INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
bizona wrote:Oby cholerstwo dalo sie szybko wyleczyc
A jak u Ciebie?
u mnie zmeczenie odbija się na mnie narazie mam tylko w głowie żeby mąż wyszedł z tego wszytskiego na szczęscie juz jest na samej kardiologii wiec zagrozenie zycia mineło ale przed nami długa droga
dodatkowo zaczynaja się pojawiac problemy finansowe wiec dodatkowy stres
boje się troche jak to wszytsko odbije się na ciazy .. 12 sierpnia mam prenatarne wiec sie okaże
-
nick nieaktualny
-
Ania mam nadzieje ze wszystko Wam sie szybko ulozy..mocno trzymam kciuki.
Oby ten zly czas dla Was szybko minal i zebyscie w pelni zdrów niedlugo mogli sie cieszyc z malego brzdąca;)
Landryneczka mnie akurat nigdy nei bolal brzuch po iui. Raz miałam plamienie lekkie, ale bólu zero.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
pyatii wrote:sayuri kariotyp i jeśli jest jakiś problem z nasieniem to też mutacje robią na nfz w Genosie w Łodzi. Idziesz po skierowanie do poz ze wskazaniem niepłodność, kariotypy Wam na pewno zrobią a mutacje w zależności od wywiadu, po 7-8 tygodniach masz wyniki.
Może spróbuję tak zrobić. Muszę sprawdzić jakie są kolejki. Dziękuję :-*7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Landryneczka mnie nie bolał... Dziwne że aż taki masz ból... Oby szybko minął :-*
Bizona ja się na tym nie znam, ale może rzeczywiście masz tak jak pisała Ania, to jakiś lajtowy szczep, bez wpływu na iui...JJ lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
ania8306 wrote:Może spróbuję tak zrobić. Muszę sprawdzić jakie są kolejki. Dziękuję :-*
Ja na wizytę czekałam 2-2,5 miesiąca jakoś, ale można dzwonić i się pytać czy coś się zwolniło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 21:30
ania8306 lubi tę wiadomość
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
KarolinaSeven wrote:Dziewczyny ktorym sie udalo co czulyscie na poczatku tzn po inseminacji do okresu? Jakies bole brzucha piersi sluz?
Kochana ja jak pierwszy raz miałam ciążę biochemiczna strasznie nabrzmialy mi piersi bardzo bolały 11dpo beta 25,13 dpo juz byla 8 i spadala. 3 miechy pozniej to samo okropny bol piersi 11 dpo beta 50 i ciąża sie juz utrzymala mam synka. Tym razem nie dość ze od piersi nie czuke żadnych dolegliwości totalnie tylko przepotężnie bolały mnie jajniki. A lekarz w 9 dpo powiedzial ze przy tak niskim progesteronie 9,5 ng nawet jak sie uda to ciąży nie utrzymam. Dupka biorę od soboty jak tylko okazało się ze ciąża tak wiec jak.widac kazda ciąża inna bez stresu kochana nie ma co doszukiwać sie objawów mocno trzymam kciuki za piatek -
bizona wrote:Ania mam nadzieje ze wszystko Wam sie szybko ulozy..mocno trzymam kciuki.
Oby ten zly czas dla Was szybko minal i zebyscie w pelni zdrów niedlugo mogli sie cieszyc z malego brzdąca;)
Landryneczka mnie akurat nigdy nei bolal brzuch po iui. Raz miałam plamienie lekkie, ale bólu zero. -
nick nieaktualny
-
pyatii wrote:sayuri kariotyp i jeśli jest jakiś problem z nasieniem to też mutacje robią na nfz w Genosie w Łodzi. Idziesz po skierowanie do poz ze wskazaniem niepłodność, kariotypy Wam na pewno zrobią a mutacje w zależności od wywiadu, po 7-8 tygodniach masz wyniki.
Bardzo cenna informacja Pyatii dziękuję.
Wcisnęłam się dziś na wizytę do mojej dotychczasowej kliniki z tymi wynikami (oprócz podwyższonego progesteronu i estradiolu miałam wyższe SHBG i DHEA S04), ale w zasadzie nic konkretnego mi nie powiedziała. Szczegółowo rozwodziła się nad istotą każdego hormonu, by na końcu stwierdzić, że wyniki ładne i to, że podwyższone to nic nie znaczy. A jak zapytałam, czy na podstawie tych wyników mam szansę na ciążę w tym cyklu, lekko się zapowietrzyła i powiedziała, że no owszem, warunki mam dobre, ale te przeciwciała.... że najprawdopodobniej to jest mój największy problem. Co zresztą usłyszałam też od endokrynologa.
No nic, czekam do piątku na @ i w poniedziałek do Gdańska. Już nie nastawiam się, że w ostatnim cyklu z clo coś wyjdzie. Zaplanowaliśmy z mężem cztery IUI. Jak się nie powiedzie - odstępujemy na co najmniej rok z lekarzami. Same dobrze wiecie, że to finansowa ruina.... -
nick nieaktualny
-
07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
01.08 Landryneczka 1/Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 08:05
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
01.08 Landryneczka 1/
U mnie chyba będzie 9dpi i zaczyna mnie boleć brzuch na @ ;( -
nick nieaktualnyania8306 wrote:Bizona a kiedy idziesz z wynikami do lekarza?
Landryneczka lepiej się już czujesz?
pyatii powtarzałaś test?
dziś już mniejszy ból trochę jeszcze pobolewa ale da się wytrzymać. Temp. spadła oby dziś była owu bo tak to lipa będzie...
A wy jak tam laseczki? -
KamKaKam, Mari
dziekuje za odp chcialam zobaczyc czy czulyscie cos jeszcze przed @
u mnie w tamtym mcu byl mocny bol piersi, ale nic z tego nie wyszlo... wczoraj pisalam ze w ofole mnie nie bola piersi no i zaczely tylko ze bola mnie sutki i dol piersi a wczesniej tak nie mialam i juz wariujr ehh
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka!