INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaP83 wrote:Kessi ja analizowałam i moim zdaniem ten program się opłaca. Masz tam wszystkie potrzebne badania. Ja niestety miałam już zrobione wcześniej i nie brałam tego pakietu. Miałam 4 wizyty w trakcie stymulacji. Razem z oznaczeniem hormonów jedna wizyta to ok. 165 zł.
No właśnie chyba jednak zdecydujemy się na ten pakiet. Tym bardziej , że przy crio wizyty do transferu też są wliczone, a nigdy nie wiadomo ile ich będzie.
A czy korzystacie z jakiś dodatkowych procedur do ivf tj,. scratching endometrium albo klej itp. ? -
nick nieaktualnyKessi_91 wrote:No właśnie chyba jednak zdecydujemy się na ten pakiet. Tym bardziej , że przy crio wizyty do transferu też są wliczone, a nigdy nie wiadomo ile ich będzie.
A czy korzystacie z jakiś dodatkowych procedur do ivf tj,. scratching endometrium albo klej itp. ?
Z tego co kojarzę to chyba criotransfer jest nawet tańszy z tym pakietem. Poza tym zawsze trzeba się nastawiać na świeży transfer. Tak wiem ja się nastawiałam bo bałam się że nie będę mieć zarodków do mrożenia jak rok temu. A tu nic z tego nie wyszło
Ja chciałabym klej. A schraching Pani dr kiedyś mi proponowała ale okazało się że mam próblemy immunologiczne i accofil a więc ten schraching ostatecznie u mnie odpada -
AgaP83
To świetna wiadomość, trzymam kciuki , daj znać kiedy transferujesz:)30lat
6 lat starań
Problem męski - bardzo słaba jakość nasienia.
Czynnik damski- problem z implantacją
I PROCEDURA- krótki prot.
10.19 punkcja, pobrano 12 jajeczek , w tym 11 dojrzałych, zapłodnionych 6, tylko 1 zarodek
10.19transfer IVN 1 próba
Świeży transfer 3dniowca
Skurcze macicy 😭
7 dpt <1
12 dpt <0,1☹️
01.20 histeroskopia, liczne polipy i zrosty- usunięto
02.20 II PROCEDURA -krotki prot❄️❄️
03.20-transfer odwołany koronawirus🥺
06.2020-transfer 5dn blastki ☹️
01.21 - transfer 5dn + Prograf
7dpt <1
10dpt ?
TSH👍
Immunofenotyp👍
Kiry👍
Kariotyp👍
Asa👍
Ana 1-2-3👍
Krzywa cukrowa👍
CBA👎
Homocysteina👍
IMK Multitest👍
Mutacja MTHFR👎
Mutacja PAI v leiden👎
Antykoagulant tocznia👍
Przeciwciała kardiolipidowe👍
Mycoplasma 👍
Ureaplasma 👍
E.coli👍
+ Stała kontrola osteopaty
Kochane,
Melduję że kropek na pokładzie:)
Trzymajcie za nas kciuki 🤞blair., inkaa, shani, Borden, Lentylek lubią tę wiadomość
30lat
6 lat starań
10.19 punkcja, pobrano 12 jajeczek , w tym 11 dojrzałych, zapłodnionych 6, tylko 1 zarodek
Świeży transfer 3dniowca
Skurcze macicy 😭
7 dpt <1
12 dpt <0,1☹️
7dpt <1
10dpt ?
TSH👍
Immunofenotyp👍
Kiry👍
Kariotyp👍
Asa👍
Ana 1-2-3👍
Krzywa cukrowa👍
CBA👎
Homocysteina👍
IMK Multitest👍
Mutacja MTHFR👎
Mutacja PAI v leiden👎
Antykoagulant tocznia👍
Mycoplasma 👍
Ureaplasma 👍
E.coli👍
nick nieaktualnyDziewczyny help! Oczywiście żeby nie było różowo w wirusologii mam wynik: Cytomogelia Igg wynik dodatni, w klasie Igm ujemny. Oznacza to że przeszłam Cytomegalię i mam uśpioną. Pierwszy raz wyszedł mi taki wynik. A więc w okresie od poprzedniego badania do teraz przeszłam ją. Czy któraś z Was miała taki wynik?
-
AgaP83 wrote:Dziewczyny help! Oczywiście żeby nie było różowo w wirusologii mam wynik: Cytomogelia Igg wynik dodatni, w klasie Igm ujemny. Oznacza to że przeszłam Cytomegalię i mam uśpioną. Pierwszy raz wyszedł mi taki wynik. A więc w okresie od poprzedniego badania do teraz przeszłam ją. Czy któraś z Was miała taki wynik?
Aga,
Nie miałam takiej sytuacji, ale faktycznie masz przeciwciała czyli musiałas przechodzic ale już choroba nie jest aktywna, nie wiem co w takiej sytuacji 🙄 kiedy poprzednio miałaś robione badania?30lat
6 lat starań
Świeży transfer 3dniowca
Skurcze macicy 😭
7 dpt <1
12 dpt <0,1☹️
7dpt <1
10dpt ?
TSH👍
Immunofenotyp👍
Kiry👍
Kariotyp👍
Asa👍
Ana 1-2-3👍
Krzywa cukrowa👍
CBA👎
Homocysteina👍
IMK Multitest👍
Mutacja MTHFR👎
Mutacja PAI v leiden👎
Antykoagulant tocznia👍
Mycoplasma 👍
Ureaplasma 👍
E.coli👍
Poprzednie badania miałam w listopadzie. Niby wszędzie pisze że cytomegalia jest uśpiona. Ale wtórne zakażenie może wywołać ciąża lub leczenie immunopresyjne Nie wiem co o tym sądzić. Napisałam SMS do Pani Doktor. Ciekawa jestem czy odpisze. -
AgaP83 wrote:Dziewczyny help! Oczywiście żeby nie było różowo w wirusologii mam wynik: Cytomogelia Igg wynik dodatni, w klasie Igm ujemny. Oznacza to że przeszłam Cytomegalię i mam uśpioną. Pierwszy raz wyszedł mi taki wynik. A więc w okresie od poprzedniego badania do teraz przeszłam ją. Czy któraś z Was miała taki wynik?
Aga wynik jest poprawny. Przeszłaś, masz przeciwciała. I tyle. IGM świadczy o toczącym się zakażeniu więc u ciebie wszystko gra.
Jeśli przechodziłabyś ponownie cytomegalię w ciąży to nic się malcowi nie stanie. Chronią go przeciwciała. To jak z opryszczka- wtórne zakażenie jest bezpieczne dla płoduKoziaprinca lubi tę wiadomość
Wady:
# niedoczynność i Hashi i IO
# MTHFR C677 homozygota
# słabo dodatnie p/c kardiolipinie
# ostatnio kiepskie endo - 6 mm
#1 poronienie w 10 tyg (zarodek XX - zdrowy)
# NK - 25%
# il 10 i il 5 - za nisko
# szczepienia - dr Paśnik
Pozytywy:
* KIR BX (brak tylko 1 implantacyjnego)
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Mąż: armia zacna, morfo od 4-6%, fragmentacja 14% -
nick nieaktualnyBorden wrote:Aga wynik jest poprawny. Przeszłaś, masz przeciwciała. I tyle. IGM świadczy o toczącym się zakażeniu więc u ciebie wszystko gra.
Jeśli przechodziłabyś ponownie cytomegalię w ciąży to nic się malcowi nie stanie. Chronią go przeciwciała. To jak z opryszczka- wtórne zakażenie jest bezpieczne dla płodu
Dziękuję Borden: * chyba trochę panikuję bo co rusz to wychodzą jakieś kwiatki :/co badanie to coś wyjdzie. Badania wirusologiczne dla mnie to była oczywista oczywistość zawsze wszystko ujemne a tu taka niespodzianka -
Dziewczyny macie moze namiary na dobrego diabetologa w okolichach Katowic, Bytomia, Chorzowa?
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
IGA wrote:Dziewczyny macie moze namiary na dobrego diabetologa w okolichach Katowic, Bytomia, Chorzowa?
IGA ja chodzę do Agnieszki Krzywonos. Przyjmuje w kilku miesjcach na śląsku. Ja odwiedzam ją w Mikołowie.
Inna babka bardzo godna polecenia przyjmuje w Kato u Magnuckich (tam jest tylko jeden daibetolog więc nie sposób pomylic ja z kims innym). Zajmuje się babkami w ciąży i przed ciążą
pozdrawiamWady:
# MTHFR C677 homozygota
# NK - 25%
Pozytywy:
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
Borden wrote:IGA ja chodzę do Agnieszki Krzywonos. Przyjmuje w kilku miesjcach na śląsku. Ja odwiedzam ją w Mikołowie.
Inna babka bardzo godna polecenia przyjmuje w Kato u Magnuckich (tam jest tylko jeden daibetolog więc nie sposób pomylic ja z kims innym). Zajmuje się babkami w ciąży i przed ciążą
pozdrawiam
Dzieki za informacje 😁 ale nie umiem tej A. Krzywonos zbalezc na necie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 09:16
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
IGA wrote:Dzieki za informacje 😁 ale nie umiem tej A. Krzywonos zbalezc na necie.
wpisz w zanym lekarzu: diabetolog - mikołów,
Ona ma podwójne nazwiskoWady:
# MTHFR C677 homozygota
# NK - 25%
Pozytywy:
* Amh - 2,7
Zalety:
- 1 dziecko
milkaczar wrote:Co do dr Sodowskiej, to ja dopiero byłam na jednej wizycie, ale zdecydowaliśmy się na nią również ze wględu na to, że na facebookowych grupach dziewczyny polecały i pisały, że kontakt jest ok, więc mam nadzieję, że faktycznie tak będzie. Na razie pozytywne wrażenie na mnie zrobiła.
Nacix to prawda lepiej się nie nastawiać, a mieć badanie z głowy, bo może akurat coś wniesie do dalszej diagnostyki. A na czym polega to MSOME? W invimedzie też będziecie je robić?
MSOME to rozszerzone badanie nasienia, sprawdza się budowę plemnika w bardzo dużym powiększeniu. Pani dr zaleciła to badanie po tym, jak morfologia wyszła dość słaba więc zobaczymy co i jak. Tak, robimy w Invimedzie, po tym jak pisałyście o dużych różnicach w cenach badań zrobiłam małe rozeznanie i mniej więcej wszędzie są takie same ceny tego badania, więc już nie będziemy kombinować
Milka a u Was jest już jakieś podejrzenie co może być przyczyną, czy dopiero po dodatkowych badaniach będą jakieś konkretniejsze informacje?👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
PCOS, cykle bezowulacyjne.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna -
Dziewczyny, mam do sprzedania Miositogyn, pół opak. Lametty, żel wspomagający zapłodnienie FertilSafe, koenzym Q10.
Duphaston, Luteine podjezyk. i Estrofem (napoczete opak.).
Odbiór w Częstochowie lub Katowicach, ewentualnie wysyłka.
Proszę pisac na priv. -
Borden widzę że chodzisz do lekarza w moim mieście👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻