X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lade_E, myślę, ze to dobry pomysł:) skoro dwa razy wcześniej pękał, to za trzecim razem pewnie też...

Never, myślę, ze jak macie zajść teraz, to zajdziecie i bez poprawiania dzisiaj:) po pierwsze niewiadomo czy komórka jajowa jeszcze jest zdolna, a po drugie plemniki też w osłabionym składzie;) także teges... Jak nie macie ochoty, to walcie to:)

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • efta Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja gin każe poprawiać wieczorem po iui jesli zabieg jest na niepęknietym pęcherzyku, , a jak zapytałam czy nastepnego dnia też to mi powiedziała, że można ale to juz raczej dla przyjemności ;)
    jesli iui jest na pęknietym to nie ma sensu poprawiać, bo plemniki dopadły komórki jajowe kilka minut po inseminacji

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, planuje zakupić mojemu mężulkowi tabletki na lepsze jego stworki potworki. Teraz wmuszam w niego cynk, selen, maca, spiruline i chlorelle. Nie chce mi tego brać, marudzi że za dużo :P Powiedzcie mi, jakie tabsy są przez Was przetestowane i pomagają? Wtedy brałby jedną i może by mi tak nie narzekał :P

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efta, jak sie kochana czujesz? Przeszedł ten twardy brzuch po magnezie?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Dziewczynki, planuje zakupić mojemu mężulkowi tabletki na lepsze jego stworki potworki. Teraz wmuszam w niego cynk, selen, maca, spiruline i chlorelle. Nie chce mi tego brać, marudzi że za dużo :P Powiedzcie mi, jakie tabsy są przez Was przetestowane i pomagają? Wtedy brałby jedną i może by mi tak nie narzekał :P

Mój bierze różne: Salfazyn+ Wit C+ kwas foliowy + Wit B complex

EA lubi tę wiadomość

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny

1 IUI 4.04....:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M bierze Profertil i Salfazin 2xdz po 2 tabletki

EA lubi tę wiadomość

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczynki jestem załamana :( cały dzień w kuchni a żaden wypiek nie wyszedł jak trzeba :(

nawet nie chcę jutro iść na betę bladym świtem bo raczej nie ma sensu :(

Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:

Cześć dziewczyny, zaglądam tu z sentymentu :) Mój brał Fertilman! Polecamy :)

EA lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż kochane moje, życzę Wam wesołych i jajcowych Świąt :) oby nasze jajca zdziałały cuda :)

Kasia 25 lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    a ja dziewczynki jestem załamana :( cały dzień w kuchni a żaden wypiek nie wyszedł jak trzeba :(

nawet nie chcę jutro iść na betę bladym świtem bo raczej nie ma sensu :(
    Wedmoczka, nie załamuj się, to tylko żarcie :)

Mam nadzieję, że Twoje jajco zaskoczy Cię jutro pozytywnie :) :*

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Wedmoczka, nie załamuj się, to tylko żarcie :)

Mam nadzieję, że Twoje jajco zaskoczy Cię jutro pozytywnie :) :*

Ehh tylko że my z M nie mamy tu żadnej rodziny i jedyna nadzieja na dobre świątecznie jedzenie to które ja zrobię a dziś jak na złość nic nie wychodziło :(

ogólne przez ostatnie 3 dni tylko chodzę i ryczę...chyba ta pełnia na mnie kiepsko działa :(

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    Ehh tylko że my z M nie mamy tu żadnej rodziny i jedyna nadzieja na dobre świątecznie jedzenie to które ja zrobię a dziś jak na złość nic nie wychodziło :(

ogólne przez ostatnie 3 dni tylko chodzę i ryczę...chyba ta pełnia na mnie kiepsko działa :(
    ja wiem, że gdy jest pełnia wariaci sie ujawniają :P ale to że płaczesz to raczej nie to :P już bardziej na fasolke to wygląda :P

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    ja wiem, że gdy jest pełnia wariaci sie ujawniają :P ale to że płaczesz to raczej nie to :P już bardziej na fasolke to wygląda :P

chyba to było by za proste jak by udała się za 1 razem...

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    chyba to było by za proste jak by udała się za 1 razem...
    Mi się udała za 1 razem, tylko tyle że niestety była biochemiczna. Więc szanse są. Trzymam kciuki za jutrzejszą bete :)

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    Mi się udała za 1 razem, tylko tyle że niestety była biochemiczna. Więc szanse są. Trzymam kciuki za jutrzejszą bete :)
    czyli co mam iść...??

już psychicznie się nastawiłam na wtorek

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam się udało za pierwszym razem więc czemu Wam miało by sie nie udać :-)

Wedmoczka, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedmoczka wrote:
    czyli co mam iść...??

już psychicznie się nastawiłam na wtorek
    a który to będzie dzień po IUI?

• Wedmoczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    a który to będzie dzień po IUI?

niby 11 po IUI i 13 po Ovitrelle

• EA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    nam się udało za pierwszym razem więc czemu Wam miało by sie nie udać :-)
    jatoszka, czujesz coś? mnie cały czas, co prawda delikatnie, ale bolą jajniki, głównie prawy.
    Przypuszczam, że to z wysokiego progesteronu bo pękło troche tych jajców u mnie, 3 a może 4.

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arii wrote:
    Wichrowa na ból gardła można tantum verde w sprayu, a jeśli chodzi o nawilżanie: prenalen, laryng up i isla.

Boze kocham Cie!! Przypomnialas mi o tantum, mam w domu a dziala na mnie najlepiej :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ