INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pomóżcie.
Dziś miałam usg . Nie jestem pewna, ale mam chyba dwa pęcherzyki po 17 mm z hakiem . I teraz tak. Doktor mówi,że najlepiej by było zrobić IUI w niedzielę, ale w niedzielę nie pracują, więc zrobimy w sobotę.
Kazała zrobić zastrzyk ovitrelle jutro o 19 .
Jak na moją głowę, to wydaje mi się,że pęcherzyki są za małe - to po pierwsze . I po drugie ,zastrzyk o 19 ,a IUI raczej z rana. Mają jeszcze dzwonić.
Jak na moje oko, wszystko za szybko.
To moja pierwsza inseminacja, więc potrzebuję Waszych mądrych głów. Co o tym myślicie ? -
Bridget wrote:Dziewczyny, pomóżcie.
Dziś miałam usg . Nie jestem pewna, ale mam chyba dwa pęcherzyki po 17 mm z hakiem . I teraz tak. Doktor mówi,że najlepiej by było zrobić IUI w niedzielę, ale w niedzielę nie pracują, więc zrobimy w sobotę.
Kazała zrobić zastrzyk ovitrelle jutro o 19 .
Jak na moją głowę, to wydaje mi się,że pęcherzyki są za małe - to po pierwsze . I po drugie ,zastrzyk o 19 ,a IUI raczej z rana. Mają jeszcze dzwonić.
Jak na moje oko, wszystko za szybko.
To moja pierwsza inseminacja, więc potrzebuję Waszych mądrych głów. Co o tym myślicie ?
Bridget moim zdaniem lepsza sobota anizeli poniedzialek bo:
po pierwsze pęchrzyki rosną statystycznie 2 mm na dzień więc wynik 20-21 jest ok.
po drugie ovitrelle działa na każde z nas inaczej, niby na ulotce jest ze pękają ok 36 h ale mi np pękają od 12 do 24 h po podaniu.
po trzecie ovitrelle powoduje dojrzewanie pęcherzyków więc powinno być ok.
po czwarte skoro niedziela jest najlepszym dniem to zdecydowanie sobota bo spreparowane plemniki spokojnie przetrwają jeden lub półtora dnia na pęknięcie pęcherzy. a poniedziałek już by było po zawodach bo od pęknięcia jest niewiel godzin aby doszło do zapłodnienia.
Mam nadzieję że rozwiałam trochę wątpliwości i życzę powodzenia i szczęśliwej IUI. -
nick nieaktualny
-
Ja w sumie miałam podobną sytuację. Inseminację miałam robioną w poniedziałek 15.08 wieczorem a było to święto, rano pregnyl.Lekarz wolał zrobić IUI we wtorek tyle, że nie dostałam wolnego, więc został nam jedynie ten poniedziałek. Teraz podejrzewa się u mnie ciążę. Lepiej zrobić wcześniej niż później IUI.
Bridget lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Dawno sie nie odzywalam, bo bylam na tabletkach antykoncepcyjnych przez torbiel. Wczoraj na usg dobre wiesci..4cm torbiel wchlonela sie:) jutro biore ostatnia tabletke i czekam na @ i robimy ostatnia iui.
Zapalka a jak u Ciebie z torbiela?
Bede stymulowana gandropinami i mam do Was pytanie..jaki to jest mniej więcej koszt? Mam brac od 5-9dc.
zapałka, ania8306 lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Hej, hej.
Właśnie się dzisiaj rano zastanawiałam co u Ciebie
Fajnie, że tej torbieli już nie ma!
bizona wrote:Hej hej
Dawno sie nie odzywalam, bo bylam na tabletkach antykoncepcyjnych przez torbiel. Wczoraj na usg dobre wiesci..4cm torbiel wchlonela sie:) jutro biore ostatnia tabletke i czekam na @ i robimy ostatnia iui.
Zapalka a jak u Ciebie z torbiela?
Bede stymulowana gandropinami i mam do Was pytanie..jaki to jest mniej więcej koszt? Mam brac od 5-9dc.bizona lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Bizona, cieszę się że u Ciebie poszło sprawnie i po torbieli nie ma śladu!
Ja jeszcze nie wiem. Dwa tygodnie temu byłam na usg i powiedziała, że torbiel zmalała do 2,5 cm. Dziś mam 3 dc i moja ginekolog kazała jutro pojawić się raz jeszcze na usg. Mam nadzieję że razem z @ torbiel się wchłonęła.
U nas znów wszystko się opóźnia bo prawdopodobnie zmieniamy klinikę.
Kolejny cykl w dupę. Ćwiczymy naszą cierpliwość.
Pozdrawiam ciepło04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami.. -
Bridget wrote:nadziejka88 , rozwiałaś i to bardzo . Nawet nie wiesz jak mnie uspokoiłaś .
Dopiero zaczynam przygodę z tym wszystkim i po prostu panikuje. Dziękuję Ci bardzomajka23
-
07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
29.07 marzenie.w 1/
01.08 Landryneczka 1/
04.08 klara_bella 2/
05.08 GdzieśPoDrigiejStronieTęczy 2/
10.08 ciekawa87 1/
14.08 Lady_E 1/
17.08 zonaboba 1/
19.08 Fasolko_przyjdz 1/
20.08 KarolinaSeven 3/
20.08 promyczek 39 2/
23.08 nadziejka88 2/
marzenie.w - udało się?
czy kogoś ominęłam?
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
KarolinaSeven a ja uważam, że jeden pęcherzyk mógł pęknąć, ale nie było tego jeszcze widać, a inny mały podrósł i zastąpił tego trzeciego. Dlatego nie zaznaczam smutnej buźki
Ja na pęknięcie dostaję zawsze zastrzyk 10 tys.
bizona super, że nie masz już tej torbieli. Trzymam kciuki za udane podejście
Ja nigdy nie była stymulowana gandropinami, więc nie mam pojęcia. A znasz nazwę konkretnego leku?
bizona lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnymajka23 wrote:Widzę ze zmagamy sie z podobnym problemem u mojego M tez morfologia 2%tylko,jestem po dwóch nieudanych iui czekam na trzecie podejście ale tobie życzę zeby jedno wystarczylo;-)
Dziękuję
Staram się nie napalać . Wiem że są marne szanse i wezmę wszystko na klatę. Myślę że te 4 razy podejdziemy na bank.
Dziewczyny. Mamy się jutro wstawić o 7:30. Zastrzyk mam wziąć dziś o 19. Nie lepiej jednak trochę szybciej ? -
Bridget z tego co tu czytałam to dziewczyny biorą zastrzyki 12 - 24 h przed iui. Uważam że wszystko zależy od wielkości pęcherzyka, wg mnie najlepiej to ok 18 h przed...
Powodzenia!7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
bizona wrote:Dziewczyny a co z tymi gandropinami? jakie to moga byc koszta? W necie znalazlam tylko do ivf..a do iui?
-
Ania_84 wrote:Refundacja nakezy sie niezależnie czy do ivf czy do iui wazne ze byly 3 nieudane stymulacje np clo spełniasz kryteria fsh albo amh w rozpisce kekow refundowanych jest opis kiedy jest refundacja
Aniu ty chyba jesteś obcykana w tych nfz. Powiedz mi proszę, czy lekarz mnie nie ściemnił: przepisując mi na pęknięcie Gonapeptyl zapytał się czy ma wypisać z refundacją czy bez. Jeżeli wzięłabym z refundacją to podobno nie przysługiwałaby mi refundacja przy in vitro... Dziwne... Co myślisz?Ania_84 lubi tę wiadomość
KarolinaSeven wrote:Hej
Aniu
u mnie nie ma co sie ludzic niestety iui mialam 34 h po pregnylu a kontrole po iui mialam po jakos 55 h wiec powinny peknac do tego czasu...
Ale może inny urósł i były 3, a jeden z tych wcześniejszych pękł... Jest to możliwe7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.