X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lade_E, myślę, ze to dobry pomysł:) skoro dwa razy wcześniej pękał, to za trzecim razem pewnie też...

Never, myślę, ze jak macie zajść teraz, to zajdziecie i bez poprawiania dzisiaj:) po pierwsze niewiadomo czy komórka jajowa jeszcze jest zdolna, a po drugie plemniki też w osłabionym składzie;) także teges... Jak nie macie ochoty, to walcie to:)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • efta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja gin każe poprawiać wieczorem po iui jesli zabieg jest na niepęknietym pęcherzyku, , a jak zapytałam czy nastepnego dnia też to mi powiedziała, że można ale to juz raczej dla przyjemności ;)
    jesli iui jest na pęknietym to nie ma sensu poprawiać, bo plemniki dopadły komórki jajowe kilka minut po inseminacji

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, planuje zakupić mojemu mężulkowi tabletki na lepsze jego stworki potworki. Teraz wmuszam w niego cynk, selen, maca, spiruline i chlorelle. Nie chce mi tego brać, marudzi że za dużo :P Powiedzcie mi, jakie tabsy są przez Was przetestowane i pomagają? Wtedy brałby jedną i może by mi tak nie narzekał :P

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta, jak sie kochana czujesz? Przeszedł ten twardy brzuch po magnezie?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Dziewczynki, planuje zakupić mojemu mężulkowi tabletki na lepsze jego stworki potworki. Teraz wmuszam w niego cynk, selen, maca, spiruline i chlorelle. Nie chce mi tego brać, marudzi że za dużo :P Powiedzcie mi, jakie tabsy są przez Was przetestowane i pomagają? Wtedy brałby jedną i może by mi tak nie narzekał :P

Mój bierze różne: Salfazyn+ Wit C+ kwas foliowy + Wit B complex

EA lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M bierze Profertil i Salfazin 2xdz po 2 tabletki

EA lubi tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczynki jestem załamana :( cały dzień w kuchni a żaden wypiek nie wyszedł jak trzeba :(

nawet nie chcę jutro iść na betę bladym świtem bo raczej nie ma sensu :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:

Cześć dziewczyny, zaglądam tu z sentymentu :) Mój brał Fertilman! Polecamy :)

EA lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż kochane moje, życzę Wam wesołych i jajcowych Świąt :) oby nasze jajca zdziałały cuda :)

Kasia 25 lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    a ja dziewczynki jestem załamana :( cały dzień w kuchni a żaden wypiek nie wyszedł jak trzeba :(

nawet nie chcę jutro iść na betę bladym świtem bo raczej nie ma sensu :(
    Wedmoczka, nie załamuj się, to tylko żarcie :)

Mam nadzieję, że Twoje jajco zaskoczy Cię jutro pozytywnie :) :*

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Wedmoczka, nie załamuj się, to tylko żarcie :)

Mam nadzieję, że Twoje jajco zaskoczy Cię jutro pozytywnie :) :*

Ehh tylko że my z M nie mamy tu żadnej rodziny i jedyna nadzieja na dobre świątecznie jedzenie to które ja zrobię a dziś jak na złość nic nie wychodziło :(

ogólne przez ostatnie 3 dni tylko chodzę i ryczę...chyba ta pełnia na mnie kiepsko działa :(

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Ehh tylko że my z M nie mamy tu żadnej rodziny i jedyna nadzieja na dobre świątecznie jedzenie to które ja zrobię a dziś jak na złość nic nie wychodziło :(

ogólne przez ostatnie 3 dni tylko chodzę i ryczę...chyba ta pełnia na mnie kiepsko działa :(
    ja wiem, że gdy jest pełnia wariaci sie ujawniają :P ale to że płaczesz to raczej nie to :P już bardziej na fasolke to wygląda :P

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    ja wiem, że gdy jest pełnia wariaci sie ujawniają :P ale to że płaczesz to raczej nie to :P już bardziej na fasolke to wygląda :P

chyba to było by za proste jak by udała się za 1 razem...

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    chyba to było by za proste jak by udała się za 1 razem...
    Mi się udała za 1 razem, tylko tyle że niestety była biochemiczna. Więc szanse są. Trzymam kciuki za jutrzejszą bete :)

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Mi się udała za 1 razem, tylko tyle że niestety była biochemiczna. Więc szanse są. Trzymam kciuki za jutrzejszą bete :)
    czyli co mam iść...??

już psychicznie się nastawiłam na wtorek

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam się udało za pierwszym razem więc czemu Wam miało by sie nie udać :-)

Wedmoczka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    czyli co mam iść...??

już psychicznie się nastawiłam na wtorek
    a który to będzie dzień po IUI?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    a który to będzie dzień po IUI?

niby 11 po IUI i 13 po Ovitrelle

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    nam się udało za pierwszym razem więc czemu Wam miało by sie nie udać :-)
    jatoszka, czujesz coś? mnie cały czas, co prawda delikatnie, ale bolą jajniki, głównie prawy.
    Przypuszczam, że to z wysokiego progesteronu bo pękło troche tych jajców u mnie, 3 a może 4.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    Wichrowa na ból gardła można tantum verde w sprayu, a jeśli chodzi o nawilżanie: prenalen, laryng up i isla.

Boze kocham Cie!! Przypomnialas mi o tantum, mam w domu a dziala na mnie najlepiej :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ