INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania
znam clo, znam fostimon. Doswiadczenia mam takie ze ciężko mi cokolwiek powiedzieć, u mnie nie ma kłopotu ani z owuacja ani z hormonami. Fakt jest taki ze owulacje po clo miałam szybciej niż normalnie, ale z jednym pęcherzykiem.
A nie masz swojej owulacji? Bo może szkoda brac clo?
Tylko ovitrelle. -
AniaZenobia ja tylko znam clo... I z tego co czytam wiele dziewczyn uodparnia się na nie i się nie sprawdza...
Tak jak pyta koleżanka - nie masz swoich owulacji?
A ta torbiel jest z poprzedniego cyklu? To nie można jej "zostawić" i zaryzykować z tym rokującym pęcherzykiem?
Biedna jesteś, coś pod górkę... Ale taka wyczekana iui na pewno będzie skuteczna7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:AniaZenobia ja tylko znam clo... I z tego co czytam wiele dziewczyn uodparnia się na nie i się nie sprawdza...
Tak jak pyta koleżanka - nie masz swoich owulacji?
A ta torbiel jest z poprzedniego cyklu? To nie można jej "zostawić" i zaryzykować z tym rokującym pęcherzykiem?
Biedna jesteś, coś pod górkę... Ale taka wyczekana iui na pewno będzie skuteczna
Przy swoich owulacjach sprawa jest latwiejsza. Może tedy trzeba isc. Nie zawsze stymulacja daje porzadane efekty. -
Dołączam u nas pierwsza inseminacja, obecnie 4 dc, przez 5 dni clo po jednej tabletce, ogólnie owulacje mam ale lekarka chciała troszkę postymulowac..u mnie owu zazwyczaj 14 dc, w następny wtorek wizyta zobaczymy jak rosną. Wskazania do iui - słabe zolnierzyki..jestem pełna obaw, myśli mam różne, ale też jestem pełna nadzieji..
-
Selja wrote:Witajcie dziś moja druga inseminacja,proszę o dopisanie mnie do listy
Powodzenia!!!
Ja dzisiaj podpisałam zgodę na drugie IUI, za tydzień monitoring i wtedy poznam dokładną datę zabiegu.Selja lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Witaj Olciabos ja też jestem przed pierwszą. To będę śledzić Twoje "losy"
Aniu, lekarz to określił jako niepłodność idiopatyczna. Ale ja lubię to słowo :-! mam zaniżona rezerwę, ale gin. powiedział, że nie musi to być przyczyną. Owulacje mam generalnie zawsze, pęcherzyki pękają nawet bez ovitrelle.ania8306, olciabos lubią tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
olciabos i Bikini31 życzę pięknych pęcherzyków, pięknego endo i pięknego dzieciaczka
olciabos a jakie masz wrażenia z tej kliniki? Mieszkam we Wrocławiu i powoli myślę o zmianie kliniki...
Selja moje kciuki już zaciśnięte
olciabos, Mysza1986, Selja lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
1988 wrote:Jak dajecie sobie radę z czekanie na testowanie. Jestem przeziębiona leżę w domu i czytam różne fora i tak się nakręcam że już ciśnienie mi skacze
-
ania8306 a wiadomo dlaczego po IUI trzeba zachować wstrzemięźliwość? bo dlaczego przed to wiem
olaciabos, Domili -oby pierwsze były od razu skuteczne!
Ja dziś idę właśnie na monitoring po IUI i cieszę się na tę wizytę bo od zastrzyku po ovitrelle kuje i pobolewa mnie prawy jajnik(ovu było z lewego) - trochę się więc martwię, a trochę mam nadzieję że to dobry objaw:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 18:44
-
Mysza1986 wrote:ania8306 a wiadomo dlaczego po IUI trzeba zachować wstrzemięźliwość? bo dlaczego przed to wiem
olaciabos, Domili -oby pierwsze były od razu skuteczne!
Ja dziś idę właśnie na monitoring po IUI i cieszę się na tę wizytę bo od zastrzyku po ovitrelle kuje i pobolewa mnie prawy jajnik(ovu było z lewego) - trochę się więc martwię, a trochę mam nadzieję że to dobry objaw:)Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Mysza, i jak ??02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Poszłam dziś na zabieg mimo choroby i lekarz potwierdził, że nie ma przeciwwskazań, tak że Monika, miałaś rację! Jednak chyba przez tę infekcję jednak jakoś jajeczka kiepsko urosły od ostatniej wizyty, po 2 mm przez dwa dni i obawiam się, że IUI była za wcześnie, bo na pęcherzykach 19 i 20 mm...No ale w momencie robienia USG już się nie dało wycofać, nasienie było zpreparowane, ja na fotelu, trudno, poszło..
ania8306 lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Dziękuję za wszystkie kciuki
już jestem po, pęcherzyk pękł jakieś 2 h przed inseminacją (tak mnie boli przed, że nie potrzebuję testów) jak się okazało mieliśmy do dyspozycji 9 mln żołnierzy i z tego aż 93 % mega ruchliwych.
Teraz znowu to czekanie przy okazji zrobiłam tsh i trochę mi podrosło więc wracam do euthyroxa
Trzymam kciuki za Was trzeba poprawić te statytyki....podobno druga ma najgorsze ;(Mysza1986, ania8306 lubią tę wiadomość
-
ania8306 i Lunk_a
Mi bardziej chodziło o Wasze ewentualne doświadczenia z Primolut-Nor i Distreptaza.
Bo jeśli chodzi o clo to już wiem, że na niego nie reaguję, a Fostimon: miałam mieć teraz większą ilość i w trakcie wyszła ta torbiel.
Szczerze to nie wiem czy mam naturalnie owulację. Jak dotąd monitorowane miałam tylko cykle stymulowane i zawsze kończy się na tym, że jest w ogóle brak reakcji na stymulację lub za mały przyrost pęcherzyków i czekam na kolejny cykl (ze stymulacją) i tak w kółko1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI