INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 wrote:Przykro mi Walcz dalej
Nie poddaje się jeszcze We wrześniu podchodzę do następnej iui, teraz cykl przerwy.ania8306 lubi tę wiadomość
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
ania8306 wrote:Kurcze, co za pech Ale to Aniu masz świnkę? Tylko z tym mi się kojarzy... Oby tobie ten czas szybko minął i wrześniowa iui była szczęśliwa
Ponoć to nie świnka. Są trzy rodzaje ślinianek i świnka dotyka te przyuszne. A ja mam problem z podżuchwowymi. Chociaż nie mam pełnego zaufania do mojego lekarza rodzinnego i nie zdziwię się gdy podczas badania kontrolnego zmieni zdanie w stronę świnki...
1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
ciekawa87 wrote:Dziewczyny 5 dni temu współżyliśmy i zastanawiam sie czy dzisiaj sie kochać z mężem czy nie bo w środę mamy iui co radzicie?
Jeśli ma słabe nasienie to wolałabym podchodzić do iui po 8 dniach niz po 2 -
ania8306 wrote:GdzieśPoDrigiejStronieTęczy trzymam mocno kciuki za drugie podejście Jakie wyhodowałaś pęcherzyki przy takim amh?
Lady E witam. Ja też miałam problem z polipami. Po badaniu histo wyszły że są hyperplastyczne, czyli że będą mi się co chwilę odnawiać. Miałam je dwa razy usuwane i jak do tej pory mam spokój, oby jak najdłużej. Powodzenia z inseminacją
ania8306 na prawym jajniku 1 dominujący i 3 małe i na lewym też jeden, który walczył do końca z prawego pękł godzinę przed IUI a lewy miał 21mm, więc może też dał radę na następny dzień. Dzięki za kciuki! Ja też za Ciebie mocno trzymam!starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
promyczek 39 wrote:Gdzies po drugiej stronie tęczy to trzymamy kciuki*
Aps dziękuje za wsparcie*
ania staraczka85 to gratuluję Ci z całego serca *
mi jest strasznie smutno ale jeszcze nie czas zebym się poddała..mam w sobie jeszcze siłe i chcemy spróbować kolejnej IUI
promyczek 39 dziękuję! i nie poddawaj się, jestem całym sercem z Tobą, w końcu wszystkie się doczekamy - przecież musi się ułożyć...starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
Kurcze ja pisalam do Was jakos 2 godziny temu i skasowalo moja wiadomosc
ja dzisiaj bylam u lekarza I dr jest zdziwiona ze znow sie nie udalo pytalam o dodatkowe badania ale powiedziala ze mam wszystkie jakie trzeba wiec nie ma co wiecej robic... w tym cyklu zamiast clo mam aromek, brala moze ktoras z Was?
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy
trzymam kciuki za 2 podejscie! :*
Ciekawa87
Ja bym sie wstrzymala
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Ja biorę Aromek. Dzięki niemu ruszył mój lewy jajnik, który nie pracował. Jak długo nie wiem, na pewno od grudnia, kiedy jestem monitorowana. To duży sukces. Clo tego nie zrobiło przez pół roku brania. Niestety stymulowana byłam tylko miesiąc, bo wykryto u mnie hiperprolaktynemie czynnościową więc mam trzy miesiące przerwy od IUI. Wiadomo, że hiperprolaktynemia hamuje owulację a pomimo tego aromek odniósł sukces. Wiadomo ciąży z tego nie było bo prawdopodobnie od prl był pusty pecherzyk a cienkie endo nawet nie przyjęło by zarodka.
Co do gonapeptylu wydaje mi się, że nie fałszuje ale 10% wynik masz po 14 dniach od IUI. -
07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
29.07 marzenie.w 1/
01.08 Landryneczka 1/
04.08 klara_bella 2/
05.08 GdzieśPoDrigiejStronieTęczy 2/7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
AniaZenobia wrote:Ponoć to nie świnka. Są trzy rodzaje ślinianek i świnka dotyka te przyuszne. A ja mam problem z podżuchwowymi. Chociaż nie mam pełnego zaufania do mojego lekarza rodzinnego i nie zdziwię się gdy podczas badania kontrolnego zmieni zdanie w stronę świnki...
Kurcze... a przechodziłaś świnkę jak byłaś mała? Biedna...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:ania8306 na prawym jajniku 1 dominujący i 3 małe i na lewym też jeden, który walczył do końca z prawego pękł godzinę przed IUI a lewy miał 21mm, więc może też dał radę na następny dzień. Dzięki za kciuki! Ja też za Ciebie mocno trzymam!
To super wynik Idealnie Musi się udać7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
KarolinaSeven wrote:Kurcze ja pisalam do Was jakos 2 godziny temu i skasowalo moja wiadomosc
ja dzisiaj bylam u lekarza I dr jest zdziwiona ze znow sie nie udalo pytalam o dodatkowe badania ale powiedziala ze mam wszystkie jakie trzeba wiec nie ma co wiecej robic... w tym cyklu zamiast clo mam aromek, brala moze ktoras z Was?
A genetykę masz zbadaną?
Za trzecim razem uda się7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Karolina a skad ta zmiana leku? jest na to jakies uzasadnienie? bo skoro wczesniej ladnie reagowalas to pytanie w czym ta zmiana ma pomoc zeby nie pogorszyc? ile wczesniej mialas pecherzykow?
Aniu ja tez niestety buzka , dopisz prosze do listy.
Mam nadzieje ze sierpien bedzie laskawszy dla tych co podchodza. trzymam kciuki!Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualny
-
Gentyke mam a co to sa te przeciwciala i NK?
Ja przy clo mialam ladnie bo 2 dojrzale pecherzyki i endo 10-12 mm.. ale doktor powiedziala ze cle wplywa na endo chociaz u mnie i tak bylo ladne ale moze uzyskamy jeszcze ladniejsze... no nie wiem zobaczymy..
Ona powiedziala ze amh i inhibina u mnie ok, bakterii nie ma, tsh w normie i noe ma soe zbytnio czego czepic...
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
nick nieaktualnyDokładnie nie wiem co to są te komórki nk ale jestem przed takim badanoem. Lekarz powiedział że jeśli coś szwankuje w układzie immunologicznym to zarodek nie chce się zagnieździć bo za duża ilość tych komórek nk to powoduje. Komórki te są wytwarzane w macicy właśnie w drugiej fazie cyklu.
-
nick nieaktualnyAha można też posiadać przeciwciała przeciw plemnikom męża lub przeciw łożysku. Lekarz powiedział że jak tam coś jest nie tak to najpierw się to leczy bo żadna inseminacja a nawet in vitro nie mają sensu bo organizn traktuje wtedy zarodek jako zagrożenie i go atakuje.