INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Dziękuję!!!
Dzisiaj postaram się zrobić wymaz.. A czym się różni wymaz od PCR? Myślałam, że to to samo.. No byłam pewna, że tego nie mam
IGM nie robiłam..
pcr to wymaz z szyjki macicy i u mnie kosztuje 151 zl w gamecie. badanie bede mialam dzis albo jutro ale z tego co wiem na wynik czeka sie do 2 tygLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Dziękuję!!!
Dzisiaj postaram się zrobić wymaz.. A czym się różni wymaz od PCR? Myślałam, że to to samo.. No byłam pewna, że tego nie mam
IGM nie robiłam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 12:08
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Dzięki, pojadę dziś do kliniki na ten wymaz PCR.. Bo i tak taki muszę mieć.. 2 tygodnie strasznie STRASZNIE długo Inseminacja by mi wychodziła na przyszły tydzień.. Na co juz nawet nie liczę..
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Dzięki, pojadę dziś do kliniki na ten wymaz PCR.. Bo i tak taki muszę mieć.. 2 tygodnie strasznie STRASZNIE długo Inseminacja by mi wychodziła na przyszły tydzień.. Na co juz nawet nie liczę..
mi wychodzi na 1 kwietnia IUI ale mi niby w gamecie powiedzieli ze lekarz wie ile sie czeka na te badania i e brak tego wyniku niby nie wyklucza z zabiegu i mam nadzieje ze to prawda..Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Madziulla wrote:mi wychodzi na 1 kwietnia IUI ale mi niby w gamecie powiedzieli ze lekarz wie ile sie czeka na te badania i e brak tego wyniku niby nie wyklucza z zabiegu i mam nadzieje ze to prawda..
Też jestem w Gamecie.. O wszystko wypytam dziś..
Tak liczymy na inseminację.. -
Lubię_czekoladę, a jaki jest u Was problem? Bo jeśli masz chlamydię, to ona może być też problemem...lepiej się pozbyć cholerstwa, jeśli to masz:) |Przeciwciała czasami wychodzą różnie niestety... ale raczej miałaś chlamydię, a jeśli nie leczyłaś tego, to nadal możesz mieć... wiem, że czas baaaardzo powoli leci- ja sama podchodzę 3 cykl z rzędu do IUI bez chwili na wytchnienia, bo szkoda mi czasu;) ale jeśli jest chlamydia, to szkoda kasy na IUI...Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
zohasamoha wrote:Lubię_czekoladę, a jaki jest u Was problem? Bo jeśli masz chlamydię, to ona może być też problemem...lepiej się pozbyć cholerstwa, jeśli to masz:) |Przeciwciała czasami wychodzą różnie niestety... ale raczej miałaś chlamydię, a jeśli nie leczyłaś tego, to nadal możesz mieć... wiem, że czas baaaardzo powoli leci- ja sama podchodzę 3 cykl z rzędu do IUI bez chwili na wytchnienia, bo szkoda mi czasu;) ale jeśli jest chlamydia, to szkoda kasy na IUI...
Nie wiemy dokładnie dlaczego nam się nie udaje.. Jestem już 5ty cykl na Aromku i nic..
Teraz zdecydowaliśmy się na IUI.. Byłam pełna optymizmu aż do odebrania przeciwciał.. Nawet nie wiem jak powiązać niepowodzenia w staraniach z Chlamydią, nic nie wiem o tej chorobie.. Może to faktycznie to..
Staramy się prawie 2 lata.. Od 1,5 roku jesteśmy diagnozowani i nic. Nasienie ok. Jajowody drożne. Mam hiperprolaktynemie ale podobno się tego nie leczy. Teraz ta chlamydia..
Chciałam nawet składać wniosek o dofinansowanie do in vitro.. Ale już sama nie wiem.
Też bym robiła tak jak Ty, raz za razem aż się uda! Trzymam mocno za Ciebie kciuki.. -
Lubię_czekoladę wrote:Nie wiemy dokładnie dlaczego nam się nie udaje.. Jestem już 5ty cykl na Aromku i nic..
Teraz zdecydowaliśmy się na IUI.. Byłam pełna optymizmu aż do odebrania przeciwciał.. Nawet nie wiem jak powiązać niepowodzenia w staraniach z Chlamydią, nic nie wiem o tej chorobie.. Może to faktycznie to..
Staramy się prawie 2 lata.. Od 1,5 roku jesteśmy diagnozowani i nic. Nasienie ok. Jajowody drożne. Mam hiperprolaktynemie ale podobno się tego nie leczy. Teraz ta chlamydia..
Chciałam nawet składać wniosek o dofinansowanie do in vitro.. Ale już sama nie wiem.
Też bym robiła tak jak Ty, raz za razem aż się uda! Trzymam mocno za Ciebie kciuki..Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
zohasamoha wrote:Dziękuję też trzymam za Ciebie:) Pobierzecie antybiotyki (jeśli chlamydia jest) i może bez IUI się uda:D Częstą przyczyną niepłodności jest właśnie chlamydia! Aż dziwne, że Ci nikt wcześniej nie zlecił tego badania:/ Bądź dobrej myśli:) może to akurat jest przeszkoda? a łatwo się to leczy:D
Dzwoniłam tam, dzisiaj mi nie zrobią PCR ani drugiego wymazu, który jest mi potrzebny, bo jeszcze plamię po @.. W pt mam wizytę to zrobię już wtedy.. I 14 dni czeka się na wynik- potwierdziły.
Nikt mi nie zlecił ani tego badania ani żadnej immunologi, nic.. Nie wiem co powinnam jeszcze zrobić, żeby takich niespodzianek już nie było. -
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Dzwoniłam tam, dzisiaj mi nie zrobią PCR ani drugiego wymazu, który jest mi potrzebny, bo jeszcze plamię po @.. W pt mam wizytę to zrobię już wtedy.. I 14 dni czeka się na wynik- potwierdziły.
Nikt mi nie zlecił ani tego badania ani żadnej immunologi, nic.. Nie wiem co powinnam jeszcze zrobić, żeby takich niespodzianek już nie było.
A ty tez do Gdyni chodzisz?? ja wlasnie czekam na sms od lekarza bo wczoraj plamilam...a dzis rano delikatnie sluz zabarwiony -
Madziulla wrote:A ty tez do Gdyni chodzisz?? ja wlasnie czekam na sms od lekarza bo wczoraj plamilam...a dzis rano delikatnie sluz zabarwiony
Długo jesteś w Gamecie?
Mi Panie powiedziały, że jeżeli jeszcze plamię to może to sfałszować wynik.. -
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Ja Rzgów
Długo jesteś w Gamecie?
Mi Panie powiedziały, że jeżeli jeszcze plamię to może to sfałszować wynik..
ja w gamecie jestem od Grudnia i do marca próbowaliśmy naturalnie na samym CLO i zastrzyku OvritelleLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Madziulla wrote:ja w gamecie jestem od Grudnia i do marca próbowaliśmy naturalnie na samym CLO i zastrzyku Ovritelle
Madziulla lubi tę wiadomość
-
zohasamoha wrote:ja podchodzę w piątek do IUI:) dzisiaj były już 4 pęcherzyki;) 13,16, 18 i 19 mm:) ten najmniejszy się chyba zatrzymał...za to wyrósł nagle 18 mm;) Endo 11 mm:)jutro pregnyl o 22 i w piątek rano IUI:)
mam do was pytanie, czy któraś z Was robiła sobie zastrzyk z pregnylu sama? Mi zawsze dawała pielęgniarka domięśniowo i pękały mi pęcherzyki po około 36 godzinach. Zastanawiam się, czy jak sama podam sobie podskórnie, to będzie taki sam efekt? -
Cześć dziewczyny. Śledzę forum i czas do Was dołączyć. W piątek mam mieć IUI ale zobaczymy czy pęcherzyki będą po drożnej stronie. Staram się już ponad 1,5 roku i nic. Jedynie wykryto niedroznosc prawego jajowodu reszta niby ok u męża podobnie. Leczę się w gamecie w Gdyni i przed IUI muszę zrobić zawsze estradiol i lh żeby lekarz mógł sprawdzić dojrzałość pęcherzyków. Dziwi mnie podejście innych lekarzy którzy nie zlecają tych badań ... Po pokazaniu wyników robi mi usg i wówczas stwierdza czy robimy IUI. Trzymam kciuki za wszystkie starające. Czas już na nas żebyśmy zaskoczyły:)
efta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymala1 wrote:Cześć dziewczyny. Śledzę forum i czas do Was dołączyć. W piątek mam mieć IUI ale zobaczymy czy pęcherzyki będą po drożnej stronie. Staram się już ponad 1,5 roku i nic. Jedynie wykryto niedroznosc prawego jajowodu reszta niby ok u męża podobnie. Leczę się w gamecie w Gdyni i przed IUI muszę zrobić zawsze estradiol i lh żeby lekarz mógł sprawdzić dojrzałość pęcherzyków. Dziwi mnie podejście innych lekarzy którzy nie zlecają tych badań ... Po pokazaniu wyników robi mi usg i wówczas stwierdza czy robimy IUI. Trzymam kciuki za wszystkie starające. Czas już na nas żebyśmy zaskoczyły:)
Tez lecze sie w Gdyni u jakiego gina jestes?
trzymam kciuki. ja mam miec pierwsza IUI w sobote