INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
10.10 bizona 5/
10.10 Monika*** 2/
11.10 Orbitka 1/
12.10 domiszka
13.10 1988 1/
17.10 efta 1/
17.10 Viszka 2/
18.10 Mysza1986 3/
19.10 Selja 2/
19.10 Ylya 1/
19.10 Fasolko_przyjdz 3/
20.10 Bridget 2/
21.10 Domili 1/
25.10 JJ 2/
25.10 Kuchcinka 1/
25.10 asiak1985 2/
Ylya, Viszka lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Viszka - kiedy idziesz na bete? pytam bo miałyśmy IUI tego samego dnia, a ja wybieram się jutro6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
no własnie prawie dwa lata starałam sie sama bez pomocy lekarza bo myslalm ze moze sie uda a teraz od marc br roku z lekarzem. badania miałam te podstawowe prolaktyna w normie, insulina glukoza tez, ovulacja była. u męza tez wszytko okej, jajowody drone.no tylko ta wrogosc sluz została ale przy inseminacji to ta bariera jest wyeliminowana. takze moze to było przyczyna:)
-
Orbitka wrote:no własnie prawie dwa lata starałam sie sama bez pomocy lekarza bo myslalm ze moze sie uda a teraz od marc br roku z lekarzem. badania miałam te podstawowe prolaktyna w normie, insulina glukoza tez, ovulacja była. u męza tez wszytko okej, jajowody drone.no tylko ta wrogosc sluz została ale przy inseminacji to ta bariera jest wyeliminowana. takze moze to było przyczyna:)
Super! gratulacje- zazdroszczę- tak pozytywnie
i życzę tego samego i sobie i pozostałym "staraczkom" w wątku -
Orbitka wrote:no własnie prawie dwa lata starałam sie sama bez pomocy lekarza bo myslalm ze moze sie uda a teraz od marc br roku z lekarzem. badania miałam te podstawowe prolaktyna w normie, insulina glukoza tez, ovulacja była. u męza tez wszytko okej, jajowody drone.no tylko ta wrogosc sluz została ale przy inseminacji to ta bariera jest wyeliminowana. takze moze to było przyczyna:)
A miałaś cykl naturalny czy stymulowany?
Jakieś badania estradiolu przed iui czy tylko usg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 16:40
-
Lunk_a wrote:Więc pewnie śluz byl przyczyną. Bardzo się cieszę że Ci się udalo:)
A miałaś cykl naturalny czy stymulowany?
Jakieś badania estradiolu przed iui czy tylko usg?
ZOBACZYMY CO DALEJ OBY WSZYSTKO BYŁO DOBRZE:)Ylya lubi tę wiadomość
-
Zagubiona w procedurach wrote:A czy któraś z was słyszała o podobnych dylematach jak moje? Problemie że jest chętny dawca nasienia tylko nie można dokończyć procedury bo prawo tego zabrania?
No tak, sprawę może "komplikować" to, że jesteś w związku małżeńskim, tu się pojawia dylemat natury prawnej. Nadal nie uważam, że prawo zabrania korzystania z nasienia wskazanego partnera, tylko tak jak dziewczyny piszą, są tego prawne konsekwencje, dawca nasienia jest biologicznym ojcem dziecka. W mojej umowie z kliniką jest takie zdanie: "Klinika wskazuje, iż w sytuacji wykorzystania komórek rozrodczych męskich innych niż partnerskie przed wykonaniem zabiegu mężczyzna składa we właściwym Urzędzie Stanu Cywilnego oświadczenie zgodne z art. 75 par. 1 ustawy z dnia 25 lutego 1964 r. - kodeks rodzinny i opiekuńczy. Złożenie tego dokumentu jest potwierdzane przez Klinikę poprzez złożenie stosownego oświadczenia". Dodatkowo w protokole musieliśmy podpisać, że pozostajemy w związku małżeńskim/pożyciu partnerskim. No więc to jest kwestia zaufania do X no i priorytetów pomiędzy byciem matką a papierami, które muszą się zgadzać, żeby klinika prawnie przeprowadziła zabieg. Moja koleżanka podała przyjaciela geja za ojca dziecka i tak ma w papierach. Ale czy nie da się tego prawnie pozrzekać i poodkręcać na rzecz męża to nie wiem..hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:No tak, sprawę może "komplikować" to, że jesteś w związku małżeńskim, tu się pojawia dylemat natury prawnej. Nadal nie uważam, że prawo zabrania korzystania z nasienia wskazanego partnera, tylko tak jak dziewczyny piszą, są tego prawne konsekwencje, dawca nasienia jest biologicznym ojcem dziecka. W mojej umowie z kliniką jest takie zdanie: "Klinika wskazuje, iż w sytuacji wykorzystania komórek rozrodczych męskich innych niż partnerskie przed wykonaniem zabiegu mężczyzna składa we właściwym Urzędzie Stanu Cywilnego oświadczenie zgodne z art. 75 par. 1 ustawy z dnia 25 lutego 1964 r. - kodeks rodzinny i opiekuńczy. Złożenie tego dokumentu jest potwierdzane przez Klinikę poprzez złożenie stosownego oświadczenia". Dodatkowo w protokole musieliśmy podpisać, że pozostajemy w związku małżeńskim/pożyciu partnerskim. No więc to jest kwestia zaufania do X no i priorytetów pomiędzy byciem matką a papierami, które muszą się zgadzać, żeby klinika prawnie przeprowadziła zabieg. Moja koleżanka podała przyjaciela geja za ojca dziecka i tak ma w papierach. Ale czy nie da się tego prawnie pozrzekać i poodkręcać na rzecz męża to nie wiem..
Zakręcone to wszystko
Do tego średnio rozumiem język prawniczy bo ja jestem lekarzem i nie lubię tego bełkotu prawnego.Zagubiona -
nick nieaktualnyefta wrote:Viszka - kiedy idziesz na bete? pytam bo miałyśmy IUI tego samego dnia, a ja wybieram się jutro
Ja najprędzej na betę mogę iść dopiero w poniedziałek ;/
Dlatego zastanawiam się nad sikańcem. Nie wiem kiedy wykryje test ten prawdziwy wynik. Zaczekam do soboty, jutro zakupię.
Trzymam za Ciebie kciuki Może ten 17 będzie dla nas szczęśliwymefta lubi tę wiadomość
-
Już jestem po kontroli
Są trzy pęcherzyki, w lewym jajniku 15 mm, w prawym 16 i 15 mm. W sobotę ovitrelle, a w poniedziałek drugie IUI.
Pierwszy raz mam aż trzy pęcherzyki, oby chociaż jeden był właśnie tymania8306, Wojcinka, Ylya, Domili, PolaMinka lubią tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Orbitka wrote:BETA 176,46
PROGESTERON 33,74
CO WY NA TO??
Gratuluję! Która to Twoja IUI?05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne