INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 wrote:Nie, preparatyka już jest w tej cenie - 800 zł. Oni nie mogą podać "zwykłego" nasienia nawet ze względów zdrowotnych.
Może się nie dogadałyście, zadzwoń do nich jeszcze raz
Też mi się tak wydaje, a pytałam tę panią 3 razy, czy tego nie ma w cenie, powiedziała, że nie... Chyba powinna się dopytać, bo straszy ludzi
Słyszałyście o klinice Polmedis?
Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Kuchcinka trzymam kciuki, daj nam znać :-*
PolaMinka czekamy czekamy, jeszcze trochę, spokojnie :-*
Mysza ja też się boję, że podejmuję ostateczne kroki a może coś przeoczyłam... Ale chcę zrobić jeszcze te jedne przeciwciała (drugie już mam) i koniec. I tak przebadałam już baaaaardzo dużo. Trzeba odpuścić...Mysza1986 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Maugo wrote:A czy za przygotowanie nasienia do inseminacji płaci się jeszcze dodatkowo? Pani przez telefon mnie przeraziła, że sam zabieg 800 zł, a preparatyka 1050 w Invicta.
P.s Albo Pani z infolini była "nie hallo" bo tam w rejestracji na miejscu to się śmieją z tych z infolini, że mają swoje teorie na wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 11:06
-
Maugo wrote:Też mi się tak wydaje, a pytałam tę panią 3 razy, czy tego nie ma w cenie, powiedziała, że nie... Chyba powinna się dopytać, bo straszy ludzi
Słyszałyście o klinice Polmedis?
Ja nie płaciłam nic więcej, a myślę że nie jestem wyjątkowa hihi.
Mało słyszałam o tej klinice, czytałam sobie tylko ich stronę. Na pewno jest tam kameralniej, ale myślę że nie mają takiego doświadczenia, takiego sprzętu i personelu jak w tych popularniejszych klinikach. Chyba że się mylę, niech któraś się jeszcze wypowie7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Mysza1986 wrote:Kuchcinko, czekam na info zwrotne co powie Twój lekarz.
Mnie najbardziej niepokoi to, żę co lekarz to zleca inne badania, nie mogliby tego jakoś ustandaryzować? Teraz zastanawiam czy robić badania (na zapas) nawet tych które nie zlecił lekarz ale piszą o nich dziewczyny w wątkach,czy robić tylko to co zleca i zaoszczędzić kasę, ale być może pominę coś ważnego?
Ale podobno badania do IUI są obligowane przez ustawe a ustawa jest jedna ta sama dla wszystkich klinik alllleeee pewnie niektóre kliniki stosuje przepisy wewnętrzne, które zmuszają pary do robienia dodatkowych badań. -
PolaMinka wrote:Chyba źle zrozumiałaś, pewnie 800zł z męża nasienia a 1050 z nasieniem dawcy. Ja miałam 3 IUI tam i zawsze płaciliśmy za wszystko 800zł. Chyba, że w ciągu ostatniego tygodnia coś się zmieniło.
P.s Albo Pani z infolini była "nie hallo" bo tam w rejestracji na miejscu to się śmieją z tych z infolini, że mają swoje teorie na wszystko.
Zdecydowania Pani była "nie hallo", dzięki, że rozwiałyście moje wątpliwości
Ania, a do którego lekarza Ty chodzisz? Ja zapisałam się już do Pani Waleśkiewicz-Ogórek, ale z chęcią poczytałabym opinie o jeszcze jakimś z polecenia.Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Maugo wrote:Ania, a do którego lekarza Ty chodzisz? Ja zapisałam się już do Pani Waleśkiewicz-Ogórek, ale z chęcią poczytałabym opinie o jeszcze jakimś z polecenia.
Ja bylam raz u p. Karoliny, raz u p. Jakubowa ale najbardziej pasuje mi dr Witkowski. P. Karolina jest według mnie trochę hmmm niemiła i traktuje ludzi z góry. Jeszcze podsłuchałam jej rozmowę z pielęgniarką i dziękuję. Ale wiem że naszej KarolinieSeven ona bardzo odpowiada Może ja tak tylko trafiłam.
A mój doktor wzbudza moje zaufanie, fakt, na pierwszej wizycie rozpisał wiele badań, ale nie musisz ich wszystkich wykonywać. Stara się chłopak, analizuje i przegląda przed wizytą moje wyniki, poświęca mi bardzo dużo czasu i wspiera Myślę że jest tak samo kompetentny jak pozostali lekarze, mimo że pracuje tam najkrócej.
Ale może akurat dr Karolina tobie podpasuje.
Powodzenia7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Hej jestem juz po wizycie, lekarz zalecił wlewy z intralipidu dla wyciszenia tych przeciwciał i chyba w kolejnym cyklu nie będziemy podchodzić do IUI. Generalnie lekarz mi wszytsko rozrysował i wytłumaczył. Mój wynik graniczny przciwcial niby nie jest straszny bo oznacza to bardzo bardzo mała ilośc tych przewiał ale jednak mogą one miec zły wpływ na jajeczko. Do tej porody wskazaniem do IUI było nasienie męża ale ono sie juz mocno porpawilo, została tylko morfologia 2% ale przy ilości plemników 325mln na ejakulat to nie ma potrzeby wykonywać IUI. Wlewy tez mało nie kosztują wiec trzeba sie na cos zdecydować. Na razie czekam na @ , zaczynam pierwszy cykl z CLO w 10dc monitoring i pierwszy wlew. W 6dpo kolejny wlew a potem jeśli bedzie ciąża to jeszcze kilka wlewow w ciazy.
Miała któraś z Was takie wlewy robione ?Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
Chyba Agnieszka tak mi się coś kojarzy.
-
a ja od lekarza usłyszałam że muszę czekac do marca...wszystko musi się zagoic i wrócic do normy ...a potem polowanie na lewy jajnik ..oczywiście badania w połowie marca mi się kończą...Boże widzisz a nie grzmisz....Ta bezczynnośc mnie dobija16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
nick nieaktualnyania8306 wrote:Bridget jak beta? Trzycyfrowa?
Nie zrobiłam bety, bo laboratoria czynne od 7-12. Niepotrzebnie jechałam do innego miasta...
W tym tygodniu nie dam rady zrobić, bo pracuje do 14,a o urwaniu się z pracy nawet nie ma mowy . Będę musiała czekać do poniedziałku. Kurde -
nick nieaktualny
-
Bridget wrote:Dziewczyny, nie martwcie się o mnie. Jest wszystko ok
Wczoraj miałam taki kocioł,że głowa mała i nie miałam jak się odezwać
Bridget lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Hej jestem juz po wizycie, lekarz zalecił wlewy z intralipidu dla wyciszenia tych przeciwciał i chyba w kolejnym cyklu nie będziemy podchodzić do IUI. Generalnie lekarz mi wszytsko rozrysował i wytłumaczył. Mój wynik graniczny przciwcial niby nie jest straszny bo oznacza to bardzo bardzo mała ilośc tych przewiał ale jednak mogą one miec zły wpływ na jajeczko. Do tej porody wskazaniem do IUI było nasienie męża ale ono sie juz mocno porpawilo, została tylko morfologia 2% ale przy ilości plemników 325mln na ejakulat to nie ma potrzeby wykonywać IUI. Wlewy tez mało nie kosztują wiec trzeba sie na cos zdecydować. Na razie czekam na @ , zaczynam pierwszy cykl z CLO w 10dc monitoring i pierwszy wlew. W 6dpo kolejny wlew a potem jeśli bedzie ciąża to jeszcze kilka wlewow w ciazy.
Miała któraś z Was takie wlewy robione ?
Wlewy bardzo poprawiają wyniki, jeżeli chodzi o układ immunologiczny. Ja już same limfocyty mam bardzo ładnie uspokojone także warto wydać na nie kasę. Ja chodzę co dwa tygodnie i spotykam dziewczyny, które już są w ciąży (wcześniej miały poronienia) i ciąża ładnie się utrzymuje. Niektóre biorą te wlewy co tydzień a nawet dwa razy w tygodniu, ale są bardzo zadowolone.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka super że są leki które wam pomogą A później uda się naturas
Ja1986 wspieram, oby te trzy miesiące szybko tobie minęły. Tylka ta ważność badań
Madlenka a ty jakie masz wskazania do laparo?
AgnieszkaH wrote:Wlewy bardzo poprawiają wyniki, jeżeli chodzi o układ immunologiczny. Ja już same limfocyty mam bardzo ładnie uspokojone także warto wydać na nie kasę. Ja chodzę co dwa tygodnie i spotykam dziewczyny, które już są w ciąży (wcześniej miały poronienia) i ciąża ładnie się utrzymuje. Niektóre biorą te wlewy co tydzień a nawet dwa razy w tygodniu, ale są bardzo zadowolone.Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
nick nieaktualnyKuchcinka - Na efekty wlewów trzeba też troszkę poczekać więc jeżeli podejdziesz do IUI w styczniu po kilku wlewach to myślę, że będzie to dobre rozwiązanie. Może się też okazać, że dwa wlewy okażą się wystarczające i zaciążysz już w grudniu, czego Ci z serca życzę:*
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
madlenka wrote:Ania mam niedrożny prawy jajowod. Laparoskopia diagnostyczna z udrożnieniem. Owulacje mam z prawego jajnika właśnie wiec mam nadzieje że laparo mi pomoże.
Mam pytanie na opisie z HSG napisali Ci niedrożny? Pytam, bo na moim opisie jest napisane, że kontrast zaczytał się z niewielkim opóźnieniem.
Problem: PCOS.!
IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50'