INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziś mam 2 dc. Jutro zaczynam zastrzyki i 8 dc mam pierwsze USG przed IUI.
Jak często miałyście USG przed IUI?
Im bliżej tym częściej myślę o tym wszystkim.
Nie chcę robić sobie nadziei, ale mimo wszystko jakaś jest.Problem: PCOS.!
IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' -
Flowwer wrote:Dziewczyny zastanawiam nad tym że pregnyl( 10.000) został za szybko podany.
13 dc pęcherzyk 17mm
LH-8.3
Estradiol-105
Któraś tak miała? Jakie macie doświadczenia?
Flowwer dzisiaj rozmawiałam z lekarzem, ja miałam taką sytuację:
11 dc LH 16,7 mIU/ml Estradiol 231 pg/ml
13 dc LH 53,8 Estradiol 168
Na moje zapytanie dlaczego taki estradiol skoro pęcherzyk większy usłyszałam że estradiol potrafi się tak wahać, a tym bardziej spada tuż przed owulacją. Także u ciebie też może tak było Tylko to LH miałaś niskie, ale był jeszcze czas7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Bea_ wrote:Dziewczyny, to nie żaden foch. Po prostu płacę, to wymagam. Koniec tematu z mojej strony.
Jeżeli miałaś tam takie odczucia to może spróbuj w Invikcie. Ja tam chodzę (ale we Wrocławiu) i raczej nie mam do czego się przyczepić...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
anett96 wrote:Bea i inne Dziewczyny wracam do gry.
Jak pisalam bylam dzis u nowej lekarki w ferti medica czekalam 3 tyg na termin do niej. No i faktycznie konkretna kobitka. Dzialam z nia, nie ma naciagania na kase, nie bede miala co 3 dni wizyt i monitoringow wiec nie bede placic co 3 dni po 150 zeta jak ostatno. Od razy wyznaczyla IUI a dzis mam 2 dc. Wiec kolejna - druga IUI 10.12 ktoras ma podobny termin?? Testowanie wypada na 23! nie ma bata musi byc prezent na świeta! Aha powiedzala ze zrobimy iui na cyklu naturalnym, bez stymulacji.. nie wiem czy to dobrze czy nie, ale ostatnio po stymulowaniu nie pekl mi pecherzyk.. Zaufałam babce wiec robie jak zaleciła. Jestem pelna nadziei.
Super, życzę powodzenia Będziesz miała fajny prezent na święta
Jeżeli tobie pasuje takie podejście to ok, ale to nie mój "klimat". Lekarka która nie zna twojego organizmu, w 2 dc wyznacza termin inseminacji "w ciemno". Przecież tyle może się zdarzyć. Oczywiście życzę tobie jak najlepiej, ale uważam że przed iui powinien być chociaż jeden podgląd, ile i jakie pęcherzyki...Wojcinka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
anetk89a wrote:Hej Dziś mam 2 dc. Jutro zaczynam zastrzyki i 8 dc mam pierwsze USG przed IUI.
Jak często miałyście USG przed IUI?
Im bliżej tym częściej myślę o tym wszystkim.
Nie chcę robić sobie nadziei, ale mimo wszystko jakaś jest.
Ja miałam pierwszą wizytę 3-5 dc, potem drugą ok 10-12 dc. Z reguły tyle wystarczało
Chociaż w tym cyklu próbujemy podejść do ostatniej iui, wizytę miałam 11 dc i pęcherzyk jeszcze za mały, dlatego musiałam mieć jeszcze dzisiaj, w 13 dc. Dodatkowo robię wtedy badania hormonów.
PowodzeniaPolaMinka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
02.11 Raja86 1/
02.11 monia 70 2/
03.11 ka_tarzyna 4/
10.11 Mysza1986 4/
14.11 Emlissilmee 1/
15.11 anett96 1/
17.11 Sylvi83:) 2/
17.11 Bridget 3/
17.11 Domcia23 1/
18.11 Polawola 1/
19.11 Asik84 1/
19.11 efta 2/
23.11 Kuchcinka 2/
23.11 asiak1985 3/
24.11 Sunny 3/
29.11 PolaMinka 3/
Czekam za uśmiechami
ania8306 wrote:Ja miałam pierwszą wizytę 3-5 dc, potem drugą ok 10-12 dc. Z reguły tyle wystarczało
Chociaż w tym cyklu próbujemy podejść do ostatniej iui, wizytę miałam 11 dc i pęcherzyk jeszcze za mały, dlatego musiałam mieć jeszcze dzisiaj, w 13 dc. Dodatkowo robię wtedy badania hormonów.
Powodzenia
Ja też życzę Tobie powodzenia. Ja podchodzę pierwszy raz. Staramy się o dziecko od ponad roku. Jeśli nie wezmę leków nie mam okresu, owulacji itd. Wszystkie badania w normie.
ania8306 lubi tę wiadomość
Problem: PCOS.!
IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' -
ania8306 wrote:Super, życzę powodzenia Będziesz miała fajny prezent na święta
Jeżeli tobie pasuje takie podejście to ok, ale to nie mój "klimat". Lekarka która nie zna twojego organizmu, w 2 dc wyznacza termin inseminacji "w ciemno". Przecież tyle może się zdarzyć. Oczywiście życzę tobie jak najlepiej, ale uważam że przed iui powinien być chociaż jeden podgląd, ile i jakie pęcherzyki...Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
Ja wszystkiego się dowiem 5 grudnia jade na badanie ginekologiczne. No chyba ze wczesniej @ zawita to tylko pojade po nastepne skierowanie na 2 IUIDomcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
ania8306 wrote:Flowwer dzisiaj rozmawiałam z lekarzem, ja miałam taką sytuację:
11 dc LH 16,7 mIU/ml Estradiol 231 pg/ml
13 dc LH 53,8 Estradiol 168
Na moje zapytanie dlaczego taki estradiol skoro pęcherzyk większy usłyszałam że estradiol potrafi się tak wahać, a tym bardziej spada tuż przed owulacją. Także u ciebie też może tak było Tylko to LH miałaś niskie, ale był jeszcze czas
Ja tym razem wzięłam zastrzyk przy LH 6,45 i estradiol 181 a pęcherzyki 18mm więc reguły chyba nie ma. W moich odczuciach dzień za wcześnie i IUI też dzień za wcześnie bo owu miałam chyba dopiero wczoraj popołudniu. Ale w sumie nasienie żyje ok 72 h szczególnie podrasowane.
Aniu to kiedy IUI? Będę trzymać kciuki. -
PolaMinka wrote:Aniu to kiedy IUI? Będę trzymać kciuki.
Dziękuję :*
Jutro idę na 8 na podgląd, jeżeli będzie pęcherzyk to o 13.40 inseminacja.
Kurcze, oby tylko wytrzymał, czuję cały czas to kłucie i to wysokie lh... Jak z rana nie będzie skoku temperatury to jest nadziejaPolaMinka lubi tę wiadomość
Ja pierwszy podglad mam w sobotę, pozniej w pon rano mam krew (estradiol i lh) i pod wieczór drugi podglad. Zobaczymy co bedzie. Dzis ostatnie pół tabletki clo wzięłam. Ciekawe jak moje jajniki zareagują bo zawsze brałam po całej.
ania8306, PolaMinka lubią tę wiadomość
-
Będzie dobrze!! Zaciskam piąchy
Zawsze mnie zastanawia ile trwa proces pękania pęcherzyka. Jak lekarz mówi o widać po otoczce, że zaczyna się przygotowywać do pęknięcia to ciekawa jestem ile to trwa. Pisałam ze swoją dr czy możliwe, że na 48h po zastrzyku jeszcze nie pękł bo mnie bardzo boli, odpisała, że marne szanse, że ból czasami utrzymuje się po. We wtorek rano otoczka sugerowała, że zbiera się do pękania i tak myślę czy ten proces mógł trwać przeszło 24h (IUI wtorek 11.30 ból środa 15-17)? -
ania8306 wrote:Super, życzę powodzenia Będziesz miała fajny prezent na święta
Jeżeli tobie pasuje takie podejście to ok, ale to nie mój "klimat". Lekarka która nie zna twojego organizmu, w 2 dc wyznacza termin inseminacji "w ciemno". Przecież tyle może się zdarzyć. Oczywiście życzę tobie jak najlepiej, ale uważam że przed iui powinien być chociaż jeden podgląd, ile i jakie pęcherzyki...Fertimedica Warszawa -
Ania i jak pęcherzyk?
-
Pola jak mój pęcherzyk miał takie nierównomierne brzegi to mi lekarz powiedział, że albo dopiero co pękł albo jest w trakcie pękania (jakieś 56 godz. po ovitrelle), właśnie wtedy mnie tak bardzo bolało. A za 2 dni się okazało, że dupa nie pękł jest sobie nadal
-
PolaMinka wrote:Ania i jak pęcherzyk?
Niestety, pęknięty Jestem zła, jest mi przykro...
Nie będzie iui. Była to ostatnia szansa.
Teraz czekam za wynikami badań genetycznych i w nowym roku ruszamy z ivfPolaMinka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.