INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja mam takie techniczne pytanie. Jak wogule wygląda IUI? To że partner oddaje nasienie i jest wprowadzone do macicy to wiem. Ale jak to jest lekarz wam mówi że w ten i ten dzień macie się stawić? Podają coś na pękniecie czy nie zawsze? Kiedy jest IUI przed pęknięciem pęcherzyka czy tuż po?
Kurde chyba juz się zaczynam stresować
Mam jutro monitoring 10dc. Myślę że mi powie co ijak:)
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Tyczka witaj i powodzenia *
Lady jak masz jutro monitoring to lekarz po usg wszystko Ci powie,tzn kiedy odbedzie sie iui,nie zawsze jest zastrzyk na pękniecie,ja nie mialam,iui robi sie na peknietych lub niepęknietych pęcherzykach,ale raczej chyba przed pęknieciem większośc
Mi hcg juz spadło do konca,bylam tez na usg ,dzis czekam na tel od lekarza i prawdopodobnie podejdziemy w tym miesiącu
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Lady_E wrote:Dziewczyny a ja mam takie techniczne pytanie. Jak wogule wygląda IUI? To że partner oddaje nasienie i jest wprowadzone do macicy to wiem. Ale jak to jest lekarz wam mówi że w ten i ten dzień macie się stawić? Podają coś na pękniecie czy nie zawsze? Kiedy jest IUI przed pęknięciem pęcherzyka czy tuż po?
Kurde chyba juz się zaczynam stresować
Mam jutro monitoring 10dc. Myślę że mi powie co ijak:)
Lady E jak masz blisko do kliniki gdzie będzie iui ot najpierw od 10 dc sprawdzasz jak wyglądają pęcherzyki. jak osiągną wielkość co najmniej 22 mm jest zielone światło dla iui 9endometrium musi mieć co najmniej 8 mm).w wyznaczonym dniu przychodzisz sprawdzają jeszcze raz pęcherzyki, partner idzie zrobić swoje, preparuja nasienie, a następnie wprowadzają przez taki wziernik prosto od macicy. Ja się stresowałam bo miałam traume po hsg przy drożnych jajowodach... ale iui jest całkowicie bezbolesne. po wprowadzaniu masz poleżeć z nogami do góry jakieś 10-15 minut a później do domu
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
Aniu to daj znac jak bedziesz cos wiedziec o tych wynikach.
ja przez najblizsze 2 mies nie podchodze do IUI, jesli nic sie nie zmieni to dopiero w pazdzierniku.
w sierpniu mam zabieg pod narkoza krotko przed owulacja plus potem leki przeciwbolowe wiec w ogole sie zastanawiam czy to bezpieczne sie starac, czy to nie uszkodzi jakos jajeczek, bo nie chce ryzykowac ze poronie
we wrzesniu chcialabym robic dalsza diagnostyke, myslalam o sono hsg lub laparoskopii.
u mnie owu zawsze jest, w cyklach z clo bylam monitorowana i pecherzyki mialy ten caly wzgorek jajonosny wiec u mnie to raczej nie problem z hormonami czy owulacja bardziej bym stawiala czy sie nie porobily jakies zrosty albo ogniska endometriozy. chce poprosic lekarza o jakies badanie w tym kierunku i jak wyjdzie ok a ciazy nadal nie bedzie to w pazdzierniku dam znow szanse IUI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:59
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny. Niestety do kliniki mam 1,5 godz drogi Zobaczymy jutro na monitoringu jak wyglądają pęcherzyki. Już się stresuję
Ale to jak zwykle. Przed HSG miałam mega stresa a okazało się bezbolesne dla mnie:) Już tak chyba mam
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
A ja mam jutro wizytę kontrolną, sprawdzimy czy pęcherzyk z poprzedniego cyklu się wchłonął. Jak tak to startujemy z tymi wszystkimi badaniami do IUI, cała lista leży na moim biurku. Mąż gotowy od miesiąca bierze już Profertil, ja się faszeruję Febibionem, może to coś da. Ciekawe na kiedy umówimy się na te badania? Coś dr wspominał na poprzedniej wizycie, że robi się je w drugiej połowie cyklu. Jak będzie wszystko ok to myślę, że we wrześniu przystąpimy do IUI. Trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę, oby wszystko zniknęło i jajniki były czyste. Teraz w tym cyklu dam im odpocząć i nie będę niczym się faszerować, a do stymulacji wrócimy w następnym.
ania8306 lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Dziewczyny mam wyniki, wyhodowano coś tam ck stanowi florę fizjologiczną. Więc wszystko ok. Tyle tylko że nie będę podchodzić teraz do iui. Zupełny brak nastroju. Dzisiaj moją siostrę zostawił facet. Bardzo bardzo to przeżywa i płacze. Przyjechałam do niej te 180 km i nocuję. Wspieram ją ale już sama nie wiem co jej mówić. A za kilka dni mieli jechać na wakacje... Siostra jest załamana... Zabiorę ją chyba na kilka dni do siebie i potem może gdzieś na kilka dni wakacji... Także nie ma i czasu i nastroju na iui
Za wszystkie was (i witam nowe) trzymam kciuki!7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
sandrita86 wrote:Lady E jak masz blisko do kliniki gdzie będzie iui ot najpierw od 10 dc sprawdzasz jak wyglądają pęcherzyki. jak osiągną wielkość co najmniej 22 mm jest zielone światło dla iui 9endometrium musi mieć co najmniej 8 mm).w wyznaczonym dniu przychodzisz sprawdzają jeszcze raz pęcherzyki, partner idzie zrobić swoje, preparuja nasienie, a następnie wprowadzają przez taki wziernik prosto od macicy. Ja się stresowałam bo miałam traume po hsg przy drożnych jajowodach... ale iui jest całkowicie bezbolesne. po wprowadzaniu masz poleżeć z nogami do góry jakieś 10-15 minut a później do domu
To jest fenomen jak jesteśmy różne i mamy różne odczucia... u mnie hsg bezboleśne a iui szczególnie ta druga mega ból i krew mi płynęła po pośladkach. Rzekomo coś się trochę w szyjce zrosło po hsg. A z kolei na hsg dr nie mogła złapać mi szyjki. Miała wołać kogoś bardziej doświadczonego bo stwierdziła, że z tak malutką szyjką nie miała jeszcze kontaktu i aż żal jej ją tak ciągnąć Ale oczywiście wszystko jest do przeżycia Podejrzewać,że u mnie iui jest utrudnione przez budowę szyjki (w sensie wprowadzenie kaniuli). Aż boję się czy przez 3 miesiące całkowicie nie zrośnie mi się ta szyjkaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 19:25
-
Bikini31 wrote:A ja mam jutro wizytę kontrolną, sprawdzimy czy pęcherzyk z poprzedniego cyklu się wchłonął. Jak tak to startujemy z tymi wszystkimi badaniami do IUI, cała lista leży na moim biurku. Mąż gotowy od miesiąca bierze już Profertil, ja się faszeruję Febibionem, może to coś da. Ciekawe na kiedy umówimy się na te badania? Coś dr wspominał na poprzedniej wizycie, że robi się je w drugiej połowie cyklu. Jak będzie wszystko ok to myślę, że we wrześniu przystąpimy do IUI. Trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę, oby wszystko zniknęło i jajniki były czyste. Teraz w tym cyklu dam im odpocząć i nie będę niczym się faszerować, a do stymulacji wrócimy w następnym.
Wygooglowałam ten produkt co bierze Twój Mąż i chyba bardziej się opłaca Fertilman plus- bogatszy skład i tej cenie masz 120 kapsułek czyli 2 miesiące leczenia. http://www.fertilman.pl/fertilman-plus/ -
Hej dziewczyny moje 3IUI nieudane. Znowu moje ciało mnie oszukało, ale tym razem dawało wyraźne sygnały. Mój M twierdzi że muszę wyluzować..... Ale jak? Dzisiaj jest 14dpo i beta wynosi 0,3... Płakać się chce,ale nie mogę bo niestety nie każdy to rozumie. Cycuchy mam nabrzmiałe, od prawie dwóch tygodni czuje kłucie w jajniku w którym było owu. Tempka wysoka, nic nie zapowiada sie na @. Jak sądzicie czy beta w tym dniu może się mylić a może to torbiel na jajniku?
Zauważyłam że po Clo podnosi mi się Tsh aż o 1,5 jednostki, czy któraś z Was miała z tym problemy? Helpstarania od 2014
3 cykle z CLO
problem nieokreślony - niepłodność pierwotna
Hashimoto
01.02.2016 HSG - oba jajowody drożne
03.03.2016 1 IUI
30.04.2016 2 IUI
05.2016 zdiagnozowane Hashimoto - Letrox 50
27.07.2016 3 IUI -
A ja na hsg prawie zemdlałam a iui bylo bezbolesne wrecz komfortowe na tym samolocie
heh jedyne co to w jedna noge mi skurcz wlazl i nie chcial wylezc
Ania to przykre ze Twoja siostre facet zostawił ale tak bez powodu? odkochał sie nagle?
tez u mnie u znajomych tak bylo najpierw powiedzial ze sie odkochał,ze sie cos wypalilo,a okazalo się ze ma juz nowa dziewczyne,ktoa po jakims czasie go zostawila.
ech ci faceci
Bikini ja tez biore femibion ,a drugie co nas łaczy to ciąza biochemiczna to bede trzymac kciuki*
mONI zawsze jest szansa na pozne zagniezdzenie..moze @ nie przyjdzie2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
MoniGb wrote:Hej dziewczyny moje 3IUI nieudane. Znowu moje ciało mnie oszukało, ale tym razem dawało wyraźne sygnały. Mój M twierdzi że muszę wyluzować..... Ale jak? Dzisiaj jest 14dpo i beta wynosi 0,3... Płakać się chce,ale nie mogę bo niestety nie każdy to rozumie. Cycuchy mam nabrzmiałe, od prawie dwóch tygodni czuje kłucie w jajniku w którym było owu. Tempka wysoka, nic nie zapowiada sie na @. Jak sądzicie czy beta w tym dniu może się mylić a może to torbiel na jajniku?
Zauważyłam że po Clo podnosi mi się Tsh aż o 1,5 jednostki, czy któraś z Was miała z tym problemy? Help
jesli chodzi o odczucia po iui to niestety tez tak mam tylko ze ja w drugiej polowie cyklu biore luteine a ona moze dawac bledne oznaki np piersi ktore bola przeogromnie... jak wieczorem sciagam stanik to mam wrazenie ze zaraz sie urwa... tez bierzesz lutke ?
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Selja wrote:Hej,
byłam na kolejnej wizycie i mam zmieniony lek. Zamiast clo mam brac aromek. Brałyście go ? Jak na Was działa ?
Ps. Witam nowe dziewczyny i tradycyjnie trzymam kciuki
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
KarolinaSeven wrote:Tez mam w tym cyklu ten lek mimo tego ze clo dzialal na mnie dobrze to doktor zmienila z nadzieja ze to cos pomoze... pierwszy monit mam w srode za tydzien, dam znac jak wyszlo a Ty od ktorego dc masz brac ?
-
Dziewczyny u mojego męża w nasieniu wyszły podwyższone leukocyty. Przy pierwszym podejściu do IUI miał 1,4 (norma do 1), ale nic wtedy lekarz na to nie powiedział. Za drugim razem przed inseminacją (do której niestety nie podeszliśmy) wyszły leukocyty 3,4. Z tego wszystkiego już nikogo nie zapytałam o ten wynik a lekarka jest na urlopie. Czy u męża którejś z Was może były podwyższone leukocyty? Zastanawiam się czy to może wynikać z żylaków powrózka nasiennego czy powinnam się zacząć martwić
-
nick nieaktualny