INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
01.08 Landryneczka 1/
marzenie.w dopisać ciebie do listy?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
APS Może jednak jutro będzie plusik?
Sandrita to mały spadek, nic nie jest pewne
Co do wiary i in vitro - ja nie jestem specjalnie religijna, ale mimo wszystko boli to, że nie będę mogła chociażby przystępować z okazji świąt do komunii... Uważam, że za jakiś czas kościół zmieni podejście i już nie będzie traktował ivf tak rygorystycznie. Ja postąpię zgodnie z własnym sumieniem i jeżeli będzie potrzeba, a pewnie tak, to przystąpię do ivf
Ty jeżeli jesteś tak wierząca, to w klinice w Katowicach wprowadzają program podobny do ivf, jednak z tego co zrozumiałam jest on akceptowany przez kościół.
Macie rację, facetów od samego początku nie można rozpieszczać, bo przyzwyczajają się do dobrego i cały czas tego oczekują7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
01.08 Landryneczka 1/
marzenie.w dopisać ciebie do listy?
Chętnie i mam nadzieję że nie zepsuje statystykania8306 lubi tę wiadomość
29.07 - 1 IUI -
Karolina dziękuję za cieple slowa!
Ja za Ciebie tez mocno trzymam kciuki :* Wy mieliscie aid?
Aniu jak sie nazywa ta metoda albo gdzie mozna znalezc informacje na jej temat? do Katowic nie mam daleko ale pierwsze slysze o czyms takim....
Ana co do męzow to ja tak samo od poczatku strasznie sie staralam i dogadzalam, liczac na odwzajemnienie a zamiast tego skutek byl taki ze maz sie rozleniwil i nawet jak np jestem chora to mi rzuca tekstami zebym sobie cos zamowila zaluje ze od poczatku nie wprowadzilam "rownouprawnienia" a teraz to za pozno bo oczywiste sprawy wychodza tak jakbym oczekiwala co najmniej poswiecen z jego strony ale czasu nie cofniemyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 19:12
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
APS to metoda AneVivo - np. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/leczenie-nieplodnosci/anevivo-nowa-metoda-leczenia-nieplodnosci-czy-alternatywa-dla-vitro_43779.html
Wiem też że ta klinika GynCentrum poszukuje 20 par, którym zrobią to bezpłatnie. Z tego co się dowiedziałam, to leki i wizyty będą płatne, reszta nie.
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
KarolinaSeven wrote:KamKaKam
pieknie rosnie! Takie wiadomości maluja usmiech na mojej twarzy!
u mnie w sumie tylko tarczyca ale biore leki i poki co jest ok i nie wiem czemu sie nie udaje... w sumie dopiero 2 raz ja mam hormony ok, owulacja tez... sa jeszcze jakies badania? Bo tak myslalam ze moze zrobue jakies dodatkowe badania... -
APS wrote:Karolina dziękuję za cieple slowa!
Ja za Ciebie tez mocno trzymam kciuki :* Wy mieliscie aid?
Aniu jak sie nazywa ta metoda albo gdzie mozna znalezc informacje na jej temat? do Katowic nie mam daleko ale pierwsze slysze o czyms takim....
Ana co do męzow to ja tak samo od poczatku strasznie sie staralam i dogadzalam, liczac na odwzajemnienie a zamiast tego skutek byl taki ze maz sie rozleniwil i nawet jak np jestem chora to mi rzuca tekstami zebym sobie cos zamowila zaluje ze od poczatku nie wprowadzilam "rownouprawnienia" a teraz to za pozno bo oczywiste sprawy wychodza tak jakbym oczekiwala co najmniej poswiecen z jego strony ale czasu nie cofniemyAlimak lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Dziewczyny robiłam prolaktynę 22 dc - wyszła w normie, natomiast po obciążeniu metoclopramidem po 1 h ponad 10 razy więcej. Jak konsultowałam to z gin to stwierdziła, że w zasadzie to nic nie znaczy, że musiałoby być trzecie badanie. A wy jak miałyście? To jest istotne czy nie?
-
nick nieaktualnySayuri ja miałam też po obciążeniu wynik chyba ok 10 tyś. wiem że przekroczone miałam o 30 razy chyba. To był jakiś kosmiczny wręcz wynik. Musiałabym odszukać w badaniach. Kilku lekarzy kazało mi to olać. Dopiero jak dostałam bromergon i pregnyl to wróciła mi owulacja. Więc u mnie jednak chyba to było problemem.
Dziewczyny byłam na urlopie ale podczytywalam was regularnie. Mam teraz gości cały sierpień. Myślałam że nie uda się iui w tym cyklu ale pokombinowalam i dziś iui o 9.40 ☺ wczoraj 13 dc i pecherzyk 23 mm. O godz 19.30 zastrzyk z Gonapeptyd i mam nadzieję że się uda tym razem! -
Kochane u mnie test superczuły, nie ma złudzeń, jutro @. Wiec oficjalnie obniżam statystyki
Za 2 tyg mam zabieg na kolano wiec odpuszczam Iui oraz stymulację . Po zabiegu będę mieć na kilka dnu antybiotyk augumentin . Jako ze własna owu mam nie wcześniej niż 17 dc to moze udałoby sie coś naturalnie podziałać . Tylko powiedzcie jak to jest czy antybiotyk nie moze uszkodzić jajeczek ? Nie chciałabym w razie czego żniw poronic...Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
APS wrote:Kochane u mnie test superczuły, nie ma złudzeń, jutro @. Wiec oficjalnie obniżam statystyki
Za 2 tyg mam zabieg na kolano wiec odpuszczam Iui oraz stymulację . Po zabiegu będę mieć na kilka dnu antybiotyk augumentin . Jako ze własna owu mam nie wcześniej niż 17 dc to moze udałoby sie coś naturalnie podziałać . Tylko powiedzcie jak to jest czy antybiotyk nie moze uszkodzić jajeczek ? Nie chciałabym w razie czego żniw poronic...
Jeśli chodzi o Augmentin to można go bezpiecznie brać w ciąży,bo ma kategorię B. Ale nie każdy antybiotyk można brać w ciąży.Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Alcea to dziekuje za podpowiedz! nawet bym go nie brala w ciazy tylko w okresie owulacji, ale jesli w ciazy jest bezpieczny to tak pewnie tym bardziej zobaczymy w takim razie i jak bede na chodzie to moze akurat poprobujemy.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
marzenie.w wrote:Dziewczyny czy to normalne że 6 dni po IUI boli i ciągnie mnie z lewej strony podbrzusze, ciągnięcie sięga aż do pachwiny ? do tego mam ból głowy, a w nocy jakieś dziwne skurcze w podbrzuszu. Boje się że się IUI nie udała
nick nieaktualny
-
marzenie.w wrote:Dziewczyny czy to normalne że 6 dni po IUI boli i ciągnie mnie z lewej strony podbrzusze, ciągnięcie sięga aż do pachwiny ? do tego mam ból głowy, a w nocy jakieś dziwne skurcze w podbrzuszu. Boje się że się IUI nie udała
ania8306 wrote:APS Może jednak jutro będzie plusik?
Sandrita to mały spadek, nic nie jest pewne
Co do wiary i in vitro - ja nie jestem specjalnie religijna, ale mimo wszystko boli to, że nie będę mogła chociażby przystępować z okazji świąt do komunii... Uważam, że za jakiś czas kościół zmieni podejście i już nie będzie traktował ivf tak rygorystycznie. Ja postąpię zgodnie z własnym sumieniem i jeżeli będzie potrzeba, a pewnie tak, to przystąpię do ivf
Ty jeżeli jesteś tak wierząca, to w klinice w Katowicach wprowadzają program podobny do ivf, jednak z tego co zrozumiałam jest on akceptowany przez kościół.
Macie rację, facetów od samego początku nie można rozpieszczać, bo przyzwyczajają się do dobrego i cały czas tego oczekują
cześć - ja nie rozumiem zależności pomiędzy ivf a przystępowaniem do komuni? ja jeśli zdecyduje się na ivf to nie zamierzam rezygnować z przyjmowania komunii - fakt w kościele bywam bardzo rzadko ale czasami mi się zdarza
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
dzisiaj temp ciut wzrosła ale pokusiłam się o test (nie wiem po co) i wyszedł negatywny planowany @ 07-08...
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI