INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunset, 13 dni po Pregnylu raczej już śladu nie ma Leć na betę! To Wasza pierwsza IUI?
Po cichutku gratuluję
Dajesz mi ogromną nadzieję, bo u mnie też problem z krętymi jajowodamisunset06 lubi tę wiadomość
-
Hej summer to nasze pierwsze IUI:) mój gin stwierdził że to poskręcanie jajowodu to nic rzecz niby naturalna...pędzę na betę a nuż się udało:) Tobie również powodzenia życzę - najgorsze teraz to czekanie co nieco06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
nick nieaktualny
-
Sunset, miałaś jakąś stymulację w tym cyklu? Zabieg miałaś na pękniętych czy niepękniętych pęcherzykach?
-
sunset06 wrote:Cześć Dziewczyny. Dziś 13 dzień po pregnylu i 12 po IUI - no i mam kreskę na teście 25. Myślicie że to jeszcze zastrzyk dział? Pozdrawiam i + życzę w ten piękny majowy dzionek:)
Kochana ja w 8 dniu po pregnylu miałam 1 kreskę i to dwa razy
Więc jest szansa ... zrób jutro lub pojutrze i jak bedzie ciemniejsza to juz tylko HAPPY !!!
KCIUKAM !sunset06 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Sunset, miałaś jakąś stymulację w tym cyklu? Zabieg miałaś na pękniętych czy niepękniętych pęcherzykach?
HEJ RYBKO !
Ja miałam wczoraj IUI X 3
pecherzyk pęknięty
dwa dni przed IUI - 18mm
dzien przed IUI - zastrzyk pregnyl
Teraz odliczanie !summer86 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, witam się z Wami po przerwie. Niestety naturals w tym cyklu też nie zadziałał, więc czekam teraz na @, a w przyszły czwartek wybieram się do szpitala na laparo i histeroskopię. I właśnie tutaj mam pilne pytanie, bo tyle czasu minęło, że zapomniałam: w którym dniu cyklu robi się ten zabieg? Bo nie wiem, czy dobrze, że odstawiłam już lutkę, czy może trzeba było jeszcze trochę przytrzymać ten okres, żeby dzień zabiegu (25.05) nie wyszedł za późno. Poradźcie.
Sanset, trzymam mocno kciuki za betę!sunset06 lubi tę wiadomość
-
sunset06 wrote:Cześć Dziewczyny. Dziś 13 dzień po pregnylu i 12 po IUI - no i mam kreskę na teście 25. Myślicie że to jeszcze zastrzyk dział? Pozdrawiam i + życzę w ten piękny majowy dzionek:)
sunset06 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cześć Dziewczynki:) witam się po urlopie i w czasie przerwy w myśleniu o płodzeniu dziecka:) Nie robię w tym kierunku nic, poza oczywiście spontanicznym serduszkowaniu kiedy nas ochota najdzie;) i wiecie co? dobrze mi z tym;) no i czytam Was i trzymam kciuki za wysokie bety teraz i pod koniec maja:D jakoś nie mogę bez Wa żyć
Sunset, trzymam kciuki za wysoką betę daj znać jak najszybciej:D
Bajkaanna! Kochana, wysłałam Ci zaproszenie na priv, chcę pogadać o polmedisie, a nie chcę zaśmiecać wątku;)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
U mnie właśnie branie progesteronu trochę wydłuża chyba fazę lutealną, albo przynajmniej kiedy go odstawię, to @ przychodzi ok. 2 dni później (jeśli mam słaby swój naturalny progesteron).
Tak właśnie czytam, że powinno to być w 7-12 dniu cyklu, więc chyba będzie dobrze. Tzn. teraz się zaczęłam martwić, żeby nie było za wcześnie, bo u mnie okres trwa ok. 7 dni, a dzisiaj jeszcze nie dostanę. -
szatanka wrote:Cześć dziewczyny, witam się z Wami po przerwie. Niestety naturals w tym cyklu też nie zadziałał, więc czekam teraz na @, a w przyszły czwartek wybieram się do szpitala na laparo i histeroskopię. I właśnie tutaj mam pilne pytanie, bo tyle czasu minęło, że zapomniałam: w którym dniu cyklu robi się ten zabieg? Bo nie wiem, czy dobrze, że odstawiłam już lutkę, czy może trzeba było jeszcze trochę przytrzymać ten okres, żeby dzień zabiegu (25.05) nie wyszedł za późno. Poradźcie.
Sanset, trzymam mocno kciuki za betę!
Szatanka histeroskopię robi się pomiędzy 8 a 12 dniem cyklu. Tak mi powiedzieli w klinice. Ja miałam robioną we wtorek i to był mój 10 dzień cyklu.szatanka lubi tę wiadomość
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
Janess wrote:Mi akurat luteina wydłuża cykl. Temp spada dopiero jak ją odstawię i dopiero potem pojawia się plamienie i @. Chyba jestem jedyna na forum z takim efektem ubocznym
Z tego co wiem to powinnaś być przed owulacją ale po @ i po plamieniu. Wg mnie w idealnym momencie odstawiłaś luteinę.
Janess ja mam to samo długa faza po lutce, a tempka spada dopiero gdy @ przychodzi. -
ewela88 wrote:a ja mam do was dziewczyny takie pytanie, trochę ciężko mi to opisać żebyście zozumiały o co mi chodzi ale spróbuję; u mnie zawsze od dnia owulacji lub dzień przed bądź dzień po zaczynały boleć mnie piersi i tak już do miesiączki ból się nasilał i z pierwszym dniem okresu mijał. Wczoraj miałam IUI i już od wczoraj rana bolały mnie piersi. I co z ewentualnym zajściem w ciążę? No bo raczej większość kobiet ma tak, że np piersi zaczynają boleć je przed samą miesiączką bądź ból piersi jest pierwszym objawem ciąży. A jak mnie bolą już teraz to znaczy, że już nie mam szans żeby w tym cyklu udało się zajść?
Boże jaka paplanina, ale może któraś z was będzie potrafiła odpowiedzieć mi na to pytanie
Kochana myślę, że to nie ma żadnego znaczenia.
Ja po IUI też mam wrażliwe piersi, nie wiem czy to efekt pregnylu, od jutra lutka to też pewnie piersi są bardziej wrażliwe.
Ja w ogóle nie biorę ich jako wyznacznik, bo raz bolą na tydzień przed @, raz bolą do samej @, a są cykle gdzie w ogóle nie bolą do @ i jak tu im wierzyć.... Nie rozmyślaj tak o tym .... -
majka23 wrote:Hej wracam do gry,zmienilam lekarza i od następnego cyklu działamy,letrozol 3 tabsy?miała może któraś z was taką dawke?ile można wyhodować jajek?bo chcialabym więcej zawsze mam tylko jedno
ja miałam dawkę 3 tab. dziennie przez 10 dni , przy takiej dawce wyhodowałam raz 2 a raz 3 pęcherzyki. przy mniejszych dawkach tj. 2 tab dziennie przez 12 dni miałam zawsze 1 pęcherzyk.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
super wiadomość.
13 dni po pregnylu test już by nie pokazał drugiej kreski.
trzymam kciuki za piekną betesunset06 lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
summer86 wrote:Sunset, miałaś jakąś stymulację w tym cyklu? Zabieg miałaś na pękniętych czy niepękniętych pęcherzykach?
Odebrałam beta-6,31 prog. ,12 to chyba słaby wynik...już sama nie wiem niby pow. 5 ale malutko...06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
sunset06 wrote:Tak bylam na CLO. zabieg na niepękniętym jajku ale z cieniutką ścianką.
Odebrałam beta-6,31 prog. ,12 to chyba słaby wynik...już sama nie wiem niby pow. 5 ale malutko...
5 to minimum. wiec pewnie sam poczatek. zrob za dwa dni i zobacz czy wzrasta
trzymam kciukisunset06 lubi tę wiadomość
2014 bardzo słabe plemniki
02.2016 HSG nie drożne jajowody
03.2016 HSC usunięcie polipa i ...
02.2017 HSG drożne jajowody
04.2017 plemniki lepsze, choć nie ma szału
24.04.17 pierwsze IUI -> ;(
17.05.17 drugie IUI
Po dwóch latach zapomnienia...Wracamy, mam mało czasu, rezerwa jajnikowa nie kłamie
AMH 1,25
Testosteron 0,11
10.2019 plemniki w całkiem dobrej formie
13.11 Gonapeptyl start protokół długi
29.11 ICIS -> wizyta 1 ds
06.12.19 8 ds sa komórki
11.12.19 pick up 8 komórek
16.12.19 transfer 2 blastek, zero mrozakow ...
19.12.19. -
zohasamoha wrote:Cześć Dziewczynki:) witam się po urlopie i w czasie przerwy w myśleniu o płodzeniu dziecka:) Nie robię w tym kierunku nic, poza oczywiście spontanicznym serduszkowaniu kiedy nas ochota najdzie;) i wiecie co? dobrze mi z tym;) no i czytam Was i trzymam kciuki za wysokie bety teraz i pod koniec maja:D jakoś nie mogę bez Wa żyć
Sunset, trzymam kciuki za wysoką betę daj znać jak najszybciej:D
Bajkaanna! Kochana, wysłałam Ci zaproszenie na priv, chcę pogadać o polmedisie, a nie chcę zaśmiecać wątku;)
odpisalam na priv Zoha.
kiedy wracasz do gry ?zohasamoha lubi tę wiadomość
2014 bardzo słabe plemniki
02.2016 HSG nie drożne jajowody
03.2016 HSC usunięcie polipa i ...
02.2017 HSG drożne jajowody
04.2017 plemniki lepsze, choć nie ma szału
24.04.17 pierwsze IUI -> ;(
17.05.17 drugie IUI
Po dwóch latach zapomnienia...Wracamy, mam mało czasu, rezerwa jajnikowa nie kłamie
AMH 1,25
Testosteron 0,11
10.2019 plemniki w całkiem dobrej formie
13.11 Gonapeptyl start protokół długi
29.11 ICIS -> wizyta 1 ds
06.12.19 8 ds sa komórki
11.12.19 pick up 8 komórek
16.12.19 transfer 2 blastek, zero mrozakow ...
19.12.19. -
Bajkaanna wrote:5 to minimum. wiec pewnie sam poczatek. zrob za dwa dni i zobacz czy wzrasta
trzymam kciuki
Dziękuję boleści i dziwne ciągnięcia zaczęły się we wtorek więc może się mości:) no nic czas pokaże06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url]