Invicta Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma się czym martwić miałam tak samo po każdym zastrzyku.
maryska90 lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
Piggy masz świętą rację. U mnie wiedzą praktycznie wszyscy z rodzinny. To jest choroba i nie ma co sie jej wstydzić, abo przecież sie o nią nie prosiłam. Dzięki temu, ze rodzina czy przyjaciele wiedzą, możemy uniknąć niewygodnych pytań typu KIEDY WY idt. Żyje sie dużo łatwiej. A to co kto myśli o mnie mam głęboko w d..., sam zmieniły by na pewno zdanie gdyby to on doświadczył takich problemówDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnyMacie racje, ja często mam ochotę powiedzieć, żeby ukrócić pytania, ale moja rodzina to akurat taka, z którą najlepiej to na zdjęciu.
I czasem już mam na końcu języka, żeby powiedzieć i mieć spokój, ale coś mnie hamuje. Mam pełno osób, które od razu by to rozgadały na całe swoje wioski. To nie jest wstyd, ale nie lubię tak obnosić się ze swoimi sprawami prywatnymi.
Może jakbym zaczęła mówić, to poczułabym się lepiej, sama nie wiem. Wiem, że wiele nieżyczliwych osób jest wokół mnie i dlatego nie rozpowiadam...
A Wam zazdroszczę, że macie taką sytuację, że wszyscy wokół Wam kibicują -
Powiedz najbliższym. Mama powinna wiedzieć chociażby dlatego, ze możesz potrzebować pomocy od niej. Moj tato jest ciemny zupełnie w tych sprawach, ale wie o wszystkim. Wkurza mnie jego pytanie czyja to wina, a co za różnica? Rozwód mam brac? Jak nie miałam ostatnio męża w domu na dlugo, to właśnie tata odbierał mnie po punkcji z kliniki. Rodzice przeżywają na swoj sposób to na pewno, ale trzymają kciuki i sie modlą za nasDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
Czerwone i swedzace zeszło teraz mam taki placek jasny jakby mnie ugryzł wielki komar. Co o tym sądzicie?
Ja powiedzialam rodzinie i najbliższym, nie wstydzę się tego, mam wsparcieczerwiec 2015 - ICSI 2BB nieudane
wrzesień 2015 - crio Kropka 1BC
1 luty 2016 punkcja - 2 blastusie 1BB i 2BB tym razem musi się udać!
Maj 2016 - zaczynamy 3 cykl rządówki, oby szczęśliwy. -
Gonapeptyl jest wyjątkowy muszę przyznać i zawsze zostawia ślad, także nie masz sie czym martwić. Ja ostatnio trafiłam Gonapeptyle w jakies naczynka podskórne i siniak na pół brzucha mi sie pokazał, do tego boli pokazałam go w gabinecie zabiegowym i powiedziano mi, ze nie ma co sie martwić.
maryska90 lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
nick nieaktualnyPiggy wrote:Ja nie wiem po co to ukrywać. Przez to ze ludzie wstydzą się o tym mówić to in vitro jest traktowane jak jakies tabu i coś zakazanego.
u mnie wiedzą najbliżsi i znajomi. W pracy też wiedzą i dzięki temu nie mam problemu z braniem urlopu lub urywaniem sie w czasie pracy na jakieś badania. Owszem cześć ludzi jest przeciwna tej metodzie ale tak naprawdę nie wiedzą o co w niej chodzi. Ja nie spotkałam się z nieprzyjemnościami z tego powodu, a wręcz przeciwnie ludzie mi kibicują i wspierają. -
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Powiedz najbliższym. Mama powinna wiedzieć chociażby dlatego, ze możesz potrzebować pomocy od niej. Moj tato jest ciemny zupełnie w tych sprawach, ale wie o wszystkim. Wkurza mnie jego pytanie czyja to wina, a co za różnica? Rozwód mam brac? Jak nie miałam ostatnio męża w domu na dlugo, to właśnie tata odbierał mnie po punkcji z kliniki. Rodzice przeżywają na swoj sposób to na pewno, ale trzymają kciuki i sie modlą za nas
-
nick nieaktualnyklara_bella wrote:Macie racje, ja często mam ochotę powiedzieć, żeby ukrócić pytania, ale moja rodzina to akurat taka, z którą najlepiej to na zdjęciu.
I czasem już mam na końcu języka, żeby powiedzieć i mieć spokój, ale coś mnie hamuje. Mam pełno osób, które od razu by to rozgadały na całe swoje wioski. To nie jest wstyd, ale nie lubię tak obnosić się ze swoimi sprawami prywatnymi.
Może jakbym zaczęła mówić, to poczułabym się lepiej, sama nie wiem. Wiem, że wiele nieżyczliwych osób jest wokół mnie i dlatego nie rozpowiadam...
A Wam zazdroszczę, że macie taką sytuację, że wszyscy wokół Wam kibicują -
nick nieaktualny
-
klara_bella wrote:Macie racje, ja często mam ochotę powiedzieć, żeby ukrócić pytania, ale moja rodzina to akurat taka, z którą najlepiej to na zdjęciu.
A Wam zazdroszczę, że macie taką sytuację, że wszyscy wokół Wam kibicują
Doskonale Cię rozumiem, myślę, że same najlepiej wiemy komu można powiedzieć, a komu niekoniecznie.
Bardzo spodobało mi się stwierdzenie mojej koleżanki, że poczęcie dziecka jest intymną sprawą każdego z nas, a tym bardziej sposób w jaki się to odbywa.
Wiedzą bliscy, ale tylko Ci którzy potrafią zachować to dla siebie i nie zrobią z tego sensacji. Mam odwrotną sytuację bo teściowa wie, a mama nie, właśnie z racji tego, że zawsze robi z igły widły i zaraz cała miejscowość żyła by moimi problemami. -
nick nieaktualny
-
Sysia i jak??? Trzymamy kciuki!
Piggy, niech zarodeczki zostaną z Tobą przez najbliższe miesiące :*Piggy lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0