X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania
    zaproszenie przyjęte :)
    Napisze Ci potem pw (ok 9-10)

iv09i09katk65tr1.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiak1985 wrote:
    dziewczyny mam wewnętrzny niepokój ze nie zrobiłam wszystkich mozliwych badań, tym bardziej ze nie mam diagnozy dlaczego sie nie udaje. Partner ma nasienie dobre, ja hormony również, jedyne badania jakie miałam to hormony i amh i nic wiecej.

Czym mozecie zaproponować jakie badania moge zrobic na własną ręke ?

Przecież wasza iui może się udać :D <3

Co do badań, napiszę co my badaliśmy:

Mąż:
    - test wiązania z hialuronianem
    - fragmentacja dna plemników
    - MAR test (jeszcze nie)

Ty:
    - histeroskopię miałaś robioną? czy tylko hsg?
    - oprócz hormonów to glukoza, prolaktyna?
    - ja robiłam testy genetyczne (330 zł, czekam za wynikiem)
    - immunologia (drogi interes, ale można na nfz)
    - ja robiłam jeszcze (ale to z racji niskiego amh) Inhibina B, dhea-s
    - dodatkowo marker ca-125
    - przeciwciała o których pisała Kuchcinka
    - test na wrogość śluzu (ale po to jest iui)

Wszystko takie drogie :/ :(

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiak1985 wrote:
    dziewczyny mam wewnętrzny niepokój ze nie zrobiłam wszystkich mozliwych badań, tym bardziej ze nie mam diagnozy dlaczego sie nie udaje. Partner ma nasienie dobre, ja hormony również, jedyne badania jakie miałam to hormony i amh i nic wiecej.

Czym mozecie zaproponować jakie badania moge zrobic na własną ręke ?

no i oprócz tego co napisała Ania być może Ciebie (tak jaki mnie) czeka laparoskopia, żeby zdiagnozować lub wykluczyć endometriozę, zrosty, polipy, wodniaki i inne zmiany?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 10:09

bv5tg9v.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powie mi któraś w najprostszy sposób czym różni sie laparo od histero? Wiem ze laparo jest bardziej inwazyjne ale nie wiem jaka jest różnica diagnostyczna miedzy tymi dwoma.

I jakie sa wskazania do tych badań?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 10:13

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
    czekamy na wyniki NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:26

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    W laparo ogladaja jame brzuszna czyli jak wygladaja id zewnatrz jajniki, macica i jajowody a w histero wprowadzaja kamerke przez szyjke do macicy i widza co jest w srodku macicy ;)
    Histero robi sie w znieczuleniu? Przykre jest to badanie ? Np w porównaniu z HSG? Bo dla mnie HSG to był koszmar...

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    czekamy na wyniki NIPT 🤞

age.png

preg.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Histero robi sie w znieczuleniu? Przykre jest to badanie ? Np w porównaniu z HSG? Bo dla mnie HSG to był koszmar...
    W znieczuleniu

Wojcinka lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Alice83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Bea i inne Dziewczyny wracam do gry.
    Jak pisalam bylam dzis u nowej lekarki w ferti medica czekalam 3 tyg na termin do niej. No i faktycznie konkretna kobitka. Dzialam z nia, nie ma naciagania na kase, nie bede miala co 3 dni wizyt i monitoringow wiec nie bede placic co 3 dni po 150 zeta jak ostatno. Od razy wyznaczyla IUI a dzis mam 2 dc. Wiec kolejna - druga IUI 10.12 ktoras ma podobny termin?? Testowanie wypada na 23! nie ma bata musi byc prezent na świeta! :) Aha powiedzala ze zrobimy iui na cyklu naturalnym, bez stymulacji.. nie wiem czy to dobrze czy nie, ale ostatnio po stymulowaniu nie pekl mi pecherzyk.. Zaufałam babce wiec robie jak zaleciła. Jestem pelna nadziei.

Czy mogłabyś napisać jakie badania wymagaja6w tej klinice do inseminacji? Chciałabym porównać do novum

7ncstox.png

11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
    26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤

25.05.2019 [*] 4t1d cb
    21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
    22.10.2018 - ET :(
    X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
    2016 - 2017 - 5 x IUI :( :( :( :( :(
    05.03.2014 - (*) 6t3d cp :(
    MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    W znieczuleniu
    Mojej mamie w szpitalu, w WIM, robili na żywca, bez znieczulenia - mowiła, ze o wiele gorsze od łyżeczkowania.
    Ja mialam prywatnie, ale nie uśpili mnie, tylko niby jakieś przeciwbólowe, ale wszystko czułam i ból był duży. Natomiast di HSG nie mam porównania, bo przy tym byłam kompletnie uśpiona. A już po nic nie bolało, tylko brzuch mialam taki trochę wzdety :-)

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeee...Basia to moja mama :) Ja mam imie zgodne z nikiem ;)

Ehh... mam taką w głowie myśl...że, gdyby doszło do zapłodnienia to dzisiaj jest dzień, kiedy prawdopodobnie komórka osiadłaby na macicy i przymierzała się do zagnieżdzenia...Miło jest chociaż sobie to powyobrażać ;) Głupia jestem wiem, ale jakoś trzeba przetrwać ten czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 15:39

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

czy któraś z Was poleca klinikę lub lekarza, który przeprowadza zabieg inseminacji we Wrocławiu? Wiem, że jest np. Invimed, Invicta, ale chciałabym poznać czyjąć opinię na podstawie doświadczenia.

Pozdrawiam.

Endometrioza
    02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
    Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
    Mam synka :)
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    Cześć dziewczyny,

czy któraś z Was poleca klinikę lub lekarza, który przeprowadza zabieg inseminacji we Wrocławiu? Wiem, że jest np. Invimed, Invicta, ale chciałabym poznać czyjąć opinię na podstawie doświadczenia.

Pozdrawiam.
    Jak poprawiliście tak bardzo morfologię jeśli moge zapytać?

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    czekamy na wyniki NIPT 🤞

age.png

preg.png
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    Cześć dziewczyny,

Pozdrawiam.
    Ja chodziłam do invicty do dr Waleśkiewicz-Ogórek i byłam bardzo zadowolona, pani dr bardzo konkretna, rozkłada plan na najbliższy czas więc wiadomo co kiedy i gdzie. IUI udała się za 3 razem :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka,

ciężko jednoznacznie powiedzieć, czy się tak poprawiły wyniki, czy powodem jest robienie badań w odstępie 4 miesięcy w 2 różnych miejscach.
    Pierwsze badanie mąż wykonał w Invimed we Wrocławiu (badanie komputerowe) i wyszło 0%. Później miał wizytę u androloga, badanie usg, które nic nie wykazało, brał Androvit i Polfilin i jakiś antybiotyk na lepkość.
    Po 4 miesiącach wykonał badanie w pracowni andrologicznej u Ewy Zagockiej, wraz z posiewem, badaniem hormonów i chlamydia. Hormony ok, chlamydia ujemne, natomiast wyszła bakteria w posiewie(bardzo duża ilość), morfologia (badanie manualne) - 12%.
    Na tę bakterię mąż dostał antybiotyk i nie byliśmy po raz kolejny na badaniach jeszcze.
    Ciąży brak, więc zastanawiamy się nad inseminacją... Tylko zupełnie nie wiem od czego zacząć.

Endometrioza
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Mojej mamie w szpitalu, w WIM, robili na żywca, bez znieczulenia - mowiła, ze o wiele gorsze od łyżeczkowania.
    Ja mialam prywatnie, ale nie uśpili mnie, tylko niby jakieś przeciwbólowe, ale wszystko czułam i ból był duży. Natomiast di HSG nie mam porównania, bo przy tym byłam kompletnie uśpiona. A już po nic nie bolało, tylko brzuch mialam taki trochę wzdety :-)
    To byćmoże bywa różnie lub można sobie wybrać, dopłacić za znieczulenie

iv09i09katk65tr1.png
  • Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Ja chodziłam do invicty do dr Waleśkiewicz-Ogórek i byłam bardzo zadowolona, pani dr bardzo konkretna, rozkłada plan na najbliższy czas więc wiadomo co kiedy i gdzie. IUI udała się za 3 razem :)

Dzięki za odpowiedź ;) Gratuluję!

Jaki u Was był problem? Jak wyglądają koszty i od czego zacząć?

Endometrioza
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice83 wrote:
    Czy mogłabyś napisać jakie badania wymagaja6w tej klinice do inseminacji? Chciałabym porównać do novum
    Mi w ferti zleciła moja gin juz tylko cutologie i usg piersi wsystkie inne badania mialam wczesniej robione w bocianie czyli rozyczka, toxo, stan czystoci pochwy, kurde nie pamietam wiecej. moze na www maja info jakie badania trzeba wykonac do iui u nich?

Fertimedica Warszawa
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    Dzięki za odpowiedź ;) Gratuluję!

Jaki u Was był problem? Jak wyglądają koszty i od czego zacząć?
    Kurcze, nie pamiętam jakie badania dokładnie trzeba zrobić, ale na pewno biocenoza, czystość pochwy, chlamydia, cytologia i hormony, na pewno progesteron, amh, inhibina, testosteron, fsh, lh, estradiol (nie pamiętam dokładnie wszystkich, niektóre robi się w określonym dniu cyklu inne bez znaczenia). Na pewno dr zleci hsg koszt 500 zł, IUI koszt 900 zł. Najlepiej się umówić i w międzyczasie robić badania żeby na pierwszą wizytę było jak najwięcej:) na inhibine i amh czeka się jakoś 2 tygodnie więc zacznij od tego :)
    Ania chodzi też do invicty może więcej pamięta:)
    U nas problem męski.
    Dziękuję:*

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • Maugo Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Kurcze, nie pamiętam jakie badania dokładnie trzeba zrobić, ale na pewno biocenoza, czystość pochwy, chlamydia, cytologia i hormony, na pewno progesteron, amh, inhibina, testosteron, fsh, lh, estradiol (nie pamiętam dokładnie wszystkich, niektóre robi się w określonym dniu cyklu inne bez znaczenia). Na pewno dr zleci hsg koszt 500 zł, IUI koszt 900 zł. Najlepiej się umówić i w międzyczasie robić badania żeby na pierwszą wizytę było jak najwięcej:) na inhibine i amh czeka się jakoś 2 tygodnie więc zacznij od tego :)
    Ania chodzi też do invicty może więcej pamięta:)
    U nas problem męski.
    Dziękuję:*

HSG miałam robione pół roku temu w szpitalu, ginekolog mi zlecił i było wszystko ok, więc chyba nie będzie potrzeby powtarzania? Czyli najlepiej po prostu zadzwonić, powiedzieć, co już mam i zarejestrować się na wizytę? W rejestracji powiedzą, co powinnam mieć czy i tak najpierw musi być spotkanie z lekarzem?

Endometrioza
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maugo wrote:
    HSG miałam robione pół roku temu w szpitalu, ginekolog mi zlecił i było wszystko ok, więc chyba nie będzie potrzeby powtarzania? Czyli najlepiej po prostu zadzwonić, powiedzieć, co już mam i zarejestrować się na wizytę? W rejestracji powiedzą, co powinnam mieć czy i tak najpierw musi być spotkanie z lekarzem?
    Sprawdz sobie na stronach klinik co jest ppotrzebne do wykonania iui w sensie jakie badania. kliniki maja takie informacje a wszedzie robi sie w zasadzie takie badania

Fertimedica Warszawa
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ