INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:Zuzanna a na jakiej dawce miałaś te 3 pecherzyki?
Bo przecież na większej dawce przy takim fsh urośnie Ci więcej dojrzałych pecherzykow
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
zuzanna wrote:Mialam fostimon 150 j. Lekarz stwierdził ze przy większej dawce urosna szybciej a nie więcej. U mnie i tak bardzo szybko urosły bo w 8 dc miałam już 18, 17 i 15mmm.
-
Ja też trzymam i proszę o trzymanie kciuków za mnie. Walczę z infekcją Boje się, że mi lekarz da antybiotyk. Gorączki nie mam, ale gardło boli, katar i lzawienie oczu...14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Hej Lunka, to widzimy sie jutro? tez mam wizyte w ovum. Ja ide dlugim protokolem, do tego zeby mi punkcja nie wypadla centralnie w wielkanoc przeciagam anytki. Zastrzyki zaczynam w srode. Daj znac co u Ciebie po wizycie i trzymam kciuki :-*Starania od II 2014
5x IUI (w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny zarejestrowałam sie u Was na forum bo w nadchodzącym tygodniu będę miała pierwszą iui. I ciągle o tym myślę, analizuję, doczekać się nie mogę - co pewnie doskonale rozumiecie W związku z tym mam silną potrzebę żeby z kimś o tym rozmawiać i dzielić się emocjami i wrażeniami. Mogę tu do Was dołączyć? Od dwóch dni biorę symletrol. Nie mam problemów z owu ale lekarz zalecił, aby wzmocnić efekt. Któraś z Was miała stymulację tym lekiem? Trzymam kciuki za Was i za siebie
-
Witaj na wątku, są tu same fajne babki, na pewno będziesz miała z kim pogadać Tego leku nie brałam, więc nic nie powiem.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Cześć Marylka Dokładnie Cię rozumiem, sama dołączyłam kilka dni po IUI na forum, bo potrzeba rozmowy jest strasznie duża A z kim rozmawiać, jak nie z fajnymi babkami na ovu
Ja też tego leku nie znam, brałam dotychczas clo, a następnie fostimon, a teraz najpierw clo, potem menopur. Moje drugie IUI powinno być w tym cyklu, dzisiaj jadę na podgląd, bo to już 11dc.
Co do samego analizowania - wiem, że trudno się oprzeć pokusie, ale postaraj się nie zamartwiać, nie sprawdzać każdego mini objawu już po IUI itd. To nie pomaga zajść w ciążę , a na pewno wzmaga rozczarowanie, jeśli się nie uda. Jestem dopiero co po nieudanej IUI a już "wszystko mi mówiło, że będą 2 kreski" i potem był ryk w poduszkę Także teraz po kolejnej IUI planuję dużo czytać (mam kupione kilka książek nawet ), oglądać zaległe seriale i kupować ubrania na wiosnę04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
A jeszcze mam pytanie dziewczyny - czy któraś z Was brała aspirynę po IUI? Słyszałam, że to może pomóc w zagnieżdżeniu. Mój lekarz już patrzy na mnie jak na szaloną, więc nie wiem, czy go o to pytać, czy powinnam brać04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Joanna85 wrote:Hej Lunka, to widzimy sie jutro? tez mam wizyte w ovum. Ja ide dlugim protokolem, do tego zeby mi punkcja nie wypadla centralnie w wielkanoc przeciagam anytki. Zastrzyki zaczynam w srode. Daj znac co u Ciebie po wizycie i trzymam kciuki :-*
Wiesz juz jakie zastrzyki i jaka stymulacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:54
-
Stelka_mis wrote:A jeszcze mam pytanie dziewczyny - czy któraś z Was brała aspirynę po IUI? Słyszałam, że to może pomóc w zagnieżdżeniu. Mój lekarz już patrzy na mnie jak na szaloną, więc nie wiem, czy go o to pytać, czy powinnam brać
-
Hej Marylka,
witaj u nas! Niestety nie znam tego leku. Mogę tylko powiedzieć, że co do zasady nie ma dobrego ani złego leku na stymulację. Wszystko jest sprawą bardzo indywidualną. Dlatego bierz ten specyfik dzielnie i bądź dobrej myśli, juz po 1-2 cyklach będziesz wiedziała, jak na niego reaguje Twój organizm!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:00
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
marylkaa wrote:Cześć dziewczyny zarejestrowałam sie u Was na forum bo w nadchodzącym tygodniu będę miała pierwszą iui. I ciągle o tym myślę, analizuję, doczekać się nie mogę - co pewnie doskonale rozumiecie W związku z tym mam silną potrzebę żeby z kimś o tym rozmawiać i dzielić się emocjami i wrażeniami. Mogę tu do Was dołączyć? Od dwóch dni biorę symletrol. Nie mam problemów z owu ale lekarz zalecił, aby wzmocnić efekt. Któraś z Was miała stymulację tym lekiem? Trzymam kciuki za Was i za siebie
-
mkl wrote:mi przepisał na 4 inseminację ( jeśli będzie, oby nie) CLO, pewnie to najłagodniejszy lek;p nie znam się bo jak do tej pory miałam bez stymulacji