X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    07.07 Płatek szkarłatny 3/ :(
    08.07 klara_bella 1/ :(
    08.07 jatoszka 1/ :)
    13.07 Promyczek_39 1/ :)
    21.07 pyatii 1/
    22.07 APS 1/
    23.07 KarolinaSeven 2/
    23.07 sandrita86 1/
    23.07 bajka_ 3/
    25.07 Selja 1/
    25.07 PARIS^^ 2/
    26.07 Nadzieja 38 1/
    27.07 ana1122 1/

01.08 Landryneczka 1/

marzenie.w dopisać ciebie do listy?

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS :( Może jednak jutro będzie plusik?
    Sandrita to mały spadek, nic nie jest pewne <3

Co do wiary i in vitro - ja nie jestem specjalnie religijna, ale mimo wszystko boli to, że nie będę mogła chociażby przystępować z okazji świąt do komunii... Uważam, że za jakiś czas kościół zmieni podejście i już nie będzie traktował ivf tak rygorystycznie. Ja postąpię zgodnie z własnym sumieniem i jeżeli będzie potrzeba, a pewnie tak, to przystąpię do ivf :)
    Ty jeżeli jesteś tak wierząca, to w klinice w Katowicach wprowadzają program podobny do ivf, jednak z tego co zrozumiałam jest on akceptowany przez kościół.

Macie rację, facetów od samego początku nie można rozpieszczać, bo przyzwyczajają się do dobrego i cały czas tego oczekują :P

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • marzenie.w Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    07.07 Płatek szkarłatny 3/ :(
    08.07 klara_bella 1/ :(
    08.07 jatoszka 1/ :)
    13.07 Promyczek_39 1/ :)
    21.07 pyatii 1/
    22.07 APS 1/
    23.07 KarolinaSeven 2/
    23.07 sandrita86 1/
    23.07 bajka_ 3/
    25.07 Selja 1/
    25.07 PARIS^^ 2/
    26.07 Nadzieja 38 1/
    27.07 ana1122 1/

01.08 Landryneczka 1/

marzenie.w dopisać ciebie do listy?

Chętnie i mam nadzieję że nie zepsuje statystyk ;)

ania8306 lubi tę wiadomość

29.07 - 1 IUI
  • APS Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dziękuję za cieple slowa!
    Ja za Ciebie tez mocno trzymam kciuki :* Wy mieliscie aid?

Aniu jak sie nazywa ta metoda albo gdzie mozna znalezc informacje na jej temat? do Katowic nie mam daleko ale pierwsze slysze o czyms takim....

Ana co do męzow to ja tak samo od poczatku strasznie sie staralam i dogadzalam, liczac na odwzajemnienie a zamiast tego skutek byl taki ze maz sie rozleniwil i nawet jak np jestem chora to mi rzuca tekstami zebym sobie cos zamowila :/ zaluje ze od poczatku nie wprowadzilam "rownouprawnienia" a teraz to za pozno bo oczywiste sprawy wychodza tak jakbym oczekiwala co najmniej poswiecen z jego strony :/ ale czasu nie cofniemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 19:12

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS to metoda AneVivo - np. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/leczenie-nieplodnosci/anevivo-nowa-metoda-leczenia-nieplodnosci-czy-alternatywa-dla-vitro_43779.html

Wiem też że ta klinika GynCentrum poszukuje 20 par, którym zrobią to bezpłatnie. Z tego co się dowiedziałam, to leki i wizyty będą płatne, reszta nie.

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 wrote:
    KamKaKam - grutuluję serdecznie! i zazdroszczę mega:)
    Kochana nie ma co zazdrościć zobaczysz i Wam sie uda ja jestem jednocześnie i wwielkiej radości i ogromnym strachu....

• KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    KamKaKam
    pieknie rosnie! Takie wiadomości maluja usmiech na mojej twarzy! <3
    u mnie w sumie tylko tarczyca ale biore leki i poki co jest ok i nie wiem czemu sie nie udaje... w sumie dopiero 2 raz :P ja mam hormony ok, owulacja tez... sa jeszcze jakies badania? Bo tak myslalam ze moze zrobue jakies dodatkowe badania...
    Dziekuje jesteście mega kochane. A robiłaś badania na prolaktyne? Testosteron itp?

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Karolina dziękuję za cieple slowa!
    Ja za Ciebie tez mocno trzymam kciuki :* Wy mieliscie aid?

Aniu jak sie nazywa ta metoda albo gdzie mozna znalezc informacje na jej temat? do Katowic nie mam daleko ale pierwsze slysze o czyms takim....

Ana co do męzow to ja tak samo od poczatku strasznie sie staralam i dogadzalam, liczac na odwzajemnienie a zamiast tego skutek byl taki ze maz sie rozleniwil i nawet jak np jestem chora to mi rzuca tekstami zebym sobie cos zamowila :/ zaluje ze od poczatku nie wprowadzilam "rownouprawnienia" a teraz to za pozno bo oczywiste sprawy wychodza tak jakbym oczekiwala co najmniej poswiecen z jego strony :/ ale czasu nie cofniemy ;)
    Tak my aid...

Alimak lubi tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKaKam wrote:
    Dziekuje jesteście mega kochane. A robiłaś badania na prolaktyne? Testosteron itp?
    Taaak robilam wszystkie wymagane hormony wlasnie...

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam prolaktynę 22 dc - wyszła w normie, natomiast po obciążeniu metoclopramidem po 1 h ponad 10 razy więcej. Jak konsultowałam to z gin to stwierdziła, że w zasadzie to nic nie znaczy, że musiałoby być trzecie badanie. A wy jak miałyście? To jest istotne czy nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sayuri ja miałam też po obciążeniu wynik chyba ok 10 tyś. wiem że przekroczone miałam o 30 razy chyba. To był jakiś kosmiczny wręcz wynik. Musiałabym odszukać w badaniach. Kilku lekarzy kazało mi to olać. Dopiero jak dostałam bromergon i pregnyl to wróciła mi owulacja. Więc u mnie jednak chyba to było problemem.
    Dziewczyny byłam na urlopie ale podczytywalam was regularnie. Mam teraz gości cały sierpień. Myślałam że nie uda się iui w tym cyklu ale pokombinowalam i dziś iui o 9.40 ☺ wczoraj 13 dc i pecherzyk 23 mm. O godz 19.30 zastrzyk z Gonapeptyd i mam nadzieję że się uda tym razem!

• APS Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie :( test superczuły, nie ma złudzeń, jutro @. Wiec oficjalnie obniżam statystyki :(

Za 2 tyg mam zabieg na kolano wiec odpuszczam Iui oraz stymulację . Po zabiegu będę mieć na kilka dnu antybiotyk augumentin . Jako ze własna owu mam nie wcześniej niż 17 dc to moze udałoby sie coś naturalnie podziałać . Tylko powiedzcie jak to jest czy antybiotyk nie moze uszkodzić jajeczek ? Nie chciałabym w razie czego żniw poronic...

• Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Kochane u mnie :( test superczuły, nie ma złudzeń, jutro @. Wiec oficjalnie obniżam statystyki :(

Za 2 tyg mam zabieg na kolano wiec odpuszczam Iui oraz stymulację . Po zabiegu będę mieć na kilka dnu antybiotyk augumentin . Jako ze własna owu mam nie wcześniej niż 17 dc to moze udałoby sie coś naturalnie podziałać . Tylko powiedzcie jak to jest czy antybiotyk nie moze uszkodzić jajeczek ? Nie chciałabym w razie czego żniw poronic...

Jeśli chodzi o Augmentin to można go bezpiecznie brać w ciąży,bo ma kategorię B. Ale nie każdy antybiotyk można brać w ciąży.

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • APS Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea to dziekuje za podpowiedz! nawet bym go nie brala w ciazy tylko w okresie owulacji, ale jesli w ciazy jest bezpieczny to tak pewnie tym bardziej :) zobaczymy w takim razie i jak bede na chodzie to moze akurat poprobujemy.

• marzenie.w Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że 6 dni po IUI boli i ciągnie mnie z lewej strony podbrzusze, ciągnięcie sięga aż do pachwiny ? do tego mam ból głowy, a w nocy jakieś dziwne skurcze w podbrzuszu. Boje się że się IUI nie udała :(

29.07 - 1 IUI

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenie.w wrote:
    Dziewczyny czy to normalne że 6 dni po IUI boli i ciągnie mnie z lewej strony podbrzusze, ciągnięcie sięga aż do pachwiny ? do tego mam ból głowy, a w nocy jakieś dziwne skurcze w podbrzuszu. Boje się że się IUI nie udała :(
    Mnie tez boli podbrzusze... w tamtym cyklu tez bolalo wiec chyba to normalne ;) a bierzesz cos na podtrzymanie?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpiszcie mi proszę z datą dzisiejsza 2 iui ☺

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenie.w wrote:
    Zmien sobie na dole podpis bo chyba Ci sie pomylilo ;) chyba mialo byc 29.07 ;)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    APS :( Może jednak jutro będzie plusik?
    Sandrita to mały spadek, nic nie jest pewne <3

Co do wiary i in vitro - ja nie jestem specjalnie religijna, ale mimo wszystko boli to, że nie będę mogła chociażby przystępować z okazji świąt do komunii... Uważam, że za jakiś czas kościół zmieni podejście i już nie będzie traktował ivf tak rygorystycznie. Ja postąpię zgodnie z własnym sumieniem i jeżeli będzie potrzeba, a pewnie tak, to przystąpię do ivf :)
    Ty jeżeli jesteś tak wierząca, to w klinice w Katowicach wprowadzają program podobny do ivf, jednak z tego co zrozumiałam jest on akceptowany przez kościół.

Macie rację, facetów od samego początku nie można rozpieszczać, bo przyzwyczajają się do dobrego i cały czas tego oczekują :P

cześć - ja nie rozumiem zależności pomiędzy ivf a przystępowaniem do komuni? ja jeśli zdecyduje się na ivf to nie zamierzam rezygnować z przyjmowania komunii - fakt w kościele bywam bardzo rzadko ale czasami mi się zdarza ;)

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj temp ciut wzrosła ale pokusiłam się o test (nie wiem po co) i wyszedł negatywny :( planowany @ 07-08...

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ