INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
szatanka wrote:Dziewczyny, akurat niedawno czytałam sobie artykuł na temat wpływu faz księżyca na cykl kobiecy i chcę Wam powiedzieć, że pełnia to najlepszy czas na owulkę, bo organizm jest wtedy najsilniejszy. Nie są to jakieś zabobony ludowe, bo wielokrotnie udowadniano to naukowo. Tak że tego, zachodzicie w tym miesiącu wszystkie po kolei
EA, Acard pomaga tak jak mówiła Wicherek, ale jeśli masz skłonności do obfitych miesiączek, to na wypadek, gdybyś nie zaszła (czego absolutnie Ci nie życzę oczywiście i wierzę, że tym razem zaskoczysz, patrz wyżej) uważaj z jego braniem podczas okresu. Ja dostałam przez niego bardzo silnego krwotoku.
Z tym poprawianiem to nie wiem. Skoro mamy wskazanie do IUI to przecież przez to, że naturalnie nam nie wychodziło, więc rozumiem, że można dla świętego spokoju poprawić jeszcze raz w dniu zabiegu, ale 4 dni z rzędu, to można się zajechać pod takim przymusem. Mój mąż, który ogólnie źle znosi wszelkie przymusy, na pewno nie dałby rady.
Jatoszka, a co to znaczy, że "lekko" poprawiliście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:25
-
Mnie się zawsze wydawało, że to "poprawienie" to "popchnie" tamte pierwsze jeszcze wyżej, wiecie, że z ciśnieniem i prędkością dostaną dodatkową moc
I nigdy nie było poczucia przymusu, wręcz przeciwnie, raczej ulga że już można, po tych cholernym przedinseminacyjnym pościeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:32
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
szatanka wrote:Dziewczyny, akurat niedawno czytałam sobie artykuł na temat wpływu faz księżyca na cykl kobiecy i chcę Wam powiedzieć, że pełnia to najlepszy czas na owulkę, bo organizm jest wtedy najsilniejszy. Nie są to jakieś zabobony ludowe, bo wielokrotnie udowadniano to naukowo. Tak że tego, zachodzicie w tym miesiącu wszystkie po kolei
EA, Acard pomaga tak jak mówiła Wicherek, ale jeśli masz skłonności do obfitych miesiączek, to na wypadek, gdybyś nie zaszła (czego absolutnie Ci nie życzę oczywiście i wierzę, że tym razem zaskoczysz, patrz wyżej) uważaj z jego braniem podczas okresu. Ja dostałam przez niego bardzo silnego krwotoku.
Z tym poprawianiem to nie wiem. Skoro mamy wskazanie do IUI to przecież przez to, że naturalnie nam nie wychodziło, więc rozumiem, że można dla świętego spokoju poprawić jeszcze raz w dniu zabiegu, ale 4 dni z rzędu, to można się zajechać pod takim przymusem. Mój mąż, który ogólnie źle znosi wszelkie przymusy, na pewno nie dałby rady.
Jatoszka, a co to znaczy, że "lekko" poprawiliście?
Szatanka dziś pełnia księżyca a ja o 17.30 melduję się na inseminacji! Także wiesz;pwichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
AHAHHAHAAAAA, właśnie sprawdziłam fazy księżyca na 2017 Inseminację miałam 10 lutego, a pełnia była 11 lutego, i udało sięjatoszka, EA, Kasia 25, szatanka lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Arii wrote:Szatanka dziś pełnia księżyca a ja o 17.30 melduję się na inseminacji! Także wiesz;p
Trzymam kciuki daj znać po co i jak:)Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
wichrowe_wzgórza wrote:Mnie się zawsze wydawało, że to "poprawienie" to "popchnie" tamte pierwsze jeszcze wyżej, wiecie, że z ciśnieniem i prędkością dostaną dodatkową moc
I nigdy nie było poczucia przymusu, wręcz przeciwnie, raczej ulga że już można, po tych cholernym przedinseminacyjnym pościeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:35
-
Wedmoczka wrote:Trzymam kciuki daj znać po co i jak:)
Oczywiście. Liczę na dwa jajca z prawej i z lewej;) Bociany są, pełnia jest. Wszystko dopięte na ostatni guzikWedmoczka, jatoszka, EA, szatanka, wichrowe_wzgórza, Aneczka34, ja1986 lubią tę wiadomość
-
Mi po każdej iui dr radził żeby poprawić
Jadę dzisiaj do kliniki mam nadzieje że będzie ok i będę mogła juz od jutra się ostrzykiwać puregonem. Tylko jestem ciekawa kiedy pierwszy monitoring bo to święta a mi pęcherzyki strasznie szybko rosną...
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
jatoszka wrote:kurde a mnie zaczyna swędzieć warga a to wróży opryszczkę tylko ona mi jeszcze potrzebna jak zatrzymać jej rozwój ???? wyszło mi całowanie się z mężem-zaraził mnie
jatoszka lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Cccierpliwa wrote:No ja plamien itp tez nie mialam z reszta bylam na 400mg utrogestu... ale.wlasnie ta straszna zgaga... myslalam ze sie przekrece i poczatkowo nie myslalam ze to z tego poki na ulotce nie przeczytalam ze moze wystepowac w skutkach ubocznych a jak odstawilam dzien bez ass i zgaga zniknela jak reka odjal
Cierpliwa, skoro po jednym z tych leków maz zgagę, a chcesz dalej brać, zmień lek np. na acard. Bo to jest tak, że substancja czynna jest ta sama, ale produkcja leku jest inna. i tak np. polopiryna i aspirynaa to też to samo, ale polopiryna rozwala żołądek, a apiryna mniej. więc może po apirynie nie będziesz miała zgagi itp.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
no i po co ja oglądałam zaległy odcinek Na Wspólnej....teraz siedzę i ryczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 13:29
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
jatoszka wrote:a co tam się działo bo ja z tydzień nie widziałam -pewnie coś z Elżbietą i jej dzieckiem
Tak poroniła a na pytanie potem czy będzie miała dzieci lekarz powiedział że nie wie bo ma macicę jednorożną
wiem że to tylko scenariusz ale czemu akurat to wybrali co ja mamPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
nick nieaktualny