Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chyba nic nie będzie z tej IUI. Wczoraj w nocy rozbolał mnie brzuch tak mkocno jak na początku miesiączki... Musiałam wziąć nospe, żeby wogóle zasnąć. Dziś też czuje się jakbym za chwilę miała dostać okres, chociaż do miesiączki jeszcze 10 dni... nawet nie zdążyłam sobie pomarzyć, że może się udało.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • ja1986 Autorytet
    Postów: 548 357

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 mnie kilka dni po iui też tak bolał brzuch jak na okres ... a potem bliżej terminu @ nic cisza......:) nie łam się jest nadzieja:)

    16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 17733 9231

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do teraz boli brzuch jak na @ ;)

    szatanka lubi tę wiadomość

    klz99vvjque3qhv3.png
    zi13qqmzh183b4xs.png

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już niepotrzebnie spisałam ten cykl na straty. Dzięki dziewczyny :)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8518 7909

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanko, jak dobrze Cię tu widzieć <3

    szatanka lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • wichrowe_wzgórza Autorytet
    Postów: 3824 1351

    Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 25 wrote:
    Wichrowe_wzgórza jak Twoja córeczka? :) długo staraliście się o kolejną ciąże? my będziemy próbować w lutym, bardzo się boje bo lekarze powiedzieli ze będzie trzeba założyć mi szew lub krążek... ja jak zwykle boję się czy iui się uda czy znowu nie będzie plamień żeby co najmniej do tego 12tc przetrwać żeby założyli szew na szyjkę.
    A całkiem sympatyczna jest :) Po poronieniu naturalnej ciąży, która się po 4 latach trafiła, to rok było przerwy, prawie. Styczeń szpital i w grudniu pierwsza IUI, wyszło w lutym po trzeciej. Czyli szybko chyba, bez leków, stymulacji, itp.
    Ciekawe jak teraz będzie, bo chcemy możliwie szybko skombinować jej rodzeństwo ;]

    9 tc (*) 24.01.2016
    4 IUI (3 z rzędu) 10.02.2017 - udana, 06.11.2017, 55 cm i 2960 g, 10 pkt

    k0kdqps69ltp9nmm.png

    3jvzk6nliz0mumdr.png

  • szatanka Autorytet
    Postów: 2194 1403

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam was jeszcze raz. :) Dzięki, że o mnie myslalyscie, to miłe. :)

    Aga94 nie jestem lekarzem, ale:
    - pierwsze słyszę, żeby ciąża z IUI była a priori traktowana jako wysokiego ryzyka. My jesteśmy w tej chwili na nartach, i gdyby się udało zajść w listopadzie, pewnie byśmy nie odwołali - lekarka powiedziała, że jeżeli nie będzie plamien, to będę mogła normalnie jeździć.Dlatego może się nie stresuj za bardzo.

    - moja lekarka powiedziała kiedyś takie zdanie, że robienie iui powyżej 4 pęcherzyków, to już jest błąd w sztuce. Dlatego nie dziwi mnie, że mikrobiolog złapał się za głowę. 5 to duża szansa na ciążę mnoga, na szczęście chyba jednak pekaly ci nierówno, więc nie będzie wieloraczkow :)

    - jeśli chodzi o ból brzucha, to akurat u mnie tak objawialy się obie ciążę: i tą pierwszą, prawdziwa, i ta ostatnio - biochemiczna. Ja bym się tym akurat cieszyła, jeżeli ból występuje ok. tygodnia po owulacji. :)

    Dziewczyny, zazdrosze wam wagi. Ja niestety w drugą stronę, w ciąży przytyłam kilka kilo, których oczywiście nie zrzucilam i nie zrzuce, bo ciągle mam zakaz odchudzania się, dlatego przy następnej ciąży wystartuje z rekordowa dla mnie waga. Nie wiem, jak mój kręgosłup z dyskopatia to zniesie...

    klz9bd3m9oljt4xc.png

    13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1047 275

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Kasia do iui mozna mrozic nasienie ;)
    Jak się czujesz? :)

    kurcze mój wymyślił żeby zamrozić w styczniu i żebym podeszła do iui jak najszybciej :P

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1047 275

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A całkiem sympatyczna jest :) Po poronieniu naturalnej ciąży, która się po 4 latach trafiła, to rok było przerwy, prawie. Styczeń szpital i w grudniu pierwsza IUI, wyszło w lutym po trzeciej. Czyli szybko chyba, bez leków, stymulacji, itp.
    Ciekawe jak teraz będzie, bo chcemy możliwie szybko skombinować jej rodzeństwo ;]

    to trzymam kciuki ;) ;)

    wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 17733 9231

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanko sa lekarze ktorzy ciaze z iui traktuja jako ciaze podwyzszonego ryzyka jak i z ivf ;) mam kolezanke ktora 3 lekarzy odmowilo prowadzenia ciazy ze wzgledu na to ze byla z iui i stwierdzili ze oni sie takimi przypadkami nie zajmuja dopiero czwarty lekarz sie zgodzil... i zeby jeszcze w jakims malym miasteczku mieszkala ale jest ze stolicy...

    Kasia dziekuje:* czuje sie dobrze... jesli jyz mam jakues symptomy to bardziej jakbym miala dostac @ niz byla w ciazy ;)

    klz99vvjque3qhv3.png
    zi13qqmzh183b4xs.png

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1047 275

    Wysłany: 17 grudnia 2017, 23:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłaś juz u lekarza?

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • wichrowe_wzgórza Autorytet
    Postów: 3824 1351

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 02:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówił, że moja ciąża dla niego to naturalna jest, bo to było tylko lekkie wspomaganie, skoro nawet bez leków i stymulacji. Nawet w karcie tego nie miałam...
    Niestety do przyszpitalnego domu narodzij nie zakwalifikowano mnie - ciąża z IUI jest "specjalnej troski" :( może nie aż tak jak z IVF, bo tu dyskwalifikacja stała bezwzględna, ale jednak... Mooooże przy drugiej przymkną oko, bo poza tym ciąża była książoowa a poród szybki i bez komplikacji.
    Tak że zależy od lekarza i od sytuacji.

    9 tc (*) 24.01.2016
    4 IUI (3 z rzędu) 10.02.2017 - udana, 06.11.2017, 55 cm i 2960 g, 10 pkt

    k0kdqps69ltp9nmm.png

    3jvzk6nliz0mumdr.png

  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć szatanka :)
    No mi lekarz powiedział, że jest wyższe ryzyko poronienia i kazał się oszczędzać. A ja nawet dla swojego świętego spokoju wolę nic nie dźwigać itp żeby później nie winić się za to, że to by była moja wina. Tyle czasu i pieniędzy, że szkoda by było to z własnej winy zepsuć. Wolę się posłuchać lekarza :) On też jest taki bardzo troskliwy, przypomina mi moja babcie :D może przesadzać, ale lepiej nie ryzykować :) a co do pęcherzyków to w dniu Iui miałam pękniete tylko dwa, ale powiedział, że jest możliwość że reszta też pęknie.
    Im nas więcej tym weselej hehe :)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa masz rację. Mi to samo lekarz powiedział, że u niego mogę prowadzić ciążę i uprzedził, że mogę mieć trudność ze znalezieniem lekarza do mojej domniemanej ciąży. Ale mój lekarz pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzic, dlatego on jak najbardziej mi pasuje i nie będę musiała szukać :)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie zaglądałam, a widzę, że się dzieje :) gratuluję wszystkim ciężarnym :) ja temat iui już zamknęłam za sobą, teraz próbuję ruszyć z icsi, chociaż ciągle coś stoi nam na przeszkodzie i od początku listopada coś ciągle się odwleka.
    Mi lekarz mówił, że już przy 3 pęcherzykach nie dopuszczą mnie do IUI.

    szatanka lubi tę wiadomość

  • zohasamoha Autorytet
    Postów: 916 739

    Wysłany: 20 grudnia 2017, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanko, u mnie bije jedno serduszko (poza moim oczywiście:p) jestem po USG prenatalnym- wszystko dobrze, jutro odbieram pappa, ale jestem spokojna...
    Też Cię "przygody" spotykają:/ mam nadzieję, ze na tych nartach tak się odstresujesz, ze wrócisz w dwupaku;) powodzenia!!

    Co do IUI na kilku pęcherzykach - ostanią miałam robioną na 4,a nasienie po preparacji bylo dobre... Jak ma się udać, to uda się nawet przy jednym pęcherzyku!

    Wichrowe! Uściskaj swoją Malutką:* (Łajzę:p)

    Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro jadę robić test z krwi. Trzymajcie kciuki...

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • ja1986 Autorytet
    Postów: 548 357

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga trzymam kciuki ,dawaj znac :)

    16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :), robiłam wczoraj wieczorem test domowy, wyszła druga kreska, ale w poprzednią niedzielę miałam zastrzyk Ovitrelle i to jeszcze on mogł dać taki wynik.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • ja1986 Autorytet
    Postów: 548 357

    Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby to już nie był zastrzyk ... :)

    16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego