Inseminacja - od czego zacząć?:(
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysunshine26 wrote:O jeeej i wtedy do IUI od nowa badania robić trzeba będzie? Trzymam kciuki, żebyś nie musiała już podchodzić, może naturalnie się uda przez ten okres :*
Dzięki Kochana,
Pewnie tak będzie, kij już z tymi badaniami. Bardziej martwię się o dobranie odpowiednich leków...
Pozostało mieć nadzieję, że nastawiąjąc się na IUI na jesień w międzyczasie uda nam się coś zdziałać naturalnie -
didik34 wrote:Dzień dobry:)
właśnie wróciłam z kontrolnego usg i okazało się, że jestem przestymulowana (oczywiście lekarz tak tego nie nazwał). Wszystkie dolegliwości związane są z nadmierną ilością pęcherzyków. Dostałam Dostinex (4 tabl.250zł)(niezła impreza) i w poniedziałek do kontroli.. I teraz uwaga... kolejna próba podejścia do IUI może być za cztery cykle:((((((
Coś mi się zdaje, że badania są ważne pół roku, przynajmniej niektóre.
Trzymam kciuki za naturalny cykl ❤
didik34 lubi tę wiadomość
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
nick nieaktualnyKlara Wysocka wrote:Didik, a dlaczego dopiero za 4 cykle? Organizm musi dojść do siebie czy jak? Ile miałaś pęcherzyków, że byłaś "przestymulowana"?
Klara no właśnie chyba organizm musi dojść do równowagi hormonalnej. Miałam 5 pęcherzyków i wiele innych mniejszych , które dalej rosły stąd te bóle -
Dzień dobry
Tak się zastanawiam, musi minąć 14 dni od zastrzyku z pregnylu, prawda? Skoro zastrzyk był 30.05 a IUI 2.06 to chyba te 14 dni liczyć od 30.05? wybaczcie te kombinacje, ale już nie mogę wytrzymać12.2014-Aniołek
02.06.2017- 1 IUI
Mirabelcia wrote:Dzień dobry
Tak się zastanawiam, musi minąć 14 dni od zastrzyku z pregnylu, prawda? Skoro zastrzyk był 30.05 a IUI 2.06 to chyba te 14 dni liczyć od 30.05? wybaczcie te kombinacje, ale już nie mogę wytrzymaćMirabelcia lubi tę wiadomość
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
Przez 2 dni pobolewały mnie plecy na wysokości lędźwiowej, ale jak mocno! Od wczoraj jest spokój, doszukuje się bólu piersi ale nic z tego też sama obawiam się swojej reakcji na niepowodzenie
A jak Twoje samopoczucie Sunshine26?12.2014-Aniołek
02.06.2017- 1 IUI
Mirabelcia wrote:Dzień dobry
Tak się zastanawiam, musi minąć 14 dni od zastrzyku z pregnylu, prawda? Skoro zastrzyk był 30.05 a IUI 2.06 to chyba te 14 dni liczyć od 30.05? wybaczcie te kombinacje, ale już nie mogę wytrzymać
No właśnie sama do końca nie wiem. W galerii wykresów jak zaznaczysz *inseminacja i *Pregnyl to jest jeden wykres, gdzie w szóstym dniu po IUI test wyszedł negatywny, a już w dziesiątym pozytywny. Co prawda jest jeden taki wykres, ale jest.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
sunshine26 wrote:Chyba po IUI ja mam zrobić 14dni po IUI. Tez co chwile otwieram szufladę z testem i myśle czy nie zrobić z sikanca ale się boje negatywu wkręciłam się, oglądam wózki, łóżeczka... jak się nie uda to ja nie wiem co będzie
Ja niestety też tak mam. Straszne, ale mam już wszystko wybrane, zaplanowane - uni ubranka, wózek, kocyki, łóżeczko... Kurdeee masakra jakaś.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze testy bo kilka z Nas miało jutro testować. Ja rano jadę chyba na betę, boje się nie wiem czy pojadę.
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
Mocno trzymam kciuki za wszystkie testujące! Mnóstwo siły dla Was!
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja dalej walczę z moimi jajnikami i bólem w krzyżu. Brałam 4 dni dostinex na przyhamowanie wzrostu jajek, ale dzisiaj znów to samo. I już sama nie wiem, czy to na okres, który ma przyjść w weekend czy jak? Nie wiem czy po takiej stymulacji przyjdzie w punkt jak zawsze...
Pójdę na kontrolę po @ i uzgodnie co i jak, ale wczoraj właśnie myślałam, żeby spróbować iui bez ztymulacji na tym co pozostało z poprzedniego cyklu;) Nie mam już cierpliwości czekać i słuchać, że teraz to się naturalnie uda, bo dobre warunki po stymulacji... -
Witajcie, ja nie wytrzymałam i wczoraj (11 dni po zastrzyku i 10 po IUI) zrobiłam test,wyszła blada druga kreska, tłumaczyłam sobie, że to na pewno jeszcze pregnyl ale same wiecie...dziś negatyw. Chyba nie muszę Wam tłumaczyć jak się czuję. Chyba więcej nie będę próbować, nie nadaję się do tego.
Trzymam mocno kciuki za Dziewczyny, które jutro testująWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 07:59
12.2014-Aniołek
02.06.2017- 1 IUI
Mirabelcia wrote:Witajcie, ja nie wytrzymałam i wczoraj (11 dni po zastrzyku i 10 po IUI) zrobiłam test,wyszła blada druga kreska, tłumaczyłam sobie, że to na pewno jeszcze pregnyl ale same wiecie...dziś negatyw. Chyba nie muszę Wam tłumaczyć jak się czuję. Chyba więcej nie będę próbować, nie nadaję się do tego.
Trzymam mocno kciuki za Dziewczyny, które jutro testują
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40