INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Janess wrote:Jatoszka, ja mam właśnie odwrotnie. Progesteron za niski stąd plamienia. A i dpo sprawdzałaś progesteron?
Myślę, że musisz z lekarzem porozmawiać. Tylko z dobrym, bo mi zawsze każdy mówił, łączenie z tymi z kliniki, że plamienia są normalne i nie mam się czym przejmować. Dopiero jak zaczęłam brać luteinę to pozbyłam się plamień.
U mnie też plamienia kilka dni przed okresem, ale progesteron w normie. Jednak jak wspomniałam o tym lekarzowi, dostałam luteinę "na wszelki wypadek", na zasadzie że nie zaszkodzi, a pomóc może. No i plamienia ustały.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyDziewczyny powiedzcie mi jak Wy sobie planujecie ♡ przed iui?
Podchodzę za parę dni pierwszy raz i jestem wystrachana.
W piątek w 9dc mam podgląd. Na stymulacji mam owulkę 11-12dc.
Czy jeśli ostatnie ♡ będzie we czwartek to będzie oki? Ja pikole no nie wiem przecież co do dnia kiedy będzie iui więc jak tu rozplanować ♡ by nasienie nie było za stare.
Pomóżcie proszęAsik84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja również robiłam wszystkie te badania przed IUI. Ważną miałam jedynie cytologię. Wykonałam je na początku cyklu i na ich podstawie mogę trzy razy podejść do IUI. Jeśli masz przeciwciała przeciwko różyczce, toksoplazmozie czy cytomegalii, to nie musisz powtarzać.
My się staramy dwa lata. Lekarze mają swoje schematy albo w ogóle się nie znają. Największą skarbnicą wiedzy jest to forum. Stąd ja czerpię pomysły, co dalej diagnozować i tylko i wyłącznie dzięki temu posuwamy się do przodu.
A propos, wiecie może, czy w Alabie badają komórki Nk? -
Alisa wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak Wy sobie planujecie ♡ przed iui?
Czy jeśli ostatnie ♡ będzie we czwartek to będzie oki? Ja pikole no nie wiem przecież co do dnia kiedy będzie iui więc jak tu rozplanować ♡ by nasienie nie było za stare.
Pomóżcie proszę -
nick nieaktualnyBea_ wrote:W poprzednim cyklu w 10 d.c.było , po czym okazało się, że owu tuż-tuż i następnego dnia podchodziliśmy do IUI. Nasienie było w porządku, ale nie zdążyło się w pełni odbudować. W bieżącym cyklu przyczailiśmy się bez i parametry były rewelacyjne. A więc lepiej się wstrzymać przed. Za to po można poprawiać, ile wlezie.
-
Bea_ wrote:A propos, wiecie może, czy w Alabie badają komórki Nk?
W mojej klinice koszt to 70 złBea_ lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Pomóżcie proszę -
Pomóżcie proszę
My mieliśmy 5 dni przerwy do IUI i parametry praz ilość nasienia były bardzo dobre. Wieczorem poprawiliśmy i rano następnego dnia rownież -
kameelka wrote:wichrowe wzgórza czekamy na wynik z zaciśniętymi kciukami. Ja nie wiem czy będę robić 3 bete...a ty jak planujesz?
Na pewno będę robić i trzecią i czwartą ;] Nie chcę iść na usg za wcześnie, ale też nie chcę MEGA rozczarowania, więc wolę chociaż tak kontrolować sytuację.
Jeśli dziś będzie ok, zrobię też pojutrze (dzisiejsza będzie po 96%, czyli powinno min 181 być wg obliczeń moich).
Boję się, w poprzedniej nieinseminacyjnej, co się nam po 4 latach prób zdarzyła, zdążyłam zobaczyć serduszko i po 5 dniach już nie biło9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Pomóżcie proszę
Nie znoszę tego planowania, to mi kompletnie rozwala życie seksualne, szczególnie że funkcjonuję idealnie jak natura chciała - im bliżej owu, tym większe chęci, a tu nie można
No i lipa, bo zwykle nie wiem mega dokładnie kiedy owu będzie, raz przyszłąm w 11 dc i było pozamiatane, najpóźniej mam zwykle w 16dc, a ostatnio chyba w styczniu przyszłam w 11dc tylko kontrolnie na monitoring i się okazało że JUŻ Lekarka załamana, bo były 2 dni abstynencji i nie było wiadomo, czy coś się zregenerowało i czy będzie z czego IUI robić
A to tylko "z nazwy" 2 dni były, w praktyce wyszło 36 godzin A wyniki męża mocno takie sobie, wcale za to nie gorsze niż po 5 dniach abstynencji ;]
Zwykle staram się do max 10 dnia współżyć, i 11 dc monitoring i wtedy zwykle już wiem, żę kolejne 2-5 będzie posucha. Niestety po owu trochę mi się odechciewa i tak to lipnie wygląda ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Nie znoszę tego planowania, to mi kompletnie rozwala życie seksualne, szczególnie że funkcjonuję idealnie jak natura chciała - im bliżej owu, tym większe chęci, a tu nie można
No i lipa, bo zwykle nie wiem mega dokładnie kiedy owu będzie, raz przyszłąm w 11 dc i było pozamiatane, najpóźniej mam zwykle w 16dc, a ostatnio chyba w styczniu przyszłam w 11dc tylko kontrolnie na monitoring i się okazało że JUŻ Lekarka załamana, bo były 2 dni abstynencji i nie było wiadomo, czy coś się zregenerowało i czy będzie z czego IUI robić
A to tylko "z nazwy" 2 dni były, w praktyce wyszło 36 godzin A wyniki męża mocno takie sobie, wcale za to nie gorsze niż po 5 dniach abstynencji ;]
Zwykle staram się do max 10 dnia współżyć, i 11 dc monitoring i wtedy zwykle już wiem, żę kolejne 2-5 będzie posucha. Niestety po owu trochę mi się odechciewa i tak to lipnie wygląda ;]
No tak jest niestety: planowanie analizowanie. Gdzie tu spontan:-)
Ja mam dodatkowego wkurwa ze z powodów technicznych leżących po stronie M ja podchodzę do IUI. No nie daje mi chop rady ♡ np dzień po dniu.
A 5 razy naturalnie w ciążę zaszłam.
Ja mam cykle jak w zegarku co 28dni. Owu 11-12 dc. Więc liczę że iui będzie 12dc na stymulce. Ale tak naprawdę okaże się czy co urosło bo na ten czas nie czuję jajników a jutro ostatnia dawka lametty i Menopuru.
-
Hatfe wrote:Jestem po wizycie. Niestety brak objawow wiązał się u mnie z obumarciem zarodka. Zatrzymał się na 5t5d.czekam na poronienie- samoistnie, a jeśli nie, to z lekami. Czyli kolejny raz to samo. Niedługo zatem pewnie do Was wrócę. Gratulacje dla osób, którym się udało i powodzenia dla reszty.
Hatfe, bardzo mi przykro Trzymaj się ciepło i wracaj prędko.
Dziewczyny, ja wczoraj poszłam sobie na monitoring, przekonana, że kolejna IUI będzie w sobotę, a tu się okazało, że wyrósł mi już wielki balon, tak że jutro o 7.00 kolejne podejście. Ostatnie serduszkowanie było w sobotę, lekarka namawiała mnie, żeby spróbować wczoraj (wg niej nie ma żadnych przeciwwskazań do prób przed inseminacją), ale byliśmy tak zmęczeni, że nam się zwyczajnie nie chciało i tak sobie myślę, że może to nawet lepiej. Poprzednim razem, oprócz tych leukocytów w nasieniu, technolog stwierdził jeszcze pomniejszoną ilość plemników niż by wynikało z wyników męża, co jest oczywiste w tej sytuacji, ale może to dlatego nam się nie udało? Mam nadzieję, że teraz od soboty zdążył naprodukować dużo dziarskich wojowników, ponadto jesteśmy zregenerowani po urlopie we Włoszech, więc mam nadzieję, że to będzie ten udany raz.
Agulinka, i jak ta twoja beta? Mam nadzieję, że bardzo wysoka.
Bea_ lubi tę wiadomość
-
hafte - tak mi przykro kochana
wichrowe wzgórza - gratuluje6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Hej Dziewcczyny:) chwilę mnie tu nie było, a tu takie wiadomości:D Wichrowe Wzgórza- (nie) gratuluję Cieszę się z wysokiej bety i mam nadzieję, że będziesz miała wszelkie objawy ciąży:D
Kameelka gratuluję
Jak widzę takie posty, to od razu nadzieja we mnie wstępuje:D
Ja byłam wczoraj na monitoringu - 2 pęcherzyki 16 i 18 mm w 10dc:) jutro idę jeszcze raz i będę się umawiać na IUI:)
Co do planowania serduszkowania, to ja tego też nienawidzę:> U nas problem jet taki, że nasienie męża jest słabiutkie, więc minimum 3 dni musi być...ale nie może być za długo, bo wtedy mąż ma polucję i nic z tego:( Trzeba będzie życie seksualne odbudowywać w ciąży;)
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9