemy na miesieczny urlop do Polski zdazymy zrobic inseminacje na podstawie tych badan? przyjezdzamy akurat z dwa trzy dni przed moja @, dzieki za odpowiedzi:)

Lili_87
  • bizona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapałka wrote:
    ania8306 nie martw się tym podejrzanym kolorem. Ja miałam tak samo jak byłam w czerwcu jeszcze na posiewie z pochwy. Sama czułam, że coś jest nie tak, bo mnie czasem piekło i jeszcze ona mówi że jakiś dziwny kolor widzi.
    Byłam pewna, że znów będzie antybiotyk, ale wyszło czyściutko. Nie martw się, będzie dobrze! Musi być.

Skąd torbiel, nie mam pojęcia. Pod koniec czerwca miałam robione USG i drożność - wszystko było w porządku, wczoraj byłam żeby określić dzień zabiegu no i się pojawiła.. Nie wiadomo skąd :(
    Zapalka ze tak powiem "witaj w klubie":(
    Wczoraj 3dc bylam na usg i mam torbiel 4cm. Jestem zalamana..oczywiscie jade teraz na tabletkach antykoncepcyjnych miesiac, pozniej kontrola..ale doktor powiedziala ze moze to trwac dluzej.
    Ja w necie oczywiście naczytalam sie juz ze torbiele powyzej 4cm kwalifikuja sie do operacji, do tego doktor mowila ze jak tylko mocno bedzie bolal mnie brzuch mam jechac na ostry dyzur..ja piernicze zawsze cos ..
    Zapalka a Tobie co lekarz mowil? Tez bierzesz antki?

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • zapałka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, we dwie zawsze raźniej..

Mi lekarz nic nie powiedział, tylko tyle, żeby się nie martwić, że to się zdarza kobietom i czasem nawet o tym nie wiedzą.

Nie dał mi żadnych lekarstw tylko powiedział, że mam przyjść na USG za tydzień i wtedy zobaczymy co będzie. Czy się wchłonie sama czy trzeba będzie jej pomóc jakimiś lekami. O operacji ani słowa no a powyżej 4 cm jest..

U nas nie trzeba antykoncepcji. Niestety..

04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
    09.2015 - koniec naszych marzeń

Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami..
  • bizona Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki ze sie wchlonie!
    Ja mam nadzieje ze po tych tabletkach anty zniknie mi w jednym cyklu.
    Daj znac koniecznie po kolejnym usg!:)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • zapałka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać!
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie też to cholerstwo znikło i więcej się nie pojawiło!

• zapałka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili_87 wrote:
    hey Dziewczyny mam pytanie czy te wszystkie badania przed inseminacja sa konieczne? Juz tlumacze o co mi chodzi, razem z mezem przed wyjazdem za granice robilismy badnia z krwi , ja wiadomo badanie ginekologiczne i HSG ktore wyszlo ok, maz badanie nasienia, badania z krwi te podstawowe ja mialam jeszcze przed HSG robione te na bakterie, i chodzi mi o to czy jak przyjedziemy na miesieczny urlop do Polski zdazymy zrobic inseminacje na podstawie tych badan? przyjezdzamy akurat z dwa trzy dni przed moja @, dzieki za odpowiedzi:)

Hej

Ja przed inseminacją miałam zrobić:

Hormony: FSH, AMH, PRL, TSH
    HBS, antyHBS, HCV, OWA, HIV, różyczka, taxoplazma J, MJfG,
    Chlamydia, cytologia oraz posiew z pochwy + drożność

ale kiedyś o tym rozmawiałyśmy z dziewczynami i co klinika to inne wymagania.

No i pamietaj, że badania mają jakąś tam ważność, nie wiem kiedy robiłaś ale badania z krwi są ważne 6 msc a z pochwy 2 z tego co mi wiadomo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 12:53

• Lili_87 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapałka wrote:
    Hej

Ja przed inseminacją miałam zrobić:

Hormony: FSH, AMH, PRL, TSH
    HBS, antyHBS, HCV, OWA, HIV, różyczka, taxoplazma J, MJfG,
    Chlamydia, cytologia oraz posiew z pochwy + drożność

ale kiedyś o tym rozmawiałyśmy z dziewczynami i co klinika to inne wymagania.

No i pamietaj, że badania mają jakąś tam ważność, nie wiem kiedy robiłaś ale badania z krwi są ważne 6 msc a z pochwy 2 z tego co mi wiadomo.
    dzieki za odpowiedz, a badania mialam robione wszystkie w maju, wiec calkiem niedawno:)

Lili_87
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili jak w maju to powinno wszystko przejść :-) Powodzenia :-)

KarolinaSeven trzymasz się? :-(

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven przykro mi :* ale jak to się mówi do 3 razy sztuka :)
    ja może test jutro jak się @ nie pojawi bo już czuje, że się zbliża... :|

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • GdzieśPoDrigiejStronieTęczy Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwile mnie nie było... musiałam "odchorować" lipcowy cykl i diagnozę.

Na szczęście w tym cyklu zareagowałam na leki i wczoraj podeszliśmy do 2 IUI, także możecie mnie dopisać do listy. Teraz pozostało tylko czekać...

ania8306 lubi tę wiadomość

starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
    22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
    28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
    AMH 0,18
    1 IUI 23.06 :(
    2 IUI 05.08 :(
    3 IUI 22.09 ?
  • KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wyslalam zapro napisze Ci coś:* Głowy do góry dziewczyny!!!!

• APS Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku tule :* strasznie mi przykro....

Karolina, trzymaj sie! wiem ze to trudne, bo juz tyle walczysz o dzidziusia, ale tak naprawde to z plemnikami dopiero 2 raz probujesz a przyjmuje sie ze zdrowa kobieta zazwyczaj potrzebuje kilku cyki aby zajsc... wiec wierze ze to nie jakis kolejny problem tylko po prostu potrzeba jeszcze troche szczescia aby komorki sie ladnie polaczyly.
    jak to jest, czy wybierajac sobie nasienie dawcy tez mozna wybrac jego parametry? i czy dawca moze byc kazdy kto ma nasienie w minimalnych normach czy tez sa wyzsze kryteria?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    u mnie raczej to juz potwierdziło sie ,tak przebiegały te bety
    7-42-74-77-70
    a miedzy 74 a 77 byly az 4 dni
    tak bylam u gina jak bylo 4 tydz i 5 dzien,na usg nic nie bylo widac,zrobie jeszcze bete w poniedzialek i podejde do gina bo za darmo mam
    Cześć, wiem co przezywasz,po pierwszej IUI przeszłam ciążę pozamaciczna:( beta była u mnie na początku jeszcze niższa bo zaczynała się od 17,potem 44,98,329 i 239... trzymaj się i nie poddawaj!mi się właśnie przytrafiła ciąża z zaskoczenia na naturalnym cyklu,nie umiem nawet powiedzieć kiedy dokładnie.Trzymam za Ciebie kciuki!

ana1122 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Zapalka ze tak powiem "witaj w klubie":(
    Wczoraj 3dc bylam na usg i mam torbiel 4cm. Jestem zalamana..oczywiscie jade teraz na tabletkach antykoncepcyjnych miesiac, pozniej kontrola..ale doktor powiedziala ze moze to trwac dluzej.
    Ja w necie oczywiście naczytalam sie juz ze torbiele powyzej 4cm kwalifikuja sie do operacji, do tego doktor mowila ze jak tylko mocno bedzie bolal mnie brzuch mam jechac na ostry dyzur..ja piernicze zawsze cos ..
    Zapalka a Tobie co lekarz mowil? Tez bierzesz antki?
    Tez miałam torbiel jednego razu,jak akurat trafiłam do kliniki niepłodności pełna nadziei. ..myślałam że mnie szlag trafi,po prostu nie pękł pęcherzyk i powstała cysta,jednym opakowaniem antyków zlikwidowalam ja,czas naprawdę szybko zlecial ale na początku była załamka ze kolejny miesiąc w plecy

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • zapałka Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no właśnie taka załamka człowieka nachodzi, że kurcze miało się udać, miało być tak dobrze, a tu taki falstart bo coś jest nie tak..

U mnie nie wiadomo skąd się w ogóle ta torbiel wzięła, oby tylko to nie było nic poważnego. Trochę się martwię, a do piątku jeszcze daleko :(

APS wybierając dawcę z banku Cryos możesz wybrać parametr MOT czyli to jest chyba ilość zdrowych dobrych plemników w ml nasienia. Im wyższy ten parametr tym cena większa, szanse pewno też.

Chyba że o jakieś inne parametry pytasz? możesz wybrać kolor włosów, oczu, grupę krwi, wzrost - tyle mają w polskich bankach nasienia.
    W zagranicznym np. Cryosie masz od zdjęć z dzieciństwa, po głos, profil psychologiczny, emocjonalny, informacje o rodzicach, rodzeństwie.

Żeby móc oddać nasienie to napewno musi być ten wskaźnik MOT min.5 no i nasienie musi przejść najróżniejsze badania. Każdy bank ma swoje procedury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 23:57

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies po drugiej stronie tęczy to trzymamy kciuki*
    Aps dziękuje za wsparcie*
    ania staraczka85 to gratuluję Ci z całego serca *
    mi jest strasznie smutno ale jeszcze nie czas zebym się poddała..mam w sobie jeszcze siłe i chcemy spróbować kolejnej IUI

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ostatni cykl z CLO zakończony niepowodzeniem. Nadzieja w inseminacji. Ale jak robiłam badania do Invicty to wyszła mi strasznie niska inhibina b - czynnik odpowiadający za jakość komórek jajowych (z tego,co się zdążyłam zorientować) i szczerze mówiąc boję się tej jutrzejszej wizyty i opinii lekarza na ten temat ... Czy w ogóle będzie sens robić inseminacje? Czy mamy jakiekolwiek szanse na wlasne dziecko?

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :*
    ja juz troche lepiej nie odzywalam sie bo musialam to przebolec... dziekuje za wsparcie <3
    Nie rozumiem.. hormony w porzadku 'tam' tak samo a nie wychodzi... nie wiem... wierzycie w blokade psychiczna?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ