INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamKaKam wrote:Kochane ja chciałam z Wami podzielić sie nowina u mnie dzisiaj beta 40,5 trzymajcie kciuki żeby rosła, boje sie okropnie. Za dwa cykle mieliśmy mieć iii a tu samo zaskoczyło...
Moje Gratulacje Kochana!! Super wiadomość :*
Teraz odpoczywaj, relaksuj się i rośnijcie zdrowoKamKaKam, bajka_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PARIS^^ wrote:Od dnia drugiej Inseminacji tj. 25 lipca 2016 pobolewa mnie podbrzusze, czasem kłuje w jajnikach, tak jakby na owulację czy @. Nie wiem co myśleć? Po pierwszej IUI nie miałam żadnych bóli. Co o tym myślicie??
-
Cześć dziewczyny. Witam się z wami, jeszcze przed inseminacją, ale z planem.
Krótko o nas. Małżeństwem jesteśmy prawie 3 lata i tyle samo staraliśmy się o dzidzię. Półtora roku naturalnych starań, usunięcie polipa, mięśniaka, łyżeczkowanie z powodu krwawienia śródcyklicznego. Silna anemia. Jak już hemoglobina doszła do normy, okazało się, że mam niedoczynność tarczycy w przebiegu autoimmunologicznego zapalenia gruczołu. Hashimoto czyli. Hormony początkowo ustabilizowane, znów zaczęły szaleć. Jem metforminę też. Przeszłam 6 cykli stymulowanych, bez powodzenia. Nasienie męża jak najbardziej ok. Kończę właśnie 6 cykl z CLO, ale i tak umówiłam nas już na wizytę do Invicta Gdańsk na początek kolejnego cyklu (coby już czasu nie tracić), z zamysłem na inseminację.
Obiecuję nadrobić wszystkie wasze posty, teraz czytałam tylko wyrywkowo.
Przyjmiecie mnie do grona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 22:56
-
ana1122 wrote:Jak się czujesz już tyle dni po iui? Jest coś inaczej?
A Ty bylas stymulowana?
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
sayuri wrote:Cześć dziewczyny. Witam się z wami, jeszcze przed inseminacją, ale z planem.
Krótko o nas. Małżeństwem jesteśmy prawie 3 lata i tyle samo staraliśmy się o dzidzię. Półtora roku naturalnych starań, usunięcie polipa, mięśniaka, łyżeczkowanie z powodu krwawienia śródcyklicznego. Silna anemia. Jak już hemoglobina doszła do normy, okazało się, że mam niedoczynność tarczycy w przebiegu autoimmunologicznego zapalenia gruczołu. Hashimoto czyli. Hormony początkowo ustabilizowane, znów zaczęły szaleć. Jem metforminę też. Przeszłam 6 cykli stymulowanych, bez powodzenia. Nasienie męża jak najbardziej ok. Kończę właśnie 6 cykl z CLO, ale i tak umówiłam nas już na wizytę do Invicta Gdańsk na początek kolejnego cyklu (coby już czasu nie tracić), z zamysłem na inseminację.
Obiecuję nadrobić wszystkie wasze posty, teraz czytałam tylko wyrywkowo.
Przyjmiecie mnie do grona?
Oczywiscie! Rozgosc sie! :*
Jakie mialas pecherzyki po stymulacji?
Cześć sayuri. Zapraszamy
I życzę powodzenia
Przed inseminacją trzeba mieć badania wirusowe, cytologię i chlamydię. O ile wirusowe są od razu, to na chlamydię się czeka... Może zrób już teraz?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
KarolinaSeven wrote:Kurcze ciezko mi okreslic bo biore luteina i boli mnie brzuch i jak na owu i jak na okres chociaz od wczoraj bardziej jak na @... sikam bardzo czesto bo max co godzine ale tez nie wiem czy nie nie od lutki... co mnie dziwi to kompletny brak bolu piersi, zazwyczaj bolaly zaraz po owu a w tamtym cyklu to juz w ogole a teraz zero ale nie nakrecam sie bo byly tez cykle gdzie zaczely bolec dopiero 2-3 dni przed okresem, rzadko bo rzadko ale bylo w pt ide na bete wiec jeszcze chwile tylko i wszystko bedzie jasne
A Ty bylas stymulowana? -
dziewczyny u mnie smutna buźka, test o czułości 10 negatyw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 08:50
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
KarolinaSeven wrote:Poki @ nie przyszla jest nadzieja! Kiedy masz termin @?
Za dwa dni mniej więcej.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Ja miałam iui na naturalnym cyklu. W 11 dc pęcherzyk 22, endometrium 9 i e2 353. Więc lekarz powiedział możemy strzelać bo jest ładnie. Dostałam zastrzyk na pęknięcie aby.
-
ania8306 wrote:Cześć sayuri. Zapraszamy
I życzę powodzenia
Przed inseminacją trzeba mieć badania wirusowe, cytologię i chlamydię. O ile wirusowe są od razu, to na chlamydię się czeka... Może zrób już teraz?
KarolinaSeven nie wiem jakie miałam pęcherzyki. Mój gin nie robił usg w okolicach owu tylko na koniec cyklu sprawdzić,czy torbieli nie ma. Tylko dwa razy widoczne było ciałko żółte, ale naprawdę późno miałam monitoringu robione. Cykle mam regularne. Ach zapomniałam napisać, mam PCOS mimo regularnych cykli i potwierdzonej wcześniej owu. Obraz jajników nie taki. -
pyatii wrote:Za dwa dni mniej więcej.
Ana1122
A no to ladne warunki
Sayuri
Szkoda ze chociaz raz nie mialas monitu bo wiadomo by bylo ile i jakie pecherzyki a czym bylas.stymulowana?
Ja niestety hormonalne robilam w swoim labie takze nie pomoge
Pyatii tule w glebi duszy wierze ze moze jeszcze sie uda, bo czasem testy wychodza dopiero w dniu @ jak jest pozne zagniezdzenie, ale fakt ze to sie nie zdarza za czesto bedziesz w tym miesiacu podchodzic ponownie gdyby sie nie udalo?
ktos jeszcze testuje dzisiaj lub jutro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:15
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
sayuri wrote:Na chlamydie dostałam rok temu leki, tak pro forma. Nie robiłam tego badania i na razie wstrzymam się do pirwszej wizyty. A powiedzcie mi ile kosztują w invicta te badania przed IUI?
Ja też nie robiłam tych badań w Invikcie. U nich na pewno wychodzi drożej, niż np w Diagnostyce. W Invicta robię tylko hormony w celu oceny cyklu.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.