INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MARTIII wrote:Ania 19dc, 5 dni po domniemanej obu w maturalnym cyklu...test pozytywny..?
Hmmm opinie na temat pozytywnych testów przy torbielach są podzielone...
Może u ciebie ten pozytyw zwiastuje coś innego?
Monitoring odpada? To może zbadaj progesteron, zobaczysz czy była owu...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Mysza1986 wrote:Aniu: ja czekam tylko na @ i też rozpoczynam branie antyków do IVF więc kto wie może jakiś podobne terminy sie nam trafią niestety na @ czekam już długo bo cykl był bezowulacyjny i są niepęknięte pęcherzyki- ryzyko torbieli
Ale extra! To żebyśmy obie miały udane podejście
Ja zaczynam jutro antyki, będzie nas różniło kilka dni
Nie pękły pęcherzyki tobie? Masz to potwierdzone? Co teraz? Jak masz chęci napisz mi na priw jakie masz zalecenia, protokół, leki itp.
Jutro jadę do szpitala umówić się na histeroskopię. Trzymajcie kciuki żeby gdzieś mnie wcisnęli..7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
anett96 wrote:Miał 40 % a własnie norma to 80%
Nisko... Porozmawiajcie może z innym lekarzem, ale ja bym skłaniała się ku in vitro...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
A może jakiś brand new wątek o IVF? np. IVF 1 podejście, albo IVF 2017?
Na tym ogólnym dziewczyny są już mocno doświadczone- co jest super z jednej strony,bo mogą posłużyć radą, ale też mocno już ze sobą "zżyte" jeśli mogę to tak nieszczęśliwie ująć, ciężko się raptem w cztery tysiące którejś tam stronie włączyć.
więc albo coś nowego, albo póki nas dziewczyny z hukiem nie wyrzucą możemy tu trochę off top'ować? jakoś tak tu jest przyjemna atmosfera ;p
Poza tym może nasze historie będą pomocne dziewczynom, ponoć IUI to własnie "ostatni przystanek przed IVF"?
Mi pierwszy raz pęcherzyki nie pękły (ok 3cm na USG), chyba przez tę laparoskopię z histeroskopią coś mi "namieszali" może narkoza tak na mnie wpłynęła? Jak dostanę @ startuję z antykami, póki co wyniki posiewów ok, za niski poziom vit. D - już suplementuję. Ponoć poziom vit. D poniżej 15 działa jak naturalna antykoncepcja- słowa mojej dr.
-
Nie wiem Dziewczyny czy taki watek się przyjmie. Możemy pisać pw do siebie, albo najzwyczajniej na tamtym watku.
Będziemy dyskutować same ze sobą
Ja i tak póki moja sytuacja nie jest jasna, czy podejdę do in vitro czy nie, nie bardzo mam co pisać.
-
Pewnie żeby sprawdzić czy pęcherzyki są już dojrzała i kiedy IUI robić.
jatoszka wrote:lekarz kazał mi zrobic estradiol w srode-wiecie moze po co ?ania8306 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Lunka, Mysza, Ania ja też czekam na IVF i mało się udzielam, bo i niewiele się dzieje, zapiszę się na wizytę startową za jakiś tydzień, to zobaczymy co i jak.
A też wolę na razie pisać tutaj, bo np. wątek mojej kliniki jest mocno "hermetyczny". Dziewczyny zżyte i słabo reagują na obecność innych
Trzymam kciuki za Wasze powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 08:48
ania8306 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Może tym razem chce zrobić coś dokładniej
Jak nie jesteś pewna, to zrób na czczo.
Znalazłam takie coś w necie:
"Kilka dni (około 2 doby) przed owulacją poziom estradiolu bada się, aby ocenić, jak dojrzewają pęcherzyki. Poziom powyżej 200 pg/ml informuje o dojrzałym pęcherzyku jajnikowym. Badanie 6 – 8 dni po owulacji umożliwia ocenę funkcjonowania ciałka żółtego. Tak dokładne monitorowanie przebiegu owulacji, prowadzone razem z badaniami USG, wykonywane jest najczęściej w przypadku sztucznej indukcji jajeczkowania, będącej jedną z metod leczenia niepłodności."
Link do artykułu: http://www.badania-medyczne.pl/estradiol-e2/#ixzz4VLVjunht
jatoszka wrote:to moje trzecie iui a badanie pierwsze
a trzeba go rano robic na czcco? bo nie dopytałamjatoszka lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
jatoszka wrote:to moje trzecie iui a badanie pierwsze
a trzeba go rano robic na czcco? bo nie dopytałam
To sa podstawowe rzeczy i dziwię się ze lekarz robi iui na oko
Badania nie trzeba robić na czczojatoszka lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
powiem tak-jak podeszłam do iui na calkowitym luzie ze strony lekarza i mojej to sie udała nic nie badałam tylko usg i trafił a za drugim razem zastrzyki obserwacja testy owu i lipa
nie wiem wiec juz co lepsze
mogę wiec pojsc na to badanie po pracy koło 15 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 11:09
-
Nie we wszystkich klinikach oznaczają hormony przed IUI. Lekarze różnie do tego podchodzą...
W Novum np. nie ma takich zaleceń, tylko npds. USG.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%