INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia1985 wrote:Mari a jakie masz FSH? Ponoc m.in jego wartosc moze pokazac jak pacjentka zareaguje na stymulacje. U mnie przy amh 1,05 (czyli ponizej normy) i fsh 8 ladnie reagowalam na stymulacje delikatna do iui. Natomiast w tym szczesliwym cyklu moje fsh spadlo do ok 5 i poprawila sie wartosc amh do 1,33 (dolna granica).
Ja ostatnio jak badalam 3mce temu bylo 5.07
A amh 4.4
Cos to znaczy. W zw ze stymulacja? -
Dziewczyny wiecie moze ile by kosztowało drugie podejście do in vitro jeśli mamy jakieś mrozaki? Na pierwsze wydam 10tys a jestem ciekawa jak to jest z drugim podejściem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 09:38
-
Im większe fsh tym trudniej sie stymuluje. Sa nawet kliniki, ktore pow. Piziomu x fsh (teraz nie pamietam czy 18 czy 25) odmawiaja stymulacji bo teoretycznie nic z tego nie bedzie.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Lunk_a wrote:To fsh az tak spada w czasie?
Ja ostatnio jak badalam 3mce temu bylo 5.07
A amh 4.4
Cos to znaczy. W zw ze stymulacja?
fsh może również czasami okresowo spadać, ale mój lekarz twierdzi, że liczy sie niestety to, które było we wcześniejszych badaniach najwyższe, nie mam pojęcia, dlaczego niby takWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 11:36
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Dziewczyny ja jestem kompletnym laikiem w sprawie IVF ( na razie), mozecie mi cos wytłumaczyć?
Jest stymulacja, rośnie 10 pecherzyków, poebierają jajka i je zapładniają. Jest 6 super embrionów i co dalej? Ile oni transferują? I co z tymi co zostają? -
nick nieaktualny
-
Nadwyzke komorek zamrazaja na Twoje zyczenie lub utyluzuja, mozesz tez je oddac do adopcji. Transferuja jeden chyba ze masz wiecej niz 35lat a reszte mroza o ile osiagna stadium blastki
Opium lubi tę wiadomość
-
Dzieki za wytłumaczenie. Rozumiem, ze za to mrożenie się dodatkowo płaci?
-
W necie znalazłam takie opcje:
Use for Reproduction: You can keep the embryos for future attempts at pregnancy. But you should plan for some expenses as the fertility clinic charges a storage fee even between IVF cycles.
Donate to Research: If your fertility clinic has a partnership with a research facility you can donate your embryos to various types of medical and scientific research. Read RESOLVE’s Statement on Stem Cell Research here.
Donate to Another Couple: You can choose to donate your embryos to an infertile couple in hopes that they have a baby. Read more here.
Freeze Indefinitely: Some patients choose to store their embryos with their clinic indefinitely. This can be a costly option as the clinics will charge either per month or per year for storage. Sometimes patients feel this is their only choice because they are unaware of the other options.
Thaw & Discard: The embryos are taken out of storage by the clinic, thawed in the lab, and at that point they stop growing and dividing.
Perform A Disposal Ceremony: You can take the embryos from the fertility clinic and dispose of them as you see fit, such as having a personal ceremony or creating a special moment to come to closure regarding the embryos.
Receive A Compassionate Transfer: You can talk to your doctor about transferring your embryos at a time in your cycle when there is no chance for you to become pregnant. Your body will take care of the embryos naturally.
-
nick nieaktualny
-
Lunk_a wrote:Pewnie endo Jeszcze urośnie po ovitrelle. Do 9 dorosnie. Pęcherzyk ladny. Estradiol badalas?
Na endo brałam acesan. Dzisiaj przed IUI było już 10mm (nigdy takiego nie miałam)
Ten lek, to nic innego jak kwas acetylosalicylowy (np: aspiryna) nie przypuszczałam, że tak ładnie podrośnie Wczorajszy estradiol - 161- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
Witam dziewczyny- dawno mnie nie było. Ale raczej od tamtego czasu niewiele się zmienilo. Teraz odpoczywam 3 miesiące po nieudanej IUI a być może w maju kolejne podejście. W tym miesiącu badałam FSH i w kolejnym cyklu mam tez zbadac. Teraz wynik w 2 dniu 7,7 - to chyba calkiem niezle jest? Lekarz mowil ze poniżej 8,5 jest dobrze. Nastawialismy się w sumie na in vitro ale lekarz stwierdził ze u mnie będzie problem z iloscia pecherykow gdyż mam tylko jeden jajnik zdrowy w którym rosna pęcherzyki. Podczas tamtej stymulacji urosły tylko w jednym 3 . Jak na IUI to i tak dobrze ale lekarz stwierdził ze pewnie ich dużo więcej nie uzyskam żeby in vitro miało sens. No ale jeśli to FSH mam w dobrym przedziale to może jest szansa tylko trzebaby jakas inna stymulacje zastosować. W mojej klinice stymulują tym samym do in vitro co i do IUI, mianowicie Fostimon i Gonapeptyl a na pekniecie pregnyl.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Lunk_a wrote:Zuzanna a na jakiej dawce miałaś te 3 pecherzyki?
Bo przecież na większej dawce przy takim fsh urośnie Ci więcej dojrzałych pecherzykow
no i przecież Zuzanna takie przypadki jak Twój, to książkowy niemal przypadek, kiedy zalecane jest właśnie invitro... co więcej podczytuję trochę wątek invitro i zdarzały się tam przypadki, kiedy dziewczyny zachodziły w ciążę gdy był zaledwie jeden zarodek!
jest jeszcze jakiś cień szansy, żeby obudzić ten jajnik?
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Lunka a jak tam u Ciebie? wiesz już jak zareagowałaś na leki? ja sobie nie potrafię wyobrazić takiego jajkobrania jak przed invitro, u umnie wystarczyły 3 pęcherzyki po clo i ledwo (nie przesadzam) mogłam chodzić tuż przed owulacją
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
O rany rany noo nie wiem...wizyta 10dc, nie mam pojęcia w ogóle nawet nie wyobrażam sobie jak mogłam zareagować. Dawke mam niewielka. Także myślę ze tych jajek nie będzie dużo. Zresztą byle było 6 dających ładne zarodki-wiecej mi nie potrzeba
Powiem Ci ze do odczucia jajnikow można się przyzwyczaić. Czuje oba jajniki, a to 8dc.
Nie boję się - ilości jajek nie zmienię wiec mój strach i obawy nic nie dadzą. Jak nic nie urośnie trudno, jak urośnie wiele ładnych będę zadowolona. Póki co magia. -
Mari123 wrote:za zmrozenie i pewnie za rozmrozanie, a kto wie moze i za przechowywanie- ale typuje ze to bedzie miec kazda klinika inne warunki cenowe.
Opium, spojrz raczej na polskie strony jezeli planujesz IVF v polsce. reguluje to ustawa panstwa w ktorym zyjesz
Nie mieszkam w PL. -
Lunk_a wrote:O rany rany noo nie wiem...wizyta 10dc, nie mam pojęcia w ogóle nawet nie wyobrażam sobie jak mogłam zareagować. Dawke mam niewielka. Także myślę ze tych jajek nie będzie dużo. Zresztą byle było 6 dających ładne zarodki-wiecej mi nie potrzeba
Powiem Ci ze do odczucia jajnikow można się przyzwyczaić. Czuje oba jajniki, a to 8dc.
Nie boję się - ilości jajek nie zmienię wiec mój strach i obawy nic nie dadzą. Jak nic nie urośnie trudno, jak urośnie wiele ładnych będę zadowolona. Póki co magia.
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017