INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
efta wrote:popatrzyłam na skład i nie potrafie ci odpowiedzieć, bo na opakowaniu nie jest napisane jakie to formy witamin.
jest tam zalecana b6 i b12 ale chyba zwykłe i kwas foliowy też zwykły. sugerowałam się opisem z tej strony:
https://www.doz.pl/apteka/p53216-Femibion_Natal_Classic_tabletki_60_szt.
No właśnie, gdy przeczytałam twój wpis to zaczęłam przeglądać net, jakie preparaty mają tę formę metylowaną kwasu i okazało się, że to co ja biorę, tak przynajmniej twierdzą tutaj:
http://www.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/metafolina-latwiej-przyswajalna-forma-kwasu-foliowego,538_7025.html
O witaminach nic nie jest napisane. Myślałam, że może jakimś cudem bierzesz akurat to i będę miała z głowy. Zrobię badania i zobaczymy, czy mam w ogóle się czym martwić. W każdym razie dzięki za odpowiedź.efta lubi tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Dzięki efta
Ja na razie tylko acard 75 i mam skierowanie do hematologa. Mój gin wie, że teraz nie wszyscy zalecają clexane, ale tak czy owak - chce żeby orzekł hematolog. No i wtedy mówi, że będzie miał podkładkę żeby mi recepty refundowane pisać.
Dziś było ok, bez usg, tylko zwykłe badanie. Plamić mogę z nadżerki, może być z "wgryzania" się zarodka, ale mam tylko obserwować i się nie martwić, mogę spokojnie wracać do pracy Dostałam tylko Pregnę DHA dodatkowo do brania. Mam przyjść 26 kwietnia, najlepiej już z usg tym między 11 a 13 tygodniem. Dziś jestem bardzo spokojna, chciałabym tak dotrwać do tego usg Oby było bez niemiłej niespodzianki.
Mam skierowanie też na homocysteinę, kwas foliowy i wit B12. A, no i mam brać kwas 5mg.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Pewnie nie widział sensu, skoro miałam 2 tygodnie temu i było ok i w szpitalu w sobotę też ok.
Mam usg piersi we wtorek, fajny doktor, to poproszę żeby sprawdził przez brzuch czy jest ok, tak na szybko9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
hej dziewczyny.
wczoraj byłam na wizycie u nowego ginekologa. postanowiłam poszukać kogos bardziej kompetentnego i wybrałam ordynatora ze szpitala gdzie urodził się mój synek - z resztą to on robił mi cesarkę.
jestem bardzo zadzwolona z wizyty. omówił mi wynik badań genetycznych pappa i uspokoił mnie, powiedział że nie powinnam się martwić, bo na usg wszytko ok a z krwi wynik lepszy niż z wieku (1:300 z wieku i po skorygowaniu 1:400) Zdziwił się że genetyk zlecił dodatkowe badanie genetyczne nifty za 2400zł , bo o n nie widzi sensu wykonywania tak drogiego badania. No tak czy siak badanie zrobiłam teraz czekam na wynik , juz tego nie cofnę.
Na usg wszytko ok. wszytko na swoim miejscu , a serduszko idealne, bije miarowo 148uderzeń na minutę
No i muszę się jeszcze pochwalić , że między nogami dzidzi cipucha tak się cieszę , że bedziemy mieć córeczkę, bo mamy już synka - bedzie parka
Wszystkim wam dziewczyny życzę jak najszybszego zajścia!!! trzeba wierzyć i się nie poddawać! Mocno trzymam za każdą z was kciuki.szatanka, wichrowe_wzgórza, Aneczka34, EA, nevergiveup, ania8306, Flowwer, Bea_, ja1986 lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:hej dziewczyny.
wczoraj byłam na wizycie u nowego ginekologa. postanowiłam poszukać kogos bardziej kompetentnego i wybrałam ordynatora ze szpitala gdzie urodził się mój synek - z resztą to on robił mi cesarkę.
jestem bardzo zadzwolona z wizyty. omówił mi wynik badań genetycznych pappa i uspokoił mnie, powiedział że nie powinnam się martwić, bo na usg wszytko ok a z krwi wynik lepszy niż z wieku (1:300 z wieku i po skorygowaniu 1:400) Zdziwił się że genetyk zlecił dodatkowe badanie genetyczne nifty za 2400zł , bo o n nie widzi sensu wykonywania tak drogiego badania. No tak czy siak badanie zrobiłam teraz czekam na wynik , juz tego nie cofnę.
Na usg wszytko ok. wszytko na swoim miejscu , a serduszko idealne, bije miarowo 148uderzeń na minutę
No i muszę się jeszcze pochwalić , że między nogami dzidzi cipucha tak się cieszę , że bedziemy mieć córeczkę, bo mamy już synka - bedzie parka
Wszystkim wam dziewczyny życzę jak najszybszego zajścia!!! trzeba wierzyć i się nie poddawać! Mocno trzymam za każdą z was kciuki.efta lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
nick nieaktualny
-
Efta, Wichrowe, bardzo się cieszę! Oby już niedługo same takie wieści się tutaj pojawiały! EA, szkoda, że się jednak nie udało. Trzymam kciuki, żebyś szybko znalazła i wyleczyła przyczynę.
Jatoszka, zohasamocha - trzymam i za wasze kolejne IUI.zohasamoha, EA, efta lubią tę wiadomość
-
Tak, tak:) na 3-4 pecherzykach:) we wtorek miały 13,16,18 i 19 mm:) ten 13 mm może nie rosnąć, bo w niedziele też miał 13... Zobaczymy:) trzymajcie proszę kciuki:) mam ogromna nadzieję, ze się w końcu uda:D
efta lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%