INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaSeven a kiedy Ty testujesz? miałyśmy iui tego samego dnia a w sumie nie wiem czy warto robić test wcześniej niż sobota/niedziela. Tep. u mnie skacze jak jej się podoba ;/
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
sandrita86 wrote:KarolinaSeven a kiedy Ty testujesz? miałyśmy iui tego samego dnia a w sumie nie wiem czy warto robić test wcześniej niż sobota/niedziela. Tep. u mnie skacze jak jej się podoba ;/
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
KarolinaSeven wrote:Ja robie bete w piatek to bedzie moj 24 dc, 13 dpi... a Ty?
Ja się właśnie zastanawiam... może w sobotę bo i tak będę robić badania przed wizytą u endo. ale to będzie u mnie 28 dc i 14 dpi raczej się nie łudzę bo absolutnie nie mam żadnych ciążowych objawów
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
sandrita86 wrote:Ja się właśnie zastanawiam... może w sobotę bo i tak będę robić badania przed wizytą u endo. ale to będzie u mnie 28 dc i 14 dpi raczej się nie łudzę bo absolutnie nie mam żadnych ciążowych objawów
nick nieaktualnysayuri - jak byłam z mężem w invicta na wizycie takiej w zasadzie poradzie to lekarz powiedział, że póki nie ma kompletu badań oni nie zrobią zabiegu. i wypisał: 4 recepty dla mnie, 3 recepty dla męża. łączny koszt wszystkich ich badań to blisko 3000zł. oprócz chlamydii, cytologii i hormonów były w tym również badania genetyczne.
-
Tinaa2015 wrote:sayuri - jak byłam z mężem w invicta na wizycie takiej w zasadzie poradzie to lekarz powiedział, że póki nie ma kompletu badań oni nie zrobią zabiegu. i wypisał: 4 recepty dla mnie, 3 recepty dla męża. łączny koszt wszystkich ich badań to blisko 3000zł. oprócz chlamydii, cytologii i hormonów były w tym również badania genetyczne.
Ale zrobią iui bez badań genetycznych To tylko dodatkowe, zalecane przez nich ;)Tak samo jak amh, inhibina...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyHej my po IUI. Boli mnie szyjka teraz i brzuch jak na @. Staram się póki co nie brać nospy ale nie wiem ile wytrzymam
Tinaa 3tyś jakie te badania macie dokładnie? u nas za badania wychodzi ok 800 zł licząc w tym mnie i męża no i płacąc w klinice ( a tu ceny trochę droższe niż w labo) więc jak się robi w innym laboratorium to mniej wychodzi. Kariotypu nie wymagają ale my mieliśmy na nfz więc nie musimy już robić nawet jeśli by chcieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 12:59
-
Dokładnie 600-800 zł to wszystko. Badania genetyczne w invikcie zalecane są dopiero po 3 nieudanej IUI. Sama korzystam z Invicty tylko w Warszawie.
-
Landryneczka wrote:Hej my po IUI. Boli mnie szyjka teraz i brzuch jak na @. Staram się póki co nie brać nospy ale nie wiem ile wytrzymam
Tinaa 3tyś jakie te badania macie dokładnie? u nas za badania wychodzi ok 800 zł licząc w tym mnie i męża no i płacąc w klinice ( a tu ceny trochę droższe niż w labo) więc jak się robi w innym laboratorium to mniej wychodzi. Kariotypu nie wymagają ale my mieliśmy na nfz więc nie musimy już robić nawet jeśli by chcieli.
To zaciskam kciuki za udane podejscie! :*
nick nieaktualnyPolaMinka u nas póki co nic nie mówili o genetyce ale jak nam się udało na nfz to skorzystaliśmy będzie na przyszłość. Oczywiście do tych 600-800zł należy doliczyć leki u mnie wychodzi niecałe 100zł, wizyt ok 4 i IUI 800zł. Ale badania mają jakąś ważność więc nie trzeba robić co każdą IUI
Karolina a ja za twoje podejście niech się stanie cud w końcu!
aaa i na 29-go sierpnia mam wizytę w KrK w szpitalu w sprawie kwalifikacji do laparoskopii boję się ale muszęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 14:56
-
ania8306 wrote:Jeszcze poczekam z tą buźką.
Robisz betę?
Jeszcze wszystko się może zdarzyć
Nie robię bo u mnie wszystkie laby do 11 otwarte...07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
APS wrote:Pyatii tule w glebi duszy wierze ze moze jeszcze sie uda, bo czasem testy wychodza dopiero w dniu @ jak jest pozne zagniezdzenie, ale fakt ze to sie nie zdarza za czesto bedziesz w tym miesiacu podchodzic ponownie gdyby sie nie udalo?
ktos jeszcze testuje dzisiaj lub jutro?
Tak podchodze w tym samym miejscu ale dopiero we wrzesniu bo teraz na sierpień nie dostanę wolnego niestety więc cykl przerwy07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
Dzięki dziewczyny za rady. No mam nadzieję ze nie będą wymagać od razu genetycznych bo się zegnę
Odebrałam dziś wyniki badań, które zalecają do Gdańska. Z ciekawości zrobiłam progesgeron w 22 dc, 7dpo - 36 !! Gdzie norma do 28. Estradiol też wysoki, 480 przy normie do 291. Nie wiecie co to znaczy? -
sayuri kariotyp i jeśli jest jakiś problem z nasieniem to też mutacje robią na nfz w Genosie w Łodzi. Idziesz po skierowanie do poz ze wskazaniem niepłodność, kariotypy Wam na pewno zrobią a mutacje w zależności od wywiadu, po 7-8 tygodniach masz wyniki.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
nick nieaktualnysayuri wrote:Dzięki dziewczyny za rady. No mam nadzieję ze nie będą wymagać od razu genetycznych bo się zegnę
Odebrałam dziś wyniki badań, które zalecają do Gdańska. Z ciekawości zrobiłam progesgeron w 22 dc, 7dpo - 36 !! Gdzie norma do 28. Estradiol też wysoki, 480 przy normie do 291. Nie wiecie co to znaczy? -
A ja sie zalamalam..odebralam wyniki posiewow. Jak z pochwy jest ok, tak z szyjki wyszly mi pojedyncze gronkowiec zlocisty.
Domyslam sie ze czeka mnie antybiotykoterapia..i zapewne w tym cyklu znowu nie podejde do iui. Mialyscie kiedys gronkowca?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:A ja sie zalamalam..odebralam wyniki posiewow. Jak z pochwy jest ok, tak z szyjki wyszly mi pojedyncze gronkowiec zlocisty.
Domyslam sie ze czeka mnie antybiotykoterapia..i zapewne w tym cyklu znowu nie podejde do iui. Mialyscie kiedys gronkowca? -
Mam napisane Staphylococcus aureus wzorst :pojedyncze, szczep:MSSA
Brak wzrostu grzybów drożdżopodobnych
Brak wzrostu flory beztlenowej
Brak wzrostu Gardnerella vaginalis
Wyhodowano Lactobacillus spp. liczne kolonie
Kurcze caly czas pod górke mamy z tym iui..
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec