INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 wrote:Bizona a kiedy idziesz z wynikami do lekarza?
Landryneczka lepiej się już czujesz?
pyatii powtarzałaś test?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
sayuri wrote:Bardzo cenna informacja Pyatii dziękuję.
Wcisnęłam się dziś na wizytę do mojej dotychczasowej kliniki z tymi wynikami (oprócz podwyższonego progesteronu i estradiolu miałam wyższe SHBG i DHEA S04), ale w zasadzie nic konkretnego mi nie powiedziała. Szczegółowo rozwodziła się nad istotą każdego hormonu, by na końcu stwierdzić, że wyniki ładne i to, że podwyższone to nic nie znaczy. A jak zapytałam, czy na podstawie tych wyników mam szansę na ciążę w tym cyklu, lekko się zapowietrzyła i powiedziała, że no owszem, warunki mam dobre, ale te przeciwciała.... że najprawdopodobniej to jest mój największy problem. Co zresztą usłyszałam też od endokrynologa.
No nic, czekam do piątku na @ i w poniedziałek do Gdańska. Już nie nastawiam się, że w ostatnim cyklu z clo coś wyjdzie. Zaplanowaliśmy z mężem cztery IUI. Jak się nie powiedzie - odstępujemy na co najmniej rok z lekarzami. Same dobrze wiecie, że to finansowa ruina....
zaakceptuj zaproszenie to napisze Ci coś na pw07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
ania8306 wrote:Bizona a kiedy idziesz z wynikami do lekarza?
Landryneczka lepiej się już czujesz?
pyatii powtarzałaś test?
nieczekam na jutro jak będzie @ to będzie jak nie to zobacze
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
pyatii wrote:Ja na wizytę czekałam 2-2,5 miesiąca jakoś, ale można dzwonić i się pytać czy coś się zwolniło.
Zadzwoniłam, termin wizyty na grudzień
Ma któraś tam znajomości?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 14:49
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Zadzwoniłam, termin wizyty na grudzień
Ma któraś tam znajomości?
Dzwoń co jakiś czas, na pewno się coś zwolni, zobaczyszania8306 lubi tę wiadomość
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
Selja to za wcześnie... Te bóle jeszcze niczego nie oznaczają. Nie martw się na zapas
Landryneczka a ja tak bez pytania wpisałam na listę. Jeżeli jednak nie chcesz, daj znać, usunęJak tempka spadła, to pewnie owulacja
Bizona super super super!bizona lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Witajcie dziewczyny, 29.07 miałam pierwszą IUI. W dniu zabiegu miałam brązowe plamienie, oraz dokucza mi ból podbrzusza. Dziś jest już trochę lepiej ale podbrzusze mam tak jakby pełne (wzdęte) okropnie się denerwuje, bardzo bym chciała zobaczyć 2 krechy
Martwię się, że coś poszło nie tak albo że te bóle to zły znak, że znowu nic z tego nie będzie. Czy te moje objawy są normalne???
29.07 - 1 IUI -
Ja po iui mialam plamienia przez caly dzien.. bolal mnie brzuch jak na owu a od dwoch dni boli jak na okres dzisiaj rano bol typowo okresowy tylko lzejszy o wiele ale ja biore luteine wiec nie jest to moarodajne... niestety czuje ze soe nie udalo czuje sie identycznie jak na okres chociaz mam nadzieje ze sie myle
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Ja po IUI nie dostałam żadnych leków moja ginekolog powiedziała że nie ma potrzeby. Nie wiem o nic nie zdążyłam zapytać byłam tak wystraszona że nawet zapomniałam o co chciałam zapytać. Zastanawiam się czy te uczucie pełnego podbrzusza to normalna sprawa ?! Mi się też wydaje że nic z tego nie będzie byłoby zbyt pięknie żeby się udało.
W maju miałam mieć 1 IUI ale na wizycie w 12 dc okazało się że mam torbiel 6,5 cm, której miesiąc wcześniej nie było, wyleczyłam cholerstwo i w końcu 29.07 doczekałam się pierwszej realnej szansy na bobasa, a co z tego wyjdzie zobaczymy.
29.07 - 1 IUI -
marzenie.w wrote:Ja po IUI nie dostałam żadnych leków moja ginekolog powiedziała że nie ma potrzeby. Nie wiem o nic nie zdążyłam zapytać byłam tak wystraszona że nawet zapomniałam o co chciałam zapytać. Zastanawiam się czy te uczucie pełnego podbrzusza to normalna sprawa ?! Mi się też wydaje że nic z tego nie będzie byłoby zbyt pięknie żeby się udało.
W maju miałam mieć 1 IUI ale na wizycie w 12 dc okazało się że mam torbiel 6,5 cm, której miesiąc wcześniej nie było, wyleczyłam cholerstwo i w końcu 29.07 doczekałam się pierwszej realnej szansy na bobasa, a co z tego wyjdzie zobaczymy.a czemu macie wskazanie do iui?
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Wskazania są takie: często robią mi się torbiele, oraz mam długie nieregularne cykle. A mąż ma nie najlepsze nasienie, chociaż tragedii nie ma jak mówi moja ginekolog tylko trochę ospałe
od 2 lat się staramy o dzidzie i nic nam się nie udaje. Leczyłam się u miejscowego ginekologa ale gdy wyczerpał wszelkie możliwe opcje, powiedział żebyśmy udali się do kliniki i tak też zrobiliśmy i od maja jesteśmy pod opieką kliniki w Białymstoku. Oto nasza historia w skrócie. A Wy dlaczego macie IUI
29.07 - 1 IUI -
U nas też plemników brak. W ogóle nie są produkowane, więc nie ma sensu nawet szukać.
Zostaje tylko dawca.
Próbowaliście naprotechnologii?
Gdyby u nas mąż był zdrowy a nie udawało się nam zajść w ciąże, to w pierwszej kolejności próbowalibyśmy właśnie tego. Podobno potrafi zdziałać cuda, w dosłownym tego słowa znaczeniu
ale w większości polega na leczeniu kobiet, więc u nas odpada.
Powodzenia na tej trudnej drodze do macierzyństwa!04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami.. -
Pora późna więc mogę zadać głupie pytanie
Chciałam zapytać, czy dzień cyklu w którym najlepiej przeprowadzić zabieg IUI można jakoś określić inaczej niż poprzez mierzenie temperatury (nigdy tego nie robiłam, więc ciężko byłoby mi teraz się połapać, jaka temperatura co oznacza), obserwacje śluzu (tego jeszcze bardziej nie ogarniami usg?
Bo mam mieć w piątek USG (9 dc) i zastanawiam się czy można jakoś przewidzieć kiedy odbędzie się zabieg.
Czekamy na to już tak długo, że nie możemy z moim M. się doczekać!04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami.. -
zapałka wrote:Pora późna więc mogę zadać głupie pytanie
Chciałam zapytać, czy dzień cyklu w którym najlepiej przeprowadzić zabieg IUI można jakoś określić inaczej niż poprzez mierzenie temperatury (nigdy tego nie robiłam, więc ciężko byłoby mi teraz się połapać, jaka temperatura co oznacza), obserwacje śluzu (tego jeszcze bardziej nie ogarniami usg?
Bo mam mieć w piątek USG (9 dc) i zastanawiam się czy można jakoś przewidzieć kiedy odbędzie się zabieg.
Czekamy na to już tak długo, że nie możemy z moim M. się doczekać! -
ana1122 wrote:Jedynie możesz zbadac e2 jeśli będzie wysokie to oznacza że owu będzie blisko
Dokładnie, estradiol i lh
Ja trochę czytałam o napro, ale to jednak nie dla mnie. Nie mam tyle czasu na kilkumiesięczne obserwacje itp.
Ale wiem że niektórym pomaga
Marzenie.w powodzenia z pierwszą iui. Oby wystarczyła7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.