INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ech...mam mieszanie uczucia co do stymulacji, bo owulacja zawsze u mnie występuje i boje się że przez stymulację będzie gorzej a nie lepiej
Lunka dziękuje za radę, jeśli 3 inseminacja się nie uda będę w I fazie cyklu jeść orzechy...albo może już zacznę?? -
mkl wrote:ech...mam mieszanie uczucia co do stymulacji, bo owulacja zawsze u mnie występuje i boje się że przez stymulację będzie gorzej a nie lepiej
Lunka dziękuje za radę, jeśli 3 inseminacja się nie uda będę w I fazie cyklu jeść orzechy...albo może już zacznę??
Jesli nie-jedz garsc orzechów od 1dc. Popijaj czerwone wino. -
nick nieaktualny
-
mkl wrote:ech...mam mieszanie uczucia co do stymulacji, bo owulacja zawsze u mnie występuje i boje się że przez stymulację będzie gorzej a nie lepiej
jest bardzo duża szansa, że będzie lepiej! potwierdzam niestety, że clo upośledza endometrium, ale w większości przypadków pęcherzyki po nim ładnie rosną, a wiadomo, że im więcej tym teoretycznie większe szanse (choc, o czym była już tutaj mowa, czasami też kłopot, bo mogą się tworzyć cysty)
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Ja mam 4 cykl stymulowany clo-właśnie dzisiaj zaczynam.Dodatkowo od 5-8 dc zastrzyki Fostimon:-( Mam nadzieję że po nich się coś ruszy. Za tydzień w środę wizyta w 11 dc i zobaczymy.Czasami to mam ochotę podejść od razu do in vitro bo wydaje mi się że to większe szanse...
Dziewczyny a wy jak reagowałyście na Fostimon? -
Ja też miałam fostimon. U mnie pęcherzyki też były trzy, ok. 20-23 mm. Dawka chyba ta sama co u Lunki, ale tylko 2 dni. Nie zauważyłam specjalnie gorszego samopoczucia, po IUI miałam za to częste kłucie w jajnikach oraz dużo śluzu - lekarz mówił, że to efekt stymulacji.04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
nick nieaktualnyStelka_mis wrote:Cześć Marylka Dokładnie Cię rozumiem, sama dołączyłam kilka dni po IUI na forum, bo potrzeba rozmowy jest strasznie duża A z kim rozmawiać, jak nie z fajnymi babkami na ovu
Ja też tego leku nie znam, brałam dotychczas clo, a następnie fostimon, a teraz najpierw clo, potem menopur. Moje drugie IUI powinno być w tym cyklu, dzisiaj jadę na podgląd, bo to już 11dc.
Co do samego analizowania - wiem, że trudno się oprzeć pokusie, ale postaraj się nie zamartwiać, nie sprawdzać każdego mini objawu już po IUI itd. To nie pomaga zajść w ciążę , a na pewno wzmaga rozczarowanie, jeśli się nie uda. Jestem dopiero co po nieudanej IUI a już "wszystko mi mówiło, że będą 2 kreski" i potem był ryk w poduszkę Także teraz po kolejnej IUI planuję dużo czytać (mam kupione kilka książek nawet ), oglądać zaległe seriale i kupować ubrania na wiosnę
Dzięki za miłe słowa Cieszę się, że mogę być tu z Wami bo rzeczywiście rozmowa z kimś kto przechodzi to samo jest potrzebna I pomaga!
A analizowanie objawów... Cóż, temat rzeka Po iui chyba rzeczywiście będzie najgorzej bo nadzieje są trochę większe niż w zwykłym cyklu. Chociaż ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że szansa na powodzenie to zaledwie 5-25% i ciągle sobie to powtarzam, żeby się nie rozczarować Chyba zrobię tak jak Ty i będę dużo czytać! I oglądać wszystkie filmy, jak leci Żeby nie mieć ani minuty wolnego czasu
Gallina wrote:Hej Marylka,
witaj u nas! Niestety nie znam tego leku. Mogę tylko powiedzieć, że co do zasady nie ma dobrego ani złego leku na stymulację. Wszystko jest sprawą bardzo indywidualną. Dlatego bierz ten specyfik dzielnie i bądź dobrej myśli, juz po 1-2 cyklach będziesz wiedziała, jak na niego reaguje Twój organizm!
Lekarz zapisujący mi symlertol stwierdził, że to najłagodniejszy możliwy lek i dlatego przepisuje mi właśnie to. Bo owulacje mam ładne. A lek podaje dla wzmocnienia efektu i zwiększenia szans powodzenia inseminacji. Jutro idę na usg i zobaczymy co tam w jajnikach słychać. Myślę, że sporo słychać bo jeszcze nigdy tak bardzo mnie nie gniotły
-
Mała Mi 80 wrote:Opium a widziałaś na pierwszej stronie:
7.03 2 iui
10.03 3 iui
To tak można czy ty to nie ty;-)
dobra,juz wiem poprawiono:DWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:18
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny, odebrałam wszystkie wyniki badan i jest dobrze,ale mam pytanie... Czy miałyście robione badania na przeciwciala przeciw wirusowi rozyczki? Pytam ponieważ mi wyszły przeciwciała IgM wynik ujemny czyli dobry , a przy IgG dodatni. Czy tez tak miałyście? Ide z tym w srode do lekarza zapytac czy nadal inseminacja w kwietniu aktua;na czy musimy odlozyc... szczerze to mam nadzieje,że nie bo tak juz bym chciala podejsc
-
Olencja, ja miałam 12.03.
olencja lubi tę wiadomość
- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
Aaneta wrote:Witajcie dziewczyny, odebrałam wszystkie wyniki badan i jest dobrze,ale mam pytanie... Czy miałyście robione badania na przeciwciala przeciw wirusowi rozyczki? Pytam ponieważ mi wyszły przeciwciała IgM wynik ujemny czyli dobry , a przy IgG dodatni. Czy tez tak miałyście? Ide z tym w srode do lekarza zapytac czy nadal inseminacja w kwietniu aktua;na czy musimy odlozyc... szczerze to mam nadzieje,że nie bo tak juz bym chciala podejsc