Intralipid- gdzie i za ile
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale nie mam recepty ani zapotrzebowania, bo te co mi doc Paśnik wypisał miały date IX 2017 i już je wywaliłamAnna
NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
1994 - córka
2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc , 2018.02 - CN 7 tc
2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany -
Anna1975 wrote:Ale nie mam recepty ani zapotrzebowania, bo te co mi doc Paśnik wypisał miały date IX 2017 i już je wywaliłam
-
Tak mam plan leczenia - zalecenia przed transferem: intralipid 20% - 3 razy, heparyna od 1 DC i encorton + acard.
Co myślisz, udać się do zwykłego gina albo lekarza pierwszego kontaktu?Anna
NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
1994 - córka
Anna1975 wrote:Tak mam plan leczenia - zalecenia przed transferem: intralipid 20% - 3 razy, heparyna od 1 DC i encorton + acard.
Co myślisz, udać się do zwykłego gina albo lekarza pierwszego kontaktu?
Mozesz tez poprosic docenta o wyslanie recepty i zapotrzebowania, tylko nie wiem na kiedy potrzebujesz i czy zdarzy wyslac. -
Teraz w środę idę do dr Cz na wizytę podczas której ma rozpisać transfer.
W międzyczasie gromadziłam aktualne wyniki zleconych badań.
Mam dostać intralipid 2 tyg przed transferem i w dniu transferu oraz 4 tyg po - jeśli bhcg +.
Wychodzi na to, że pierwszy wlew w przyszłym tygodniu, ale może spróbuje od doc i na kolejne wlewy udałoby sie załatwić.
Dzięki za podpowiedź
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 14:47
Bella93 lubi tę wiadomość
Anna
1994 - córka
Ja mam takie same zalecenia, na cześć miałam wykupiony własny intralipid i sól na podstawie zlecenia od dr P, ale jak mi się skończyło to kupiłam w klinice (Salve Medica) razem z podaniem, tylko niestety drożej. Można też napisać do dr maila i poprosić o wypisanie kolejnej recepty.
Anna1975 lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Ja mam takie same zalecenia, na cześć miałam wykupiony własny intralipid i sól na podstawie zlecenia od dr P, ale jak mi się skończyło to kupiłam w klinice (Salve Medica) razem z podaniem, tylko niestety drożej. Można też napisać do dr maila i poprosić o wypisanie kolejnej recepty.
Tak też zrobię
Najgorzej jak człowiek chce parę gr zaoszczędzić
Już się z badaniami załatwiłam, chodziłam na NFZ po skierowania, potem szukałam laboratoria które tańsze - szczególnie mi zależało na dość kosztownym pakiecie urea-myco-chla metodą PCR - ceny od 209 do 390 zł …
W efekcie zamiast biocenozy na nfz zrobili mi posiew tlenowy wymazu z pochwy bo było pobrane na patyczek a nie szkiełko - człowiek całe życie się uczy...Anna
1994 - córka
czy encorton i estrofem kupujecie na zniżke R czy tylko 100% płatne?
Chyba mi Pani Dr zapomniała dopisać R
W poniedziałek robię badanie prg est i tsh i zaczynamy przygotowania do criotranferu, pierwszy wlew intralipidu 29/10Anna
1994 - córka
Millaa wrote:Dziewczyny, proszę Was o informację, jaki jest koszt intralipidu?Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
W aptece na receptę od Paśnika za 3 Intralipidy i 3 sole zapłaciłam koło 150 zł. Dużo bardziej się opłaca niż za każdym razem płacić kilkaset zł w klinice. W Salve Medica w Warszawie podają za 50 zł jeśli ma się własny, a jeśli nie to 300...
-
japonka wrote:W aptece na receptę od Paśnika za 3 Intralipidy i 3 sole zapłaciłam koło 150 zł. Dużo bardziej się opłaca niż za każdym razem płacić kilkaset zł w klinice. W Salve Medica w Warszawie podają za 50 zł jeśli ma się własny, a jeśli nie to 300...
Bardzo dziękuję za odwiedź. A ile jest potrzebnych takich wlewów? Jestem zielona w tym temacie -
japonka wrote:W aptece na receptę od Paśnika za 3 Intralipidy i 3 sole zapłaciłam koło 150 zł. Dużo bardziej się opłaca niż za każdym razem płacić kilkaset zł w klinice. W Salve Medica w Warszawie podają za 50 zł jeśli ma się własny, a jeśli nie to 300...
Czy do Salve wystarczy pójść z własnym intralipidem, pokazać zalecenie i już? Ja płace pielęgniarce 150 zł za kroplówkę...4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
alca wrote:Czy do Salve wystarczy pójść z własnym intralipidem, pokazać zalecenie i już? Ja płace pielęgniarce 150 zł za kroplówkę...
-
Millaa wrote:Bardzo dziękuję za odwiedź. A ile jest potrzebnych takich wlewów? Jestem zielona w tym temacie
-
na.chwile wrote:W Łodzi podłączają kroplówkę w I.V.Clinic na ul. Siewnej 15. Jeśli macie swój lek to koszt 30 zł, jeśli bez leku to chyba 80zł. Klinika jest jeszcze w Warszawie i Olsztynie
30 zł... No nie mogę... Dziękuję na.chwilę4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
japonka wrote:Ja dzwonię i się umawiam dzień wcześniej bo tak prosili. Jestem już pacjentką bo chodzę tam do dr P.
Dzięki wielkie Japonka.4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery