X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Lady a co Ci wycisza? moze masz jakies torbiele? Ja mam i się nie wchłania za specjalnie i własnie wyciszami wszystko bo i druga chyba sie zrobiła duphastonem, ale tez zastanawiala sie czy nie dac mi antykoncepcji.

Torbieli nie mam. Ale owu w tym cyklu nie przyszła mam PCOS. hormony takie sobie. Więc postanowiłyśmy wyciszyć je tabletkami. Po tym zawsze lepiej się stymuluje.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przyszła @...pierwsza IUI nieudana. Walczymy dalej!!!

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Wlasciwie nawet nie wiem czy ten mój plan jest ok. Wiele badań zrobiłam, już nie chce więcej się badać, diagnozować. Ludzie zachodzą w ciaze, udaje im się, nie badaja niewiadomo ilu rzeczy.
    Nie wiem czemu udało nam się za pierwsza IUI, później poronienie, i tyle prób nieudanych. Jedyna opcja - rozsadna, byłoby to ze rzeczywiście jajowody są zatkane, ale z jakiego powodu?
    Bo przecież nic się nie zmienilo, maz badania ma takie same, ja tez z tego co się kontroluje, nic mi nie dolega.

Mam dokładnie tak samo. Nie wiem czy istnieje jakaś cześć mojego ciała jeszcze nie zbadana...chyba tylko głowa:) tylko zaczynam sie poważnie zastanawiać czy to od niej nie powinnam zacząć leczenia. Nic mi nie jest a jednak coś jest skoro ciąży nie ma. Ale trzeba być silnym i walczyć bo jak nie teraz to kiedy?

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. Ja rozmawiałam przed chwila z doktorem od in vitro. Kazał mi powtórzyć cytologie za 3 mce (już 2, a nawet powiedział ze w lutym) i zadzwonić z wynikiem. Powiedzial ze nie ma co robic iui a jak cytologia wyjdzie dobrze to in vitro. I bądź tu człowieku madry, ja znowu zamiast dzialac będę rozmyslac.
    Także ja na razie nie pisze planow co i jak bo czeka mnie za miesiąc cytologia powtorna. Bo jak znowu wyjdzie III to już z wynikiem pojade do dr on in vitro i wtedy tez nie ma co gmyrać i robic iui...a jak wyjdzie II będę myslec.
    Poki co jestem rozbita planowo, najwyżej znowu będę miała 2 mce przerwy :)

iv09i09katk65tr1.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Efta wszystkiego najlepszego, ja też mam dzisiaj urodziny i chętnie przyjmie od Ciebie ciążowe wiruski :D

w takim razie przyjmij ode mnie na urodziny cały wielki urodzinowy wór wirusków. wszytkiego najlepszego!!! Które to twoje urodziny? ja dziś 34 świeczki dmuchałam.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oby te testy/bety w 9 dpo były po prostu za wcześnie... Lunka, promyczek, Kuchcinka - ja jeszcze trzymam kciuki <3

jatoszka ja brałam 1x1 clo, czasami był 1 pęcherzyk, czasami 2, a zdarzyło się i 3 lub 4. Na tej samej dawce... Także nie wiem od czego to zależy...

MisiaZ88 no szkoda, że nie udało się podejść. Na pewno inny lekarz nie może zastąpić?

Efta, PolaMinka - wszystkiego najlepszego dziewczyny :D Efta, twoje jedno marzenie właśnie się spełnia, ale życzę spełnienia też tych pozostałych ;) PolaMinka życzę bejbisia, spokoju i spełnienia tego co sobie wymarzysz <3

Lunka myślę że warto zrobić HSG. Będziesz mieć pewność że wszystko ok :) Myślę że masz dobry plan. Podchodzisz do wszystkiego ze spokojem, masz ładne amh, młoda kózka jesteś, dajcie szanse iui. Tym bardziej że mężowi na tym zależy. Może potrzeba rzeczywiście więcej czasu po tej operacji...
    Kurcze, łyżeczkowanie może mieć wpływ na jajowody? Ja najpierw miałam hsg, a później łyżeczkowanie... Może mi się przytkały? Zresztą teraz to już nieważne ;)

nevergiveup to badanie nazywa się: Subpopulacje limfocytów - panel rozszerzony.

Asik84 przykro mi... Ważne że walczysz dalej :*

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Bo jesteśmy niecierpliwie i trzepniete ;P Ale właśnie pomyślałam o in vitro i chyba Bella troszkę Cie wywołałam.
    Przecież 9dpo to tak jak 4dpt blastki. Nie wiem czy wtedy beta już komuś wyszła.
    Dziewczyny nawet nie probuja tak wczesnie robic, zazwyczaj jak sa bardzo niecierpliwe to oznaczaja w 7dpt (12dpo). W ktorejs klinicze robia weryfikacje w 3dpt (8dpo), 6dpt (11dpo) i czesto sie zdaza ze po drugiej negatywnej ta z 10dpt (15dpo) jest juz wysoka.
    Ja w 5dpt mialam 7,86, jakbym zrobila ja 24h wczesniej to zapewne by nie wyszla.

Wojcinka lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie wiedziałam że łyzeczkowanie ma wpływ na jajowody :-( może też mi się coś przytkało i stad nie czuję już bolu jajników w okolicach owulki a przynajmniej nie tak mocnego jak zwykle :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a jaka miałaś ta betę w 9dpo?

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe
    czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta przyjmij od mnie naiszczersze życzenia bo najwiekszy prezent już jest w brzuszku.

Bella to twój sfinks ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    w takim razie przyjmij ode mnie na urodziny cały wielki urodzinowy wór wirusków. wszytkiego najlepszego!!! Które to twoje urodziny? ja dziś 34 świeczki dmuchałam.

Biorę !! Moje 26. W mojej rodzinie wcześnie się ma dzieci (może wynika to z tego, że rodzice wychowali nas na bardzo dojrzałe i odpowiedzialne osoby) siostra miała pierwsze w wieku 21 druga w wieku 24 a ja cóż marzyłam mieć wcześnie dwoje dzieci i trzecie na tzw. "odmłodzenie" ale niestety nie zawsze się ma to co się chce mieć...Mąż w tym roku kończy 33l chcielibyśmy żeby dzieciaki miały młodego ojca...Powiem Wam dziewczyny, że cykle naturalne tak lekko się znosi, może dlatego, że ze względu na wrogość nie liczę na cud natury...IUI mnie wykończają psychicznie. Myślę, że teraz podejdziemy w lutym bo wcześniej nie będziemy mieć wyników.

Mojej przyjaciółce w obu ciążach naturalnych testy sikane wychodziły negatywne w dniu okresu dopiero zmieniały się ok 5 dni po planowanej miesiączce więc z tą betą różnie bywa...

efta lubi tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella kochana jesteś ze napisalas i dalas trochę nadziei, ale u Ciebie 5dpt beta była 7. To myślisz ze dzień wcześniej bylaby poniżej 2? Poza tym piszesz ze 3dpt (8dpo), 6dpt (11dpo)bety wychodzą negatywne...rzeczywiście może co organizm to inaczej.
    Sama przecież mam bardzo dobra kolezanke która zaszla naturalnie w ciaze i 4 dni przed miesiaczką i 2 dni przed miesiaczka miała test negatywny, dopiero w dniu miesiączki test pozytywny.

U mnie wczoraj rano beta była poniżej 2. Bez szczegółowego wyniku. W cyklu kiedy udało mi się zajść w ciaze z poronieniem tez testowałam i 10 dni po owulacji beta była 27. Ale kazda ciaza jest inna i tez nie ma co porównywać.

iv09i09katk65tr1.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ale nie ma co porównywać testów siekanych do bety, dziewczynom potrafią wychodzić negatywne sikańce nawet przy becie powyżej 500 cholera wie o co chodzi, ale stężenie hcg w krwi i moczu to raczej dwie zupełnie inne sprawy. Co do testowania w dpo i dpt to chyba tez nie jest do końca tak samo nawet dodając tych kilka dni, tzn nie znam sie na testowaniu po transferze ale ile trwa mneij wiecej zagnieżdżenie sie takiego zarodka po transferze?

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • kkinga Znajoma

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam posiadam 1 opakowanie Lutinus 100, 1.5 opakowania zastrzyków fragmin 5000, 2 opakowania duphastonu 10 mg, 2 opakowania estrofemu 2mg i 1.5 opakowania encorton 5mg. Mi niestety już się nie przydadzą... Jestem po 3 i ostatniej nieudanej próbie in vitro. Został mi taki zapas leków. Szkoda je wyrzucać, może którejś z Was by się przydały. Jeśli tak proszę pisać na e-maila [email protected] .pl pozdrawiam i życzę Wam wszystkim powodzenia

Kinga
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ivf jest tak samo jak normalnie. Tylko tutaj w organizmie zarodek osiąga stadium bladtocysty a przy iść w stadium blastocysty jest podany

iv09i09katk65tr1.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Po ivf jest tak samo jak normalnie. Tylko tutaj w organizmie zarodek osiąga stadium bladtocysty a przy iść w stadium blastocysty jest podany
    No tak ale przy naturalnym zapłodnieniu zarodek musi sobie jeszcze zjechać z jajowodu do macicy i tam dopiero sie zagnieżdża a przy transferze odrazu trafia do macicy tak? I tam juz tylko sie zagnieżdża. Nie jest tak ze właśnie ta podróż z jajowowdu trwa najdłużej czy to zagnieżdżenie w macicy moze sie przedłużać? Jak to jest?

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    No tak ale przy naturalnym zapłodnieniu zarodek musi sobie jeszcze zjechać z jajowodu do macicy i tam dopiero sie zagnieżdża a przy transferze odrazu trafia do macicy tak? I tam juz tylko sie zagnieżdża. Nie jest tak ze właśnie ta podróż z jajowowdu trwa najdłużej czy to zagnieżdżenie w macicy moze sie przedłużać? Jak to jest?
    Czysto teoretyczne zarodek powinien w przeciagu 6/7dni od zaplodnienia sie zagnieżdzić, bez wzgledu na to czy naturalnie czy po ivf, bo w 5/6dobie zaczyna wychodzic z otoczki. Po zagniezdzeniu beta wychodzi po 48h, to juz 8/9 doba po zaplodnieniu, a przy naturalsie zaplodnienie nie musi przeciez nastapic od razu po uwolnieniu komorki.
    A po drugie natura to nie matematyka, wiec 1/2dni poslizgu to ogromna roznica.

Mysle ze jakbym robila bete w 4dpt (9dpo) nie wyszlaby, bo nastepny przyrost to bylo ok 300%, wiec bylo widac ze niedawno wystartowala i zapierdziela ;)

Sfinks moj :)

Edit: i nie chodzi mi o to zeby rozpalac nadzieje, tylko o racjonalne podejscie. Robiac bete w 5dpt bylam swiadoma ze moze nie wyjsc i nie bedzie to oznaczalo ze nic z tego nie wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 10:49

Wojcinka lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze pytanie z innej mańki, jak szybko po owulacji widoczne jest ciałko żółte w jajniku?

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    A to jeszcze pytanie z innej mańki, jak szybko po owulacji widoczne jest ciałko żółte w jajniku?
    U mnie 2dni po owu bylo widac.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym co urodzinki obchodzą- najlepsze życzenia marzeń spełnienia :)

Lunko- jaki plan by nie był - życzę żebyś czuła że to Twoja decyzja i się z nią identyfikujesz (gdybyś się zdecydowała na IVF to masz już Klinikę w której chciałabyś podchodzić?)

Bella93- jeszcze raz dzięki za informacje, które mi przekazałaś co do laparoskopii dzięki nim strach był mniejszy :)

Asik84 - pierwsze koty za płoty- działaj dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 14:15

efta, Bella93 lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ