INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaSeven wrote:Wiesz juz czy bedziesz stymulowana?
u nas nie ma plemnikow wiec my tylko aid...
Ja od 5dc do 13dc brałam puregon 50j. sama robiłam sobie zastrzyki w brzuchol, 14dc zastrzyk z ovitrelle (chyba nie przekręciłam) i 15dc IUI. Trochę słabo mi pęcherzyk rósł ale w końcu dorósł do wymaganego wymiaru. W 13dc miałam usg i był cały, a czy pękł na pewno tego już nie wiem bo nie było kolejnego usg, podobno po ovitrelle zazwyczaj pękają, rzadko kiedy jest inaczej. Po IUI nie dostałam żadnych leków, chyba dlatego że moje endo było już "wspaniałe" i rosło jak szalone już w 12dc( tak mówi pani gin.)Chociaż nie wiem dla mnie to wszystko jest takie nowe i nie wiem czego się spodziwać.
Co do testów owulacyjnych i ciążowych to w moim przypadku nie ma sensu robić teraz bo po ovitrelle jak i po innych zastrzykach na pęknięcie testy są zafałszowane przez 10-11 dni po podaniu29.07 - 1 IUI -
Dziewczyny znow nam lecą statystyki u mnie dzisiaj negatyw prosze jeszcze nie wpisywac buzki, jutro powtorze dla pewnosci zanim odstawie dupka i dam znac ostatecznie. no ale wiecie jakie to sa juz szanse... ehh dobilo mnnie to, powiem Wam ze bylam zawsze przeciwniczka in vitro z tego wzgledu ze jestem bardzo religijna, a teraz to sie chyba stanie rzczywistoscia u nas, bo takie czekanie w nieskonczonosc moze doprowadzic do ruiny mnie i moje mallzenstwo bez sensuGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Marzenie ja w obu ciązach mialam mocny ból piersi i duze zmęczenie, ale zdarza sie tez ze dziewczyny nie maja zadnych objawow wiec to nie regula.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Karolina u mnie pierwsze, 11 cykl staran. jest to o tyle dziwne ze w 2 ciaze zaszlam od razu, a teraz juz prawie rok ze wszystkimi mozliwymi wspomagaczami sie nie udajeGabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Kochane chciałam was tchnąć nadzieje ze będzie wszystko dobrze w czwartek lekarz powiedzial mi piękne ciałko żółte, endometrium też we progesteron w zyciu z takim pani ciąży nie utrzyma. W sobotę test w sumie szok bo w zyciu bym nie pomyślała ze się udało żadnych obojów beta 40,5 na predce do gina wyżebrałam duphaston bo powiedzial ze powinno dać sie szansie naturze. W niedziele po 33h beta 103,8 wczoraj po 48h beta 324,5 rośnie pięknie ale jestem sesrana ze strachu na maxa zeby ciąża sie utrzymala. We wrześniu mieliśmy miec pierwsza IUI, lekarze mówili nasienie masakra kiepskie tylko 7% ruchliwych u mnie PCO, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, luszczyca bielactwo
autoimmunologiczny Armagedon. A jednak sie udało trzymam bardzo bardzo bardzo mocno za Was kciuki i prosze trzymajcie za nas! Uda się zobaczycie !!!bajka_, ana1122, Nadzieja 38, ania8306, PolaMinka, KasicaLisica, ewela88, PARIS^^ lubią tę wiadomość
-
cześć! u mnie chyba też od wczoraj temp. mi spada ; wczoraj 36,86 dzisiaj 36,80 więc sądzę, że @ się zbliża ;/ też byłam ciekawa czy na tak wczesnym etapie pojawiają się jakieś objawy bo u mnie zupełnie nic. ani piersi nie bolą, ani nie mam żadnych mdłości nic a nic. więc teraz czekam na @, pod koniec sierpnia mamy wizytę u lekarza i zobaczę co on zadecyduje : czy kolejne podejście iui czy tylko ivf nam zostaję
KamiKamKam gratuluje i zazdroszczę zarazem u nas z ruchliwością nie ma problemu tylko z ilością : ledwie 1,5 mln, inne parametry w normie. ja też mam hashimoto. wszystko inne ok - hormony sprawdzone też ok, żadnych torbieli, cykle owulacyjne regularne a ciąży jak nie było tak nie maKamKaKam lubi tę wiadomość
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
KamKaKam
pieknie rosnie! Takie wiadomości maluja usmiech na mojej twarzy!
u mnie w sumie tylko tarczyca ale biore leki i poki co jest ok i nie wiem czemu sie nie udaje... w sumie dopiero 2 raz ja mam hormony ok, owulacja tez... sa jeszcze jakies badania? Bo tak myslalam ze moze zrobue jakies dodatkowe badania...KamKaKam lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
APS wrote:Karolina u mnie pierwsze, 11 cykl staran. jest to o tyle dziwne ze w 2 ciaze zaszlam od razu, a teraz juz prawie rok ze wszystkimi mozliwymi wspomagaczami sie nie udaje
My z mezem w sumie od 2011 r... pierwsze pol roku co miesiac robilam testy potem przestalam wierzyc ze sie uda i w miedzyczasie badanie nasienia wykazalo brak plemnikow... teraz ciezko mi uwierzyc ze po tylu latach sie w ogole uda, chociaz jest to irracjonalne myslenie bo ja niby zdrowa...
sandrita86 wrote:cześć! u mnie chyba też od wczoraj temp. mi spada ; wczoraj 36,86 dzisiaj 36,80 więc sądzę, że @ się zbliża ;/ też byłam ciekawa czy na tak wczesnym etapie pojawiają się jakieś objawy bo u mnie zupełnie nic. ani piersi nie bolą, ani nie mam żadnych mdłości nic a nic. więc teraz czekam na @, pod koniec sierpnia mamy wizytę u lekarza i zobaczę co on zadecyduje : czy kolejne podejście iui czy tylko ivf nam zostaję
KamiKamKam gratuluje i zazdroszczę zarazem u nas z ruchliwością nie ma problemu tylko z ilością : ledwie 1,5 mln, inne parametry w normie. ja też mam hashimoto. wszystko inne ok - hormony sprawdzone też ok, żadnych torbieli, cykle owulacyjne regularne a ciąży jak nie było tak nie ma
Karolina pierwszy raz nie wiem czemu poronilam, bo nie robilam badania kosmówki, a moje drugie dziecko miało wadę genetyczną i nie miało szans przeżyc. co do mojego zdrowia to wykonalam szereg badan na krzepliwosc, kariotypy itp. i nic nie wskazuje na inne przyczyny niepowodzen niz po prostu niewlasciwy podzial komorek. a teraz to 11 miesiąc naszych starań.
Współczuje Ci tak długich staran, teraz to juz przynajmniej wiecie w czym problem. szkoda troche tego straconego czasu no ale nikt sie nie rodzi z taka wiedza. nie zazdroszcze Wam problemu ale tez z drugiej strony jak jest on zdiagnozowany to teraz go mozna wyeliminowac co oznacza duze szanse na ciaze!!! u nas nie wiemy co sie moglo podziac, lekarz nawet nie ma pomyslu na badania bo przeciez wczesniej zachodzilamGabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Sandrita ja tez mysle ze taki spadek to żaden i nic nie oznacza. tylko test Ci da odpowiedźGabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
nick nieaktualny
-
APS wrote:Karolina pierwszy raz nie wiem czemu poronilam, bo nie robilam badania kosmówki, a moje drugie dziecko miało wadę genetyczną i nie miało szans przeżyc. co do mojego zdrowia to wykonalam szereg badan na krzepliwosc, kariotypy itp. i nic nie wskazuje na inne przyczyny niepowodzen niz po prostu niewlasciwy podzial komorek. a teraz to 11 miesiąc naszych starań.
Współczuje Ci tak długich staran, teraz to juz przynajmniej wiecie w czym problem. szkoda troche tego straconego czasu no ale nikt sie nie rodzi z taka wiedza. nie zazdroszcze Wam problemu ale tez z drugiej strony jak jest on zdiagnozowany to teraz go mozna wyeliminowac co oznacza duze szanse na ciaze!!! u nas nie wiemy co sie moglo podziac, lekarz nawet nie ma pomyslu na badania bo przeciez wczesniej zachodzilam
Ajj... nie wiadomo co gorsze... nigdy nie pomyslalabym ze mnie dotknie cos takiego... ludzie z patologii maja po kilka dzieci wokol mnie jedna za druga zachodzi, strasznie to niesprawiedliwe... ja sobie tlumacze ze nie mozna miec wszystkiego a bynajmniej nie od razu... mam wspanialego meza wiec na babla trzeba czekac... tylko ile mozna:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:17
Najważniejsze to wspaniały maz. Ja swojego przyzwyczaiłam do śniadanek do pracy o 5, ciągle dogadzalam. A dziś muszę wszystko ja robić. Zupa nie dobra, ciasto mało słodkie. I strasznie mi przykro wiem że to moja wina
-
No ja nauczylam Go gotowac bo sam chcial wiec czesto On gotuje lubi porzadek wiec czesto sprzata jak jestem np chora to wszystko mam podawane do lozka wiec bardzo o mnie dba
ana1122 lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka!