INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
Jestem nowa, staramy sie od 2 lat, jutro pierwsza inseminacja.
Mam endo I st; była laparoskopia rok temu - torbiel;
pozostałe wyniki w normie, mąż też ok.
Staram się nie nakręcać, ale nadzieja nie śpi.
Trzymam za Was kciuki i gratuluję szczęściarom!Endo I st.
-
Shaanti trzymam kciuki!
Kasiu no to trzymasz napiecie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Witajcie w pierwszym dniu ciąży (cyklu). W czwartek dowiem się, czy pęcherz się wchłonął. Te gonadotropiny chyba nie dla mnie. Jeśli go nie będzie, to podejdę do piątej IUI, żeby nie tracić cyklu. Znacie przypadek udanej IUI przy piątym podejściu, kiedy w czterech poprzednich nie było nawet biochemicznej?
-
Bea ja jestem po 4 iui i zadna niczym niezaowocowala teraz czekam na wynik piatej wlasnie powiem ci jutro czy 5iui cos dala...chociaz mam zle przeczucia...
Bea_ lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
EA przy jakiej wielkość lh miałaś zastrzyk? i ile godzin przed IUI?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki,
Ładny dzień dzisiaj
a ja mam gorszy dzień...co s mnie pobolewa brzuch lekko jak na okres a od inseminacji minęło dopiero 5 dni...to dziwne...czasem tak miałam że szybko po owulacji mnie brzuch pobolewał.klara1234 lubi tę wiadomość
-
EA trzymam kciuki za jutrzejszą inseminację!
Shaanti, za Ciebie również.
Ja się cieszę, że w tym cyklu nie podchodzimy.. mam jakiś taki luz w głowie. Mam nadzieję, że nabiorę sił do walki w maju.
EA LH to hormon, którego pik wskazuję na nadchodzącą owulację. Jeśli zastrzyk na pęknięcie podawany już jest przy piku LH to jest szansa, że pęcherzyk pęknie szybciej niż po standardowych 24-36 h. Ale z mojej strony to teoria, bo nigdy nie miałam badanego w okolicach owulacji. Robię jedynie testy LH.
Co do abstynencji - mój gin mówił, że przy dobrym nasieniu nie trzeba robić długich przerw. Nie wiem jak u Was wygląda sytuacja z nasieniem. -
EA, tak jak pisałam - mi też tego nie robią przed zastrzykiem. LH badałam kilka razy jedynie na początku cyklu. Jeśli mogę zapytać, ile masz lat?
Ja chcę dwa podejścia do IUI zostawić jak będę już po laparoskopii (czerwiec). Mam wrażenie, że dopiero ona wyjaśni co jest nie tak.Może uda się coś "naprawić".
Nie stresuj się, nastawienie też jest bardzo ważne. Spróbuj znaleźć sobie jakieś miłe zajęcie na wieczórszatanka lubi tę wiadomość
-
EA, ja nie mam charakteru do wieloletnich starań, jeśli do jesieni się nie uda podchodzimy do IVF. Przynajmniej taki jest plan na dziś. Wiem, że bez dziecka nie będę szczęśliwa, ale też chcę wiedzieć na czym stoję.
-
EA, moi znajomi starali się dzień w dzień przez 10 dni;) i dziecko się pojawiło;) także przy dobrym nasieniu myślę, ze możecie i dzisiaj i jutro:) i poprawic nawet wieczorem;)
Dziewczyny, trzymam mocno kciuki za jutrzejszą IUI:))EA lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9