INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaSeven a kiedy Ty testujesz? miałyśmy iui tego samego dnia a w sumie nie wiem czy warto robić test wcześniej niż sobota/niedziela. Tep. u mnie skacze jak jej się podoba ;/
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
sandrita86 wrote:KarolinaSeven a kiedy Ty testujesz? miałyśmy iui tego samego dnia a w sumie nie wiem czy warto robić test wcześniej niż sobota/niedziela. Tep. u mnie skacze jak jej się podoba ;/
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
KarolinaSeven wrote:Ja robie bete w piatek to bedzie moj 24 dc, 13 dpi... a Ty?
Ja się właśnie zastanawiam... może w sobotę bo i tak będę robić badania przed wizytą u endo. ale to będzie u mnie 28 dc i 14 dpiraczej się nie łudzę bo absolutnie nie mam żadnych ciążowych objawów
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
sandrita86 wrote:Ja się właśnie zastanawiam... może w sobotę bo i tak będę robić badania przed wizytą u endo. ale to będzie u mnie 28 dc i 14 dpi
raczej się nie łudzę bo absolutnie nie mam żadnych ciążowych objawów
no ja tez sie nie ludze... nie czuje sie nawet okresowo chociaz okres dopiero za ponad tydzien... ale zazwyczaj od owu mam bol piersi...
nick nieaktualnysayuri - jak byłam z mężem w invicta na wizycie takiej w zasadzie poradzie to lekarz powiedział, że póki nie ma kompletu badań oni nie zrobią zabiegu. i wypisał: 4 recepty dla mnie, 3 recepty dla męża. łączny koszt wszystkich ich badań to blisko 3000zł. oprócz chlamydii, cytologii i hormonów były w tym również badania genetyczne.
-
Tinaa2015 wrote:sayuri - jak byłam z mężem w invicta na wizycie takiej w zasadzie poradzie to lekarz powiedział, że póki nie ma kompletu badań oni nie zrobią zabiegu. i wypisał: 4 recepty dla mnie, 3 recepty dla męża. łączny koszt wszystkich ich badań to blisko 3000zł. oprócz chlamydii, cytologii i hormonów były w tym również badania genetyczne.
Ale zrobią iui bez badań genetycznychTo tylko dodatkowe, zalecane przez nich ;)Tak samo jak amh, inhibina...
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyHej my po IUI. Boli mnie szyjka teraz i brzuch jak na @. Staram się póki co nie brać nospy ale nie wiem ile wytrzymam
Tinaa 3tyśjakie te badania macie dokładnie? u nas za badania wychodzi ok 800 zł licząc w tym mnie i męża no i płacąc w klinice ( a tu ceny trochę droższe niż w labo) więc jak się robi w innym laboratorium to mniej wychodzi. Kariotypu nie wymagają ale my mieliśmy na nfz więc nie musimy już robić nawet jeśli by chcieli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:59
-
Dokładnie 600-800 zł to wszystko. Badania genetyczne w invikcie zalecane są dopiero po 3 nieudanej IUI. Sama korzystam z Invicty tylko w Warszawie.
-
Landryneczka wrote:Hej my po IUI. Boli mnie szyjka teraz i brzuch jak na @. Staram się póki co nie brać nospy ale nie wiem ile wytrzymam
Tinaa 3tyśjakie te badania macie dokładnie? u nas za badania wychodzi ok 800 zł licząc w tym mnie i męża no i płacąc w klinice ( a tu ceny trochę droższe niż w labo) więc jak się robi w innym laboratorium to mniej wychodzi. Kariotypu nie wymagają ale my mieliśmy na nfz więc nie musimy już robić nawet jeśli by chcieli.
To zaciskam kciuki za udane podejscie! :*
nick nieaktualnyPolaMinka u nas póki co nic nie mówili o genetyce ale jak nam się udało na nfz to skorzystaliśmy będzie na przyszłość. Oczywiście do tych 600-800zł należy doliczyć leki u mnie wychodzi niecałe 100zł, wizyt ok 4 i IUI 800zł. Ale badania mają jakąś ważność więc nie trzeba robić co każdą IUI
Karolina a ja za twoje podejścieniech się stanie cud w końcu!
aaa i na 29-go sierpnia mam wizytę w KrK w szpitalu w sprawie kwalifikacji do laparoskopii boję się ale muszęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 14:56
-
ania8306 wrote:Jeszcze poczekam z tą buźką.
Robisz betę?
Jeszcze wszystko się może zdarzyć
Nie robię bo u mnie wszystkie laby do 11 otwarte...07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
APS wrote:Pyatii tule
w glebi duszy wierze ze moze jeszcze sie uda, bo czasem testy wychodza dopiero w dniu @ jak jest pozne zagniezdzenie, ale fakt ze to sie nie zdarza za czesto
bedziesz w tym miesiacu podchodzic ponownie gdyby sie nie udalo?
ktos jeszcze testuje dzisiaj lub jutro?
Tak podchodze w tym samym miejscu ale dopiero we wrzesniu bo teraz na sierpień nie dostanę wolnego niestetywięc cykl przerwy
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
Dzięki dziewczyny za rady. No mam nadzieję ze nie będą wymagać od razu genetycznych bo się zegnę
Odebrałam dziś wyniki badań, które zalecają do Gdańska. Z ciekawości zrobiłam progesgeron w 22 dc, 7dpo - 36 !! Gdzie norma do 28. Estradiol też wysoki, 480 przy normie do 291. Nie wiecie co to znaczy? -
sayuri kariotyp i jeśli jest jakiś problem z nasieniem to też mutacje robią na nfz w Genosie w Łodzi. Idziesz po skierowanie do poz ze wskazaniem niepłodność, kariotypy Wam na pewno zrobią a mutacje w zależności od wywiadu, po 7-8 tygodniach masz wyniki.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
nick nieaktualnysayuri wrote:Dzięki dziewczyny za rady. No mam nadzieję ze nie będą wymagać od razu genetycznych bo się zegnę
Odebrałam dziś wyniki badań, które zalecają do Gdańska. Z ciekawości zrobiłam progesgeron w 22 dc, 7dpo - 36 !! Gdzie norma do 28. Estradiol też wysoki, 480 przy normie do 291. Nie wiecie co to znaczy? -
A ja sie zalamalam..odebralam wyniki posiewow. Jak z pochwy jest ok, tak z szyjki wyszly mi pojedyncze gronkowiec zlocisty.
Domyslam sie ze czeka mnie antybiotykoterapia..i zapewne w tym cyklu znowu nie podejde do iui. Mialyscie kiedys gronkowca?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
bizona wrote:A ja sie zalamalam..odebralam wyniki posiewow. Jak z pochwy jest ok, tak z szyjki wyszly mi pojedyncze gronkowiec zlocisty.
Domyslam sie ze czeka mnie antybiotykoterapia..i zapewne w tym cyklu znowu nie podejde do iui. Mialyscie kiedys gronkowca? -
Mam napisane Staphylococcus aureus wzorst :pojedyncze, szczep:MSSA
Brak wzrostu grzybów drożdżopodobnych
Brak wzrostu flory beztlenowej
Brak wzrostu Gardnerella vaginalis
Wyhodowano Lactobacillus spp. liczne kolonie
Kurcze caly czas pod górke mamy z tym iui..
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec