INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
BitterSweetSymphony wrote:Ania to AMH wzrosło, a czym się suplementowałaś?
Myślę że główna zasługa dla Dhea Eljot. Brałam codziennie, teraz co drugi dzień. Oprócz tego witamina D, Inofolic i polecony suplement z wit B. Pod moim wykresem widać co biorę7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Nie mam niestety Nie będę miała iui. Po pierwsze okazało się że urosły 4 pęcherzyki (14, 16, 17 i 19 mm). Nie wiem jakim cudem skoro mam tak niskie amh, a clo brałam po pół tabletki przez 5 dni. U mnie w klinice robią iui do max 2-3 pęcherzyków.
Ale ważniejsze że moje badanie ROMA wyszło jeszcze gorzej niż wcześniejsze CA-125. Ryzyko raka niskie, więc doktor stwierdził że może (nie daje oczywiście 100% pewności) może to być endometrioza lub jakiś stan zapalny. I zaleca laparoskopię. Dał mi namiary, ale już chyba do końca roku nie będą tam robili na nfz. Muszę szukać gdzie indziej... Mój lekarz uważa, że jak już jest takie podejrzenie to nawet przed ivf lepiej zrobić laparo, żeby ewent. włączyć jakieś sterydy wyciszające czy jakoś tak.
Ogólnie dupa. Dzisiaj brakuje mi sił do tego wszystkiego.
Kurcze Ania taka dawka clo a taki wynik..szkoda ze lekarz nie chce robic iui, mysle ze szansa ze wszystkie 4 zaplodnlyby się były prawidłowe i zaimplantowały jest niewielka.
Co do laparo nie poradzę Ci kochana, niestety
ania8306 lubi tę wiadomość
-
4,5mln/ml, 10% o prawidłowym ruchu.
Dramat.
Alimak wrote:Zuzanna może faktycznie jak skonsultujesz to z endo to Ci dawkę podniesie.
ka_tarzyna a jakie mieliście teraz nasienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 20:02
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Lunk_a wrote:Dziewczyny pytanie z tzw gónej pólki
Czym rozni się infolic inofem i symfolic?
Na pewno jakimiś detalami ale ja nie widze czym, może tymi dodatkami jak maltodekstryna i aromaty?
Kurcze, gdzieś widziałam takie porównanie, ale nie mogę znaleźć Na pewno różnią się kwasem foliowym, wszystkie mają chyba mio-inozytol 2000 mg, a kwas niektóre 200 a niektóre 400. Ja piłam Inofolic i Miositogyn, w smaku lepszy ten pierwszy. Polecam kupować przez internet, chociaż ostatnio znalazłam w aptekach stacjonarnych (Ziko) jeszcze taniej. Odszukam później to porównanie, teraz piszę z telefonu7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Alimak dziękuję, mówiłam lekarzowi że może tak być, że np dwa wystrzelą a dwa zatrzymają się, ale on już skreślił ten cykl... Skupił się na laparoskopii. Dla niego jest coś nie tak z tymi moimi wynikami ca i myślę że najpierw chce poznać przyczynę a nie robić iui. Mówił że jak mam np stan zapalny to w ciąży już w ogóle będzie ciężko wyleczyć.
Eh, takie ma podejście...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Kurcze, gdzieś widziałam takie porównanie, ale nie mogę znaleźć Na pewno różnią się kwasem foliowym, wszystkie mają chyba mio-inozytol 2000 mg, a kwas niektóre 200 a niektóre 400. Ja piłam Inofolic i Miositogyn, w smaku lepszy ten pierwszy. Polecam kupować przez internet, chociaż ostatnio znalazłam w aptekach stacjonarnych (Ziko) jeszcze taniej. Odszukam później to porównanie, teraz piszę z telefonu
-
ania8306 wrote:Alimak dziękuję, mówiłam lekarzowi że może tak być, że np dwa wystrzelą a dwa zatrzymają się, ale on już skreślił ten cykl... Skupił się na laparoskopii. Dla niego jest coś nie tak z tymi moimi wynikami ca i myślę że najpierw chce poznać przyczynę a nie robić iui. Mówił że jak mam np stan zapalny to w ciąży już w ogóle będzie ciężko wyleczyć.
Eh, takie ma podejście...
Jak jest endometrioza, pewnie usuna ogniska.
Jak jest o wysokim stopniu III i IV nie wiem czy nie polecą in vitro. -
Witajcie.
Ja po wizycie u endo. Tsh podskoczyło, endo mówi, żeby unormować je przed inseminacją. Zdziwiona, że gin na przeciwciała przepisała mi steryd. Więc w listopadzie nici z IUI. Smutno mi, bo myślałam, że listopadowy cykl da nam nadzieję. Mój Luby ma urodziny. A tu smuteczek
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
Alimak wrote:Ka_tarzyna a to są parametry przed obróbką czy już po wzmocnieniu?
Nie pamiętam dokładnie, ale w Novum chyba podają przed obróbką.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Lunk_a wrote:Dziewczyny pytanie z tzw gónej pólki
Czym rozni się infolic inofem i symfolic?
Na pewno jakimiś detalami ale ja nie widze czym, może tymi dodatkami jak maltodekstryna i aromaty?
Preparaty te są zbliżone, także chyba trzeba sugerować się ceną
Chociaż w tym ostatnim jest również witamina B12 i inne...
Inofolic – skład: Myo-inozytol, Kwas foliowy (folian)
Myo-inozytol 2000 mg
kwas foliowy 200 mcg
Inofem – skład: Mio-inozytol, kwas foliowy (kwas pteroilomonogluta-m i nowy), maltodekstryna, aromat cytrynowy
Myo-inozytol 2000 mg
kwas foliowy 200 mcg
Symfolic – skład: myo-inozytol, substancja przeciwzbrylająca: E551 (nano), stabilizator: E412, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy)
Myo-inozytol 2000 mg
kwas foliowy 400 mcg
Miositogyn – skład: mio-inozytol; maltodekstryna; N-acetylo-cysteina; regulator kwasowości: kwas jabłkowy; substancja wypełniająca: sorbitole; aromaty; glukonian manganu; substancja słodząca: sukraloza; kwas foliowy; witamina B12 (cyjanokobalamina).
Mio-inozytol – 2000 mg,
kwas foliowy – 400 mcg
N-acetylo-cysteina – 600 mg,
mangan – 2 mg
witamina B12 – 2,5 mcg7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
anemic wrote:Witajcie.
Ja po wizycie u endo. Tsh podskoczyło, endo mówi, żeby unormować je przed inseminacją. Zdziwiona, że gin na przeciwciała przepisała mi steryd. Więc w listopadzie nici z IUI. Smutno mi, bo myślałam, że listopadowy cykl da nam nadzieję. Mój Luby ma urodziny. A tu smuteczek
Eh, przykro. Ale lekarz pewnie chce jak najlepiej... A jakie masz przeciwciała?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Aniu tule :*
U mnie nie lepiej. Endo zaczęło lepiej przyrastać 26dc 9,5mm jak na mnie to dużo. Aleeeeeee co mam?? Aaaa torbiel maaam!! No bo jakby mogło być u mnie dobrze. Gdyby nie to, to w przyszłym cyklu szykowana byłabym do IUI. Te wyniki lh,fsh itd oceniła, że są dobre i nie ma się czego czepić. Na torbiel dostałam tabletki na 10dni. Mam się pokazać w 15 dniu kolejnego cyklu żeby upewnić się czy torbiel sobie poszła i czy endo będzie chociaż 6mm. Jeśli tak jeszcze kolejnego stymulacja, leki na podkręcenie endo,gonapeptyl i IUI czyli to myśle, że już w styczniu bo mam długie cykle. -
nick nieaktualnyAnia, nie wiem jak to działa, ale ja z niskim amh na clo 1 tabletka 5-9dc również wyhodowalam w tym cyklu 4 jajka, wszystkie pękły na Ovitrelle, ciąża jest pojedyncza. Szkoda, że iui nie zrobią Wam
Ale naturalnie próbujcie rzecz jasna no nie?
Suple miałam takie same, chyba wyższa dawka dhea, ubichinol, witamina e1000, polecamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 22:08
Sylvi83:), PolaMinka lubią tę wiadomość
-
PolaMinka wrote:Aniu tule :*
U mnie nie lepiej. Endo zaczęło lepiej przyrastać 26dc 9,5mm jak na mnie to dużo. Aleeeeeee co mam?? Aaaa torbiel maaam!! No bo jakby mogło być u mnie dobrze. Gdyby nie to, to w przyszłym cyklu szykowana byłabym do IUI. Te wyniki lh,fsh itd oceniła, że są dobre i nie ma się czego czepić. Na torbiel dostałam tabletki na 10dni. Mam się pokazać w 15 dniu kolejnego cyklu żeby upewnić się czy torbiel sobie poszła i czy endo będzie chociaż 6mm. Jeśli tak jeszcze kolejnego stymulacja, leki na podkręcenie endo,gonapeptyl i IUI czyli to myśle, że już w styczniu bo mam długie cykle.
Chyba nie ma na to rady w tym momencie, choć może idz do gin wcześniej niż 15dc bo a nuz torbiel zniknie z miesiaczka, często się tak dzieje, i będzie można na czysto podejść do iui. -
hej dziewczyny.
nie zaglądałam 2 dni i mam chyba z 6 stron zaległosci w czytaniu.
fasolka - mam nadzieje , że utrzymasz ciążę. plamienie nie koniecznie musi oznaczać , że się nie uda. skoro masz luteinę to na własną rękę zwiększ dawkę. spokojnie możesz brać 3x2 (50mg) . życzę dużo spokoju w czekaniu na poniedziałkową betę.
co do toxoplazmozy. Nie mam kota, nie mam z nimi styczności, a jak byłam w pierwszej ciąży okazało się, że mam bardzo dużo przeciwciał. wynik był powtórzony. okazało się , że musiałam przechodzić tą chorobę tuż przed zajściem w ciąże. było trochę strachu. Musiałam chorować bezobjawowo, bo nie miałam rzadnych symptomów choroby.
wczoraj byłam na wizycie. ginekologicznie ok. czekam na miesiączkę, powinna się pojawić w ten weekend. W tym cyklu tzn w kolejnym , bo ten jeszcze trwa potrójna dawka na stymulację jajników (33 tab letrozolu !!! ) i podchodzimy do drugiej IUI.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
hej dziewczyny
beta 157 ładnie przyrosła 21 listopada usg ....
fasolka ja też troszkę plamię ale delikatnie...biorę duphaston 10mg 3 x 1
brzuch już prawie nie boli ,czasem zakuje
nic się nie denerwuj ,trzymam kciukiDomili, ojejku, Wojcinka, ania8306, PolaMinka lubią tę wiadomość
16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
Hej... beta w 10dpo - 1
Odstawiam dupka i czekam na @ eh