INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witem Dziewczyny. U mnie druga inseminacji niestety zakończona niepowodzeniem, okres przyszedł dziś rano i odebrał mi nadzieję na powodzenie tej metody u mnie. Porozmawiam z dr i jeśli w tym cyklu będzie możliwość rozpoczęcia procedury IVF to chyba się zdecyduję. Ale za Was trzymam kciuki. Ania8306 możeś mi wstawić smutną buźkę statystyce listopadowej.
-
madlenka wrote:U mnie dupa. Nie bedzie inseminacji. Lewy jajnik śpi, na prawym dwa pecherzyki.
A jakie te pęcherzyki są na prawym? Który to Twój dc? I w ogóle skąd jesteś?
-
9dc. Chyba 12 i 16 mm albo 18. Nic mi po nich bo zarośnięty jajowod jest. Z Warszawy jestem. Teraz nie wiem czy mam iść do lekarza w pon i tracić kasę czy zapisać sie juz na nowy cykl. Czy przemyśleć wszystko na spokojnie i działać gdzieś indziej. Co możecie powiedzieć o tej fertimedice
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 19:43
-
MisiaZ88 wrote:Cześć dziewczyny Podczytuję Was od dawna i za wszystkie trzymam kciuki
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że w następnym cyklu nareszcie podchodzę do IUI.
Dowiedziałam się także, że jestem już po owulacji, co mnie strasznie zdziwiło bo nigdy nie miałam jej tak wcześnie, testy owu negatywne i brak bóli owulacyjnych, które są zawsze. Ale teraz miałam też przerwę w clo. Szkoda, bo to pierwszy cykl od nie pamiętam kiedy, gdy już teraz wiem, że się nie udało bo ledwo okres skończyłam i nie było jeszcze przytulanek
Ja też czekam na 1 IUI.
Przez prawie rok miałam monitoring w 12 dc. Po CLO miałam raz jeden dominujący pęcherzy 14 mm w 12 dc, potem kilka cykli i nic. Zmienił mi Dr, na letrazol, w każdym 12 dc, jeden dominujący pęcherzyk w granicach 16mm.
Ps. Jakiej wielkości pęcherzyki macie dziewczyny na USG? I w jakim dniu macie USG?
Problem: PCOS.!
IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' -
madlenka wrote:9dc. Chyba 12 i 16 mm albo 18. Nic mi po nich bo zarośnięty jajowod jest. Z Warszawy jestem. Teraz nie wiem czy mam iść do lekarza w pon i tracić kasę czy zapisać sie juz na nowy cykl. Czy przemyśleć wszystko na spokojnie i działać gdzieś indziej. Co możecie powiedzieć o tej fertimedice
-
anetk89a wrote:Ja też czekam na 1 IUI.
Przez prawie rok miałam monitoring w 12 dc. Po CLO miałam raz jeden dominujący pęcherzy 14 mm w 12 dc, potem kilka cykli i nic. Zmienił mi Dr, na letrazol, w każdym 12 dc, jeden dominujący pęcherzyk w granicach 16mm.
Ps. Jakiej wielkości pęcherzyki macie dziewczyny na USG? I w jakim dniu macie USG? -
Sylvi83:) wrote:Witem Dziewczyny. U mnie druga inseminacji niestety zakończona niepowodzeniem, okres przyszedł dziś rano i odebrał mi nadzieję na powodzenie tej metody u mnie. Porozmawiam z dr i jeśli w tym cyklu będzie możliwość rozpoczęcia procedury IVF to chyba się zdecyduję. Ale za Was trzymam kciuki. Ania8306 możeś mi wstawić smutną buźkę statystyce listopadowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 21:23
Problem: PCOS.!
IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' -
Sylvi83:) wrote:Witem Dziewczyny. U mnie druga inseminacji niestety zakończona niepowodzeniem, okres przyszedł dziś rano i odebrał mi nadzieję na powodzenie tej metody u mnie. Porozmawiam z dr i jeśli w tym cyklu będzie możliwość rozpoczęcia procedury IVF to chyba się zdecyduję. Ale za Was trzymam kciuki. Ania8306 możeś mi wstawić smutną buźkę statystyce listopadowej.
-
PolaMinka wrote:Po clo miałam późne ovu 16-18dc. Po aromku szybciej wszystko się dzieje dlatego mam monitoring 10dc wtedy pęcherzyk ma 14mm i 13dc pęcherzyk 18mm. W 14 dc IUI. Mi się wydaje, że powinnam mieć w 15dc ale to wie może nie doczekały by wtedy.Problem: PCOS.!
nick nieaktualny
-
17 DNI TO JUŻ DUŻA SZANSA !! TRZYMAM KCIUKI !!
Wojcinka, Bridget lubią tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Bridget wrote:Dziewczyny, u mnie 17 dni po IUI.
32 dc.
Dziś chyba kupię test i zobaczymy co tam pokaże.
Chłodno do tego podchodzę,bo boję się kolejnego rozczarowaniaBridget lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
madlenka wrote:9dc. Chyba 12 i 16 mm albo 18. Nic mi po nich bo zarośnięty jajowod jest. Z Warszawy jestem. Teraz nie wiem czy mam iść do lekarza w pon i tracić kasę czy zapisać sie juz na nowy cykl. Czy przemyśleć wszystko na spokojnie i działać gdzieś indziej. Co możecie powiedzieć o tej fertimedice
Madalena ja polecam z fertimedici dr.ewe goncikowska. Ja zaliczylam juz 2 kliniki i ta jest 3 cia. wczesniej w inviccie stalam sto lat zaawsze w recepcji a lekarz na korego trafilam powiedzial ze u mnie jut juz tylko invitro. nie wrocilam do niego.potem byl bocian iui sie nie udala tzn pecherzyk nie pekl i chciala robic kolejna na peknietym. i w kocu udalo mi sie dostac do dr. ewy. do nej sie kurde czeka na 1 wizyte troche, ale jest super. delikatnie bada, znam 2 osoby ktore mialy z nia stycznsc. jedna ma 2 dzieci dzieki jej iui a drugiej pomagala bezinteresownie w szpiatalu mimo ze nie byla jej lekarzem. jest mega konkretna i ambitna. w sobote robie u niej iui i jest cieko sie dostac ale tylko na pierwsza wiztyte potem ona tak wydluza godziny pracy sama zapisujac zeby sie pacjentka zajmowac. Sprobuj u niej. u mnie ona wzbudzila 100%. nigdy nikt mi nie mowil o droznosci a ona mi ja zlecila. nawet wywiad zrobila np. uczulen na pokarm i nietolerancji pokarmowych ponoc to tez ma wplyw na zajscie no i brak wit d. ! o tym tez nikt mi nie powiedziala. dla mnei ona jest super.Fertimedica Warszawa -
nick nieaktualny
-
Czekam z niecierpliwością Bridget!!
Bridget lubi tę wiadomość
-
Bridget wrote:Test juz mam. Odczekam trochę, bo dużo piłam i zrobięŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
nick nieaktualny