Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 17756 9240

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak rozumiem ovitrelle mialas 10.12 a wczoraj byl 21.12 ;) to 10 dni po... raczej male szanse zeby to byla kreska z ovitrelle ;)
    Trzymam kciuki!

    klz99vvjque3qhv3.png
    zi13qqmzh183b4xs.png

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik, wyszło 2,90.
    Także chyba dalej nic nie wiadomo.
    W normach jest podane, że 1 tydzień ciąży to 5-50 mlU, ale w tamtym cyklu kiedy nie byłam w ciąży, wyszło <0,1 mlU

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 17756 9240

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a ktory to dpo?

    klz99vvjque3qhv3.png
    zi13qqmzh183b4xs.png

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    12

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • ja1986 Autorytet
    Postów: 548 357

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób bete za dwa dni ja zawsze robiłam 14 dpo może coś tam zaczyna się dziac ...

    16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 17756 9240

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moim zdaniem byla jakas proba zagniezdzenia ale sie nie utzymalo... na 12dpo 2,9 to stanowczo za malo ale powtorz jeszcze za dwa dninbedziesz widziec czy rosnie czy to juz spadkowa byla

    klz99vvjque3qhv3.png
    zi13qqmzh183b4xs.png

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko to właśnie, niedziela, potem poniedziałek, wtorek nadal wszytsko nie czynne.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest sens robić jutro? czy nie bardzo?

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • szatanka Autorytet
    Postów: 2194 1403

    Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

    Aga, przykro mi, ale to raczej nie jest ciąża tylko albo resztka po ciąży biochemicznej albo resztka zastrzyku. 10dpo beta powinna wynosić ok. 10. Ja też tak nie raz się lapalam nadziei mając betę w okolicach 3 10dpo, ale nigdy nic z tego nie bylo.

    Co do ciąży z inseinacji jako podwyższonego ryzyka: ciekawa jestem, dlaczego przez niektórych jest tak traktowana, wiecie może?

    A ja jestem 2dpo i teraz czekam aż fasolka, mam nadzieję zakielkuje. Że względu na wyjazd w tym cyklu staraliśmy się zupełnie naturalnie. Fajnie by było, gdyby się udało. :) Tak że święta mina mi w prawdziwym oczekiwaniu na dzieciątko. :)

    ja1986 lubi tę wiadomość

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • KeepCalm Autorytet
    Postów: 1354 1217

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 00:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam nadzieje ze mialyscie udane swieta!zwlaszcza te z brzuszkami napewno :) a my .. coz.. moze nowy rok nam przyniesie spelnienie marzen.

    2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, szatanka, ccierpliwa miałyście rację, byłam wczoraj u lekarza i powiedział, że była to ciąża biochemiczna. i zaczynamy od nowa, ale dopiero w następnym cyklu, bo jeden z pęcherzyków nie pękł i urósł do 2,5 cm i jeśli wzięłabym leki przygotowujące do inseminacji to urósł by do 7 cm i mógłby powstać torbiel, także miesiąc przerwy. Mąż poskarżył lekarzowi, że bardzo to przeżywałam i powiedział, że w takim razie dobrze, że robimy miesiąc przerwy, żebym przestała o tym myśleć i doszła do siebie,bo stwierdził, że teraz to naprodukowałam jakiegoś tam hormonu, tym zamartwainiem się, który uniemożliwa zajśćie w ciążę i i tak nic by z tego nie było...

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • szatanka Autorytet
    Postów: 2194 1403

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga94, przykro mi, że jednak miałam rację, wolałabym się pomylić, ale już tyle razy przez to sama przechodziłam, że niestety wiem, jak to działa. :(

    Co do starań w tym cyklu: zawsze możecie próbować naturalnie :) Stymulacja przy pęcherzyku przetrwałym jest zabroniona, ale starania nie. :) A jeśli chodzi o niepękanie pęcherzyków, też mam taką tendencję przy więcej niż jednym, w zasadzie za każdym razem, gdy miałam 2 pęcherzyki i brałam ovitrelle, jeden z nich nie pękał. Dlatego zwiększyłyśmy dawkę ovitrelle do dwóch zastrzyków i problem minął. Gdyby u Ciebie się to powtarzało, polecam rozważyć taką opcję.

    Ja jestem 7dpo. Od wczoraj boli mnie brzuch, więc liczę na to, że tym razem zaskoczyło. W Sylwestra robię test sikany, mam nadzieję, że dostrzegę jakiegoś bladziocha i będzie super wiadomość na Nowy Rok :)

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz też zalecił próbować naturalnie, ale tyle razy się nie udawało, to dlaczego miałoby się teraz udać... Już nawet się nie łudzę.

    Dzięki za radę i trzymam kciuki :)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • szatanka Autorytet
    Postów: 2194 1403

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Lekarz też zalecił próbować naturalnie, ale tyle razy się nie udawało, to dlaczego miałoby się teraz udać... Już nawet się nie łudzę.

    Dzięki za radę i trzymam kciuki :)

    Ciąża lubi sobie przyjść wtedy, kiedy się jej najmniej spodziewamy, więc wszystko możliwe, ważne, żeby się troszkę wyluzować, choć wiem, że w naszym przypadku to jest praktycznie niemożliwe. :) Ale spójrz na to wszystko pozytywnie, może to ułatwi Ci czekanie: lekarz potwierdził ciążę biochemiczną, więc oznacza to, że coś się zadziało, czyli MOŻESZ ZAJŚĆ. Jeśli nie uda się w tym cyklu naturalnie, to najprawdopodobniej w którymś z kolejnych w końcu zaskoczy.

    Też miałam ciążę biochemiczną przy ostatniej insemce, dlatego w tym cyklu liczę, że będzie z tego coś więcej. Brzuch mnie dziś boli jak nie wiem - widać dzidzia wierci dziurę. Mam nadzieję, że wywierci skutecznie i zostanie z nami. :)

    Dziewczyny, a jak wasze ciąże?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 22:22

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • wichrowe_wzgórza Autorytet
    Postów: 3824 1351

    Wysłany: 28 grudnia 2017, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 lata temu zaskoczyłam naturalnie, jak odpuściłam - nie zdazyłam zrobić badań do inseminacji i miałąm w głowie tylko, że po świętach na pewno IUI, a się ciąża wtedy zrobiła... Jakąś tam nadzieję to dało, że DA SIĘ.
    Szatanka,mocno trzymam kciuki:)

    szatanka lubi tę wiadomość

    9 tc (*) 24.01.2016
    4 IUI (3 z rzędu) 10.02.2017 - udana, 06.11.2017, 55 cm i 2960 g, 10 pkt

    k0kdqps69ltp9nmm.png

    3jvzk6nliz0mumdr.png

  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 17756 9240

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 00:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga strasznie mi przykro :(

    Szatanka trzymam kciuki!!!

    klz99vvjque3qhv3.png
    zi13qqmzh183b4xs.png

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka lekarz mi powiedział, żeby próbować bo po takiej ciążyjest łatwiej zajść w następną, więc bardzo prawdopodobne, że Tobie się teraz udało :)
    a ja, już jakoś nie umiem się nastawić pozytywnie... i czekam na IUI za miesiąc...

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 17756 9240

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga probuj poki co tak ;) nigdy nic nie wiadomo... moj lekarz tez mowil ze organizm po biochemie czy tez poronieniu latwiej o ciaze bo organizm jeszcze jakis czas "pamieta" stan ciazy

    klz99vvjque3qhv3.png
    zi13qqmzh183b4xs.png

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
  • szatanka Autorytet
    Postów: 2194 1403

    Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    szatanka lekarz mi powiedział, żeby próbować bo po takiej ciążyjest łatwiej zajść w następną, więc bardzo prawdopodobne, że Tobie się teraz udało :)
    a ja, już jakoś nie umiem się nastawić pozytywnie... i czekam na IUI za miesiąc...

    Dziękuję za wszystkie kciuki, oby, oby. Dziewczyny, od kilku dni autentycznie kręci mnie w żołądku. Możliwe, żeby mdłości zaczęły się już w 3-4 tc, czy to raczej autowkrętka?

    Aga94, wiem że trudno, ale trzeba żyć nadzieją. Taki nasz los. A jakie Wy w ogóle macie wskazania do inseminacji, jeśli można spytać? To ze względu na morfologię?

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 30 grudnia 2017, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze względu na morfologię nasienia.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego