INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaśka28 wrote:Hej ja mialal IUI 30 listopada takze tez czekam...
zastanawiam sie czy nie wziac dupka...niby nie kazali brac ale tak sie zastanawiam...co radzicie? niby wiem ze na wlasna reke nie powinnam ale zawsze jest t ale...ania8306 lubi tę wiadomość
-
kipcia wrote:witam jestem tu nowa dziś odbyła się inseminacja druga już jeden pęcherzyk pękł drugi jeszcze. strasznie mnie boli podbrzusze u was tez tak jest po ?16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
madlenka nie bardzo rozumiem, a z lewego jajnika masz rzadko owulacje tak?
MARTIII tak jak dziewczyny pisały - jeżeli pęcherzyki pękły niedawno to spokojnie, szansa jest podobna Chociaż ja wolałam żeby nie były jeszcze pęknięte... Trzymam kciuki za ciebie!
Mysza1986 powodzenia jutro! Napisz mi proszę później jak to wszystko przebiegło, ile zwolnienia, czy coś wykryli itp. Wciąż rozmyślam czy jednak nie zrobić tej laparoskopii....
asiak1985 przykro Jaki masz dalszy plan działania?
Bridget spokojnie, to minimalny spadek... Oby poniedziałek szybko dla ciebie nastał i wtedy beta ciebie uspokoi
Kuchcinka jeszcze nie ma @, więc nic nie wiadomo. A jakby jednak, to plan masz, wlewy pomogą i będzie fasolka
kipcia powodzenia z drugą iui Ale to masz taki ból owulacyjny? Za pierwszym razem też ciebie tak bolało?
anetk89a spokojnie, to dopiero 8 dc. Jaki miałaś ten estradiol?
Kaśka28 ja popieram słowa Lunki. Ewentualnie zbadaj sobie jutro progesteron i będzie wiadomo czy jest taka potrzeba
Lunk_aMARTIII lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Na kilka miesięcy dajemy sobie spokój za dużo nas to wszystko kosztuje psychicznie. Na dzień dzisiejszy nie mam chęci i ochoty na działanie, a dobija mnie jeszcze codzienny widok siostry która jest w kolejnej ciążyniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Ania z lewego nie mam wcale. Jak brałam clo to raz mi urosły pecherzyki ale nic z tego nie wyszło, i raz miałam pecherzyki jak byłam na wakacjach i nie brałam leków, takie odbicie po clo. Dlatego tak to u mnie wyglada. A coś nie tak wg ciebie? Mi się już wszystko miesza w głowie.
-
asiak1985 wrote:Na kilka miesięcy dajemy sobie spokój za dużo nas to wszystko kosztuje psychicznie. Na dzień dzisiejszy nie mam chęci i ochoty na działanie, a dobija mnie jeszcze codzienny widok siostry która jest w kolejnej ciąży
Jejku...jak ja dobrze wiem co czujesz...ja miałam to samo.. a nie wiem czy nie gorzej bo moje 2 siostry były równocześnie w ciąży...smutna rzeczywistość...tylko zastanawiam się po co jesteśmy wystawiane na taką próbę cierpliwości?;/ nie znalazłam odpowiedzi... dzisiaj mija rok i obie cieszą się rocznymi synkami...wiem tylko że nie możemy się poddaĆ! bo przecież gdzieś tam i na nas czeka to szczęćie! Walczymy dziewczyny!!! P)starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
asiak1985 wrote:Na kilka miesięcy dajemy sobie spokój za dużo nas to wszystko kosztuje psychicznie. Na dzień dzisiejszy nie mam chęci i ochoty na działanie, a dobija mnie jeszcze codzienny widok siostry która jest w kolejnej ciąży
Asia wiem, że może ciężko Ci w to uwierzyć ale taka przerwa robi dużo dobrego. Ja osobiśce przez te kilka miesięcy prób i niepowodzeń się tak rozleniwiłam, zniechęciłam do życia, że pomimo, że zawsze byłam waga piórkowa przytyłam 6kg. U mnie było to bardzo widoczne i ja się źle z tym czułam. Przez te 5 miesięcy przerwy dostałam kopa energetycznego. Odstawiła słodycze, zaczęłam zdrowo jeść i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. Co uzyskałam- silniejszą psychikę, bardziej pozytywne nastawienie do życia, 6kg w dół i umięśnioną figure Także polecam wykorzystać ten czas
Kaśka to my czekamy razem bo ja robiłam 29.11. Tylko, że ja póki luteiny nie odstawie to okres nie przyjdzie. A jak odstawie to doiero po 3-4 dniach. Zrobie sikanego 12.12. Aczkolwiek o ile wcześniej mialam nadzieje, bo miałam jakies inne nowe objawy o tyle teraz prze mnie na dole na okres i się już nie łudze. -
Sunny, strasznie mi przykro;/ ale może jak odpoczniesz i zbierzesz siły to zrobicie podejście 4? ŚCISKAM i pamiętaj, że wszystkie walczymy i wspieramy Cię tu!!
ania8306 lubi tę wiadomość
starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
Dziewczyny musze am o tym naisac. wiem ze niektore z Was stracły już wiare z Boga itd. ale dzis jest godzina łaski. Między 12 a 13 MAryja zostala nieokalanie poczęta i miała zyczenie zeby tego dnia o tej godzinie otworzylo sie nebo i modlitwy zostały wysłuchane. Wlasnie dzownil do mnie kolega z ta informacja ktory jest bardzo pobozny wiec miedzy 12 a 13 pomodlcie sie o dzidzię. Wierze ze nasze modlitwy zostana wysluchane
ania8306, MARTIII lubią tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
Sunny wrote:Hej dziewczynki ! Wczoraj zrobiłam betę, niestety ujemna. Jak dla mnie historia z IUI się kończy. Chyba czas się pogodzić..
Przykro mi
Popieram słowa MARTIII. Zbierz siły i walcz dalej7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny nie czytam wpisow tylko piszę na szybko. Poradźcie!! robiłam dzis usg nie w ferti na wlasna reke podczas robienia usg piersi no i sie okazalo ze dzis 9 dc z pecherzyk ma 20na 22!! lekarka powiedziala ze sobote na iui to za pozno ze on jutro peknie!! i teraz nie wiem co robic czy na szybko gdzies sie wciskac do lekarza na jutro czy czekac do soboty na wizyte i iui u mojej lekarki? Tylko sie boje ze bedzie juz za pozno na iui. kurde jak szybko urósł i to bez stymulacji. endo tez piekne 11 !!! doradźcie!!Fertimedica Warszawa
-
Dzwoń do swojej lekarki. Niech ciebie wciśnie. Jak nie da rady to może inny lekarz w klinice? Możesz czekać do soboty, tylko trzeba się liczyć z tym że będzie za późno. Jak chcesz iui koniecznie w tym cyklu to ja bym nie czekała.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
-
ania8306 wrote:Dzwoń do swojej lekarki. Niech ciebie wciśnie. Jak nie da rady to może inny lekarz w klinice? Możesz czekać do soboty, tylko trzeba się liczyć z tym że będzie za późno. Jak chcesz iui koniecznie w tym cyklu to ja bym nie czekała.
dziękiFertimedica Warszawa -
anett96 wrote:Aniu udało sie zapisac do innej na jutro learki bo moja nb. jutro. Ciesze sie ze sie udalo zapisac wiec moze jutro iui
dzięki
Super, trzymam kciuki!anett96 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ja biorę wprawdzie Aromek ale to to samo, czyli letrozol 2,5 mg. Bardzo sobie chwalę. Zalecane jest tak jak clo 2-5dc ja brałam 3-7dc bo nie wyrobiłam się z usg potwierdzającym wchłonięcie torbieli. Brałam 2x1. Owu wypadła 14dc normalnie mam 16-18dc czyli miej na uwadze, że przyspiesza. Przy clo monitoring miałam w 14 dc a przy aromku 10dc. Pierwszy raz miałam 2 dominujące i to w lewym jajniku, który nigdy nie owulował. Wniosek- jak dla mnie to bardzo dobra substancja
-
ania8306 wrote:madlenka nie bardzo rozumiem, a z lewego jajnika masz rzadko owulacje tak?
MARTIII tak jak dziewczyny pisały - jeżeli pęcherzyki pękły niedawno to spokojnie, szansa jest podobna Chociaż ja wolałam żeby nie były jeszcze pęknięte... Trzymam kciuki za ciebie!
Mysza1986 powodzenia jutro! Napisz mi proszę później jak to wszystko przebiegło, ile zwolnienia, czy coś wykryli itp. Wciąż rozmyślam czy jednak nie zrobić tej laparoskopii....
asiak1985 przykro Jaki masz dalszy plan działania?
Bridget spokojnie, to minimalny spadek... Oby poniedziałek szybko dla ciebie nastał i wtedy beta ciebie uspokoi
Kuchcinka jeszcze nie ma @, więc nic nie wiadomo. A jakby jednak, to plan masz, wlewy pomogą i będzie fasolka
kipcia powodzenia z drugą iui Ale to masz taki ból owulacyjny? Za pierwszym razem też ciebie tak bolało?
anetk89a spokojnie, to dopiero 8 dc. Jaki miałaś ten estradiol?
Kaśka28 ja popieram słowa Lunki. Ewentualnie zbadaj sobie jutro progesteron i będzie wiadomo czy jest taka potrzeba
Lunk_a
Bridget, trzymam kciuki za bete, nie ma co sie marteic na zapas.
PolaMinka, ania8306 lubią tę wiadomość