Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziękuję!!!

Dzisiaj postaram się zrobić wymaz.. A czym się różni wymaz od PCR? Myślałam, że to to samo.. No byłam pewna, że tego nie mam :(

IGM nie robiłam..

pcr to wymaz z szyjki macicy i u mnie kosztuje 151 zl w gamecie. badanie bede mialam dzis albo jutro ale z tego co wiem na wynik czeka sie do 2 tyg

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziękuję!!!

Dzisiaj postaram się zrobić wymaz.. A czym się różni wymaz od PCR? Myślałam, że to to samo.. No byłam pewna, że tego nie mam :(

IGM nie robiłam..
    w wymazie z szyjki macicy robią przeciwciała albo PCR. PCR wykrywa chlamydię jako taką. PCR jest droższy (ja robiłam chlamydię, ureaplazmę i mykoplazmę za 330 zł), ale daje 100% pewność, czy chlamydia jest, czy jej nie ma... można też zrobić tzw. wymaz na chlamydię (koszt około 70 zł), ale tam wykrywają przeciwciała z szyjki macicy... ten wynik nie daje 100% pewności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 12:08

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa! widziałam dzisiaj bociana- to musi być znak;P

efta, nevergiveup, Asik84, Arii, ja1986 lubią tę wiadomość

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pojadę dziś do kliniki na ten wymaz PCR.. Bo i tak taki muszę mieć.. 2 tygodnie strasznie STRASZNIE długo :( Inseminacja by mi wychodziła na przyszły tydzień.. Na co juz nawet nie liczę.. :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dzięki, pojadę dziś do kliniki na ten wymaz PCR.. Bo i tak taki muszę mieć.. 2 tygodnie strasznie STRASZNIE długo :( Inseminacja by mi wychodziła na przyszły tydzień.. Na co juz nawet nie liczę.. :(

mi wychodzi na 1 kwietnia IUI ale mi niby w gamecie powiedzieli ze lekarz wie ile sie czeka na te badania i e brak tego wyniku niby nie wyklucza z zabiegu i mam nadzieje ze to prawda..

Wysłany: 28 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    mi wychodzi na 1 kwietnia IUI ale mi niby w gamecie powiedzieli ze lekarz wie ile sie czeka na te badania i e brak tego wyniku niby nie wyklucza z zabiegu i mam nadzieje ze to prawda..

Też jestem w Gamecie.. O wszystko wypytam dziś..

Tak liczymy na inseminację..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę, a jaki jest u Was problem? Bo jeśli masz chlamydię, to ona może być też problemem...lepiej się pozbyć cholerstwa, jeśli to masz:) |Przeciwciała czasami wychodzą różnie niestety... ale raczej miałaś chlamydię, a jeśli nie leczyłaś tego, to nadal możesz mieć... wiem, że czas baaaardzo powoli leci- ja sama podchodzę 3 cykl z rzędu do IUI bez chwili na wytchnienia, bo szkoda mi czasu;) ale jeśli jest chlamydia, to szkoda kasy na IUI...

piu3vfxmpkmz0k5w.png

Wysłany: 28 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Lubię_czekoladę, a jaki jest u Was problem? Bo jeśli masz chlamydię, to ona może być też problemem...lepiej się pozbyć cholerstwa, jeśli to masz:) |Przeciwciała czasami wychodzą różnie niestety... ale raczej miałaś chlamydię, a jeśli nie leczyłaś tego, to nadal możesz mieć... wiem, że czas baaaardzo powoli leci- ja sama podchodzę 3 cykl z rzędu do IUI bez chwili na wytchnienia, bo szkoda mi czasu;) ale jeśli jest chlamydia, to szkoda kasy na IUI...

Nie wiemy dokładnie dlaczego nam się nie udaje.. Jestem już 5ty cykl na Aromku i nic..
    Teraz zdecydowaliśmy się na IUI.. Byłam pełna optymizmu aż do odebrania przeciwciał.. Nawet nie wiem jak powiązać niepowodzenia w staraniach z Chlamydią, nic nie wiem o tej chorobie.. Może to faktycznie to..

Staramy się prawie 2 lata.. Od 1,5 roku jesteśmy diagnozowani i nic. Nasienie ok. Jajowody drożne. Mam hiperprolaktynemie ale podobno się tego nie leczy. Teraz ta chlamydia..

Chciałam nawet składać wniosek o dofinansowanie do in vitro.. Ale już sama nie wiem.

Też bym robiła tak jak Ty, raz za razem aż się uda! Trzymam mocno za Ciebie kciuki..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nie wiemy dokładnie dlaczego nam się nie udaje.. Jestem już 5ty cykl na Aromku i nic..
    Teraz zdecydowaliśmy się na IUI.. Byłam pełna optymizmu aż do odebrania przeciwciał.. Nawet nie wiem jak powiązać niepowodzenia w staraniach z Chlamydią, nic nie wiem o tej chorobie.. Może to faktycznie to..

Staramy się prawie 2 lata.. Od 1,5 roku jesteśmy diagnozowani i nic. Nasienie ok. Jajowody drożne. Mam hiperprolaktynemie ale podobno się tego nie leczy. Teraz ta chlamydia..

Chciałam nawet składać wniosek o dofinansowanie do in vitro.. Ale już sama nie wiem.

Też bym robiła tak jak Ty, raz za razem aż się uda! Trzymam mocno za Ciebie kciuki..
    Dziękuję:) też trzymam za Ciebie:) Pobierzecie antybiotyki (jeśli chlamydia jest) i może bez IUI się uda:D Częstą przyczyną niepłodności jest właśnie chlamydia! Aż dziwne, że Ci nikt wcześniej nie zlecił tego badania:/ Bądź dobrej myśli:) może to akurat jest przeszkoda? a łatwo się to leczy:D

piu3vfxmpkmz0k5w.png

Wysłany: 28 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Dziękuję:) też trzymam za Ciebie:) Pobierzecie antybiotyki (jeśli chlamydia jest) i może bez IUI się uda:D Częstą przyczyną niepłodności jest właśnie chlamydia! Aż dziwne, że Ci nikt wcześniej nie zlecił tego badania:/ Bądź dobrej myśli:) może to akurat jest przeszkoda? a łatwo się to leczy:D

Dzwoniłam tam, dzisiaj mi nie zrobią PCR ani drugiego wymazu, który jest mi potrzebny, bo jeszcze plamię po @.. W pt mam wizytę to zrobię już wtedy.. I 14 dni czeka się na wynik- potwierdziły.

Nikt mi nie zlecił ani tego badania ani żadnej immunologi, nic.. Nie wiem co powinnam jeszcze zrobić, żeby takich niespodzianek już nie było.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dzwoniłam tam, dzisiaj mi nie zrobią PCR ani drugiego wymazu, który jest mi potrzebny, bo jeszcze plamię po @.. W pt mam wizytę to zrobię już wtedy.. I 14 dni czeka się na wynik- potwierdziły.

Nikt mi nie zlecił ani tego badania ani żadnej immunologi, nic.. Nie wiem co powinnam jeszcze zrobić, żeby takich niespodzianek już nie było.

A ty tez do Gdyni chodzisz?? ja wlasnie czekam na sms od lekarza bo wczoraj plamilam...a dzis rano delikatnie sluz zabarwiony

Wysłany: 28 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    A ty tez do Gdyni chodzisz?? ja wlasnie czekam na sms od lekarza bo wczoraj plamilam...a dzis rano delikatnie sluz zabarwiony
    Ja Rzgów :)

Długo jesteś w Gamecie?

Mi Panie powiedziały, że jeżeli jeszcze plamię to może to sfałszować wynik..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ja Rzgów :)

Długo jesteś w Gamecie?

Mi Panie powiedziały, że jeżeli jeszcze plamię to może to sfałszować wynik..

ja w gamecie jestem od Grudnia i do marca próbowaliśmy naturalnie na samym CLO i zastrzyku Ovritelle

Wysłany: 28 marca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    ja w gamecie jestem od Grudnia i do marca próbowaliśmy naturalnie na samym CLO i zastrzyku Ovritelle
    Trzymam kciuki :) 1.04 tuż tuż :)

Madziulla lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • ewela88 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka a gdzie się leczysz? Ja też jeżdżę do Lublina

Amh 0,9 - marzec 2016
    1 IUI 19.08.2016 :-(
    2 IUI 1.03.2017 :-(
    AMH 0,69 - kwiecień 2017
    3 IUI 15.05.2017 :-(
    24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela88 wrote:
    Jatoszka a gdzie się leczysz? Ja też jeżdżę do Lublina
    ja w ovum a Ty?

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    ja podchodzę w piątek do IUI:) dzisiaj były już 4 pęcherzyki;) 13,16, 18 i 19 mm:) ten najmniejszy się chyba zatrzymał...za to wyrósł nagle 18 mm;) Endo 11 mm:)jutro pregnyl o 22 i w piątek rano IUI:)

mam do was pytanie, czy któraś z Was robiła sobie zastrzyk z pregnylu sama? Mi zawsze dawała pielęgniarka domięśniowo i pękały mi pęcherzyki po około 36 godzinach. Zastanawiam się, czy jak sama podam sobie podskórnie, to będzie taki sam efekt?
    ja zawsze zastrzyk sama robię :-) może dlatego się nie udaje bo bez zastrzyku było ok :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • mala1 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Śledzę forum i czas do Was dołączyć. W piątek mam mieć IUI ale zobaczymy czy pęcherzyki będą po drożnej stronie. Staram się już ponad 1,5 roku i nic. Jedynie wykryto niedroznosc prawego jajowodu reszta niby ok u męża podobnie. Leczę się w gamecie w Gdyni i przed IUI muszę zrobić zawsze estradiol i lh żeby lekarz mógł sprawdzić dojrzałość pęcherzyków. Dziwi mnie podejście innych lekarzy którzy nie zlecają tych badań ... Po pokazaniu wyników robi mi usg i wówczas stwierdza czy robimy IUI. Trzymam kciuki za wszystkie starające. Czas już na nas żebyśmy zaskoczyły:)

efta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala1 wrote:
    Cześć dziewczyny. Śledzę forum i czas do Was dołączyć. W piątek mam mieć IUI ale zobaczymy czy pęcherzyki będą po drożnej stronie. Staram się już ponad 1,5 roku i nic. Jedynie wykryto niedroznosc prawego jajowodu reszta niby ok u męża podobnie. Leczę się w gamecie w Gdyni i przed IUI muszę zrobić zawsze estradiol i lh żeby lekarz mógł sprawdzić dojrzałość pęcherzyków. Dziwi mnie podejście innych lekarzy którzy nie zlecają tych badań ... Po pokazaniu wyników robi mi usg i wówczas stwierdza czy robimy IUI. Trzymam kciuki za wszystkie starające. Czas już na nas żebyśmy zaskoczyły:)

Tez lecze sie w Gdyni :P u jakiego gina jestes?
    trzymam kciuki. ja mam miec pierwsza IUI w sobote :)

• mala1 Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy podobne terminy:) Ja jestem u Czecha. Konkretny lekarz a Ty ?

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ