INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
PolaMinka wrote:Dzieeeeeeeeeeeeewczyny!!
No ja się chyba załamie...weźcie mi coś podpowiedźcie. Prolaktyne mam już idealną, więcej problemów nie zdiagnozowano, przytulanko w gumkach z racji wyciszenia wrogości a dzisiaj jest 37dc a okresu brak...Nigdy nie miałam takich długich cykli. Martwi mnie to. A termin do mojej dr dopiero 26 września. Nie wiem czy grzać do innego lekarza czy zrobić coś z krwi czy poprostu poczekać do 26 września i nie siać paniki. Czy np. niepęknięty pęcherzyk= torbiel może zatrzymać okres?
Kurcze, torbiel chyba może wydłużyć cykl, są tutaj dziewczyny które miały, niech się wypowiedzą...
Ja bym chyba poczekała jeszcze z 3 dni o poszła do lekarza... Może musisz wziąć luteinę na wywołanie, no nie wiem
A może jednak jakiś plemnik uciekł i pach7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ech ja tez sie miotam powiem Wam. Dzis zaczynam stymulacje do 2 i ostatniej IUI. Zawsze bralam 1 tabletke clo i hodowalam jedno jajo, a teraz zapytalam lekarza co gdybym wziela 2. No wiadomo lekarzowi to nie robi, ale uprzedzil mnie, ze jesli beda wiecej niz 3 pecharzyki to IUI nie zrobi...i co mam zrobic?na razie wzielam jedna i czekam do wieczora heh
-
nick nieaktualnyLago wrote:Ech ja tez sie miotam powiem Wam. Dzis zaczynam stymulacje do 2 i ostatniej IUI. Zawsze bralam 1 tabletke clo i hodowalam jedno jajo, a teraz zapytalam lekarza co gdybym wziela 2. No wiadomo lekarzowi to nie robi, ale uprzedzil mnie, ze jesli beda wiecej niz 3 pecharzyki to IUI nie zrobi...i co mam zrobic?na razie wzielam jedna i czekam do wieczora heh
A to ciekawe, ja się pytałam na wizycie u swojego lekarza, czy to prawda, że jeśli jest powyżej 3 pęcherzyków to IUI jest skreślone. Ku mojemu zdziwieniu ... powiedział, że on nie widzi przeciwwskazań.
ania8306 trzymam kciuki
-
Lago wrote:Ech ja tez sie miotam powiem Wam. Dzis zaczynam stymulacje do 2 i ostatniej IUI. Zawsze bralam 1 tabletke clo i hodowalam jedno jajo, a teraz zapytalam lekarza co gdybym wziela 2. No wiadomo lekarzowi to nie robi, ale uprzedzil mnie, ze jesli beda wiecej niz 3 pecharzyki to IUI nie zrobi...i co mam zrobic?na razie wzielam jedna i czekam do wieczora heh
ania8306 : 4 koniecznie musi się udać!! liczę że jak mi się teraz nie uda to przy 4 będzie dobrze:))
PolaMinka: a robiłaś sikańca?? powinien już wyjść! trzymam kciuki!! MI np. torbiele nie wydłużały cyklu..starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
nick nieaktualnyMARTIII wrote:Dziewne podejście lekarza...mi ja miałam iui 3 razy przy 3 pęcherzykach. Podjęłam sama decyzje, bo lekarz kazał się zastanowić. Ja bym na Twoim miejscu wzięła 2 tabletki i jak będzie 2 lub 3 pęcherzyki próbowała. Ale to tylko moja opinia, Ty musisz wiedzieć sama;)
ania8306 : 4 koniecznie musi się udać!! liczę że jak mi się teraz nie uda to przy 4 będzie dobrze:))
A ze mną lekarz idzie na całość 2 cc i 2 lametta. Wyhodowałam po prawej niedrożnej str. 3 pęcherzyki a po lewej drożnej też 3 Do IUI Podeszłam z dwoma pęknięciami po lewej stronie. Nie zauważyłam strachu u lekarza Nawet się cieszyłWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:13
MARTIII lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLago wrote:Ech ja tez sie miotam powiem Wam. Dzis zaczynam stymulacje do 2 i ostatniej IUI. Zawsze bralam 1 tabletke clo i hodowalam jedno jajo, a teraz zapytalam lekarza co gdybym wziela 2. No wiadomo lekarzowi to nie robi, ale uprzedzil mnie, ze jesli beda wiecej niz 3 pecharzyki to IUI nie zrobi...i co mam zrobic?na razie wzielam jedna i czekam do wieczora heh
Kuźwa, ja bym chyba brała po dwie żeby wyhodować te 2-3 pęcherzyki ... Przecież niektóre dziewczyny normalnie mają IUI na 3 pęcherzach i nikt problemu nie robi
Ja myślę,że jak teraz wyhoduję dwa pęcherze ,a inseminacja się nie uda, to pogadam z lekarzem żeby zwiększyć dawkę CLO ,żeby właśnie mieć ze 3 pęcherzyki. Zobaczymy co powie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny@ ania8306
Te badanie to czynnik V leiden, mutacja w genie protrombiny i mutacja w genie MTHFR.
A co do acardu to ja nic po nim nie odczuwam. Lekarz jeszcze kazał mi brać Zaax. To też suplement diety wspomagający prawidłową krzepliwość ale droższy niż acard bo z 38 zł za 30 tabletek. Ja sobie jednak chwalę bo zniknęły mi bóle nóg i poprawiło się APTT.
@MARTIII
Na objawy po inseminacji rzeczywiście jeszcze za wcześnie także nie trać nadziei. W sumie ja uważam że jak nie ma typowych objawów na @ jakie się ma co miesiąc to jest zawsze szansa:)ania8306 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny Lekarz mi tlumaczyl ze 4 pecherzyki to juz duze ryzyko ciazy mnogiej a co za tym idzie bardzo duze ryzyko poronienia. W kazdym razie ja zdecydowalam i przyjme po 2 tabletki. Nie sadze ze na mnie podziala az tak stymulujaco zeby az tyle nagle pecherzykow uroslo skoro zawsze byl jeden. No i zeby wszystkie komorki sie zaplodnily, to chyba armia musialaby byc jaks super duper, a to chyba nie u nas skoro nie mozemy zajsc naturalnie juz 1,5 roku
Kurcze dziewczyny, a myslicie ze moge lyknac sobie Acard? na wypadek gdyby problem byl z zagniezdzeniem...czy lepiej nie ryzykowac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 16:00
-
Jak brałam dawkę Clo 1, to miałam 1 pęcherzyk, jak brałam 1x2 to też był tylko jeden pęcherzyk, jak dostałam dawkę 1x3 to też miałam tylko jeden dorodny pęcherzyk, więc wydaje mi się, że nie ma reguły.
Dziś trzeci dzień Clo 1x2, wymazy wszystkie podobno wyszły dobrze, wszystkie badania z krwi zrobione, w poniedziałek kolejna wizyta w klinice taka kontrolna, potem w piątek monitoring i będziemy wiedzieć kiedy i czy dojdzie do IUI. Już mam potworny stres, a co to będzie za tydzień...ania8306 lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
nick nieaktualnyMi mój lewy, leniwy jajnik zadziałał za każdym razem jak wzięłam Clo trochę pozniej: od 5 albo 7 dc. Bralam po 1 tabletce. Wtedy miałam pęcherzyki po dwóch stronach i ładnie rosły
Dziewczyny, dziś 6dzien po IUI, biorę 3x2 luteine i 2x1 estrofem. Piersi bolą mnie tak, że ból sprawia mi nawet wolne chodzenie, a nawet leżenie ( o szybkim chodzie lub schodzeniu po schodach nie wspomnę). zastanawiam sie czy to zasługa lekarstw. W innych cyklach bolaly, ale lekko a teraz jest dramat
-
nick nieaktualny
-
U mnie nici z iui. Jestem zwyczajnie zła na siebie. W zeszłym cyklu miałam podobny estradiol jak teraz i były 3 ładne pęcherzyki. A teraz się okazało że jeden ma 15 mm a drugi 32 mm. Mam przyjść we wtorek czy pękł czy zrobiła się torbiel. Taki wielki w 11 dc, masakra.
Jestem zła, wiem że to nie koniec świata, ale to miała być ostatnia próba i ze 3 m- ce odpoczynku przed ivf. A tak w kolejnym cyklu czeka mnie stres... Nie mówiąc o 400 zł które wydałam w tym cyklu bez sensu...
W kolejnym cyklu lekarz proponuje bez clo, naturalnie, a jak mi w ogóle nie urośnie pęcherzyk?
Najlepsze że bardziej kłuł mnie jajnik po prawej stronie, a po lewej od wczoraj, a oba pęcherzyki są po lewej a po prawej nic...
Mamy próbować naturalnie. Jasne...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Lago wrote:Ech ja tez sie miotam powiem Wam. Dzis zaczynam stymulacje do 2 i ostatniej IUI. Zawsze bralam 1 tabletke clo i hodowalam jedno jajo, a teraz zapytalam lekarza co gdybym wziela 2. No wiadomo lekarzowi to nie robi, ale uprzedzil mnie, ze jesli beda wiecej niz 3 pecharzyki to IUI nie zrobi...i co mam zrobic?na razie wzielam jedna i czekam do wieczora heh
Jedno jajo to co to za stymulacja? Miałam kilka stymulacji, ale nigdy nie brał jedej tbl dziennie..Lago lubi tę wiadomość
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
nick nieaktualny
-
Pewnie ze zależy od organizmu, ale uważam że nawet 4 pęcherzyki do iui to nie problem, skoro tyle miesięcy czy lat się nie udaje, to dlaczego nagle mają być z tego czworaczki? To jak wygrać w totka
Każdy organizm jest inny, i każdy lekarz leczy inaczej, ma swoje sposoby.MARTIII lubi tę wiadomość
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
nick nieaktualnymigotkaaa_83 wrote:Pewnie ze zależy od organizmu, ale uważam że nawet 4 pęcherzyki do iui to nie problem, skoro tyle miesięcy czy lat się nie udaje, to dlaczego nagle mają być z tego czworaczki? To jak wygrać w totka
Każdy organizm jest inny, i każdy lekarz leczy inaczej, ma swoje sposoby.
To prawda
Na wizycie przed inseminacją doktor pytał, czy zgadzam się na stymulacje. Mówił właśnie o bliźniakach... ja już w głowie miałam jak sobie poradzę . A tu proszę, nic nie ma