X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    Monika***, chciałabym żeby mnie tak cyce bolały :) . Ja muszę macać żeby się upewnić że bolą :)

ja swoje tak mietosilam w zeszlym cyklu ze chyba od tego zaczey mnie bolec hahahhahhhha

Bridget, Monika*** lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    W kolejnym cyklu lekarz proponuje bez clo, naturalnie, a jak mi w ogóle nie urośnie pęcherzyk?

a masz naturalna owulacje? Ja spotkalam sie z opiniami, ze czasem po odstawieniu Clo naturalne ovu sa lepsze, ale rozumiem Cie w pleni bo tez bym sie bala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 18:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ja swoje tak mietosilam w zeszlym cyklu ze chyba od tego zaczey mnie bolec hahahhahhhha

hahaha :P . My baby to pokręcone jesteśmy :) . Ja nigdy nie jestem pewna czy bolą cycki,czy żebra pod cyckami :)

• Lago Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    hahaha :P . My baby to pokręcone jesteśmy :) . Ja nigdy nie jestem pewna czy bolą cycki,czy żebra pod cyckami :)

albo jaki to stopien bolu...znaczy czy to juz bol czy moze jeszcze nie i sciskam bardziej a wtedy zaczynaja serio bolec hahahhahaah ech kiedys bedziemy sie z tego smialy :D

Bridget lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się z tego śmieję, ale po IUI będę macać na bank :)

Lago lubi tę wiadomość

• ewela88 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych bolących cyckow to mnie po luteine bolały okropnie nawet przy leciusienkim dotknięciu. Brałam ja dwa tygodnie od iui do negatywnego testu ciążowego. We wtorek miałam dostac okres, na drugi dzień piersi przestały mnie boleć całkowicie i w ogóle nie czuję się jak przed miesiączką tzn zawsze na parę dni przed pobolewal mnie brzuch a tu nic!! Nie wiem czy to wpływ tej luteiny czy co?

Amh 0,9 - marzec 2016
    1 IUI 19.08.2016 :-(
    2 IUI 1.03.2017 :-(
    AMH 0,69 - kwiecień 2017
    3 IUI 15.05.2017 :-(
    24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki bolą najprawdopodobniej od progesteronu. Ale też nie ma teorii czy to dobrze czy źle, bo niektóre dziewczyny w ciąży mocno je czują, a niektóre wogóle, nie ma reguły :)
    Mnie bolą zawsze, zaczynają tydzień po owulacji, a dzień przed @ puszczają. . W tych dniach kiedy je mocno czuje, rosną chyba o rozmiar :D, czuje je z każdym krokiem, a o spaniu na brzuchu nie ma mowy :)
    Ale ja zawsze mam żelazny zestaw po owu, lutka+dupek.

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a masz naturalna owulacje? Ja spotkalam sie z opiniami, ze czasem po odstawieniu Clo naturalne ovu sa lepsze, ale rozumiem Cie w pleni bo tez bym sie bala

Próbuję sobie przypomnieć... Chyba tak... Na samym początku dawno dawno temu miałam. Ale ostatnimi czasy z tego co pamiętam wszystkie moje monitoringi były zawsze poprzedzone clo... W cyklach bez monitoringu i bez clo temperatura potwierdzała owu, ale wiadomo że to nie jest pewne...

Nie przypuszczałam że mój organizm może mnie jeszcze tak negatywnie zaskoczyć.

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cycki bardzo bardzo rzadko bolą ;-) Nawet po dużej dawce luteiny.

Dziewczyny to będzie pewnie głupie pytanie, ale myślicie że sex lub ćwiczenia mogą pomóc w pęknięciu pęcherzyka? Może jak są małe, a nie taki kolos?

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTIII wrote:
    Wiem, że będę walczyć dalej i do końca ale wszystkie wiemy, że jest ciężko...
    mój lekarz powiedział że wszystko idealnie, piękne pęcherzyki i to moja ostatnia iui, póżniej proponuje...
    eh..

dziękuję za pocieszenie majka23!

Kochana nie poddawaj sie wszytko bedzie dobrze zobaczysz jak nie tn cykl to nastepny...przesylam ci moja pozytywna energie!!!trzymam za was i za siebie mocne kciuki bedzie dobrze
    majka23 wrote:
    To zależy ile masz lat bo ja mam 29 i napewno to jeszcze nie czas na in vitro
    ja w tym roku mam 30 lat i moj lekarz tez powiedzial ze do decyzji o in vitro mamy jeszcze kilka lat:D takze nie ma sie co lamac!!! bedzie dobrze a
    MARTIII wrote:
    majka23 : mam 30....też myślę że jeszcze dam sobie czas...chociaż to już 3 lata..;/
    Briget: hahahha tego było mi trzeba! ktoś musi mnie w dupę kopnąć bo ja już nie wyrabiam...;) staram sie myslec pozytywnie...naprawdę się staram...ale chyba powinnam już cos czuć...:P nie nastawiam się bo armia męża była kiepska...;/
    Mysza1986 : masz rację, muszę wykoszystć wszystkie szanse...tylko ile mam jeszcze dać sobie czasu?? pewnie tak jak tu każda z nas zrobimy wszystko co w naszej mocy by doczekac sie cudu!!

dzięki dziewczyny!!
    my staramy sie juz 4 lata a do objawow to nie wiem co lepsze czy jak sie cos czuje a pozniej klapa czy jak sie nic nie czuje i wychodzi:D takze ja dalej trzymam kciuki!!
    PolaMinka wrote:
    Dzieeeeeeeeeeeeewczyny!!

No ja się chyba załamie...weźcie mi coś podpowiedźcie. Prolaktyne mam już idealną, więcej problemów nie zdiagnozowano, przytulanko w gumkach z racji wyciszenia wrogości a dzisiaj jest 37dc a okresu brak...Nigdy nie miałam takich długich cykli. Martwi mnie to. A termin do mojej dr dopiero 26 września. Nie wiem czy grzać do innego lekarza czy zrobić coś z krwi czy poprostu poczekać do 26 września i nie siać paniki. Czy np. niepęknięty pęcherzyk= torbiel może zatrzymać okres?

a mialas jakis stres ostatnio? bo to tez wplywa na dlugosci cykli ja kiedys mialam 63dniowy a moze mio wszytko potzreba bylo wam "ochony" zeby poscila blokada w glowie? a wiadomo gumki nie daja 100% ochrony wiec zaciskam kciuki!!
    Lago wrote:
    Ech ja tez sie miotam powiem Wam. Dzis zaczynam stymulacje do 2 i ostatniej IUI. Zawsze bralam 1 tabletke clo i hodowalam jedno jajo, a teraz zapytalam lekarza co gdybym wziela 2. No wiadomo lekarzowi to nie robi, ale uprzedzil mnie, ze jesli beda wiecej niz 3 pecharzyki to IUI nie zrobi...i co mam zrobic?na razie wzielam jedna i czekam do wieczora heh

ja myse ze lepiej jeden dobry pecherzyk i w miare ok edometriu bo clo je zjada...a juz slyszalam ze niektorzy nie robia iui jak jest wiecej pecherzykow nawet ktos to sensownie tlumaczy ale juz nie pamietam o co dokladnie chodzilo.

Trzymam kciuki

MARTIII lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze lekarz przepisywał 3 tabletki CLO przy stymulacji i teraz też do IUI było tak samo. Nie wiem czemu mam takie duże dawki. Co do pęcherzyków, to ostatnio miałam dwa.

A co do bolących piersi, to powiem Wam, że też ze mnie jakiś inny przypadek. Na małych dawkach luteiny doustnej 50mg dwa razy dziennie bolały okropnie, a jak teraz brałam po IUI dawkę dopochwową dwa razy dziennie po dwie tabletki 100mg to nie miałam i nie mam do teraz żadnych bóli piersi. Ciekawe, kiedy po takich dawkach dostanę @. Póki co się nie zapowiada.

• ewela88 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH myślisz że po dużych dawkach luteiny okres może się bardzo opóźnić? ja brałam przez dwa tyg.luteine dopochwowa 100 mg 3 razy dziennie i po odstawieniu brak jakichkolwiek oznak zbliżającej się @

Amh 0,9 - marzec 2016
    1 IUI 19.08.2016 :-(
    2 IUI 1.03.2017 :-(
    AMH 0,69 - kwiecień 2017
    3 IUI 15.05.2017 :-(
    24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna
  • bizona Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Dzis moj 17dc, a w poniedzialek mialam iui. Pecherzyk pekl, jest cialko zolte, a endo o ile dobrze zrozumiałam 23mm. Od dzis Duphaston przez 12 dni i test.
    Co do torbieli..mi torbiel nie blokowala okresu.
    A co do bolacych cyckow..mnie bez stymulacji zawsze bolaly,a przy progesteronie napierniczaja tak ze sie dotknac nie moge;)
    Radzilabym wziac to na leki, a nie jako obiaw ciazy..lepiej sie ewentualnie pozniej pozytywnie zaskoczyc. Poczytajcie jakie objawy sa przy przyjmowaniu proga, te same co we wczesniej ciazy..Bedziecie spokojniejsze, jak sobie pomyslicie ze to od leku..I mam nadzieje ze na koniec okaze sie ze to jednak ciaza!:)

MARTIII, Monika*** lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela88 wrote:
    AgnieszkaH myślisz że po dużych dawkach luteiny okres może się bardzo opóźnić? ja brałam przez dwa tyg.luteine dopochwowa 100 mg 3 razy dziennie i po odstawieniu brak jakichkolwiek oznak zbliżającej się @

Myślę, że do sześciu dni po odstawieniu powinna być @. Ja zawsze jak brałam doustną w mniejszych dawkach miałam na 4 dzień po odstawieniu @, a teraz pewnie te 5 dni najmniej odczekam. Ja też nie mam żadnych objawów. Były od 20 dc do 25 dc może a potem znikły. Dziś już 29 dc a @ brak.

@ bizona
    Życzę zielonego zakończenia tej 4 IUI:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 22:42

bizona lubi tę wiadomość

• MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    U mnie nici z iui. Jestem zwyczajnie zła na siebie. W zeszłym cyklu miałam podobny estradiol jak teraz i były 3 ładne pęcherzyki. A teraz się okazało że jeden ma 15 mm a drugi 32 mm. Mam przyjść we wtorek czy pękł czy zrobiła się torbiel. Taki wielki w 11 dc, masakra.

Przykro mi że musicie czekać...wiem jakie to rozczarowanie... co do pęcherzyka to może ten duży zostal z poprzedniego cyklu i nie zdążył sie jeszcze wchłonąć?
    Ja tak kiedyś miałam ...dlatego lekarka robi u mnie zawsze usg w 3dc żeby zobaczyć czy nie ma pozostałości z poprzedniego..i potem jest pewna że wszystkie które się pojawia w okolicy owu to są "świerze";P
    nie zalamuj się! może jednak coś wyjdzie pozytywnego z tego cyklu!:))

starania od września 2013.....
    4 IUI
    Czerwiec 2017- naturalny CUD <3

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona wszystko pięknie, trzymam kciuki <3

bizona lubi tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTIII wrote:
    Przykro mi że musicie czekać...wiem jakie to rozczarowanie... co do pęcherzyka to może ten duży zostal z poprzedniego cyklu i nie zdążył sie jeszcze wchłonąć?
    Ja tak kiedyś miałam ...dlatego lekarka robi u mnie zawsze usg w 3dc żeby zobaczyć czy nie ma pozostałości z poprzedniego..i potem jest pewna że wszystkie które się pojawia w okolicy owu to są "świerze";P
    nie zalamuj się! może jednak coś wyjdzie pozytywnego z tego cyklu!:))

Dziękuję MARTIII za podpowiedź, ale ja byłam na usg 3 dc i nic nie było. Tym bardziej dziwi mnie taki mutant :-(
    Wczoraj mój mąż był "zmęczony", może dzisiaj będzie lepiej :-) Tylko skoro przy idealnych cyklach nie udawało się to jak ma się udać przy takim pokręconym ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 07:06

• bizona Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podam Wam moja historie z torbiela w poprzednim cyklu.
    3dc czyściutko start z clo
    11dc cos slabo rosnie ma dopiero 13mm
    Mialam czekac na pozytywny test owu i umowic sie na iui.
    Wyszedl pozytyw..umowilam sie na iui na nastepny dzień. Z ciekawości tego samego dnia zrobilam usg i juz bylo po owu..zostal pecherzyk mniejszy od tego dominujacego.
    Takze dupa z iui i nie wstrzelilismy sie.
    Pozniej @ 3dc wizyta sprawdzić czy czysto a tu szok. Torbiel 4cm. Takze w przeciagu 14 dni z 13mm urosla do 4cm.
    Na szczescie miesiac na antkach i nie ma sladu po torbieli;)
    Nie wiem jakim cudem, nie znam sie, ale to g...wyroslo mi do 4cm w ciagu 2 tyg:/

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Witam i ja. Dzis moj 17dc, a w poniedzialek mialam iui. Pecherzyk pekl, jest cialko zolte, a endo o ile dobrze zrozumiałam 23mm. Od dzis Duphaston przez 12 dni i test.
    Co do torbieli..mi torbiel nie blokowala okresu.
    A co do bolacych cyckow..mnie bez stymulacji zawsze bolaly,a przy progesteronie napierniczaja tak ze sie dotknac nie moge;)
    Radzilabym wziac to na leki, a nie jako obiaw ciazy..lepiej sie ewentualnie pozniej pozytywnie zaskoczyc. Poczytajcie jakie objawy sa przy przyjmowaniu proga, te same co we wczesniej ciazy..Bedziecie spokojniejsze, jak sobie pomyslicie ze to od leku..I mam nadzieje ze na koniec okaze sie ze to jednak ciaza!:)

Bizona to musi skończyć się dwoma kreseczkami! Zaciskam palce u rąk i stóp ;)

A ja jestem udana :D Kupiłam wczoraj testy sikańce bo wyczytałam, że przy torbieli też potrafią wyjść pozytywne (to prawda?) a dzisiaj zerwałam się do pracy i przypomniało mi się jak kończyłam sikać :D No coż, może tak miałobyć bo dzisiaj dostanę ;) Ale nic nadciągającego nie czuję, może lekkie ciągnięcie w dole ale to bardziej takie na owu niż na okres. Generalnie czekam do poniedziałku i jak coś zrobię sobie usg u siebie w pracy.

ania8306, bizona lubią tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    01.08 Landryneczka 1/ :(
    04.08 klara_bella 2/ :(
    05.08 GdzieśPoDrigiejStronieTęczy 2/ :(
    10.08 ciekawa87 1/ :(
    14.08 Lady_E 1/ :(
    17.08 zonaboba 1/ :(
    19.08 Fasolko_przyjdz 1/ :(
    20.08 KarolinaSeven 3/ :)
    20.08 promyczek 39 2/ :)
    23.08 nadziejka88 2/ :(
    26.08 Lago 1/ :(
    27.08 Bridget 1/ :(
    29.08 Mysza1986 1/ :(
    30.08 ewela88 1/
    31.08 majka23 :(

02.09 AgnieszkaH 1/ :(
    03.09 Kaśka28 3/
    09.09 Monika*** 1/
    09.09 Agupsica 2/
    11.09 MARTIII 3/
    11.09 natia 1/
    12.09 bizona 4/

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ