INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
wichrowe_wzgórza wrote:Idę dopiero popołudniem. Mam nadzieję, że pozwoli mi wrócić do pracy, w sumie to siedzenie w domu doprowadza mnie do furii i stresuję się bardziej niż w pracy I ciągle plamię, już nie mam na to pomysłu ;]
szatanka lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Mikuśka wrote:Hey ja jestem po drugiej IUI za tydzień mam isc zrobić bete tak strasznie mi sie dłuzy ten czas
Mogę dołaczyć ??
Cześć u mnie tak samo i też strasznie mi się to ciągnie. Będziemy testować w tym samym dniu i mam nadzieję że dla nas obu będzie to szczęśliwy dzień.
To czekanie jest straszne..
Zresztą my ciągle na coś czekamy jak nie na @ to na owulkę potem na inseminację i w końcu na wynik. Ale cóż zrobić....zohasamoha lubi tę wiadomość
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja niestety w przyszłym cyklu nie podchodzę do inseminacji, bo muszę wykonać jeszcze jedno badanie związane z immunologią, a mianowicie test CBA, który ma pokazać, co konkretnie jest nie tak i jak to leczyć. Życzę Wam wszystkim powodzenia i jak najpiękniejszych wyników bety i samych pozytywnych testów. Będę zaglądać i kibicować Być może jeżeli po teście będę miała jakieś konkretne leczenie, które poskutkuje, to znowu zdecyduję się na IUI:)
-
wichrowe_wzgórza wrote:Efta, masz jakieś konkretne zalecenia w związku z mutacją 1298?
acard całe starania 2x75mg + do 7 tygodnia ciązy
clexane od owulacji do testu ciążowego, po pozytywnym teście zastrzyki całą ciąze.
kwas foliowy 5mg + kwas foliowy w wersji metylowanej
wit B6 i B12 w wersji metylowanej6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
ewela88 wrote:Jatoszka ja w ab ovo. Zaczynałam w ovum ale jakoś mi nie podpasowalo.
Ewela u kogo w ab ovo się leczysz?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Madziulla wrote:ja w gamecie jestem od Grudnia i do marca próbowaliśmy naturalnie na samym CLO i zastrzyku Ovritelle
Cześć ja od stycznia w Gamecie w Gdyni i przede mną ostatni "normalny" cykl przed IUI. czy wiesz może czy cena 800zł to jest za jedną próbę?06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
efta wrote:acard całe starania 2x75mg + do 7 tygodnia ciązy
clexane od owulacji do testu ciążowego, po pozytywnym teście zastrzyki całą ciąze.
kwas foliowy 5mg + kwas foliowy w wersji metylowanej
wit B6 i B12 w wersji metylowanej
Efta, od jakiegoś czasu biorę Femibion w ramach dostarczania sobie kwasu foliowego i witamin. Czy wiesz może, czy ten preparat spełnia całe zapotrzebowanie na te składniki w przypadku takiej mutacji? Bo czytam właśnie, że jest rekomendowany przez lekarzy, a że nigdy nie badałam sobie mutacji genów, to trochę się wystraszyłam, czy u mnie ten problem nie występuje.
Jeśli w tym cyklu też nic nie wyjdzie, to idę na badania genetyczne. -
nick nieaktualnysunset06 wrote:Cześć ja od stycznia w Gamecie w Gdyni i przede mną ostatni "normalny" cykl przed IUI. czy wiesz może czy cena 800zł to jest za jedną próbę?
tak to jest cena za jedna probe. plus gin zlec badania przed IUI o wartosci 900 zł i sa one wazne pol roku. -
nick nieaktualnyefta wrote:moja pierwsza IUI była na niepękietym pęcherzyku o wielości 27mm , też dostałam 2 zastrzyki z gonapeptylu 36h przed zabiegiem. Zaszłam w ciąże ale jej nie utrzymałam.
Trzymam za ciebie kciuki.
Mam nadzieję, że się uda. My jesteśmy 5 lat po ślubie, niecałe 4 lata temu straciłam ciążę, naturalną. Mam trochę problemów ze zdrowiem i chciałabym, aby wreszcie się udało... -
nick nieaktualny
-
szatanka wrote:Efta, od jakiegoś czasu biorę Femibion w ramach dostarczania sobie kwasu foliowego i witamin. Czy wiesz może, czy ten preparat spełnia całe zapotrzebowanie na te składniki w przypadku takiej mutacji? Bo czytam właśnie, że jest rekomendowany przez lekarzy, a że nigdy nie badałam sobie mutacji genów, to trochę się wystraszyłam, czy u mnie ten problem nie występuje.
Jeśli w tym cyklu też nic nie wyjdzie, to idę na badania genetyczne.
popatrzyłam na skład i nie potrafie ci odpowiedzieć, bo na opakowaniu nie jest napisane jakie to formy witamin.
jest tam zalecana b6 i b12 ale chyba zwykłe i kwas foliowy też zwykły. sugerowałam się opisem z tej strony:
https://www.doz.pl/apteka/p53216-Femibion_Natal_Classic_tabletki_60_szt.
może ktoś inny bedzie się lepiej orientował.
moje suplementy to:
FOLIAN METAFOLINA , wit. p5p (koenzymatyczna B6) oraz WITAMINA B12 METYLOKOBALAMINA
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Dzięki efta
Ja na razie tylko acard 75 i mam skierowanie do hematologa. Mój gin wie, że teraz nie wszyscy zalecają clexane, ale tak czy owak - chce żeby orzekł hematolog. No i wtedy mówi, że będzie miał podkładkę żeby mi recepty refundowane pisać.
Dziś było ok, bez usg, tylko zwykłe badanie. Plamić mogę z nadżerki, może być z "wgryzania" się zarodka, ale mam tylko obserwować i się nie martwić, mogę spokojnie wracać do pracy Dostałam tylko Pregnę DHA dodatkowo do brania. Mam przyjść 26 kwietnia, najlepiej już z usg tym między 11 a 13 tygodniem. Dziś jestem bardzo spokojna, chciałabym tak dotrwać do tego usg Oby było bez niemiłej niespodzianki.
Mam skierowanie też na homocysteinę, kwas foliowy i wit B12. A, no i mam brać kwas 5mg.EA, szatanka lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023