X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Bizona a kiedy idziesz z wynikami do lekarza?

Landryneczka lepiej się już czujesz?

pyatii powtarzałaś test?
    Dzis czekam na konsultacje telefoniczna z lekarzem z kliniki i powie mi co robimy. Dam Wam znac..moze komus sie przyda

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Bardzo cenna informacja Pyatii dziękuję.

Wcisnęłam się dziś na wizytę do mojej dotychczasowej kliniki z tymi wynikami (oprócz podwyższonego progesteronu i estradiolu miałam wyższe SHBG i DHEA S04), ale w zasadzie nic konkretnego mi nie powiedziała. Szczegółowo rozwodziła się nad istotą każdego hormonu, by na końcu stwierdzić, że wyniki ładne i to, że podwyższone to nic nie znaczy. A jak zapytałam, czy na podstawie tych wyników mam szansę na ciążę w tym cyklu, lekko się zapowietrzyła i powiedziała, że no owszem, warunki mam dobre, ale te przeciwciała.... że najprawdopodobniej to jest mój największy problem. Co zresztą usłyszałam też od endokrynologa.

No nic, czekam do piątku na @ i w poniedziałek do Gdańska. Już nie nastawiam się, że w ostatnim cyklu z clo coś wyjdzie. Zaplanowaliśmy z mężem cztery IUI. Jak się nie powiedzie - odstępujemy na co najmniej rok z lekarzami. Same dobrze wiecie, że to finansowa ruina....

zaakceptuj zaproszenie to napisze Ci coś na pw :)

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Bizona a kiedy idziesz z wynikami do lekarza?

Landryneczka lepiej się już czujesz?

pyatii powtarzałaś test?

nie ;) czekam na jutro jak będzie @ to będzie jak nie to zobacze

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Ja na wizytę czekałam 2-2,5 miesiąca jakoś, ale można dzwonić i się pytać czy coś się zwolniło.

Zadzwoniłam, termin wizyty na grudzień :-(
    Ma któraś tam znajomości? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 14:49

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Zadzwoniłam, termin wizyty na grudzień :-(
    Ma któraś tam znajomości? :-P

Dzwoń co jakiś czas, na pewno się coś zwolni, zobaczysz :)

ania8306 lubi tę wiadomość

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
  • bizona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wiadomość..dopuszcza mnie do iui. Poniewaz mam pojedyncze bakterie to podobno nic zlego. Uff..teraz czekam na @ i podchodzimy do ostatniej iui.

ania8306 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja to za wcześnie... Te bóle jeszcze niczego nie oznaczają. Nie martw się na zapas <3

Landryneczka a ja tak bez pytania wpisałam na listę. Jeżeli jednak nie chcesz, daj znać, usunę :) Jak tempka spadła, to pewnie owulacja :D

Bizona super super super! <3

bizona lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona
    super wiesci! Ostatnie wiec musi byc udane <3

bizona lubi tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona to extra* :)
    Selja ja miałam bole okresowe ale to dopiero w dzien jej terminu i kolejne dni az do teraz mam takie bole,cmienia ,ciągniecia

bizona lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • marzenie.w Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, 29.07 miałam pierwszą IUI. W dniu zabiegu miałam brązowe plamienie, oraz dokucza mi ból podbrzusza. Dziś jest już trochę lepiej ale podbrzusze mam tak jakby pełne (wzdęte) okropnie się denerwuje, bardzo bym chciała zobaczyć 2 krechy :) Martwię się, że coś poszło nie tak albo że te bóle to zły znak, że znowu nic z tego nie będzie. Czy te moje objawy są normalne???

29.07 - 1 IUI

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po iui mialam plamienia przez caly dzien.. bolal mnie brzuch jak na owu a od dwoch dni boli jak na okres dzisiaj rano bol typowo okresowy tylko lzejszy o wiele ale ja biore luteine wiec nie jest to moarodajne... niestety czuje ze soe nie udalo czuje sie identycznie jak na okres chociaz mam nadzieje ze sie myle :(

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • marzenie.w Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po IUI nie dostałam żadnych leków moja ginekolog powiedziała że nie ma potrzeby. Nie wiem o nic nie zdążyłam zapytać byłam tak wystraszona że nawet zapomniałam o co chciałam zapytać. Zastanawiam się czy te uczucie pełnego podbrzusza to normalna sprawa ?! Mi się też wydaje że nic z tego nie będzie byłoby zbyt pięknie żeby się udało.
    W maju miałam mieć 1 IUI ale na wizycie w 12 dc okazało się że mam torbiel 6,5 cm, której miesiąc wcześniej nie było, wyleczyłam cholerstwo i w końcu 29.07 doczekałam się pierwszej realnej szansy na bobasa, a co z tego wyjdzie zobaczymy.

29.07 - 1 IUI

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenie.w wrote:
    Ja po IUI nie dostałam żadnych leków moja ginekolog powiedziała że nie ma potrzeby. Nie wiem o nic nie zdążyłam zapytać byłam tak wystraszona że nawet zapomniałam o co chciałam zapytać. Zastanawiam się czy te uczucie pełnego podbrzusza to normalna sprawa ?! Mi się też wydaje że nic z tego nie będzie byłoby zbyt pięknie żeby się udało.
    W maju miałam mieć 1 IUI ale na wizycie w 12 dc okazało się że mam torbiel 6,5 cm, której miesiąc wcześniej nie było, wyleczyłam cholerstwo i w końcu 29.07 doczekałam się pierwszej realnej szansy na bobasa, a co z tego wyjdzie zobaczymy.
    Co do pelnego brzucha to Ci nie pomoge bo nie mam nic takiego... mi doktor sama dala lutke i ogolnie duzo dziewczyn po iui dostaje leki na ewentualne podtrzymanie ale nie kazda :) a czemu macie wskazanie do iui?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • marzenie.w Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazania są takie: często robią mi się torbiele, oraz mam długie nieregularne cykle. A mąż ma nie najlepsze nasienie, chociaż tragedii nie ma jak mówi moja ginekolog tylko trochę ospałe :) od 2 lat się staramy o dzidzie i nic nam się nie udaje. Leczyłam się u miejscowego ginekologa ale gdy wyczerpał wszelkie możliwe opcje, powiedział żebyśmy udali się do kliniki i tak też zrobiliśmy i od maja jesteśmy pod opieką kliniki w Białymstoku. Oto nasza historia w skrócie. A Wy dlaczego macie IUI

29.07 - 1 IUI

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz juz czy bedziesz stymulowana? :)
    u nas nie ma plemnikow :( wiec my tylko aid...

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • zapałka Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też plemników brak. W ogóle nie są produkowane, więc nie ma sensu nawet szukać.

Zostaje tylko dawca.

Próbowaliście naprotechnologii?
    Gdyby u nas mąż był zdrowy a nie udawało się nam zajść w ciąże, to w pierwszej kolejności próbowalibyśmy właśnie tego. Podobno potrafi zdziałać cuda, w dosłownym tego słowa znaczeniu ;)
    ale w większości polega na leczeniu kobiet, więc u nas odpada.

Powodzenia na tej trudnej drodze do macierzyństwa!

04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
    09.2015 - koniec naszych marzeń

Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami..
  • zapałka Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pora późna więc mogę zadać głupie pytanie ;)

Chciałam zapytać, czy dzień cyklu w którym najlepiej przeprowadzić zabieg IUI można jakoś określić inaczej niż poprzez mierzenie temperatury (nigdy tego nie robiłam, więc ciężko byłoby mi teraz się połapać, jaka temperatura co oznacza), obserwacje śluzu (tego jeszcze bardziej nie ogarniam :) i usg?

Bo mam mieć w piątek USG (9 dc) i zastanawiam się czy można jakoś przewidzieć kiedy odbędzie się zabieg.
    Czekamy na to już tak długo, że nie możemy z moim M. się doczekać! ;)

04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
    09.2015 - koniec naszych marzeń

Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami..
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapałka wrote:
    Pora późna więc mogę zadać głupie pytanie ;)

Chciałam zapytać, czy dzień cyklu w którym najlepiej przeprowadzić zabieg IUI można jakoś określić inaczej niż poprzez mierzenie temperatury (nigdy tego nie robiłam, więc ciężko byłoby mi teraz się połapać, jaka temperatura co oznacza), obserwacje śluzu (tego jeszcze bardziej nie ogarniam :) i usg?

Bo mam mieć w piątek USG (9 dc) i zastanawiam się czy można jakoś przewidzieć kiedy odbędzie się zabieg.
    Czekamy na to już tak długo, że nie możemy z moim M. się doczekać! ;)
    Chyba raczej Nie. to zależy jaki duzy pęcherzyk będzie. Ja pojechałam 11 dc na monitoring zaplanowała urlop na 14 dc na iui A lekarz na wizycie tego 11 mówi można strzelac jutro iui

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie możesz zbadac e2 jeśli będzie wysokie to oznacza że owu będzie blisko

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jedynie możesz zbadac e2 jeśli będzie wysokie to oznacza że owu będzie blisko

Dokładnie, estradiol i lh :-)

Ja trochę czytałam o napro, ale to jednak nie dla mnie. Nie mam tyle czasu na kilkumiesięczne obserwacje itp.
    Ale wiem że niektórym pomaga :-)

Marzenie.w powodzenia z pierwszą iui. Oby wystarczyła ;-)

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ