X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem już sama. Mam wynik Total Hcg 16 mlU/ml . 86 godzin temu było 6,4. Jak wpisałem to w necie w kalkulator to przeliczył mi że dwudniowy przyrost wynosi 1458.6 mlU/ml . Kurczę nic z tego nie rozumiem. Co myślicie ?prosiłam w laboratorium żeby oznacztli beta hcg a tu znowu wynik ogólnie. Ech chyba zwariuje.

Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
    Acard 75, Metformina 1000xr,
    Encorton
    02.2017 IUI c.b. 12 dpo beta hcg 20, 14 dpo beta 13
    O5.2017 II IUI - C.B.
    06.2O17 III IUI c.pozamaciczna resekcja jajowodu
    01. 2018 IV IUI - nieudana
    Dr Paśnik leczenie,
  • Aguleczka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Piękny wynik. Liczę że się udało ;)
    Kochana nie to nie mój wynik ja tak dla przykładu podałam z tymi obliczeniani. U nas skromnie

Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
    Acard 75, Metformina 1000xr,
    Encorton
    02.2017 IUI c.b. 12 dpo beta hcg 20, 14 dpo beta 13
    O5.2017 II IUI - C.B.
    06.2O17 III IUI c.pozamaciczna resekcja jajowodu
    01. 2018 IV IUI - nieudana
    Dr Paśnik leczenie,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguleczka jeszcze nie dziekuje, bo to nadal za wcześnie...ZA ciebie również trzymam kciuki. dziwne ze laboratorium znów oznaczyło ci total a nie podjednostkę beta...Dawaj znać na bieżąco czekamy! 3 mamy kciuki

Aguleczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea to mieliście świetne parametry...myślę ze z takimi wartościami powinno się udac bez dwóch zdań.

Bea_ lubi tę wiadomość

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie!! A jakoś się dotąd nie udało nawet biochemicznej. W tym tygodniu badam komórki nk. Może wybijam wszystko, co się dostanie do środka. Przy czym trudniej wybić 500 mln niż 10 mln, tak mi się wydaje.

Na marginesie dodam, że wszystkie badania mamy w normie.

gannkw7i858ouu0g.png
  • KeepCalm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess czytalam o tym i mam kolezanke ktora latami sie starala a potem miesiac oboje przeszli na diete bezmiesna i bezmleczna i to plus akupunktura i ciaza. wiadomo, moze byc przypadek ale dlatego pytam:)

2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keep calm osobiście myślę że to przypadek. IUI wg mnie to często poprostu szczeście. Nawet czytając to forum to widać. Udaje się dziewczynom jednym pęcherzykiem i 2mln plemników , a nie udaje z 2 pecherzykami i 50mln plemników. Oczywiście uważam ze przed podjęciem innych metod warto skorzystać z inseminacji...bo może akurat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 16:33

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Niestety brak objawow wiązał się u mnie z obumarciem zarodka. Zatrzymał się na 5t5d.czekam na poronienie- samoistnie, a jeśli nie, to z lekami. Czyli kolejny raz to samo. Niedługo zatem pewnie do Was wrócę. Gratulacje dla osób, którym się udało i powodzenia dla reszty.

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe współczuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy również robiłyście tyle badań przed IUI? Dzwoniłam do swojej kliniki zeby przesłali mi listę badań, które muszĘ wykonać przed IUI ( chciałam z kompletem badań wstawić się u lekarza już na pierwszym monitoringu). Wysłali mi.... tego jest mnóstwo. Mąż: WR, Hbs, Anty Hbc, Hacv, HIV. Ja: WR, Hbs, Anty Hbc, HCV, HIV, Toksoplasma IgG, IgM, CMV IgG IgM, Różyczka IgG, chlamydia PCR, CYTOLOGIA,czystość pochwy, USG piersi. cholerka jak podliczyłam to u w klinice za wszystkie te badania zapłacę 985 zł, a gdzie jeeszcze monitoring i samo IUI? nie odbierajcie tego posta, że chcę zaoszczędzić na przyszłym dziecku, ale czy to wszystko na pewno potrzebne? tez tyle miałyście? to moja pierwsza przyoda z IUI.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa, mój mąż musiał zrobić tylko badanie nasienia.
    Ja musiałam robić to wszystko co Ty, oprócz usg piersi . Do tego robiłam HSG ,ale na nfz .

Niestety te badania nie należą do najtańszych.
    Może poszukaj w innych laboratoriach i porównaj ceny. W klinikach często jest drożej. Naciągają na wszystkim, niestety .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget, właśnie sprawdziłam ceny w zwykłym laboratorium i masz rację, ceny wahają się niesamowicie... mniej o ponad 260 zł. zawsze to coś. hsg miałam robione w listopadzie i ok. Nie wiadomo gdzie leży przyczyna, wyniki mamy z mężem wzorowe. Nasienie też , ginka stwierdziła, że bardzo dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa, u mnie wymagali tych samych badań co u ciebie, większość klinik życzy sobie taki zestaw.
    Hatfe bardzo mi przykro , 3 małam za ciebie kciuki
    Bea a jaki czas starań u was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa, u mnie wymagano tych samych badań co u ciebie (poza USG piersi)-dla mnie i męża, większość klinik życzy sobie taki zestaw.
    Hatfe bardzo mi przykro , 3 małam za ciebie kciuki
    Bea a jaki czas starań u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 08:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M bez badań. Ja natomiast: różyczka i toksoplazmoza 2 klasy, chlamydia Pcr, cytologia, amh, drożność, kiła, hcv i HIV.

Ja niektóre badania mam sprzed pół roku, niektórym leci 3 i 4 miesiąc. Także koszty badań rozłożyły mi się na parę miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 19:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odpowiedzi. powiedzcie mi jeszcze czy badanie na chlamydie ważne jest rok? bo może bym się załapa

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania wszystkie zwykle są ważne 6 miesięcy. W niektórych miejscach tylko 3. Najlepiej zapytaj po prostu jak to jest w twojej klinice. Ale obawiam się że będziesz musiała powtórzyć.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 1 dniu cyklu co równa się w pierwszym dniu ciąży :-) piszę się na marzec-byle tylko jajeczka były po lewej stronie :-)

zohasamoha lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10 lutego 3 IUI, powiedzieli że ostatnia przez IVF, a tu niespodzianka - 2 kreski, 14 dpo beta 65.8. Dziś idę powtórzyć. Martwię się trochę, ale po zeszłorocznym poronieniu naturalnej ciąży i tak jestem o niebo spokojniejsza, nie świruję tak bardzo - po prostu wiem, że nie na wszystko mam wpływ. Tym razem od 2dpo jestem na luteinie (2x100) i...zobaczymy.
    Plus taki, że znów widzimy, że DA SIĘ. Ciekawa jestem, czy jeśli coś się schrzani, to będą przeć na IVF, czy jednak zostaniemy przy IUI, skoro najwyraźniej nam może pomóc.

zohasamoha, Bea_, ja1986 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    Dziewczyny czy wy również robiłyście tyle badań przed IUI? Dzwoniłam do swojej kliniki zeby przesłali mi listę badań, które muszĘ wykonać przed IUI ( chciałam z kompletem badań wstawić się u lekarza już na pierwszym monitoringu). Wysłali mi.... tego jest mnóstwo. Mąż: WR, Hbs, Anty Hbc, Hacv, HIV. Ja: WR, Hbs, Anty Hbc, HCV, HIV, Toksoplasma IgG, IgM, CMV IgG IgM, Różyczka IgG, chlamydia PCR, CYTOLOGIA,czystość pochwy, USG piersi. cholerka jak podliczyłam to u w klinice za wszystkie te badania zapłacę 985 zł, a gdzie jeeszcze monitoring i samo IUI? nie odbierajcie tego posta, że chcę zaoszczędzić na przyszłym dziecku, ale czy to wszystko na pewno potrzebne? tez tyle miałyście? to moja pierwsza przyoda z IUI.

Ja robię na NZF, więc jak trzeba to zlecają, ale jak weszły te przepisy to nie zlecali i się załamałam kosztami. Jednak poszłam do mojego gina na NFZ, powiedziałam że potrzebne mi to do IUI i wszystkie skierowania dostałam, badania porobił, nie zapłaciłam ani złotówki :) Tak że da się :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ