X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz Ylia Seila
    kciuki dla Was:)

Ania
    Nie mam doświadczenia z tymi lekami. Natomiast polecam Ci zrobić USG bez leków, sprawdzić czy masz owulacje. Może leki nie będą potrzebne, a sama widzisz jak na nie reagujesz, wcale albo torbielami.
    Oczywiście, taka torbiel w cyklu kolejnym wchłonie się, ale po co Ci nerwów i poczucia ze cykl w plecy.

iv09i09katk65tr1.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    Mysza, i jak ??

Gin stwierdził, że to normalne "przecież ovitrelle nie trafia tylko do jednego jajnika, z którego była ovu" na szczęście nic niepokojącego na USG nie wyszło.

Lekarz pochawalił grube endometrium i jak zawsze pocieszył, że być może ta 3-cia IUI "zaskoczy" i że na jesień są zawsze lepsze statystyki.

Nie wiem ile w tym prawdy, ale wolę tak własnie myśleć- do boju jesienne staraczki!

PS Ilya: pęcherzyki pękają przy różnej wielkości więc nie martw się na zapas, najwyżej żołnierzyki trochę poczekają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 09:12

Ylya, ania8306 lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki:) melduję się:D:D:D

Możecie mnie dopisać, wczoraj miałam 3 IUI.. i ostatnią.. postanowiliśmy, że do 3 razy sztuka.. nie uda sie trudno.. niech się dzieje wola nieba:D
    ogólnie wczoraj wszystko szło nie tak.. nie dośc że od oddania nasienia czekaliśmy 2,5godziny to jeszcze się okazało, że nasienie wypadło najgorzej z tych wszystkich inseminacji i w dodatku tak strasznie mnie bolało i usg przed iui i sama inseminacja.. masakra jakaś.. dziś zauważyłam sluz lekko zabarwiony na czerwono a poza tym to uważam że za wcześnie zrobiono mi iui:D i oooo tak się zakończy za 2 tyg moja przygoda z iui..

• olciabos Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko-przyjdz - tak pod górkę wszystko to musi się udać :-)

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko_przyjdz wrote:

Możecie mnie dopisać, wczoraj miałam 3 IUI.. i ostatnią.. postanowiliśmy, że do 3 razy sztuka.. nie uda sie trudno.. niech się dzieje wola nieba:D
    ogólnie wczoraj wszystko szło nie tak.. nie dośc że od oddania nasienia czekaliśmy 2,5godziny to jeszcze się okazało, że nasienie wypadło najgorzej z tych wszystkich inseminacji i w dodatku tak strasznie mnie bolało i usg przed iui i sama inseminacja.. masakra jakaś.. dziś zauważyłam sluz lekko zabarwiony na czerwono a poza tym to uważam że za wcześnie zrobiono mi iui:D i oooo tak się zakończy za 2 tyg moja przygoda z iui..

Ponoć fasole przychodzą włąsnie wtedy kiedy najmniej się ich można spodziewać...

bv5tg9v.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z 10.10 kiedy testujecie?
    Ja ide jutro zrobuc tsh itp i od razu siekne bete.
    Z doświadczenia wiem ze 12dni po zastrzyku nic juz u mnie nie ma pregnylu.

MARTIII, ania8306 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można mnie dopisać do listy

Dziś moja druga IUI. Niestety pęcherzyk był już pęknięty, więc raczej nic z tego.

jestem zła...

ania8306 lubi tę wiadomość

• Ylya Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko_przyjdz wrote:

Fasolko, ja też wczoraj miałam IUI i też wszystko szło pod górę, pojechałam z gorączką i infekcją gardła, też czekałam bardzo długo i też dziś mam podbarwiony śluz, nie mówiąc o tym, że uważam, że za wcześnie mi zrobiono IUI bo w 12 dc, kiedy owu mam zazwyczaj 14/15 dc a wczoraj pęcherzyki miały po 19 mm, co oznacza, że przed ostatnie dwa dni za mało przyrosły pewnie przez chorobę. A u Ciebie jakie wyniki USG i jaką mieliście koncentrację nasienia?

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Fasolko, ja też wczoraj miałam IUI i też wszystko szło pod górę, pojechałam z gorączką i infekcją gardła, też czekałam bardzo długo i też dziś mam podbarwiony śluz, nie mówiąc o tym, że uważam, że za wcześnie mi zrobiono IUI bo w 12 dc, kiedy owu mam zazwyczaj 14/15 dc a wczoraj pęcherzyki miały po 19 mm, co oznacza, że przed ostatnie dwa dni za mało przyrosły pewnie przez chorobę. A u Ciebie jakie wyniki USG i jaką mieliście koncentrację nasienia?

Na usg we wt wieczorem pecherzyk miał 21mm, wczoraj przed IUI tyle samo.. ja czuję po sobie jak pęcherzyk rośnie i myslę że on jeszcze rośne.. czuję to po brzuszku:) a z nasieniem spr wygląda tak:
    po preparatyce koncentracja 75, ruch A 10% ruch B 45% a podano mi tylko 10,313mln plemniczków;/ i jeszcze jest 13 w cyfrze hehehe v:D

Ylya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Dziewczyny z 10.10 kiedy testujecie?
    Ja ide jutro zrobuc tsh itp i od razu siekne bete.
    Z doświadczenia wiem ze 12dni po zastrzyku nic juz u mnie nie ma pregnylu.

Ja powinnam jutro zrobić betę, ale postanowiłam zastrajkowac i w weekend sobie tradycyjnie siknąć :P
    Szkoda mi moich pokłutych żył (coraz większe siniaki mi się robią - po ovitrelle jeszcze mam lekki ślad ;( ). A dr powiedziała, że jak będzie jakaś beta, to w pn i tak mam powtórzyć, bo ovitrelle może fałszować wynik, więc mnie to zniechęciło - najwyżej zrobię betę w poniedziałek.

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2015 rok:
    KWIECIEŃ 3 IUI / 1 udane = 33%
    MAJ 20 IUI / 5 udane = 25%
    CZERWIEC 15 IUI / 4 udane = 26%
    LIPIEC 22 IUI / 3 udane = 13%
    SIERPIEŃ 12 IUI / 2 udane = 16%
    WRZESIEŃ 10 IUI / 1 udana = 10%
    PAŹDZIERNIK 6 IUI / 2 udane = 33%
    LISTOPAD 17 IUI / 4 udane = 24%
    GRUDZIEŃ 13 IUI / 2 udane = 16%

2016 rok:
    STYCZEŃ 21 IUI / 2 udane = 9,5%
    LUTY 12 IUI / 1 udana = 8,4%
    MARZEC 0 udanych
    KWIECIEŃ 26 IUI / 4 udane = 15,38%
    MAJ 18 IUI / 4 udane = 22%
    CZERWIEC 19 IUI / 2 udane = 10,53%
    LIPIEC 13 IUI / 3 udane = 23,08%
    SIERPIEŃ 15 IUI / 2 udane = 13,33%
    WRZESIEŃ 11 IUI / 1 udana = 9,09% (dwie iui nie uwzględnione)

Dziewczyny w zeszłym roku październik miał super wynik, oby teraz był jeszcze lepszy :D <3

Mysza1986, Selja, Domili, efta, 1988 lubią tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10.10 bizona 5/
    10.10 Monika*** 2/
    13.10 1988 1/
    17.10 efta 1/
    18.10 Mysza1986 3/
    19.10 Selja 2/
    19.10 Ylya 1/
    19.10 Fasolko_przyjdz 3/
    20.10 Bridget 2/

<3

1988, Selja lubią tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1988 wrote:
    Jak dajecie sobie radę z czekanie na testowanie. Jestem przeziębiona leżę w domu i czytam różne fora i tak się nakręcam że już ciśnienie mi skacze

Przy pierwszej iui zawsze są największe emocje ;) Moim zdaniem niczym głowy nie można tak zająć jak snem :D

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    ania8306 a wiadomo dlaczego po IUI trzeba zachować wstrzemięźliwość? bo dlaczego przed to wiem :)

Jest tak napisane: "Po zabiegu inseminacji nie jest zalecane odbywanie stosunków płciowych w przeciągu 3 dni po zabiegu. Nie zastosowanie się do zaleceń zmniejsza szansę na skuteczność procedury oraz zwiększa ryzyko powikłań po zabiegu". Dalej wymienione są powikłania.

Ale nie wiem czy ktoś stosuje się do tych zaleceń ;)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Jest tak napisane: "Po zabiegu inseminacji nie jest zalecane odbywanie stosunków płciowych w przeciągu 3 dni po zabiegu. Nie zastosowanie się do zaleceń zmniejsza szansę na skuteczność procedury oraz zwiększa ryzyko powikłań po zabiegu". Dalej wymienione są powikłania.

Ale nie wiem czy ktoś stosuje się do tych zaleceń ;)

Wow! dzięki za info, a ja się naczytałam o "poprawianiu" po IUI, żeby zwiększyć szanse i głupia też tak robiłam :) tym razem nie poprawiamy nic a nic niech się dzieje wola nieba ;p

PS fajne te statystyki :D

bv5tg9v.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya jeszcze pęcherzyki trochę podrosną, spokojnie. Poza tym może akurat przy takiej wielkości były dojrzałe. Trzeba być dobrej myśli <3

Selja piękna wynik męża :D

Fasolko_przyjdz powodzenia! Życzę oby twoja przygoda z iui za dwa tygodnie zakończyła się ciążą :D Może akurat taka "nieidelna" iui to będzie to :)

bizona i Monika*** czekam za pozytywną betą i sikańca <3

Bridget a może pęcherzyk pękł kilka godzin przed. Wtedy jest szansa. Nie denerwuj się na zapas <3 Czyli jednak szybko tobie pękają...

Selja, bizona, Ylya lubią tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Wow! dzięki za info, a ja się naczytałam o "poprawianiu" po IUI, żeby zwiększyć szanse i głupia też tak robiłam :) tym razem nie poprawiamy nic a nic niech się dzieje wola nieba ;p

PS fajne te statystyki :D

Wszędzie na forach dziewczyny piszą żeby poprawiać... Więc nie wiem jak to jest... My po pierwszej iui nie poprawialiśmy, po drugiej po 3 dniach rano...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz też kazał poprawiać, ale nie mam zamiaru...
    ania8306, w następnym cyklu będę nalegać na IUI w 13 dc i zrezygnuje z ovitrelle. Obawiam się, że owulacja była wczoraj wieczorem...
    No nic. Będzie co ma być :-)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy udanej iui nic nie poprawialismy. Aż do testu nic a nic:)
    Choć i tak myślę ze większego znaczenia to nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 18:51

iv09i09katk65tr1.png
  • 1988 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Przy pierwszej iui zawsze są największe emocje ;) Moim zdaniem niczym głowy nie można tak zająć jak snem :D
    Ile można spać....

‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ