Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    BETA 176,46
    PROGESTERON 33,74
    CO WY NA TO??

Cudowna wiadomość :D :D :D
    Gratuluję <3

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Zagubiona w procedurach Znajoma

Wysłany: 27 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was słyszała o podobnych dylematach jak moje? Problemie że jest chętny dawca nasienia tylko nie można dokończyć procedury bo prawo tego zabrania?

Zagubiona
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10.10 bizona 5/ :(
    10.10 Monika*** 2/ :(
    11.10 Orbitka 1/ :)
    12.10 domiszka
    13.10 1988 1/
    17.10 efta 1/
    17.10 Viszka 2/
    18.10 Mysza1986 3/
    19.10 Selja 2/
    19.10 Ylya 1/
    19.10 Fasolko_przyjdz 3/
    20.10 Bridget 2/
    21.10 Domili 1/
    25.10 JJ 2/
    25.10 Kuchcinka 1/
    25.10 asiak1985 2/

<3

Ylya, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona w procedurach wrote:
    A czy któraś z was słyszała o podobnych dylematach jak moje? Problemie że jest chętny dawca nasienia tylko nie można dokończyć procedury bo prawo tego zabrania?
    Nie słyszałam

iv09i09katk65tr1.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka - kiedy idziesz na bete? pytam bo miałyśmy IUI tego samego dnia, a ja wybieram się jutro

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie prawie dwa lata starałam sie sama bez pomocy lekarza bo myslalm ze moze sie uda a teraz od marc br roku z lekarzem. badania miałam te podstawowe prolaktyna w normie, insulina glukoza tez, ovulacja była. u męza tez wszytko okej, jajowody drone.no tylko ta wrogosc sluz została ale przy inseminacji to ta bariera jest wyeliminowana. takze moze to było przyczyna:)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    no własnie prawie dwa lata starałam sie sama bez pomocy lekarza bo myslalm ze moze sie uda a teraz od marc br roku z lekarzem. badania miałam te podstawowe prolaktyna w normie, insulina glukoza tez, ovulacja była. u męza tez wszytko okej, jajowody drone.no tylko ta wrogosc sluz została ale przy inseminacji to ta bariera jest wyeliminowana. takze moze to było przyczyna:)

Super! gratulacje- zazdroszczę- tak pozytywnie :)
    i życzę tego samego i sobie i pozostałym "staraczkom" w wątku

bv5tg9v.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Więc pewnie śluz byl przyczyną. Bardzo się cieszę że Ci się udalo:)
    A miałaś cykl naturalny czy stymulowany?
    Jakieś badania estradiolu przed iui czy tylko usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 16:40

iv09i09katk65tr1.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Więc pewnie śluz byl przyczyną. Bardzo się cieszę że Ci się udalo:)
    A miałaś cykl naturalny czy stymulowany?
    Jakieś badania estradiolu przed iui czy tylko usg?
    CYKL STYMULOWANY :)TYLKO USG MIAŁAM ZWYKŁE:)

ZOBACZYMY CO DALEJ OBY WSZYSTKO BYŁO DOBRZE:)

Ylya lubi tę wiadomość

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Ylya Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

No tak, sprawę może "komplikować" to, że jesteś w związku małżeńskim, tu się pojawia dylemat natury prawnej. Nadal nie uważam, że prawo zabrania korzystania z nasienia wskazanego partnera, tylko tak jak dziewczyny piszą, są tego prawne konsekwencje, dawca nasienia jest biologicznym ojcem dziecka. W mojej umowie z kliniką jest takie zdanie: "Klinika wskazuje, iż w sytuacji wykorzystania komórek rozrodczych męskich innych niż partnerskie przed wykonaniem zabiegu mężczyzna składa we właściwym Urzędzie Stanu Cywilnego oświadczenie zgodne z art. 75 par. 1 ustawy z dnia 25 lutego 1964 r. - kodeks rodzinny i opiekuńczy. Złożenie tego dokumentu jest potwierdzane przez Klinikę poprzez złożenie stosownego oświadczenia". Dodatkowo w protokole musieliśmy podpisać, że pozostajemy w związku małżeńskim/pożyciu partnerskim. No więc to jest kwestia zaufania do X no i priorytetów pomiędzy byciem matką a papierami, które muszą się zgadzać, żeby klinika prawnie przeprowadziła zabieg. Moja koleżanka podała przyjaciela geja za ojca dziecka i tak ma w papierach. Ale czy nie da się tego prawnie pozrzekać i poodkręcać na rzecz męża to nie wiem..

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz ile godz po iui była owu? Pęcherzyk jakiej wielkosci byl ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 16:57

Ylya lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A wiesz ile godz po iui była owu? Pęcherzyk jakiej wielkosci byl ?

i jeszcze czy poprawialiście IUI? ;-)

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    i jeszcze czy poprawialiście IUI? ;-)
    Wydaje mi sie ze na drugi dzien rano zawsze odczuwalam ovu tak 36 godz of zasrzyku .poprawialismy ale raz

Ylya lubi tę wiadomość

w4sqyx8db6pby0vm.png

Wysłany: 27 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    No tak, sprawę może "komplikować" to, że jesteś w związku małżeńskim, tu się pojawia dylemat natury prawnej. Nadal nie uważam, że prawo zabrania korzystania z nasienia wskazanego partnera, tylko tak jak dziewczyny piszą, są tego prawne konsekwencje, dawca nasienia jest biologicznym ojcem dziecka. W mojej umowie z kliniką jest takie zdanie: "Klinika wskazuje, iż w sytuacji wykorzystania komórek rozrodczych męskich innych niż partnerskie przed wykonaniem zabiegu mężczyzna składa we właściwym Urzędzie Stanu Cywilnego oświadczenie zgodne z art. 75 par. 1 ustawy z dnia 25 lutego 1964 r. - kodeks rodzinny i opiekuńczy. Złożenie tego dokumentu jest potwierdzane przez Klinikę poprzez złożenie stosownego oświadczenia". Dodatkowo w protokole musieliśmy podpisać, że pozostajemy w związku małżeńskim/pożyciu partnerskim. No więc to jest kwestia zaufania do X no i priorytetów pomiędzy byciem matką a papierami, które muszą się zgadzać, żeby klinika prawnie przeprowadziła zabieg. Moja koleżanka podała przyjaciela geja za ojca dziecka i tak ma w papierach. Ale czy nie da się tego prawnie pozrzekać i poodkręcać na rzecz męża to nie wiem..

Zakręcone to wszystko
    Do tego średnio rozumiem język prawniczy bo ja jestem lekarzem i nie lubię tego bełkotu prawnego.

Zagubiona

Wysłany: 27 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya a kiedy miałaś zabieg?

Zagubiona
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya a kiedy miałaś zabieg?
    tydzień temu

Wysłany: 27 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogłabyś napisać gdzie to było. Zobaczyłabym sobie dokumenty jakie otam sa4

Zagubiona
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Viszka - kiedy idziesz na bete? pytam bo miałyśmy IUI tego samego dnia, a ja wybieram się jutro

Ja najprędzej na betę mogę iść dopiero w poniedziałek ;/
    Dlatego zastanawiam się nad sikańcem. :P Nie wiem kiedy wykryje test ten prawdziwy wynik. Zaczekam do soboty, jutro zakupię.

Trzymam za Ciebie kciuki :) Może ten 17 będzie dla nas szczęśliwym :)

efta lubi tę wiadomość

• Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po kontroli ;-)
    Są trzy pęcherzyki, w lewym jajniku 15 mm, w prawym 16 i 15 mm. W sobotę ovitrelle, a w poniedziałek drugie IUI.
    Pierwszy raz mam aż trzy pęcherzyki, oby chociaż jeden był właśnie tym :-)

ania8306, Wojcinka, Ylya, Domili, PolaMinka lubią tę wiadomość

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    BETA 176,46
    PROGESTERON 33,74
    CO WY NA TO??
    Orbitka cudowne wieści <3
    Gratuluję! Która to Twoja IUI?

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ