INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 wrote:W kolejnym cyklu lekarz proponuje bez clo, naturalnie, a jak mi w ogóle nie urośnie pęcherzyk?
a masz naturalna owulacje? Ja spotkalam sie z opiniami, ze czasem po odstawieniu Clo naturalne ovu sa lepsze, ale rozumiem Cie w pleni bo tez bym sie balaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 18:29
-
nick nieaktualny
-
Bridget wrote:hahaha . My baby to pokręcone jesteśmy . Ja nigdy nie jestem pewna czy bolą cycki,czy żebra pod cyckami
albo jaki to stopien bolu...znaczy czy to juz bol czy moze jeszcze nie i sciskam bardziej a wtedy zaczynaja serio bolec hahahhahaah ech kiedys bedziemy sie z tego smialyBridget lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do tych bolących cyckow to mnie po luteine bolały okropnie nawet przy leciusienkim dotknięciu. Brałam ja dwa tygodnie od iui do negatywnego testu ciążowego. We wtorek miałam dostac okres, na drugi dzień piersi przestały mnie boleć całkowicie i w ogóle nie czuję się jak przed miesiączką tzn zawsze na parę dni przed pobolewal mnie brzuch a tu nic!! Nie wiem czy to wpływ tej luteiny czy co?Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
Cycki bolą najprawdopodobniej od progesteronu. Ale też nie ma teorii czy to dobrze czy źle, bo niektóre dziewczyny w ciąży mocno je czują, a niektóre wogóle, nie ma reguły
Mnie bolą zawsze, zaczynają tydzień po owulacji, a dzień przed @ puszczają. . W tych dniach kiedy je mocno czuje, rosną chyba o rozmiar , czuje je z każdym krokiem, a o spaniu na brzuchu nie ma mowy
Ale ja zawsze mam żelazny zestaw po owu, lutka+dupek.
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Lago wrote:a masz naturalna owulacje? Ja spotkalam sie z opiniami, ze czasem po odstawieniu Clo naturalne ovu sa lepsze, ale rozumiem Cie w pleni bo tez bym sie bala
Próbuję sobie przypomnieć... Chyba tak... Na samym początku dawno dawno temu miałam. Ale ostatnimi czasy z tego co pamiętam wszystkie moje monitoringi były zawsze poprzedzone clo... W cyklach bez monitoringu i bez clo temperatura potwierdzała owu, ale wiadomo że to nie jest pewne...
Nie przypuszczałam że mój organizm może mnie jeszcze tak negatywnie zaskoczyć.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
A mnie cycki bardzo bardzo rzadko bolą Nawet po dużej dawce luteiny.
Dziewczyny to będzie pewnie głupie pytanie, ale myślicie że sex lub ćwiczenia mogą pomóc w pęknięciu pęcherzyka? Może jak są małe, a nie taki kolos?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
MARTIII wrote:Wiem, że będę walczyć dalej i do końca ale wszystkie wiemy, że jest ciężko...
mój lekarz powiedział że wszystko idealnie, piękne pęcherzyki i to moja ostatnia iui, póżniej proponuje...
eh..
dziękuję za pocieszenie majka23!
Kochana nie poddawaj sie wszytko bedzie dobrze zobaczysz jak nie tn cykl to nastepny...przesylam ci moja pozytywna energie!!!trzymam za was i za siebie mocne kciuki bedzie dobrze
majka23 wrote:To zależy ile masz lat bo ja mam 29 i napewno to jeszcze nie czas na in vitro
MARTIII wrote:majka23 : mam 30....też myślę że jeszcze dam sobie czas...chociaż to już 3 lata..;/
Briget: hahahha tego było mi trzeba! ktoś musi mnie w dupę kopnąć bo ja już nie wyrabiam... staram sie myslec pozytywnie...naprawdę się staram...ale chyba powinnam już cos czuć... nie nastawiam się bo armia męża była kiepska...;/
Mysza1986 : masz rację, muszę wykoszystć wszystkie szanse...tylko ile mam jeszcze dać sobie czasu?? pewnie tak jak tu każda z nas zrobimy wszystko co w naszej mocy by doczekac sie cudu!!
dzięki dziewczyny!!
PolaMinka wrote:Dzieeeeeeeeeeeeewczyny!!
No ja się chyba załamie...weźcie mi coś podpowiedźcie. Prolaktyne mam już idealną, więcej problemów nie zdiagnozowano, przytulanko w gumkach z racji wyciszenia wrogości a dzisiaj jest 37dc a okresu brak...Nigdy nie miałam takich długich cykli. Martwi mnie to. A termin do mojej dr dopiero 26 września. Nie wiem czy grzać do innego lekarza czy zrobić coś z krwi czy poprostu poczekać do 26 września i nie siać paniki. Czy np. niepęknięty pęcherzyk= torbiel może zatrzymać okres?
a mialas jakis stres ostatnio? bo to tez wplywa na dlugosci cykli ja kiedys mialam 63dniowy a moze mio wszytko potzreba bylo wam "ochony" zeby poscila blokada w glowie? a wiadomo gumki nie daja 100% ochrony wiec zaciskam kciuki!!Lago wrote:Ech ja tez sie miotam powiem Wam. Dzis zaczynam stymulacje do 2 i ostatniej IUI. Zawsze bralam 1 tabletke clo i hodowalam jedno jajo, a teraz zapytalam lekarza co gdybym wziela 2. No wiadomo lekarzowi to nie robi, ale uprzedzil mnie, ze jesli beda wiecej niz 3 pecharzyki to IUI nie zrobi...i co mam zrobic?na razie wzielam jedna i czekam do wieczora heh
ja myse ze lepiej jeden dobry pecherzyk i w miare ok edometriu bo clo je zjada...a juz slyszalam ze niektorzy nie robia iui jak jest wiecej pecherzykow nawet ktos to sensownie tlumaczy ale juz nie pamietam o co dokladnie chodzilo.
Trzymam kciukiMARTIII lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnyMi zawsze lekarz przepisywał 3 tabletki CLO przy stymulacji i teraz też do IUI było tak samo. Nie wiem czemu mam takie duże dawki. Co do pęcherzyków, to ostatnio miałam dwa.
A co do bolących piersi, to powiem Wam, że też ze mnie jakiś inny przypadek. Na małych dawkach luteiny doustnej 50mg dwa razy dziennie bolały okropnie, a jak teraz brałam po IUI dawkę dopochwową dwa razy dziennie po dwie tabletki 100mg to nie miałam i nie mam do teraz żadnych bóli piersi. Ciekawe, kiedy po takich dawkach dostanę @. Póki co się nie zapowiada. -
AgnieszkaH myślisz że po dużych dawkach luteiny okres może się bardzo opóźnić? ja brałam przez dwa tyg.luteine dopochwowa 100 mg 3 razy dziennie i po odstawieniu brak jakichkolwiek oznak zbliżającej się @Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
Witam i ja. Dzis moj 17dc, a w poniedzialek mialam iui. Pecherzyk pekl, jest cialko zolte, a endo o ile dobrze zrozumiałam 23mm. Od dzis Duphaston przez 12 dni i test.
Co do torbieli..mi torbiel nie blokowala okresu.
A co do bolacych cyckow..mnie bez stymulacji zawsze bolaly,a przy progesteronie napierniczaja tak ze sie dotknac nie moge;)
Radzilabym wziac to na leki, a nie jako obiaw ciazy..lepiej sie ewentualnie pozniej pozytywnie zaskoczyc. Poczytajcie jakie objawy sa przy przyjmowaniu proga, te same co we wczesniej ciazy..Bedziecie spokojniejsze, jak sobie pomyslicie ze to od leku..I mam nadzieje ze na koniec okaze sie ze to jednak ciaza!MARTIII, Monika*** lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualnyewela88 wrote:AgnieszkaH myślisz że po dużych dawkach luteiny okres może się bardzo opóźnić? ja brałam przez dwa tyg.luteine dopochwowa 100 mg 3 razy dziennie i po odstawieniu brak jakichkolwiek oznak zbliżającej się @
Myślę, że do sześciu dni po odstawieniu powinna być @. Ja zawsze jak brałam doustną w mniejszych dawkach miałam na 4 dzień po odstawieniu @, a teraz pewnie te 5 dni najmniej odczekam. Ja też nie mam żadnych objawów. Były od 20 dc do 25 dc może a potem znikły. Dziś już 29 dc a @ brak.
@ bizona
Życzę zielonego zakończenia tej 4 IUI:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 22:42
bizona lubi tę wiadomość
-
ania8306 wrote:U mnie nici z iui. Jestem zwyczajnie zła na siebie. W zeszłym cyklu miałam podobny estradiol jak teraz i były 3 ładne pęcherzyki. A teraz się okazało że jeden ma 15 mm a drugi 32 mm. Mam przyjść we wtorek czy pękł czy zrobiła się torbiel. Taki wielki w 11 dc, masakra.
Przykro mi że musicie czekać...wiem jakie to rozczarowanie... co do pęcherzyka to może ten duży zostal z poprzedniego cyklu i nie zdążył sie jeszcze wchłonąć?
Ja tak kiedyś miałam ...dlatego lekarka robi u mnie zawsze usg w 3dc żeby zobaczyć czy nie ma pozostałości z poprzedniego..i potem jest pewna że wszystkie które się pojawia w okolicy owu to są "świerze";P
nie zalamuj się! może jednak coś wyjdzie pozytywnego z tego cyklu!)starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
MARTIII wrote:Przykro mi że musicie czekać...wiem jakie to rozczarowanie... co do pęcherzyka to może ten duży zostal z poprzedniego cyklu i nie zdążył sie jeszcze wchłonąć?
Ja tak kiedyś miałam ...dlatego lekarka robi u mnie zawsze usg w 3dc żeby zobaczyć czy nie ma pozostałości z poprzedniego..i potem jest pewna że wszystkie które się pojawia w okolicy owu to są "świerze";P
nie zalamuj się! może jednak coś wyjdzie pozytywnego z tego cyklu!)
Dziękuję MARTIII za podpowiedź, ale ja byłam na usg 3 dc i nic nie było. Tym bardziej dziwi mnie taki mutant
Wczoraj mój mąż był "zmęczony", może dzisiaj będzie lepiej Tylko skoro przy idealnych cyklach nie udawało się to jak ma się udać przy takim pokręconymWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 07:06
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Podam Wam moja historie z torbiela w poprzednim cyklu.
3dc czyściutko start z clo
11dc cos slabo rosnie ma dopiero 13mm
Mialam czekac na pozytywny test owu i umowic sie na iui.
Wyszedl pozytyw..umowilam sie na iui na nastepny dzień. Z ciekawości tego samego dnia zrobilam usg i juz bylo po owu..zostal pecherzyk mniejszy od tego dominujacego.
Takze dupa z iui i nie wstrzelilismy sie.
Pozniej @ 3dc wizyta sprawdzić czy czysto a tu szok. Torbiel 4cm. Takze w przeciagu 14 dni z 13mm urosla do 4cm.
Na szczescie miesiac na antkach i nie ma sladu po torbieli;)
Nie wiem jakim cudem, nie znam sie, ale to g...wyroslo mi do 4cm w ciagu 2 tyg:/
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Witam i ja. Dzis moj 17dc, a w poniedzialek mialam iui. Pecherzyk pekl, jest cialko zolte, a endo o ile dobrze zrozumiałam 23mm. Od dzis Duphaston przez 12 dni i test.
Co do torbieli..mi torbiel nie blokowala okresu.
A co do bolacych cyckow..mnie bez stymulacji zawsze bolaly,a przy progesteronie napierniczaja tak ze sie dotknac nie moge;)
Radzilabym wziac to na leki, a nie jako obiaw ciazy..lepiej sie ewentualnie pozniej pozytywnie zaskoczyc. Poczytajcie jakie objawy sa przy przyjmowaniu proga, te same co we wczesniej ciazy..Bedziecie spokojniejsze, jak sobie pomyslicie ze to od leku..I mam nadzieje ze na koniec okaze sie ze to jednak ciaza!
Bizona to musi skończyć się dwoma kreseczkami! Zaciskam palce u rąk i stóp
A ja jestem udana Kupiłam wczoraj testy sikańce bo wyczytałam, że przy torbieli też potrafią wyjść pozytywne (to prawda?) a dzisiaj zerwałam się do pracy i przypomniało mi się jak kończyłam sikać No coż, może tak miałobyć bo dzisiaj dostanę Ale nic nadciągającego nie czuję, może lekkie ciągnięcie w dole ale to bardziej takie na owu niż na okres. Generalnie czekam do poniedziałku i jak coś zrobię sobie usg u siebie w pracy.ania8306, bizona lubią tę wiadomość
-
01.08 Landryneczka 1/
04.08 klara_bella 2/
05.08 GdzieśPoDrigiejStronieTęczy 2/
10.08 ciekawa87 1/
14.08 Lady_E 1/
17.08 zonaboba 1/
19.08 Fasolko_przyjdz 1/
20.08 KarolinaSeven 3/
20.08 promyczek 39 2/
23.08 nadziejka88 2/
26.08 Lago 1/
27.08 Bridget 1/
29.08 Mysza1986 1/
30.08 ewela88 1/
31.08 majka23
02.09 AgnieszkaH 1/
03.09 Kaśka28 3/
09.09 Monika*** 1/
09.09 Agupsica 2/
11.09 MARTIII 3/
11.09 natia 1/
12.09 bizona 4/7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.