X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven a kiedy Ty testujesz? miałyśmy iui tego samego dnia a w sumie nie wiem czy warto robić test wcześniej niż sobota/niedziela. Tep. u mnie skacze jak jej się podoba ;/

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 wrote:
    KarolinaSeven a kiedy Ty testujesz? miałyśmy iui tego samego dnia a w sumie nie wiem czy warto robić test wcześniej niż sobota/niedziela. Tep. u mnie skacze jak jej się podoba ;/
    Ja robie bete w piatek to bedzie moj 24 dc, 13 dpi... a Ty? :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Ja robie bete w piatek to bedzie moj 24 dc, 13 dpi... a Ty? :)

Ja się właśnie zastanawiam... może w sobotę bo i tak będę robić badania przed wizytą u endo. ale to będzie u mnie 28 dc i 14 dpi :) raczej się nie łudzę bo absolutnie nie mam żadnych ciążowych objawów :(

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 wrote:
    Ja się właśnie zastanawiam... może w sobotę bo i tak będę robić badania przed wizytą u endo. ale to będzie u mnie 28 dc i 14 dpi :) raczej się nie łudzę bo absolutnie nie mam żadnych ciążowych objawów :(
    Ja mam zalecenie 10 dni brac lutke wiec doktor wyliczyla ze beta 5.08 :) no ja tez sie nie ludze... nie czuje sie nawet okresowo chociaz okres dopiero za ponad tydzien... ale zazwyczaj od owu mam bol piersi...

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri - jak byłam z mężem w invicta na wizycie takiej w zasadzie poradzie to lekarz powiedział, że póki nie ma kompletu badań oni nie zrobią zabiegu. i wypisał: 4 recepty dla mnie, 3 recepty dla męża. łączny koszt wszystkich ich badań to blisko 3000zł. oprócz chlamydii, cytologii i hormonów były w tym również badania genetyczne.

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinaa2015 wrote:
    sayuri - jak byłam z mężem w invicta na wizycie takiej w zasadzie poradzie to lekarz powiedział, że póki nie ma kompletu badań oni nie zrobią zabiegu. i wypisał: 4 recepty dla mnie, 3 recepty dla męża. łączny koszt wszystkich ich badań to blisko 3000zł. oprócz chlamydii, cytologii i hormonów były w tym również badania genetyczne.

Ale zrobią iui bez badań genetycznych ;) To tylko dodatkowe, zalecane przez nich ;)Tak samo jak amh, inhibina...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po IUI. Boli mnie szyjka teraz i brzuch jak na @. Staram się póki co nie brać nospy ale nie wiem ile wytrzymam :P
    Tinaa 3tyś :O jakie te badania macie dokładnie? u nas za badania wychodzi ok 800 zł licząc w tym mnie i męża no i płacąc w klinice ( a tu ceny trochę droższe niż w labo) więc jak się robi w innym laboratorium to mniej wychodzi. Kariotypu nie wymagają ale my mieliśmy na nfz więc nie musimy już robić nawet jeśli by chcieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:59

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 600-800 zł to wszystko. Badania genetyczne w invikcie zalecane są dopiero po 3 nieudanej IUI. Sama korzystam z Invicty tylko w Warszawie.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Hej my po IUI. Boli mnie szyjka teraz i brzuch jak na @. Staram się póki co nie brać nospy ale nie wiem ile wytrzymam :P
    Tinaa 3tyś :O jakie te badania macie dokładnie? u nas za badania wychodzi ok 800 zł licząc w tym mnie i męża no i płacąc w klinice ( a tu ceny trochę droższe niż w labo) więc jak się robi w innym laboratorium to mniej wychodzi. Kariotypu nie wymagają ale my mieliśmy na nfz więc nie musimy już robić nawet jeśli by chcieli.
    Mnie tez po iui bolal brzuch i plamilam jeden dzien wiec miejmy nadzieje ze jutro Ci przejdzie :)
    To zaciskam kciuki za udane podejscie! :*

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka u nas póki co nic nie mówili o genetyce ale jak nam się udało na nfz to skorzystaliśmy będzie na przyszłość. Oczywiście do tych 600-800zł należy doliczyć leki u mnie wychodzi niecałe 100zł, wizyt ok 4 i IUI 800zł. Ale badania mają jakąś ważność więc nie trzeba robić co każdą IUI
    Karolina a ja za twoje podejście <3 niech się stanie cud w końcu!
    aaa i na 29-go sierpnia mam wizytę w KrK w szpitalu w sprawie kwalifikacji do laparoskopii boję się ale muszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 14:56

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Jeszcze poczekam z tą buźką.
    Robisz betę?
    Jeszcze wszystko się może zdarzyć :)

Nie robię bo u mnie wszystkie laby do 11 otwarte...

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Pyatii tule <3 w glebi duszy wierze ze moze jeszcze sie uda, bo czasem testy wychodza dopiero w dniu @ jak jest pozne zagniezdzenie, ale fakt ze to sie nie zdarza za czesto :( bedziesz w tym miesiacu podchodzic ponownie gdyby sie nie udalo?

ktos jeszcze testuje dzisiaj lub jutro?

Tak podchodze w tym samym miejscu ale dopiero we wrzesniu bo teraz na sierpień nie dostanę wolnego niestety :( więc cykl przerwy

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka <3 dokladnie! Niech sie stanie cud! <3

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktorym sie udalo ;) co czulyscie na poczatku tzn po inseminacji do okresu? Jakies bole brzucha piersi sluz? :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. No mam nadzieję ze nie będą wymagać od razu genetycznych bo się zegnę:/

Odebrałam dziś wyniki badań, które zalecają do Gdańska. Z ciekawości zrobiłam progesgeron w 22 dc, 7dpo - 36 !! Gdzie norma do 28. Estradiol też wysoki, 480 przy normie do 291. Nie wiecie co to znaczy?

• pyatii Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri kariotyp i jeśli jest jakiś problem z nasieniem to też mutacje robią na nfz w Genosie w Łodzi. Idziesz po skierowanie do poz ze wskazaniem niepłodność, kariotypy Wam na pewno zrobią a mutacje w zależności od wywiadu, po 7-8 tygodniach masz wyniki.

C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady. No mam nadzieję ze nie będą wymagać od razu genetycznych bo się zegnę:/

Odebrałam dziś wyniki badań, które zalecają do Gdańska. Z ciekawości zrobiłam progesgeron w 22 dc, 7dpo - 36 !! Gdzie norma do 28. Estradiol też wysoki, 480 przy normie do 291. Nie wiecie co to znaczy?
    Ja miałam prg 33 po owulacji 7dni ale niestety nie udało się mimo to. Po prostu wysoki prg świadczy o przebytej owulacji a dobrze że jest wysoki bo w razie gdyby się udało to wtedy ciąża się utrzyma :)

• bizona Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zalamalam..odebralam wyniki posiewow. Jak z pochwy jest ok, tak z szyjki wyszly mi pojedyncze gronkowiec zlocisty.
    Domyslam sie ze czeka mnie antybiotykoterapia..i zapewne w tym cyklu znowu nie podejde do iui. Mialyscie kiedys gronkowca?

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    A ja sie zalamalam..odebralam wyniki posiewow. Jak z pochwy jest ok, tak z szyjki wyszly mi pojedyncze gronkowiec zlocisty.
    Domyslam sie ze czeka mnie antybiotykoterapia..i zapewne w tym cyklu znowu nie podejde do iui. Mialyscie kiedys gronkowca?
    zalezy jaki ja mialam z szyjki i IUI sie odbyła bo okazuje sie ze jesli jest mało bakterii kwasu mlekowego to te sie bardziej uwidaczniaja a sa naturalna flora bakteryjna :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • bizona Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam napisane Staphylococcus aureus wzorst :pojedyncze, szczep:MSSA
    Brak wzrostu grzybów drożdżopodobnych
    Brak wzrostu flory beztlenowej
    Brak wzrostu Gardnerella vaginalis
    Wyhodowano Lactobacillus spp. liczne kolonie

Kurcze caly czas pod górke mamy z tym iui..

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ