X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Zuzanna a na jakiej dawce miałaś te 3 pecherzyki?
    Bo przecież na większej dawce przy takim fsh urośnie Ci więcej dojrzałych pecherzykow
    Mialam fostimon 150 j. Lekarz stwierdził ze przy większej dawce urosna szybciej a nie więcej. U mnie i tak bardzo szybko urosły bo w 8 dc miałam już 18, 17 i 15mmm.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Mialam fostimon 150 j. Lekarz stwierdził ze przy większej dawce urosna szybciej a nie więcej. U mnie i tak bardzo szybko urosły bo w 8 dc miałam już 18, 17 i 15mmm.
    A ja uważam że by urosły. I pewnie pomyslisz co ja tam sis znam ale to tylko jeden lekarz i jedna opinia. Nie ma takich ludzi na świecie, no może sztuk kilka :) że pecherzyki nie urosna. Na to zeny za szybko nie rosły też jest rada wiec niech lekarz nie wykreca sie. A fostimon 150 to można sobie...bo akurat na nim samym dziewczynom rosną po 2-4 pecherzyki. Sama bym Cię mogła stymulować z przekonaniem że to sie uda:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka trzymam kciuki za piękne pęcherzyki :-)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Lunka trzymam kciuki za piękne pęcherzyki :-)
    Jutro wstępnie bede wiedziala co i jak:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam i proszę o trzymanie kciuków za mnie. Walczę z infekcją :-( Boje się, że mi lekarz da antybiotyk. Gorączki nie mam, ale gardło boli, katar i lzawienie oczu...

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jeśli uda Ci się in vitro ( a wierze że się uda i mocno trzymam kciuki) ja kończę na 4 inseminacji i też podchodzę do in vitro....ja już nie mam siły czekać...

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lunka, to widzimy sie jutro? :-) tez mam wizyte w ovum. Ja ide dlugim protokolem, do tego zeby mi punkcja nie wypadla centralnie w wielkanoc przeciagam anytki. Zastrzyki zaczynam w srode. Daj znac co u Ciebie po wizycie i trzymam kciuki :-*

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) zarejestrowałam sie u Was na forum bo w nadchodzącym tygodniu będę miała pierwszą iui. I ciągle o tym myślę, analizuję, doczekać się nie mogę - co pewnie doskonale rozumiecie ;) W związku z tym mam silną potrzebę żeby z kimś o tym rozmawiać i dzielić się emocjami i wrażeniami. Mogę tu do Was dołączyć? :) Od dwóch dni biorę symletrol. Nie mam problemów z owu ale lekarz zalecił, aby wzmocnić efekt. Któraś z Was miała stymulację tym lekiem? Trzymam kciuki za Was i za siebie :)

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witaj na wątku, są tu same fajne babki, na pewno będziesz miała z kim pogadać :) Tego leku nie brałam, więc nic nie powiem.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Marylka :) Dokładnie Cię rozumiem, sama dołączyłam kilka dni po IUI na forum, bo potrzeba rozmowy jest strasznie duża ;) A z kim rozmawiać, jak nie z fajnymi babkami na ovu :D
    Ja też tego leku nie znam, brałam dotychczas clo, a następnie fostimon, a teraz najpierw clo, potem menopur. Moje drugie IUI powinno być w tym cyklu, dzisiaj jadę na podgląd, bo to już 11dc.

Co do samego analizowania - wiem, że trudno się oprzeć pokusie, ale postaraj się nie zamartwiać, nie sprawdzać każdego mini objawu już po IUI itd. To nie pomaga zajść w ciążę :P, a na pewno wzmaga rozczarowanie, jeśli się nie uda. Jestem dopiero co po nieudanej IUI a już "wszystko mi mówiło, że będą 2 kreski" i potem był ryk w poduszkę :( Także teraz po kolejnej IUI planuję dużo czytać (mam kupione kilka książek nawet :P), oglądać zaległe seriale i kupować ubrania na wiosnę ;)

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
  • Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanie dziewczyny - czy któraś z Was brała aspirynę po IUI? Słyszałam, że to może pomóc w zagnieżdżeniu. Mój lekarz już patrzy na mnie jak na szaloną, więc nie wiem, czy go o to pytać, czy powinnam brać :P

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zdrowiej:)
    Ja tez czuje się ciagle permanentnie chora. Gardlo ucho katar zatoki, a temp nie mam. Taka pogoda ze każdy czuje sie średnio.

KasicaLisica lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna85 wrote:
    Hej Lunka, to widzimy sie jutro? :-) tez mam wizyte w ovum. Ja ide dlugim protokolem, do tego zeby mi punkcja nie wypadla centralnie w wielkanoc przeciagam anytki. Zastrzyki zaczynam w srode. Daj znac co u Ciebie po wizycie i trzymam kciuki :-*
    Kochana js Ja wizytuje w innym mcu:)
    Wiesz juz jakie zastrzyki i jaka stymulacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:54

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelka_mis wrote:
    A jeszcze mam pytanie dziewczyny - czy któraś z Was brała aspirynę po IUI? Słyszałam, że to może pomóc w zagnieżdżeniu. Mój lekarz już patrzy na mnie jak na szaloną, więc nie wiem, czy go o to pytać, czy powinnam brać :P
    Tak. Poprawia ukrwienie endo.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Lunka jeśli uda Ci się in vitro ( a wierze że się uda i mocno trzymam kciuki) ja kończę na 4 inseminacji i też podchodzę do in vitro....ja już nie mam siły czekać...
    Miejmy nadzieję ze Tobie uda się iui:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marylka,
    witaj u nas! Niestety nie znam tego leku. Mogę tylko powiedzieć, że co do zasady nie ma dobrego ani złego leku na stymulację. Wszystko jest sprawą bardzo indywidualną. Dlatego bierz ten specyfik dzielnie i bądź dobrej myśli, juz po 1-2 cyklach będziesz wiedziała, jak na niego reaguje Twój organizm!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:00

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marylkaa wrote:
    Cześć dziewczyny :) zarejestrowałam sie u Was na forum bo w nadchodzącym tygodniu będę miała pierwszą iui. I ciągle o tym myślę, analizuję, doczekać się nie mogę - co pewnie doskonale rozumiecie ;) W związku z tym mam silną potrzebę żeby z kimś o tym rozmawiać i dzielić się emocjami i wrażeniami. Mogę tu do Was dołączyć? :) Od dwóch dni biorę symletrol. Nie mam problemów z owu ale lekarz zalecił, aby wzmocnić efekt. Któraś z Was miała stymulację tym lekiem? Trzymam kciuki za Was i za siebie :)
    wiekszosc z nas jest stymulowana letrozolem, ale na kazda lek inaczej dziala:)

u5cvp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi przepisał na 4 inseminację ( jeśli będzie, oby nie) CLO, pewnie to najłagodniejszy lek;p nie znam się bo jak do tej pory miałam bez stymulacji

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    wiekszosc z nas jest stymulowana letrozolem, ale na kazda lek inaczej dziala:)
    A mi sie wydaje ze sporo clo i gonadotr. Rozklada się po równo.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    mi przepisał na 4 inseminację ( jeśli będzie, oby nie) CLO, pewnie to najłagodniejszy lek;p nie znam się bo jak do tej pory miałam bez stymulacji
    Uważaj na clo. Zawsze daja na początku. Uposledza endo. Pij wino i jedz orzechy. Kazdy mm się liczy.

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ