INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie wiem już sama. Mam wynik Total Hcg 16 mlU/ml . 86 godzin temu było 6,4. Jak wpisałem to w necie w kalkulator to przeliczył mi że dwudniowy przyrost wynosi 1458.6 mlU/ml . Kurczę nic z tego nie rozumiem. Co myślicie ?prosiłam w laboratorium żeby oznacztli beta hcg a tu znowu wynik ogólnie. Ech chyba zwariuje.Mutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Acard 75, Metformina 1000xr,
Encorton
02.2017 IUI c.b. 12 dpo beta hcg 20, 14 dpo beta 13
O5.2017 II IUI - C.B.
06.2O17 III IUI c.pozamaciczna resekcja jajowodu
01. 2018 IV IUI - nieudana
Dr Paśnik leczenie, -
Janess wrote:Piękny wynik. Liczę że się udałoMutacja PAI hetero , mutacja czynnika V r2 hetero, ANA dodatnie, rozjechane cytokiny
Acard 75, Metformina 1000xr,
Encorton
02.2017 IUI c.b. 12 dpo beta hcg 20, 14 dpo beta 13
O5.2017 II IUI - C.B.
06.2O17 III IUI c.pozamaciczna resekcja jajowodu
01. 2018 IV IUI - nieudana
Dr Paśnik leczenie, -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No właśnie!! A jakoś się dotąd nie udało nawet biochemicznej. W tym tygodniu badam komórki nk. Może wybijam wszystko, co się dostanie do środka. Przy czym trudniej wybić 500 mln niż 10 mln, tak mi się wydaje.
Na marginesie dodam, że wszystkie badania mamy w normie. -
Janess czytalam o tym i mam kolezanke ktora latami sie starala a potem miesiac oboje przeszli na diete bezmiesna i bezmleczna i to plus akupunktura i ciaza. wiadomo, moze byc przypadek ale dlatego pytam:)2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
nick nieaktualnyKeep calm osobiście myślę że to przypadek. IUI wg mnie to często poprostu szczeście. Nawet czytając to forum to widać. Udaje się dziewczynom jednym pęcherzykiem i 2mln plemników , a nie udaje z 2 pecherzykami i 50mln plemników. Oczywiście uważam ze przed podjęciem innych metod warto skorzystać z inseminacji...bo może akurat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 16:33
-
Jestem po wizycie. Niestety brak objawow wiązał się u mnie z obumarciem zarodka. Zatrzymał się na 5t5d.czekam na poronienie- samoistnie, a jeśli nie, to z lekami. Czyli kolejny raz to samo. Niedługo zatem pewnie do Was wrócę. Gratulacje dla osób, którym się udało i powodzenia dla reszty.Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy wy również robiłyście tyle badań przed IUI? Dzwoniłam do swojej kliniki zeby przesłali mi listę badań, które muszĘ wykonać przed IUI ( chciałam z kompletem badań wstawić się u lekarza już na pierwszym monitoringu). Wysłali mi.... tego jest mnóstwo. Mąż: WR, Hbs, Anty Hbc, Hacv, HIV. Ja: WR, Hbs, Anty Hbc, HCV, HIV, Toksoplasma IgG, IgM, CMV IgG IgM, Różyczka IgG, chlamydia PCR, CYTOLOGIA,czystość pochwy, USG piersi. cholerka jak podliczyłam to u w klinice za wszystkie te badania zapłacę 985 zł, a gdzie jeeszcze monitoring i samo IUI? nie odbierajcie tego posta, że chcę zaoszczędzić na przyszłym dziecku, ale czy to wszystko na pewno potrzebne? tez tyle miałyście? to moja pierwsza przyoda z IUI.
-
nick nieaktualnyAudobrandessa, mój mąż musiał zrobić tylko badanie nasienia.
Ja musiałam robić to wszystko co Ty, oprócz usg piersi . Do tego robiłam HSG ,ale na nfz .
Niestety te badania nie należą do najtańszych.
Może poszukaj w innych laboratoriach i porównaj ceny. W klinikach często jest drożej. Naciągają na wszystkim, niestety . -
nick nieaktualnyBridget, właśnie sprawdziłam ceny w zwykłym laboratorium i masz rację, ceny wahają się niesamowicie... mniej o ponad 260 zł. zawsze to coś. hsg miałam robione w listopadzie i ok. Nie wiadomo gdzie leży przyczyna, wyniki mamy z mężem wzorowe. Nasienie też , ginka stwierdziła, że bardzo dobre.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAudobrandessa, u mnie wymagano tych samych badań co u ciebie (poza USG piersi)-dla mnie i męża, większość klinik życzy sobie taki zestaw.
Hatfe bardzo mi przykro , 3 małam za ciebie kciuki
Bea a jaki czas starań u was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 08:17
-
nick nieaktualnyM bez badań. Ja natomiast: różyczka i toksoplazmoza 2 klasy, chlamydia Pcr, cytologia, amh, drożność, kiła, hcv i HIV.
Ja niektóre badania mam sprzed pół roku, niektórym leci 3 i 4 miesiąc. Także koszty badań rozłożyły mi się na parę miesięcy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 19:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie 10 lutego 3 IUI, powiedzieli że ostatnia przez IVF, a tu niespodzianka - 2 kreski, 14 dpo beta 65.8. Dziś idę powtórzyć. Martwię się trochę, ale po zeszłorocznym poronieniu naturalnej ciąży i tak jestem o niebo spokojniejsza, nie świruję tak bardzo - po prostu wiem, że nie na wszystko mam wpływ. Tym razem od 2dpo jestem na luteinie (2x100) i...zobaczymy.
Plus taki, że znów widzimy, że DA SIĘ. Ciekawa jestem, czy jeśli coś się schrzani, to będą przeć na IVF, czy jednak zostaniemy przy IUI, skoro najwyraźniej nam może pomóc.zohasamoha, Bea_, ja1986 lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Audobrandessa wrote:Dziewczyny czy wy również robiłyście tyle badań przed IUI? Dzwoniłam do swojej kliniki zeby przesłali mi listę badań, które muszĘ wykonać przed IUI ( chciałam z kompletem badań wstawić się u lekarza już na pierwszym monitoringu). Wysłali mi.... tego jest mnóstwo. Mąż: WR, Hbs, Anty Hbc, Hacv, HIV. Ja: WR, Hbs, Anty Hbc, HCV, HIV, Toksoplasma IgG, IgM, CMV IgG IgM, Różyczka IgG, chlamydia PCR, CYTOLOGIA,czystość pochwy, USG piersi. cholerka jak podliczyłam to u w klinice za wszystkie te badania zapłacę 985 zł, a gdzie jeeszcze monitoring i samo IUI? nie odbierajcie tego posta, że chcę zaoszczędzić na przyszłym dziecku, ale czy to wszystko na pewno potrzebne? tez tyle miałyście? to moja pierwsza przyoda z IUI.
Ja robię na NZF, więc jak trzeba to zlecają, ale jak weszły te przepisy to nie zlecali i się załamałam kosztami. Jednak poszłam do mojego gina na NFZ, powiedziałam że potrzebne mi to do IUI i wszystkie skierowania dostałam, badania porobił, nie zapłaciłam ani złotówki Tak że da się9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023