X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja - po raz pierwszy ,poradzicie?
Odpowiedz

Inseminacja - po raz pierwszy ,poradzicie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda998 wrote:
    Co do inseminacji domacicznej to szczerze mówiąc ja już nie wierzyłam w to, że kiedykolwiek zostanę mamą. Byłam w wielu klinikach, ale dopiero udało nam się w Olmedical! Oczywiście wcześniej mieliśmy też wykonane badania takie jak chlamydia, mykoplazma,ureaplasma i co ważne po niedługim czasie okazało się, że będę mamą
    Trochę brzmi jak sponsorowany/reklamowy wpis kliniki 😁

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Paupaul Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2023, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny posty są z bardzo dawna chciałam odnowić wątek 💋💋 mam do was pytanko staraliśmy się z Mężem od 3 lat o dziecko puki nie wyszly złe wyniki z badania nasienia oraz wyników genetycznych.. Podalismy się inseminacji tydzień temu z nasiem dawcy minął już tydzień niech mi któraś z Pan powie mialyscie jakieś objawy ciąży? Nie ukrywam ten czas powoli leci coraz trudniej wytrzymać do zrobienia bety z krwi 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2023, 23:01

*Starania z mężem od 4 lat o dziecko
    * bezpłodność męża Azospermia oraz zespół klinefeltera
    * decyzja o nasieniu dawcy
    *ureoplazma, wyleczona antybiotykiem
    * Ja 24 lata zdrowa, wszystkie wyniki dobre!
    * cykle bez stymulacji
    1 inseminacja dawca nasienia 23.05. 23 ❌ nieudana

Klinika Bocian Katowice
  • Paupaul Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy warto robić test na 11 dzień po inseminacji? Będzie wiarygodny?

*Starania z mężem od 4 lat o dziecko
    * bezpłodność męża Azospermia oraz zespół klinefeltera
    * decyzja o nasieniu dawcy
    *ureoplazma, wyleczona antybiotykiem
    * Ja 24 lata zdrowa, wszystkie wyniki dobre!
    * cykle bez stymulacji
    1 inseminacja dawca nasienia 23.05. 23 ❌ nieudana

Klinika Bocian Katowice
  • Malyna Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paupaul wrote:
    Cześć dziewczyny czy warto robić test na 11 dzień po inseminacji? Będzie wiarygodny?

Odnośnie inseminacji są comiesięczne wątki, aktualnie: 🌻🍀 inseminacja czerwiec 2023🍀🌻, tam najlepiej zadawać pytania 😉
    A jeżeli chodzi o test, to najlepiej wstrzymać się do tych 14 dni po inseminacji, tym bardziej jeżeli brałaś zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, bo może wcześniej dawać fałszywie dodatni wynik 😉

• Zancia22 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zapytać czy któreś udało się po inseminacji zajść w ciążę z niskim amh? Jeśli tak to za którym razem ? Owulacje mam regularnie co miesiąc potwierdzoną monitoringiem, a wyniki męża są bardzo dobre. Zastanawiam się czy w tym wypadku jest sens pochodzić do IUI czy nie

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ