Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech...mam mieszanie uczucia co do stymulacji, bo owulacja zawsze u mnie występuje i boje się że przez stymulację będzie gorzej a nie lepiej

Lunka dziękuje za radę, jeśli 3 inseminacja się nie uda będę w I fazie cyklu jeść orzechy...albo może już zacznę??

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    ech...mam mieszanie uczucia co do stymulacji, bo owulacja zawsze u mnie występuje i boje się że przez stymulację będzie gorzej a nie lepiej

Lunka dziękuje za radę, jeśli 3 inseminacja się nie uda będę w I fazie cyklu jeść orzechy...albo może już zacznę??
    Oby sie udala.
    Jesli nie-jedz garsc orzechów od 1dc. Popijaj czerwone wino.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, jak tam twoje pecherzyki??

• Gallina Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

jest bardzo duża szansa, że będzie lepiej! potwierdzam niestety, że clo upośledza endometrium, ale w większości przypadków pęcherzyki po nim ładnie rosną, a wiadomo, że im więcej tym teoretycznie większe szanse (choc, o czym była już tutaj mowa, czasami też kłopot, bo mogą się tworzyć cysty)

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A mi sie wydaje ze sporo clo i gonadotr. Rozklada się po równo.
    u mnie w poradni nikomu nie daja clo

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja komus cos mam dopisac?

u5cvp2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem bo jestem w pracy-wizyta po poludniu.

iv09i09katk65tr1.png
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 cykl stymulowany clo-właśnie dzisiaj zaczynam.Dodatkowo od 5-8 dc zastrzyki Fostimon:-( Mam nadzieję że po nich się coś ruszy. Za tydzień w środę wizyta w 11 dc i zobaczymy.Czasami to mam ochotę podejść od razu do in vitro bo wydaje mi się że to większe szanse...
    Dziewczyny a wy jak reagowałyście na Fostimon?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam fostimon. Ja akurat średnio go wspominam bo podczas stymulacji bardzo bolala mnie głowa.
    Dawka 75 j 4 dni co drugi dzień. Pęcherzyki 3.

iv09i09katk65tr1.png
  • Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam fostimon. U mnie pęcherzyki też były trzy, ok. 20-23 mm. Dawka chyba ta sama co u Lunki, ale tylko 2 dni. Nie zauważyłam specjalnie gorszego samopoczucia, po IUI miałam za to częste kłucie w jajnikach oraz dużo śluzu - lekarz mówił, że to efekt stymulacji.

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelka_mis wrote:
    Cześć Marylka :) Dokładnie Cię rozumiem, sama dołączyłam kilka dni po IUI na forum, bo potrzeba rozmowy jest strasznie duża ;) A z kim rozmawiać, jak nie z fajnymi babkami na ovu :D
    Ja też tego leku nie znam, brałam dotychczas clo, a następnie fostimon, a teraz najpierw clo, potem menopur. Moje drugie IUI powinno być w tym cyklu, dzisiaj jadę na podgląd, bo to już 11dc.

Co do samego analizowania - wiem, że trudno się oprzeć pokusie, ale postaraj się nie zamartwiać, nie sprawdzać każdego mini objawu już po IUI itd. To nie pomaga zajść w ciążę :P, a na pewno wzmaga rozczarowanie, jeśli się nie uda. Jestem dopiero co po nieudanej IUI a już "wszystko mi mówiło, że będą 2 kreski" i potem był ryk w poduszkę :( Także teraz po kolejnej IUI planuję dużo czytać (mam kupione kilka książek nawet :P), oglądać zaległe seriale i kupować ubrania na wiosnę ;)

Dzięki za miłe słowa :) Cieszę się, że mogę być tu z Wami bo rzeczywiście rozmowa z kimś kto przechodzi to samo jest potrzebna :) I pomaga!
    A analizowanie objawów... :P Cóż, temat rzeka :D Po iui chyba rzeczywiście będzie najgorzej bo nadzieje są trochę większe niż w zwykłym cyklu. Chociaż ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że szansa na powodzenie to zaledwie 5-25% i ciągle sobie to powtarzam, żeby się nie rozczarować ;) Chyba zrobię tak jak Ty i będę dużo czytać! I oglądać wszystkie filmy, jak leci :P Żeby nie mieć ani minuty wolnego czasu :D
    Gallina wrote:
    Hej Marylka,
    witaj u nas! Niestety nie znam tego leku. Mogę tylko powiedzieć, że co do zasady nie ma dobrego ani złego leku na stymulację. Wszystko jest sprawą bardzo indywidualną. Dlatego bierz ten specyfik dzielnie i bądź dobrej myśli, juz po 1-2 cyklach będziesz wiedziała, jak na niego reaguje Twój organizm!

Lekarz zapisujący mi symlertol stwierdził, że to najłagodniejszy możliwy lek i dlatego przepisuje mi właśnie to. Bo owulacje mam ładne. A lek podaje dla wzmocnienia efektu i zwiększenia szans powodzenia inseminacji. Jutro idę na usg i zobaczymy co tam w jajnikach słychać. Myślę, że sporo słychać bo jeszcze nigdy tak bardzo mnie nie gniotły :P

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyków to ja miałam dużo tylko, jak to lekarz określił, sama drobnica.Z endo natomiast nigdy nie miałam problemu.Zawsze tłuściutkie:-) Nic trzeba czekać czy jajka polubią się z Fostimonem;-)

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium a widziałaś na pierwszej stronie:
    7.03 2 iui
    10.03 3 iui
    To tak można czy ty to nie ty;-)

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka daj znać jak testowanie czy idziesz od razu na betę?
    Jesteś pierwsza i oby ten m-c rozpoczął się pozytywnie...Trzymam kciuki i za resztę dziewczyn też!

• olencja Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Opium a widziałaś na pierwszej stronie:
    7.03 2 iui
    10.03 3 iui
    To tak można czy ty to nie ty;-)
    kurna:D pieprzlem sie:D i teraz nie wiem kiedy kto mial insem:D

dobra,juz wiem :D poprawiono:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:18

u5cvp2.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 10.03:)

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, odebrałam wszystkie wyniki badan i jest dobrze,ale mam pytanie... Czy miałyście robione badania na przeciwciala przeciw wirusowi rozyczki? Pytam ponieważ mi wyszły przeciwciała IgM wynik ujemny czyli dobry , a przy IgG dodatni. Czy tez tak miałyście? Ide z tym w srode do lekarza zapytac czy nadal inseminacja w kwietniu aktua;na czy musimy odlozyc... szczerze to mam nadzieje,że nie bo tak juz bym chciala podejsc

• atka666 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja, ja miałam 12.03. :)

olencja lubi tę wiadomość

- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
    - PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
    - 4 x IUI – ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
    - grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek :(
    - luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
    - 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
    - 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna :(
    - 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
    - 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
    - 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
    - 30.09.2021r. - crio blastki
    - 29.10.2021r. - jest <3
    - Nifty pro - chłopczyk
    pjBmp1.png
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dołączam do wątku. Inseminacja była dzisiaj :)

olencja lubi tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta wrote:
    Witajcie dziewczyny, odebrałam wszystkie wyniki badan i jest dobrze,ale mam pytanie... Czy miałyście robione badania na przeciwciala przeciw wirusowi rozyczki? Pytam ponieważ mi wyszły przeciwciała IgM wynik ujemny czyli dobry , a przy IgG dodatni. Czy tez tak miałyście? Ide z tym w srode do lekarza zapytac czy nadal inseminacja w kwietniu aktua;na czy musimy odlozyc... szczerze to mam nadzieje,że nie bo tak juz bym chciala podejsc
    Oczywiście ze tak miała większość z nas-choroba albo szczepienie. Ujemne igg to może być kłopot

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ