INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dziś 7dc, pęcherzyki 12-13 mm, lekarz mówi, że może być ich za dużo(nie powiedział ile). Dziś mam darować sobie zastrzyk z fostimonu, może samoistnie dojrzeje ten, który powinien. Następny monitoring w poniedziałek. Waszym zdaniem może coś być z tego?
Miłego dnia dla wszystkich12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Hej dziewczyny, jestem po zabiegu, nie było tak źle z tą narkoza, właściwie już 1,5 h po zabiegu czułam się normalnie i zaczęłam lazic.Najwazniejsze, że wstępną diagnoza się nie potwierdziła, znaleźli tylko dwa jednopunktowe ogniska endometriozy, ale nie robili z tym nic, bo ponoć nie było takiej potrzeby. No i niby fajnie, ale czuję niedosyt, bo dalej brak mi winowajcy.
wichrowe_wzgórza, olcia.de lubią tę wiadomość
-
Hej Chciałam tylko zameldować, że miałam dziś inseminację. Może zabieg w dniu matki sprawi, że będę mamą...
olcia.de, Mirabelcia, wichrowe_wzgórza, ja1986 lubią tę wiadomość
1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
nick nieaktualnyAniaZenobia wrote:Hej Chciałam tylko zameldować, że miałam dziś inseminację. Może zabieg w dniu matki sprawi, że będę mamą...
Trzymam kciuki!
Czym byłaś stymulowana i jaki był dzisiejszy obraz przed inseminacja? Ile pecherzykow? Przed czy po peknieciu?AniaZenobia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u mnie chyba sie udało. 16 maja miałam druga IUI, w czwartek 9dpo zrobilam po poludniu test i wyszla blada bo blada ake widoczna golym okiem kreska. Nastepnego dnia rano pojechalam na bete i 10dpo wyniosla 18,5. Dzis ten sam test co w czwartek pokazal juz bardziej wyrazna kreske, choc nadal jasniejsza ok kontrolnej. Powtorze jutro bete, zeby sprawdzic przyrost. Jeny jeszcze nie moge w to uwierzyc.
olcia.de, asik13, summer86, ja1986, sunset06, efta, wichrowe_wzgórza, Aneczka34 lubią tę wiadomość
-
Summer, lotta strasznie mi przykro
lilka gratulacje swietne wiesci z rana!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
asik13 wrote:lilka gratulacje Ps. jakim testem testowałaś?
asik13 lubi tę wiadomość
-
olcia.de wrote:Trzymam kciuki!
Czym byłaś stymulowana i jaki był dzisiejszy obraz przed inseminacja? Ile pecherzykow? Przed czy po peknieciu?olcia.de lubi tę wiadomość
1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
Dziewczyny, mam pytanie. Inseminacja była we wtorek popołudniu, czyli 5 dni temu i generalnie cały czas bolą mnie jajniki, czuję ucisk w podbrzuszu, kłócie. Nie jest to jakiś straszny ból, ale generalnie mam dyskomfort. Czy to normalne?23.05.2017 r. 1 IUI -
26.09.2017 r. - laparotomia, usunięcie lewych przydatków, endometrioza
Wiosna 2018 r. - IVF
-
Cześć dziewczyny, po prawie 3 miesiącach przerwy po poronieniu wracam do gry;) Czekam teraz na owulację, a od nowego cyklu stymulacja i inseminacja. Mamy cały pakiet badań immunologicznych i przepisane leki w przypadku pozytywnego testu. Oby teraz na ciążę nie trzeba będzie czekać kolejne dwa lata. Ale staram się być dobrej myśli:)
Asik84, wichrowe_wzgórza, izaabeelka, efta lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Hatfe wrote:Cześć dziewczyny, po prawie 3 miesiącach przerwy po poronieniu wracam do gry;) Czekam teraz na owulację, a od nowego cyklu stymulacja i inseminacja. Mamy cały pakiet badań immunologicznych i przepisane leki w przypadku pozytywnego testu. Oby teraz na ciążę nie trzeba będzie czekać kolejne dwa lata. Ale staram się być dobrej myśli:)
Powodzenia! -
lilka gratulacje !!! )) trzymamy kciuki cudnownie!
Mnie nie bylo chyba z 2 miesiace ! bo 1. poczatk roku szkolnego u nas czyli masa pracy 2. operacja dentystyczna
No ale juz zrobilam usg na badanie rezerwy, jeszcze maz ponowi badania i w tym mcu stymulacja juz .. nie chce sie nakrecac ale .. chyba bedzie trudno2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Ans wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Inseminacja była we wtorek popołudniu, czyli 5 dni temu i generalnie cały czas bolą mnie jajniki, czuję ucisk w podbrzuszu, kłócie. Nie jest to jakiś straszny ból, ale generalnie mam dyskomfort. Czy to normalne?
Ans, miałaś jakąś stymulację przed IUI? Mnie w drugiej fazie często bolą jajniki prawie do samej @. Nasila się w cyklach stymulowanych i po zastrzykach na pęknięcie. Jest tak jak piszesz, nie jest to straszny ból, ale prawie cały czas je czuje. -
summer86 wrote:Ans, miałaś jakąś stymulację przed IUI? Mnie w drugiej fazie często bolą jajniki prawie do samej @. Nasila się w cyklach stymulowanych i po zastrzykach na pęknięcie. Jest tak jak piszesz, nie jest to straszny ból, ale prawie cały czas je czuje.
Tak, w sumie 8 stymulacji (bez IUI, po zastrzyku naturalne starania). I ból zazwyczaj był do 2-3 dni po zastrzyku z Pregnylu. Nigdy tak długo. Martwię się, bo ten ból bardzo kojarzy mi się z torbielami, które robią mi się notorycznie. A po inseminacji nie miałam usg, żeby sprawdzić czy pęcherzyki pękły.23.05.2017 r. 1 IUI -
26.09.2017 r. - laparotomia, usunięcie lewych przydatków, endometrioza
Wiosna 2018 r. - IVF