Intralipid- gdzie i za ile
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale nie mam recepty ani zapotrzebowania, bo te co mi doc Paśnik wypisał miały date IX 2017 i już je wywaliłam
Anna
NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
1994 - córka
2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc
, 2018.02 - CN 7 tc 
2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany

-
A masz ta karte z zalecaniemi od Pasnika?Anna1975 wrote:Ale nie mam recepty ani zapotrzebowania, bo te co mi doc Paśnik wypisał miały date IX 2017 i już je wywaliłam

-
Tak mam plan leczenia - zalecenia przed transferem: intralipid 20% - 3 razy, heparyna od 1 DC i encorton + acard.
Co myślisz, udać się do zwykłego gina albo lekarza pierwszego kontaktu?Anna
NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
1994 - córka
, 2018.02 - CN 7 tc 

-
Dokladnie tak, tylko z doswiadczenia radze przyjsc z wydrukowanym zapotrzebowaniem.Anna1975 wrote:Tak mam plan leczenia - zalecenia przed transferem: intralipid 20% - 3 razy, heparyna od 1 DC i encorton + acard.
Co myślisz, udać się do zwykłego gina albo lekarza pierwszego kontaktu?
Mozesz tez poprosic docenta o wyslanie recepty i zapotrzebowania, tylko nie wiem na kiedy potrzebujesz i czy zdarzy wyslac. -
Teraz w środę idę do dr Cz na wizytę podczas której ma rozpisać transfer.
W międzyczasie gromadziłam aktualne wyniki zleconych badań.
Mam dostać intralipid 2 tyg przed transferem i w dniu transferu oraz 4 tyg po - jeśli bhcg +.
Wychodzi na to, że pierwszy wlew w przyszłym tygodniu, ale może spróbuje od doc i na kolejne wlewy udałoby sie załatwić.
Dzięki za podpowiedź
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 14:47
Bella93 lubi tę wiadomość
Anna
1994 - córka
, 2018.02 - CN 7 tc 

-
Ja mam takie same zalecenia, na cześć miałam wykupiony własny intralipid i sól na podstawie zlecenia od dr P, ale jak mi się skończyło to kupiłam w klinice (Salve Medica) razem z podaniem, tylko niestety drożej. Można też napisać do dr maila i poprosić o wypisanie kolejnej recepty.
Anna1975 lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Ja mam takie same zalecenia, na cześć miałam wykupiony własny intralipid i sól na podstawie zlecenia od dr P, ale jak mi się skończyło to kupiłam w klinice (Salve Medica) razem z podaniem, tylko niestety drożej. Można też napisać do dr maila i poprosić o wypisanie kolejnej recepty.
Tak też zrobię
Najgorzej jak człowiek chce parę gr zaoszczędzić
Już się z badaniami załatwiłam, chodziłam na NFZ po skierowania, potem szukałam laboratoria które tańsze - szczególnie mi zależało na dość kosztownym pakiecie urea-myco-chla metodą PCR - ceny od 209 do 390 zł …
W efekcie zamiast biocenozy na nfz zrobili mi posiew tlenowy wymazu z pochwy bo było pobrane na patyczek a nie szkiełko - człowiek całe życie się uczy...Anna
1994 - córka
, 2018.02 - CN 7 tc 

-
czy encorton i estrofem kupujecie na zniżke R czy tylko 100% płatne?
Chyba mi Pani Dr zapomniała dopisać R
W poniedziałek robię badanie prg est i tsh i zaczynamy przygotowania do criotranferu, pierwszy wlew intralipidu 29/10Anna
1994 - córka
, 2018.02 - CN 7 tc 

-
W Katowicach w Invimed o ile dobrze pamietam 200 złMillaa wrote:Dziewczyny, proszę Was o informację, jaki jest koszt intralipidu?Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:( brak zarodków
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka 🥲
3 IVF 2❄️❄️
8.12.2025 po 4 latach przerwy ❄️3BB
(Accofil,Acard, Prograf, Neoparin, Prolutex, Utragestan, Papaveryna, Atosiban) I duzooo pozytywnej emocji🤣
5dpt beta 10,4 progesteron 16....
7dpt beta 45 progesteron 27
9dpt beta 122.2 progesteron 66
11 dpt beta 288.8 progesteron 71.4
14 dpt beta 1086.7 progesteron 30
21 dpt beta 20268.9 progesteron 90.9
31.12 mamy ❤️
Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

-
W aptece na receptę od Paśnika za 3 Intralipidy i 3 sole zapłaciłam koło 150 zł. Dużo bardziej się opłaca niż za każdym razem płacić kilkaset zł w klinice. W Salve Medica w Warszawie podają za 50 zł jeśli ma się własny, a jeśli nie to 300...
-
japonka wrote:W aptece na receptę od Paśnika za 3 Intralipidy i 3 sole zapłaciłam koło 150 zł. Dużo bardziej się opłaca niż za każdym razem płacić kilkaset zł w klinice. W Salve Medica w Warszawie podają za 50 zł jeśli ma się własny, a jeśli nie to 300...
Bardzo dziękuję za odwiedź. A ile jest potrzebnych takich wlewów? Jestem zielona w tym temacie
-
japonka wrote:W aptece na receptę od Paśnika za 3 Intralipidy i 3 sole zapłaciłam koło 150 zł. Dużo bardziej się opłaca niż za każdym razem płacić kilkaset zł w klinice. W Salve Medica w Warszawie podają za 50 zł jeśli ma się własny, a jeśli nie to 300...
Czy do Salve wystarczy pójść z własnym intralipidem, pokazać zalecenie i już? Ja płace pielęgniarce 150 zł za kroplówkę...
4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
Ja dzwonię i się umawiam dzień wcześniej bo tak prosili. Jestem już pacjentką bo chodzę tam do dr P.alca wrote:Czy do Salve wystarczy pójść z własnym intralipidem, pokazać zalecenie i już? Ja płace pielęgniarce 150 zł za kroplówkę...

-
To zależy jak Ci lekarz zalecił. Ja mam do każdego transferu 3, z czego trzeci tylko jeśli będzie ciąża. 2 tygodnie przed, w dniu transferu i 4 tygodnie po.Millaa wrote:Bardzo dziękuję za odwiedź. A ile jest potrzebnych takich wlewów? Jestem zielona w tym temacie

-
na.chwile wrote:W Łodzi podłączają kroplówkę w I.V.Clinic na ul. Siewnej 15. Jeśli macie swój lek to koszt 30 zł, jeśli bez leku to chyba 80zł. Klinika jest jeszcze w Warszawie i Olsztynie
30 zł... No nie mogę...
Dziękuję na.chwilę
4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
japonka wrote:Ja dzwonię i się umawiam dzień wcześniej bo tak prosili. Jestem już pacjentką bo chodzę tam do dr P.
Dzięki wielkie Japonka.4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery