INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
misia1989 wrote:Też jestem zdziwniona , bo teraz sobe zmierzyłam i mam bardzo niską niższą niż rano.. A u icbeie 10dp, jak długą masz zazwyczaj fazę lutealną? Bierzesz progesteron? ja tak..
W tym cyklu pierwszy raz gonalem byłam stymulowana- może przez to mi się sjraca ta faza...
Teraz też mam niska temp....w ogóle czuję się jak kupa... Chyba pogoda na mnie tak działa:pCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzohasamoha wrote:Właśnie dziwne, ze u mnie tak szybko, bo zazwyczaj mam 14 dni fazę lutealna... Proga nie biorę... Nie kazał lekarz.
W tym cyklu pierwszy raz gonalem byłam stymulowana- może przez to mi się sjraca ta faza...
Teraz też mam niska temp....w ogóle czuję się jak kupa... Chyba pogoda na mnie tak działa:pzohasamoha lubi tę wiadomość
-
szatanka wrote:Dziewczyny, akurat niedawno czytałam sobie artykuł na temat wpływu faz księżyca na cykl kobiecy i chcę Wam powiedzieć, że pełnia to najlepszy czas na owulkę, bo organizm jest wtedy najsilniejszy. Nie są to jakieś zabobony ludowe, bo wielokrotnie udowadniano to naukowo. Tak że tego, zachodzicie w tym miesiącu wszystkie po kolei
EA, Acard pomaga tak jak mówiła Wicherek, ale jeśli masz skłonności do obfitych miesiączek, to na wypadek, gdybyś nie zaszła (czego absolutnie Ci nie życzę oczywiście i wierzę, że tym razem zaskoczysz, patrz wyżej) uważaj z jego braniem podczas okresu. Ja dostałam przez niego bardzo silnego krwotoku.
Z tym poprawianiem to nie wiem. Skoro mamy wskazanie do IUI to przecież przez to, że naturalnie nam nie wychodziło, więc rozumiem, że można dla świętego spokoju poprawić jeszcze raz w dniu zabiegu, ale 4 dni z rzędu, to można się zajechać pod takim przymusem. Mój mąż, który ogólnie źle znosi wszelkie przymusy, na pewno nie dałby rady.
Jatoszka, a co to znaczy, że "lekko" poprawiliście?EA, szatanka lubią tę wiadomość
starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero -
natlem wrote:Szatanka to ja się piszę na tą pełnię księżyca dziś miałam druga inseminacjeCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
EA wrote:Mi gin od razu po monitoringu (jeżeli pękło jajo) daje luteine. Ale też nie wiem czy to jest dobre. Każdy gin ma swoje metody, a każda z nas jest inna i inaczej reaguje.
Mnie też. Po pierwszym razie miałam Lutinus a po drugim Luteinę. To to samo tylko ceny inne.Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualny
-
Wedmoczka wrote:Trzymam za nas kciuki dziewczyny
my nie poprawialiśmy po więc nie wiem czy coś z tego będzie -
czy w cyklu po ovitrelle, po nieudanej insmeinacji, macie jakoś wyjątkowo bolesną miesiączkę? Czy nie ma takich prawidłowości?
Bo u mnie się zbliża i czuję, że będzie ostro...staramy się od prawie dwoch lat, wszystkie badania ok, a ciąży jak nie było tak nie ma
01.2016 - początek starań
08.2016 - HSG - jajowody drożne
1 iui - 03.2017
2 iui - 05.2017
3 iui - 06.2017
ICSI - 11.2017
19.12 - crio -
EA wrote:Wiecie z tym poprawianiem to nie wiem do końca jak to jest. Moja gin każe nam 4 dni po IUI jeszcze Kilka dziewczyn pisalło ze 1 dzień po IUI tylko. A niektóre wcale nie poprawiają i zachodzą w ciążę. W sumie co lekarz to teoria
jatoszka lubi tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:Nie wiem... Może to zależy od każdego przypadku. Mnie estradiol to może rz na dzień dobry badali, a potem nie. Ale ja w ogóle jakaś bezlekowa itd. Wszystko ładnie, wszystko śmiga, dobrze widać i się udało. Tak więc nie uważam, żęby jakoś specjalnie w ciemno to robili