X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie techniczne pytanie. Jak wogule wygląda IUI? To że partner oddaje nasienie i jest wprowadzone do macicy to wiem. Ale jak to jest lekarz wam mówi że w ten i ten dzień macie się stawić? Podają coś na pękniecie czy nie zawsze? Kiedy jest IUI przed pęknięciem pęcherzyka czy tuż po?
    Kurde chyba juz się zaczynam stresować:(

Mam jutro monitoring 10dc. Myślę że mi powie co ijak:)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka witaj i powodzenia *
    Lady jak masz jutro monitoring to lekarz po usg wszystko Ci powie,tzn kiedy odbedzie sie iui,nie zawsze jest zastrzyk na pękniecie,ja nie mialam,iui robi sie na peknietych lub niepęknietych pęcherzykach,ale raczej chyba przed pęknieciem większośc
    Mi hcg juz spadło do konca,bylam tez na usg ,dzis czekam na tel od lekarza i prawdopodobnie podejdziemy w tym miesiącu

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 83 trzymam kciuki:*

ania8306 lubi tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie techniczne pytanie. Jak wogule wygląda IUI? To że partner oddaje nasienie i jest wprowadzone do macicy to wiem. Ale jak to jest lekarz wam mówi że w ten i ten dzień macie się stawić? Podają coś na pękniecie czy nie zawsze? Kiedy jest IUI przed pęknięciem pęcherzyka czy tuż po?
    Kurde chyba juz się zaczynam stresować:(

Mam jutro monitoring 10dc. Myślę że mi powie co ijak:)

Lady E jak masz blisko do kliniki gdzie będzie iui ot najpierw od 10 dc sprawdzasz jak wyglądają pęcherzyki. jak osiągną wielkość co najmniej 22 mm jest zielone światło dla iui 9endometrium musi mieć co najmniej 8 mm).w wyznaczonym dniu przychodzisz sprawdzają jeszcze raz pęcherzyki, partner idzie zrobić swoje, preparuja nasienie, a następnie wprowadzają przez taki wziernik prosto od macicy. Ja się stresowałam bo miałam traume po hsg przy drożnych jajowodach... ale iui jest całkowicie bezbolesne. po wprowadzaniu masz poleżeć z nogami do góry jakieś 10-15 minut a później do domu :)

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • APS Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to daj znac jak bedziesz cos wiedziec o tych wynikach.

ja przez najblizsze 2 mies nie podchodze do IUI, jesli nic sie nie zmieni to dopiero w pazdzierniku.

w sierpniu mam zabieg pod narkoza krotko przed owulacja plus potem leki przeciwbolowe wiec w ogole sie zastanawiam czy to bezpieczne sie starac, czy to nie uszkodzi jakos jajeczek, bo nie chce ryzykowac ze poronie :(

we wrzesniu chcialabym robic dalsza diagnostyke, myslalam o sono hsg lub laparoskopii.
    u mnie owu zawsze jest, w cyklach z clo bylam monitorowana i pecherzyki mialy ten caly wzgorek jajonosny wiec u mnie to raczej nie problem z hormonami czy owulacja :( bardziej bym stawiala czy sie nie porobily jakies zrosty albo ogniska endometriozy. chce poprosic lekarza o jakies badanie w tym kierunku i jak wyjdzie ok a ciazy nadal nie bedzie to w pazdzierniku dam znow szanse IUI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:59

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co z iui jeśli przypałętała się jakaś infekcja ?
    Dostałam gyno pevaryl , bo zaczęło swędzieć i pojawiły się białe grudki. O dziwo dziś nic się nie dzieje.
    Poczekam do okresu i wezmę te globulki. Potem zrobię czystość pochwy.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Niestety do kliniki mam 1,5 godz drogi :( Zobaczymy jutro na monitoringu jak wyglądają pęcherzyki. Już się stresuję:)
    Ale to jak zwykle. Przed HSG miałam mega stresa a okazało się bezbolesne dla mnie:) Już tak chyba mam :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jutro wizytę kontrolną, sprawdzimy czy pęcherzyk z poprzedniego cyklu się wchłonął. Jak tak to startujemy z tymi wszystkimi badaniami do IUI, cała lista leży na moim biurku. Mąż gotowy od miesiąca bierze już Profertil, ja się faszeruję Febibionem, może to coś da. Ciekawe na kiedy umówimy się na te badania? Coś dr wspominał na poprzedniej wizycie, że robi się je w drugiej połowie cyklu. Jak będzie wszystko ok to myślę, że we wrześniu przystąpimy do IUI. Trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę, oby wszystko zniknęło i jajniki były czyste. Teraz w tym cyklu dam im odpocząć i nie będę niczym się faszerować, a do stymulacji wrócimy w następnym. :)

ania8306 lubi tę wiadomość

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki, wyhodowano coś tam ck stanowi florę fizjologiczną. Więc wszystko ok. Tyle tylko że nie będę podchodzić teraz do iui. Zupełny brak nastroju. Dzisiaj moją siostrę zostawił facet. Bardzo bardzo to przeżywa i płacze. Przyjechałam do niej te 180 km i nocuję. Wspieram ją ale już sama nie wiem co jej mówić. A za kilka dni mieli jechać na wakacje... Siostra jest załamana... Zabiorę ją chyba na kilka dni do siebie i potem może gdzieś na kilka dni wakacji... Także nie ma i czasu i nastroju na iui :-(

Za wszystkie was (i witam nowe) trzymam kciuki!

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 wrote:
    Lady E jak masz blisko do kliniki gdzie będzie iui ot najpierw od 10 dc sprawdzasz jak wyglądają pęcherzyki. jak osiągną wielkość co najmniej 22 mm jest zielone światło dla iui 9endometrium musi mieć co najmniej 8 mm).w wyznaczonym dniu przychodzisz sprawdzają jeszcze raz pęcherzyki, partner idzie zrobić swoje, preparuja nasienie, a następnie wprowadzają przez taki wziernik prosto od macicy. Ja się stresowałam bo miałam traume po hsg przy drożnych jajowodach... ale iui jest całkowicie bezbolesne. po wprowadzaniu masz poleżeć z nogami do góry jakieś 10-15 minut a później do domu :)

To jest fenomen jak jesteśmy różne i mamy różne odczucia...:D u mnie hsg bezboleśne a iui szczególnie ta druga mega ból i krew mi płynęła po pośladkach. Rzekomo coś się trochę w szyjce zrosło po hsg. A z kolei na hsg dr nie mogła złapać mi szyjki. Miała wołać kogoś bardziej doświadczonego bo stwierdziła, że z tak malutką szyjką nie miała jeszcze kontaktu i aż żal jej ją tak ciągnąć :) Ale oczywiście wszystko jest do przeżycia :) Podejrzewać,że u mnie iui jest utrudnione przez budowę szyjki (w sensie wprowadzenie kaniuli). Aż boję się czy przez 3 miesiące całkowicie nie zrośnie mi się ta szyjka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 19:25

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 wrote:
    A ja mam jutro wizytę kontrolną, sprawdzimy czy pęcherzyk z poprzedniego cyklu się wchłonął. Jak tak to startujemy z tymi wszystkimi badaniami do IUI, cała lista leży na moim biurku. Mąż gotowy od miesiąca bierze już Profertil, ja się faszeruję Febibionem, może to coś da. Ciekawe na kiedy umówimy się na te badania? Coś dr wspominał na poprzedniej wizycie, że robi się je w drugiej połowie cyklu. Jak będzie wszystko ok to myślę, że we wrześniu przystąpimy do IUI. Trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę, oby wszystko zniknęło i jajniki były czyste. Teraz w tym cyklu dam im odpocząć i nie będę niczym się faszerować, a do stymulacji wrócimy w następnym. :)

Wygooglowałam ten produkt co bierze Twój Mąż i chyba bardziej się opłaca Fertilman plus- bogatszy skład i tej cenie masz 120 kapsułek czyli 2 miesiące leczenia. http://www.fertilman.pl/fertilman-plus/

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MoniGb Debiutantka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moje 3IUI nieudane. Znowu moje ciało mnie oszukało, ale tym razem dawało wyraźne sygnały. Mój M twierdzi że muszę wyluzować..... Ale jak? Dzisiaj jest 14dpo i beta wynosi 0,3... Płakać się chce,ale nie mogę bo niestety nie każdy to rozumie. Cycuchy mam nabrzmiałe, od prawie dwóch tygodni czuje kłucie w jajniku w którym było owu. Tempka wysoka, nic nie zapowiada sie na @. Jak sądzicie czy beta w tym dniu może się mylić a może to torbiel na jajniku?
    Zauważyłam że po Clo podnosi mi się Tsh aż o 1,5 jednostki, czy któraś z Was miała z tym problemy? Help

starania od 2014
    3 cykle z CLO
    problem nieokreślony - niepłodność pierwotna
    Hashimoto
    01.02.2016 HSG - oba jajowody drożne
    03.03.2016 1 IUI :(
    30.04.2016 2 IUI :(
    05.2016 zdiagnozowane Hashimoto - Letrox 50
    27.07.2016 3 IUI
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na hsg prawie zemdlałam a iui bylo bezbolesne wrecz komfortowe na tym samolocie
    heh jedyne co to w jedna noge mi skurcz wlazl i nie chcial wylezc
    Ania to przykre ze Twoja siostre facet zostawił ale tak bez powodu? odkochał sie nagle?
    tez u mnie u znajomych tak bylo najpierw powiedzial ze sie odkochał,ze sie cos wypalilo,a okazalo się ze ma juz nowa dziewczyne,ktoa po jakims czasie go zostawila.
    ech ci faceci
    Bikini ja tez biore femibion ,a drugie co nas łaczy to ciąza biochemiczna :( to bede trzymac kciuki*
    mONI zawsze jest szansa na pozne zagniezdzenie..moze @ nie przyjdzie

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    byłam na kolejnej wizycie i mam zmieniony lek. Zamiast clo mam brac aromek. Brałyście go ? Jak na Was działa ?

Ps. Witam nowe dziewczyny i tradycyjnie trzymam kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 20:42

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniGb wrote:
    Hej dziewczyny moje 3IUI nieudane. Znowu moje ciało mnie oszukało, ale tym razem dawało wyraźne sygnały. Mój M twierdzi że muszę wyluzować..... Ale jak? Dzisiaj jest 14dpo i beta wynosi 0,3... Płakać się chce,ale nie mogę bo niestety nie każdy to rozumie. Cycuchy mam nabrzmiałe, od prawie dwóch tygodni czuje kłucie w jajniku w którym było owu. Tempka wysoka, nic nie zapowiada sie na @. Jak sądzicie czy beta w tym dniu może się mylić a może to torbiel na jajniku?
    Zauważyłam że po Clo podnosi mi się Tsh aż o 1,5 jednostki, czy któraś z Was miała z tym problemy? Help
    Jesli chodzi o clo to ja tez mam problemy... bralam letrox 50 i bylo ok a teraz musze brac 100 bo tak mi tsh skacze przy czym ft3, ft4 i antyTPO sa w porzadku...
    jesli chodzi o odczucia po iui to niestety tez tak mam :( tylko ze ja w drugiej polowie cyklu biore luteine a ona moze dawac bledne oznaki :( np piersi ktore bola przeogromnie... jak wieczorem sciagam stanik to mam wrazenie ze zaraz sie urwa... tez bierzesz lutke ?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Hej,
    byłam na kolejnej wizycie i mam zmieniony lek. Zamiast clo mam brac aromek. Brałyście go ? Jak na Was działa ?

Ps. Witam nowe dziewczyny i tradycyjnie trzymam kciuki <3
    Tez mam w tym cyklu ten lek mimo tego ze clo dzialal na mnie dobrze to doktor zmienila z nadzieja ze to cos pomoze... pierwszy monit mam w srode za tydzien, dam znac jak wyszlo :) a Ty od ktorego dc masz brac ?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Tez mam w tym cyklu ten lek mimo tego ze clo dzialal na mnie dobrze to doktor zmienila z nadzieja ze to cos pomoze... pierwszy monit mam w srode za tydzien, dam znac jak wyszlo :) a Ty od ktorego dc masz brac ?
    U mnie podobnie. Clo ok ale za długo był brany więc zmiana. ja wizytę mam w czwartek :) biorę od 5 do 9 dc a Ty ?

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • JJ Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mojego męża w nasieniu wyszły podwyższone leukocyty. Przy pierwszym podejściu do IUI miał 1,4 (norma do 1), ale nic wtedy lekarz na to nie powiedział. Za drugim razem przed inseminacją (do której niestety nie podeszliśmy) wyszły leukocyty 3,4. Z tego wszystkiego już nikogo nie zapytałam o ten wynik a lekarka jest na urlopie. Czy u męża którejś z Was może były podwyższone leukocyty? Zastanawiam się czy to może wynikać z żylaków powrózka nasiennego czy powinnam się zacząć martwić :(

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    U mnie podobnie. Clo ok ale za długo był brany więc zmiana. ja wizytę mam w czwartek :) biorę od 5 do 9 dc a Ty ?
    Ja od 3 do 7 dc po jednej tablece ;)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @JJ
    Leukocyty w nasieniu w większej ilości oznaczają stan zapalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 10:21

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ