INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyoshi ja miałam IUI na NFZ ale powiem Ci, że śmiech na sali. Lepiej zapłacić i mieć pewność, że zrobiona była w odpowiednim czasie i tak jak powinna.
Mi nawet w dniu zabiegu USG nie zrobili. Miałam tylko jedno w 12dc. Przy czym pęcherzyk miał 15mm tylko i gin w ciemno zlecił żeby jednak zrobić. W piątek miałam na usg (byłam w innej klinice) i były dwa po 15mm ależ ile do poniedziałku mogły urosnąć
zastrzyk w niedzielę o 5 rano i kij wie kiedy owulacja. Więc serio nie polecam IUI na fundusz. Może nie wszędzie tak jest ale pewnie w większości. -
oshi wrote:Drogie Forumowiczki!
Czy IUI wykonywana jest obecnie na NFZ? Interesuje mnie zwłaszcza Poznań i Szczecin, ale jeżeli macie wiedzę o innych ośrodkach w Polsce, dajcie proszę znać.
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
klara_bella ja też w Invikcie dostałam ten zastrzyk. Za pierwszym razem pęcherzyk pękł, za drugim też dostałam, ale jako że nie miałam jednak iui nie kontrolowałam czy pękły... Myślę, że tak, temperatura na to wskazywała
Lady_E wydaje mi się, że mamy coś podobnego. Nie jestem tylko pewna, że tylko przez 3 cykle będziesz miała ładne endometrium, a potem znowu polipy... Wiem, że tak powiedział tobie lekarz, ale...
sandrita86 teoretycznie faza lutealna powinna trwać tyle samo i bez leków powinna być stała. Ale u mnie waha się do kilku dni, więc to różnie bywa... A u ciebie trwa teraz dłużej? Może będzie dzidzia?
ana1122 przykro mi... na pewno to @?
oshi z tego co wiem, to w Poznaniu na Polnej wykonują iui na nfz. Któraś chyba z nas nawet tam robiła
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ania tak ja robiłam na Polnej właśnie i nie mam zastrzeżeń - jedyne co to przypuszczam, że prywatnie trwa to szybciej - ja czekałam od 7:30 a ok 10:30 już było po wszystkim. i Najdłużej w tym oczekiwanie samo trwało.
Ja właśnie miałam zawsze 12 dni fazę lutealną a dzisiaj jest dzień 14 jeśli owulacja była prawidłowo wyliczona (byłam na usg 26-07 i na pewno było już po). Robiłam test w niedziele i negatywny wyszedł ale fakt @ nie ma. I sama nie wiem czy jest w ogóle sens się łudzić...
4 cykle z CLO
Hashimoto
23-07-2016 IUI -
07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
29.07 marzenie.w 1/
01.08 Landryneczka 1/
04.08 klara_bella 2/
05.08 GdzieśPoDrigiejStronieTęczy 2/7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
sandrita86 wrote:Ja właśnie miałam zawsze 12 dni fazę lutealną a dzisiaj jest dzień 14 jeśli owulacja była prawidłowo wyliczona (byłam na usg 26-07 i na pewno było już po). Robiłam test w niedziele i negatywny wyszedł ale fakt @ nie ma. I sama nie wiem czy jest w ogóle sens się łudzić...
Ja też bym miała nadzieję... Może zrób betę, będzie już pewność. Trzymam kciukiJJ, sandrita86 lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Ja też bym miała nadzieję... Może zrób betę, będzie już pewność. Trzymam kciuki
Boję się igieł więc nie chcę się niepotrzebnie na stres narażać poczekam jeszcze 2 dni bo faza lutealna nie powinna trwać dłużej niż 16 dni i jak temp. nie spadnie to zrobię bętę (jeśli wcześniej @ nie dostanę...)
4 cykle z CLO
Hashimoto
23-07-2016 IUI -
Lady_E wydaje mi się, że mamy coś podobnego. Nie jestem tylko pewna, że tylko przez 3 cykle będziesz miała ładne endometrium, a potem znowu polipy... Wiem, że tak powiedział tobie lekarz, ale...
Nie rozumiesz chyba... Już tłumaczę. U ciebie robią się pojedyńcze polipy. Ale endometrium ogólnie masz zdrowe. A moje endometrium jest w 100 % polipowate. Każdy mm jest chory. To nie są pojedyńcze sztuki ze się usunie i spokój. To wada wrodzona. Moje endometrium jest po prostu tkanką chorą. Jedyny wyjatek to jak mi endometrium usuwają w łyżeczkowaniu to nowe tzn młode endometrium jest zdrowe jakieś 3 miesiące później zaczyna byc znów polipowate czyli to niewłaściwe dla zarodka.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady E a czy są tego jakieś objawy? W usg wychodzą nieprawidłowości endometrium? czy dopiero hitero można sprawdzić?
Jesteś zadowolona z MedArtu? Myślę o tej klinice pod kątem ivf ale ma różne opinie:|
4 cykle z CLO
Hashimoto
23-07-2016 IUI -
sandrita86 wrote:Lady E a czy są tego jakieś objawy? W usg wychodzą nieprawidłowości endometrium? czy dopiero hitero można sprawdzić?
Jesteś zadowolona z MedArtu? Myślę o tej klinice pod kątem ivf ale ma różne opinie:|
Nie ma żadnych objawów, jedyny sposób żeby to wykryć to badanie histopatologiczne. Nawet podczas histeroskopii na pierwszy rzut oka było wszystko ok.
A jeśli chodzi o MedArt jak dla mnie do tej pory cudawna klinika. I moja pani dr Kubiaczyk szczególnie. Jestem tam od połowy kwietnia a miałam już zamienione leki, HSG, laparoskopię i histeroskopię. Działa błyskawicznie. Teraz tez odrazu zaproponowała IUI bo nie ma na co czekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 19:25
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Dziewczyny,
chciałam się tylko pożalić, że kolejny miesiąc nie trafię na listę
Wcześniej brak reakcji na clo, teraz zapalenie ślinianek, antybiotyk i co najmniej jeden cykl mam się wstrzymać
Czyli do usłyszenia na początku września. Może do trzech razy stuka i się uda, tzn. uda się przeprowadzić w końcu inseminację, bo ciąża to już inna historia i nie nastawiam się, że za pierwszym razem na pewno zajdę. Chociaż nie obraziłabym się
Trzymam kciuki za starające się i gratulacje dla tych, którym się udało!1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
U mnie proszę smutna minka. Dzisiaj 1dc.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
klara_bella wrote:Dziewczyny ja dostałam w tym cyklu gonapeptyl na pęknięcie. Lekarz nie chciał mi dać pregnylu bo invicta ma schemat leczenia gonapeptylem a nie pregnylem. Zostawiam to bez komentarza. Nie będę się z nim kłócić ze nie leczy się schematami tylko tym co pacjentowi pomaga.
Ale ja nie o tym... doczytałam że gonapeptyl hamuje owulacje. Czasem dają go też przed iui oczywiście. Czy wy dostawałyscie ten lek na pęknięcie pęcherzyka? Jakie macie z nim doświadczenia?klara_bella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AniaZenobia wrote:Dziewczyny,
chciałam się tylko pożalić, że kolejny miesiąc nie trafię na listę
Kurcze, co za pech Ale to Aniu masz świnkę? Tylko z tym mi się kojarzy... Oby tobie ten czas szybko minął i wrześniowa iui była szczęśliwa
ciekawa87 wrote:Dziewczyny 5 dni temu współżyliśmy i zastanawiam sie czy dzisiaj sie kochać z mężem czy nie bo w środę mamy iui co radzicie?
W Invikcie zalecają nie krócej niż 2 dni i nie dłużej niż 7. Czyli u ciebie byłoby albo 2 albo 7. A mąż ma dobre nasienie? Zależy też o której godz masz iui...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.