INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jatoszka wrote:ja tez pisze sie na styczen-dzis sie dowiem konkretów zrobiłam estradiol i ide na usg mam nadzieje ze iui w piątek
dopisane estradiol wyszedł 594 za duży?
A w którym dniu cyklu robiłaś ?
jatoszka lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny orientujecie się czy subpopulacje limfocytów można robić w trakcie @ lub przy infekcji (ból gardła, lekki katar)? Gdzie robiłyście, ile czekałyście, jaki koszt?
-
AgnieszkaH wrote:Przed zastrzykiem:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 21:27
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe
czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
Kuchcinka wrote:Czyli mneij wiecej kiedy? Jeśli np w piątek w 10dc zobaczę na monitoringu ze moje pecherzyki maja po 16mm i w pon najprawdopodobniej będę miała owulacje to kiedy powinnam zbadać hormony? Chce to zrobic z ciekawości6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:powinny być zbadane przed decyzją o podaniu zastrzyku. I tu pytanie w piątek 16mm to żeby owu była w poniedziałek zastrzyk zrobisz w sobotę.Tak?Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
-
w takim razie daj znac po monitoringu jak duży jest pęcherzyk. a tak przewidując, że bedzie tak jak mówisz czyli 16 mm , a owulacja w poniedziałek to zbadaj horomony w sobotę.
Wojcinka lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Dziewczyny, módlcie się!
Cholera, poszłam dziś na monitoring, raczej kontrolnie, a tam TAKI piękny pęcherzyk! IUI na dziś! Ale bzykaliśmy się we wtorek, no ((( Mąż już oddał co miał oddać, pytanie czy COKOLWIEK się zdążyło zregenerować! o 12 idę, i albo mi zrobią, albo nie...
Jutro teoretycznie mogłam robić, ale lekarka powiedziała że jak tak pięknie szybko idzie, to może być za późno....
No to wolałam dziś, ale czy te cholerne plemniki się w ogóle zdażył zrobić....
Trzymajcie kciuki!9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Dziewczyny, módlcie się!
Cholera, poszłam dziś na monitoring, raczej kontrolnie, a tam TAKI piękny pęcherzyk! IUI na dziś! Ale bzykaliśmy się we wtorek, no ((( Mąż już oddał co miał oddać, pytanie czy COKOLWIEK się zdążyło zregenerować! o 12 idę, i albo mi zrobią, albo nie...
Jutro teoretycznie mogłam robić, ale lekarka powiedziała że jak tak pięknie szybko idzie, to może być za późno....
No to wolałam dziś, ale czy te cholerne plemniki się w ogóle zdażył zrobić....
Trzymajcie kciuki!
spokojnie kochana, od wtorku do czwartku to dobra odległość dla plemników. mi gin mowiła przed iui żeby nie bzykac się tylko dzień przed. a wy wczoraj byliscie grzeczni wiec wszytko git.
mocno trzymam kciuki6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Cześć dziewczyny
Powoli zaczynam się zastanawiać na próbą IUI...wstępna rozmowa z lekarzem na początku lutego...trochę czasu ale chciałabym zacząć kompletować jakieś badania i tu pytanie do Was: czy są jakieś obligatoryjne badania do zrobienia czy każda klinika ma inaczej? i drugie pytanie widziałam że ktoś robi to na NFZ? Gdzie można dowiedzieć się czy jest taka szansa?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Pytanie do sob leczącym sie w poradni niepłodności na Polnej w Poznaniu, czy zeby umówić sie na pierwsza wizytę trzeba mieć skierowanie?
Edit: juz wiem ze potrzebne jest skierowanie, teraz muszę wymyślić skąd takie skierowanie skołowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 11:38
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
-
Wedmoczka wrote:Cześć dziewczyny
Powoli zaczynam się zastanawiać na próbą IUI...wstępna rozmowa z lekarzem na początku lutego...trochę czasu ale chciałabym zacząć kompletować jakieś badania i tu pytanie do Was: czy są jakieś obligatoryjne badania do zrobienia czy każda klinika ma inaczej? i drugie pytanie widziałam że ktoś robi to na NFZ? Gdzie można dowiedzieć się czy jest taka szansa?
czesto rózne kliniki mają różne wymagania.
ja robiłam w invicta. podaje badania jakie musielismy zrobić
kobieta:
* przeciwciała anty HCV
* Antygen HBS
* przeciwciała anty CMV IgG
* przeciwciała anty CMV IgM
* przeciwciała anty HBc
* przeciwciała anty HIV
* przeciwciała anty Różyczka IgG
* przeciwciała anty Różyczka IgM
* przeciwciała anty toksoplazmoza IgG
* przeciwciała anty toksoplazmoza IgM
* odczyn VDRL
wymaz w kierunku chlamydii
Mężczyzna:
* przeciwciała anty HIV
* przeciwciała anty HCV
* przeciwciała anty HBc
* odczyn VDRL
*Antygen HBS
Na drugie pytanie nie pomogę.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Kuchcinka wrote:Pytanie do sob leczącym sie w poradni niepłodności na Polnej w Poznaniu, czy zeby umówić sie na pierwsza wizytę trzeba mieć skierowanie?
Edit: juz wiem ze potrzebne jest skierowanie, teraz muszę wymyślić skąd takie skierowanie skołować
ja jak dzwoniłam w tamtym roku to powiedzieli, że tak, skierowanie od lekarza na nfz do kliniki leczenia niepłodnosci.
tu masz link. zadzwoń i zapytaj u źrudła
http://www.gpsk.am.poznan.pl/poradnie/opisy-poradni/poradnia-nieplodnosci.html
edit: a nie masz swojego ginekologa na nfz? on powinien ci wystawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 11:45
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:czesto rózne kliniki mają różne wymagania.
ja robiłam w invicta. podaje badania jakie musielismy zrobić
kobieta:
* przeciwciała anty HCV
* Antygen HBS
* przeciwciała anty CMV IgG
* przeciwciała anty CMV IgM
* przeciwciała anty HBc
* przeciwciała anty HIV
* przeciwciała anty Różyczka IgG
* przeciwciała anty Różyczka IgM
* przeciwciała anty toksoplazmoza IgG
* przeciwciała anty toksoplazmoza IgM
* odczyn VDRL
wymaz w kierunku chlamydii
Mężczyzna:
* przeciwciała anty HIV
* przeciwciała anty HCV
* przeciwciała anty HBc
* odczyn VDRL
*Antygen HBS
Na drugie pytanie nie pomogę.
Dzięki trochę tego jest a ile czasu są ważne badania?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Badanie krwi i chlamydia pół roku, do tego jeszcze cytologia - rok, i stopień czystości pochwy, który u mnie na nfz olewają bo nie ma znaczenia przy IUI.
Skierowanie od swojego lekarza gina, jeśli jest na nfz.
W poradni już kierują na drożność jajowodów.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023