X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Jatoszka, ja mam właśnie odwrotnie. Progesteron za niski stąd plamienia. A i dpo sprawdzałaś progesteron?
    Myślę, że musisz z lekarzem porozmawiać. Tylko z dobrym, bo mi zawsze każdy mówił, łączenie z tymi z kliniki, że plamienia są normalne i nie mam się czym przejmować. Dopiero jak zaczęłam brać luteinę to pozbyłam się plamień.

U mnie też plamienia kilka dni przed okresem, ale progesteron w normie. Jednak jak wspomniałam o tym lekarzowi, dostałam luteinę "na wszelki wypadek", na zasadzie że nie zaszkodzi, a pomóc może. No i plamienia ustały.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak Wy sobie planujecie ♡ przed iui?
    Podchodzę za parę dni pierwszy raz i jestem wystrachana.
    W piątek w 9dc mam podgląd. Na stymulacji mam owulkę 11-12dc.
    Czy jeśli ostatnie ♡ będzie we czwartek to będzie oki? Ja pikole no nie wiem przecież co do dnia kiedy będzie iui więc jak tu rozplanować ♡ by nasienie nie było za stare.
    Pomóżcie proszę

Asik84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe wzgórza czekamy na wynik z zaciśniętymi kciukami. Ja nie wiem czy będę robić 3 bete...a ty jak planujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 11:28

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również robiłam wszystkie te badania przed IUI. Ważną miałam jedynie cytologię. Wykonałam je na początku cyklu i na ich podstawie mogę trzy razy podejść do IUI. Jeśli masz przeciwciała przeciwko różyczce, toksoplazmozie czy cytomegalii, to nie musisz powtarzać.
    My się staramy dwa lata. Lekarze mają swoje schematy albo w ogóle się nie znają. Największą skarbnicą wiedzy jest to forum. Stąd ja czerpię pomysły, co dalej diagnozować i tylko i wyłącznie dzięki temu posuwamy się do przodu.
    A propos, wiecie może, czy w Alabie badają komórki Nk?

gannkw7i858ouu0g.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Czy jeśli ostatnie ♡ będzie we czwartek to będzie oki? Ja pikole no nie wiem przecież co do dnia kiedy będzie iui więc jak tu rozplanować ♡ by nasienie nie było za stare.
    Pomóżcie proszę
    W poprzednim cyklu w 10 d.c.było <3, po czym okazało się, że owu tuż-tuż i następnego dnia podchodziliśmy do IUI. Nasienie było w porządku, ale nie zdążyło się w pełni odbudować. W bieżącym cyklu przyczailiśmy się bez <3 i parametry były rewelacyjne. A więc lepiej się wstrzymać przed. Za to po można poprawiać, ile wlezie. ;-)

gannkw7i858ouu0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    W poprzednim cyklu w 10 d.c.było <3, po czym okazało się, że owu tuż-tuż i następnego dnia podchodziliśmy do IUI. Nasienie było w porządku, ale nie zdążyło się w pełni odbudować. W bieżącym cyklu przyczailiśmy się bez <3 i parametry były rewelacyjne. A więc lepiej się wstrzymać przed. Za to po można poprawiać, ile wlezie. ;-)
    Becia - ale czy 4-5 dni przed iui to nie za długo jednak?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    A propos, wiecie może, czy w Alabie badają komórki Nk?
    Ja pytałam się w Diagnostyce koszt to 100 zł, na wynik czeka sie 14 dni
    W mojej klinice koszt to 70 zł ;)

Bea_ lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Becia - ale czy 4-5 dni przed iui to nie za długo jednak?
    Moim zdaniem nie.

gannkw7i858ouu0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Moim zdaniem nie.
    Dzięki. Kurde niech już będzie po...

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Pomóżcie proszę
    nasza udana iui była w piątek a przytulanki ostatnie w niedzielę a przy dwóch nieudanych w środę-może ma to znaczenie żeby jednak przerwa była większa byle nie za długa :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Pomóżcie proszę

My mieliśmy 5 dni przerwy do IUI i parametry praz ilość nasienia były bardzo dobre. Wieczorem poprawiliśmy i rano następnego dnia rownież:)

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • Bea_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dzięki. Kurde niech już będzie po...
    Trzymam kciuki!! Życzę giętkiego cewnika i skutecznego gina.

Alisa lubi tę wiadomość

gannkw7i858ouu0g.png

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    wichrowe wzgórza czekamy na wynik z zaciśniętymi kciukami. Ja nie wiem czy będę robić 3 bete...a ty jak planujesz?

Na pewno będę robić i trzecią i czwartą ;] Nie chcę iść na usg za wcześnie, ale też nie chcę MEGA rozczarowania, więc wolę chociaż tak kontrolować sytuację.
    Jeśli dziś będzie ok, zrobię też pojutrze (dzisiejsza będzie po 96%, czyli powinno min 181 być wg obliczeń moich).
    Boję się, w poprzedniej nieinseminacyjnej, co się nam po 4 latach prób zdarzyła, zdążyłam zobaczyć serduszko i po 5 dniach już nie biło :(

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Pomóżcie proszę

Nie znoszę tego planowania, to mi kompletnie rozwala życie seksualne, szczególnie że funkcjonuję idealnie jak natura chciała - im bliżej owu, tym większe chęci, a tu nie można ;)
    No i lipa, bo zwykle nie wiem mega dokładnie kiedy owu będzie, raz przyszłąm w 11 dc i było pozamiatane, najpóźniej mam zwykle w 16dc, a ostatnio chyba w styczniu przyszłam w 11dc tylko kontrolnie na monitoring i się okazało że JUŻ :D Lekarka załamana, bo były 2 dni abstynencji i nie było wiadomo, czy coś się zregenerowało i czy będzie z czego IUI robić :P
    A to tylko "z nazwy" 2 dni były, w praktyce wyszło 36 godzin :D A wyniki męża mocno takie sobie, wcale za to nie gorsze niż po 5 dniach abstynencji ;]

Zwykle staram się do max 10 dnia współżyć, i 11 dc monitoring i wtedy zwykle już wiem, żę kolejne 2-5 będzie posucha. Niestety po owu trochę mi się odechciewa i tak to lipnie wygląda ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Nie znoszę tego planowania, to mi kompletnie rozwala życie seksualne, szczególnie że funkcjonuję idealnie jak natura chciała - im bliżej owu, tym większe chęci, a tu nie można ;)
    No i lipa, bo zwykle nie wiem mega dokładnie kiedy owu będzie, raz przyszłąm w 11 dc i było pozamiatane, najpóźniej mam zwykle w 16dc, a ostatnio chyba w styczniu przyszłam w 11dc tylko kontrolnie na monitoring i się okazało że JUŻ :D Lekarka załamana, bo były 2 dni abstynencji i nie było wiadomo, czy coś się zregenerowało i czy będzie z czego IUI robić :P
    A to tylko "z nazwy" 2 dni były, w praktyce wyszło 36 godzin :D A wyniki męża mocno takie sobie, wcale za to nie gorsze niż po 5 dniach abstynencji ;]

Zwykle staram się do max 10 dnia współżyć, i 11 dc monitoring i wtedy zwykle już wiem, żę kolejne 2-5 będzie posucha. Niestety po owu trochę mi się odechciewa i tak to lipnie wygląda ;]

No tak jest niestety: planowanie analizowanie. Gdzie tu spontan:-)
    Ja mam dodatkowego wkurwa ze z powodów technicznych leżących po stronie M ja podchodzę do IUI. No nie daje mi chop rady ♡ np dzień po dniu.
    A 5 razy naturalnie w ciążę zaszłam.

Ja mam cykle jak w zegarku co 28dni. Owu 11-12 dc. Więc liczę że iui będzie 12dc na stymulce. Ale tak naprawdę okaże się czy co urosło bo na ten czas nie czuję jajników a jutro ostatnia dawka lametty i Menopuru.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Jestem po wizycie. Niestety brak objawow wiązał się u mnie z obumarciem zarodka. Zatrzymał się na 5t5d.czekam na poronienie- samoistnie, a jeśli nie, to z lekami. Czyli kolejny raz to samo. Niedługo zatem pewnie do Was wrócę. Gratulacje dla osób, którym się udało i powodzenia dla reszty.

Hatfe, bardzo mi przykro :( Trzymaj się ciepło i wracaj prędko.

Dziewczyny, ja wczoraj poszłam sobie na monitoring, przekonana, że kolejna IUI będzie w sobotę, a tu się okazało, że wyrósł mi już wielki balon, tak że jutro o 7.00 kolejne podejście. Ostatnie serduszkowanie było w sobotę, lekarka namawiała mnie, żeby spróbować wczoraj (wg niej nie ma żadnych przeciwwskazań do prób przed inseminacją), ale byliśmy tak zmęczeni, że nam się zwyczajnie nie chciało i tak sobie myślę, że może to nawet lepiej. Poprzednim razem, oprócz tych leukocytów w nasieniu, technolog stwierdził jeszcze pomniejszoną ilość plemników niż by wynikało z wyników męża, co jest oczywiste w tej sytuacji, ale może to dlatego nam się nie udało? Mam nadzieję, że teraz od soboty zdążył naprodukować dużo dziarskich wojowników, ponadto jesteśmy zregenerowani po urlopie we Włoszech, więc mam nadzieję, że to będzie ten udany raz.

Agulinka, i jak ta twoja beta? Mam nadzieję, że bardzo wysoka.

Bea_ lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • efta Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hafte - tak mi przykro kochana :(

wichrowe wzgórza - gratuluje

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też wkurza takie planowanie :-( i mąż też nie zawsze może wtedy co trzeba :-(
    hafte -przytulam :-(
    wichrowe wzgórza -gratuluję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2017, 14:06

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]

Wysłany: 28 lutego 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogratulujecie jak chociaż zdąży serce zabić ;)
    Chociaż...po traumie zeszłorocznej myślę, że lepiej nie widzieć :( może potem łatwiej...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewcczyny:) chwilę mnie tu nie było, a tu takie wiadomości:D Wichrowe Wzgórza- (nie) gratuluję;) Cieszę się z wysokiej bety i mam nadzieję, że będziesz miała wszelkie objawy ciąży:D

Kameelka gratuluję:D

Jak widzę takie posty, to od razu nadzieja we mnie wstępuje:D
    Ja byłam wczoraj na monitoringu - 2 pęcherzyki 16 i 18 mm w 10dc:) jutro idę jeszcze raz i będę się umawiać na IUI:)

Co do planowania serduszkowania, to ja tego też nienawidzę:> U nas problem jet taki, że nasienie męża jest słabiutkie, więc minimum 3 dni musi być...ale nie może być za długo, bo wtedy mąż ma polucję i nic z tego:( Trzeba będzie życie seksualne odbudowywać w ciąży;)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ