INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 wrote:Niestety, pęknięty Jestem zła, jest mi przykro...
Nie będzie iui. Była to ostatnia szansa.
Teraz czekam za wynikami badań genetycznych i w nowym roku ruszamy z ivfania8306 lubi tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
ania8306 wrote:Niestety, pęknięty Jestem zła, jest mi przykro...
Nie będzie iui. Była to ostatnia szansa.
Teraz czekam za wynikami badań genetycznych i w nowym roku ruszamy z ivfania8306 lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Pola jak mój pęcherzyk miał takie nierównomierne brzegi to mi lekarz powiedział, że albo dopiero co pękł albo jest w trakcie pękania (jakieś 56 godz. po ovitrelle), właśnie wtedy mnie tak bardzo bolało. A za 2 dni się okazało, że dupa nie pękł jest sobie nadal
Łojej 56h po zastrzyku to chyba śladu nawet po nim nie powinno być...Dziwną miałaś tą sytuacje i dziwne, że lekarzowi nie dało do myślenia, że tyle godzin po to nie czas na pękanie. I co w tym cyklu już nie pękł, otorbielił się czy wchłonał?
Mi po gonapeptylu nie zdarzyło się jeszcze żeby nie pękł. Ale to tylko organizm, za każdym razem może być inaczej. -
U mnie on był niedojrzały bo miał 16-18mm przy zastrzyku ale już nie rósł od 2 dni więc lekarz zdecydował się o podaniu. Po tych 4 dniach był sobie nadal wielkości 16mm i wyglądał tak samo jak wcześniej a po kolejnych 2 już go nie było więc albo pękł albo się zluteinizował i wchłonął. Nie chodzę już do tego lekarza...
-
Dziękuję dziewczyny... Wiem, że to nie jest tragedia, ale tyle pieniędzy, czasu i nadziei zainwestowałam w ten cykl... Trudno... Dzisiaj lekarz powiedział, że naprawdę mam pecha...
anett96 miałam dwa podejścia do iui. Z tym że w grudniu tracą ważność moje wszystkie badania, a mam je w pakiecie in vitro, więc nie ma większego sensu żebym je robiła na jedno podejście...
PolaMinka no właśnie dziwny był ten pęcherzyk, w 11 dc miał 15-16 mm, w 13 dc 18-19 mm, a mi zawsze pękały jak miały 20 kilka mm. Dostałam gonapeptyl wczoraj o 16. Dziękuję za wiarę w powodzenie ivf
Czekam teraz na wyniki badań genetycznych plus rozszerzone limfocyty. I działamy7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ania , ja wczoraj odebrałam wyniki badań przeciwciał przeciw jajnikom i przeciwplemnikowych moje i męża.
Przeciwplemnikowe ujemne u mnie i u męża,
U mnie stwierdzono przeciwciała przeciw jajnikom na poziomie granicznym... juz troche poczytałam, zgadzałam sie na forum mojej kliniki z dziewczyna która leczy sie u tego samego lekarza co ja i ma identyczny wynik i rownież męża z takim samym problemem co mój i ja kierują od razu na IVF... za tydzień powinnam dostać @ bo juz nie wierze w powodzenie 2IUI i tez ruszamy z IVF...
Pisze to i nadal to do mnie nie docieraŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
Kuchcinka, kurcze, nie pomogę, robiłam tylko przeciwciała przeciwplemnikowe... A te twoje przeciwciała aż tak są poważne? Coś tam teraz czytałam, ale nic z tego nie rozumiem... Przykro mi Ale najpierw porozmawiaj ze swoim lekarzem, może jest jakiś inny plan działania... Zresztą przecież ta iui może się udać, nie takie "cuda" się zdarzają7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
-
A ja mam wyniki tego pakietu rozszerzonego limfocytów.
Wcześniej komórki NK miałam 18%.
Teraz dużo dużo wyników limfocytów i wszystkie w normie, a komórki NK tak:
% komórek NK (CD3-CD56+/CD16+) 17.2 % 5.6 - 31.0
% komórek NK z wysoką eksprecją CD56 (CD3-CD56bright/CD16+-) 4.3 _ % 0.0 - 10.0
% komórek NK z niską ekspresją CD56 (CD3-CD56dim/CD16+-) 95.71 _ % 90.0 - 100.0
Zna się któraś na tych wynikach?
Przepraszam za zaśmiecanie wątku i pisanie nie na temat...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Kuchcinka, kurcze, nie pomogę, robiłam tylko przeciwciała przeciwplemnikowe... A te twoje przeciwciała aż tak są poważne? Coś tam teraz czytałam, ale nic z tego nie rozumiem... Przykro mi Ale najpierw porozmawiaj ze swoim lekarzem, może jest jakiś inny plan działania... Zresztą przecież ta iui może się udać, nie takie "cuda" się zdarzająŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
czekamy na wyniki NIPT 🤞
-
ania8306 wrote:A ja mam wyniki tego pakietu rozszerzonego limfocytów.
Wcześniej komórki NK miałam 18%.
Teraz dużo dużo wyników limfocytów i wszystkie w normie, a komórki NK tak:
% komórek NK (CD3-CD56+/CD16+) 17.2 % 5.6 - 31.0
% komórek NK z wysoką eksprecją CD56 (CD3-CD56bright/CD16+-) 4.3 _ % 0.0 - 10.0
% komórek NK z niską ekspresją CD56 (CD3-CD56dim/CD16+-) 95.71 _ % 90.0 - 100.0
Zna się któraś na tych wynikach?
Przepraszam za zaśmiecanie wątku i pisanie nie na temat...Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
czekamy na wyniki NIPT 🤞
-
ja sobie wlasnie troche popłakałam bo mi smutno. Jak wiecie po poronieniu wrocilam do firmy i po 10 latach dostalam wypowiedzenie bralam teraz udzial w rekrutacji rzeszlam kilka etapow i dostalam tel. ze sie nie udalo wybrali kogos innego a taka mialam nadzieje.. no ale moze tak musialo byc, moze wlasnie teraz na swieta beda dwie kreseczki i dlatego tak wyszlo... sorry za post nie na temat ale musialam sie komus wygadac..Fertimedica Warszawa
-
anett96 wrote:ja sobie wlasnie troche popłakałam bo mi smutno. Jak wiecie po poronieniu wrocilam do firmy i po 10 latach dostalam wypowiedzenie bralam teraz udzial w rekrutacji rzeszlam kilka etapow i dostalam tel. ze sie nie udalo wybrali kogos innego a taka mialam nadzieje.. no ale moze tak musialo byc, moze wlasnie teraz na swieta beda dwie kreseczki i dlatego tak wyszlo... sorry za post nie na temat ale musialam sie komus wygadac..
czasem tak bywa że czujemy, że z każdej strony dostajemy w kość,
ważne żeby się podnieść, otrzepać i iść dalej z podniesioną glową... jeszcze może Ci to wyjść na dobre, znajdziesz lepszą i ciekawszą pracę
anett96 lubi tę wiadomość
-
anett96 wrote:ja sobie wlasnie troche popłakałam bo mi smutno. Jak wiecie po poronieniu wrocilam do firmy i po 10 latach dostalam wypowiedzenie bralam teraz udzial w rekrutacji rzeszlam kilka etapow i dostalam tel. ze sie nie udalo wybrali kogos innego a taka mialam nadzieje.. no ale moze tak musialo byc, moze wlasnie teraz na swieta beda dwie kreseczki i dlatego tak wyszlo... sorry za post nie na temat ale musialam sie komus wygadac..
No dokładnie, znajdziesz lepszą i ciekawszą pracę
A pracowałaś w korporacji? W mniejszych firmach z reguły patrzą na staż pracy, głupio tak zwalniać po tylu latach....
Życzę tych dwóch kreseczek, od razu l4 i niech ci płacą debile!Wojcinka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:No dokładnie, znajdziesz lepszą i ciekawszą pracę
A pracowałaś w korporacji? W mniejszych firmach z reguły patrzą na staż pracy, głupio tak zwalniać po tylu latach....
Życzę tych dwóch kreseczek, od razu l4 i niech ci płacą debile!ania8306 lubi tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
Aniu no widzisz, dlatego powtarzam, że organizm ludzki jest zagadką i każdy cykl ma prawo wyglądać inaczej. Tobie po gonapeptylu pękł szybko bo 19 h już go nie było a u mnie po 15h dpiero otoczka się zmieniła w wyglądzie co oznaczało, że proces pękania się ropoczął. Kochana na prawdę masz pecha ale nie jesteś w tym sama bo ja już mam za sobą okres , kiedy jak nie urok to sraczka to przemarsz wojska.
Ja też zawsze dostawałam zastrzyk przy 24-26mm a teraz dostałam przy 18mm ale czytałam, że od 18mm jest dojrzały i można już na nim wymuszac pęknięcie. Skoro na większych się nie udawało to może warto spróbować na mniejszych. Nie wiem. Ja też na nic nie liczę. Szefowa dzisiaj pyta (mamy dobre kontakty wie o wszystkim), kiedy może zapytać czy się udało "mówie za 2 tyg, ale w sumie nie musisz pytać bo to wiadomo już teraz". Dostałam oczywiście bure za to, że nie mogę tak mówić i się poddawać.
Powiem Wam, że źle się czuje po tej IUI, może mnie coś bierze albo hormony mi wariują bo na jakiekolwiek objawy po IUI to zdecydowanie za wcześnie. 2 dni od IUI zaczął mi się ból miesiączkowy, takie parcie na dół brzucha, zawroty w głowie, zmieniony zapach potu, mdli mnie. Chyba, że to estrofem na mnie tak działa?? Ma któraś doświadczenie w odczuciach po estrofemie? Ja biorę pierwszy raz. Najpierw doustnie teraz dopochwowo. Wiem, że luteina powoduje takie bóle brzucha itd ale wzięłam dopiero pierwszą tabl. po 10 rano a dolegliwości mam od wczoraj.ania8306 lubi tę wiadomość
-
anett96 wrote:Tak w korporacji.. Tam patrzy się tylko na kasę, ludzie mniej wazni.. wypowiedzenie mam do konca roku, gdybym zaszla w ciaze w grudniu to by dopiero bylo niezle ciekawe co życie przyniesie
-
Ja się kiepsko czuj po estrofemie. Mam uderzenia gorąca w nocy, kiepsko śpię, mam zawroty głowy i czuje się bardzo zmęczona. Do tego puchnę ale nie wiem czy to przez leki, dietę czy zmniejszenie intensywności treningowych więc tego bezpośrednio nie zwalam na leki
-
MalaHD wrote:Ja się kiepsko czuj po estrofemie. Mam uderzenia gorąca w nocy, kiepsko śpię, mam zawroty głowy i czuje się bardzo zmęczona. Do tego puchnę ale nie wiem czy to przez leki, dietę czy zmniejszenie intensywności treningowych więc tego bezpośrednio nie zwalam na leki
-
nick nieaktualnyDziewczyny, u mnie 15 dni po IUI. Nie szłam na betę. Czekam grzecznie do okresu.
Ogólnie wydaje mi się,że owulacja była później i że IUI mogłam przeciągnąć dzień lub nawet dwa.
Myślę,że @ powinna nadejść dziś w nocy,albo jutro .
Wciąż biję się z myślami, czy podejść ten czwarty raz