INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaaama892 wrote:Ja równie polecam dr Sadowska . Przeprowadziła nas przez cała procedurę , przeprowadziła punkcję .. transfer ... kontakt z dr był codzień , odpowiada na wiadomości . Później prowadziła moja cała ciąże. Jest dobrym lekarzem jak również ciepła i mila osoba, z która mamy kontakt do dziś .
Ja byłam leczona u dr na NFZ jedyne co mi się nie spodobało to to że przy zwykłej stymulacji zaserwowala mu lek refundowany który stosuje się do in vitro czym odebrała mi jedna z 3 szans refundowanych leków do in vitro tak powiedział mi inny lekarzPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
-
all wrote:Ja byłam łącznie w trzech klinikach w Katowicach, ale z dwóch innych nie byłam zadowolona. U dr Cygal znalazłam się z polecenia kilku par, którym też się u niej udało. Nasze leczenie trwało u niej 2 miesiące i zaszłam w ciążę. Także polecam z czystym sumieniem. Z kontaktem jest różnie, ale jak nie odpisywała, ja się kontaktowałam przez klinikę.
Dziękuję 🙂
Ja chce się przenieść z Gamety po licznych przygodach i ciężko mi coś wybrać.
Dobrze znać Wasze opinie na temat lekarzy 😊 -
Ja też mogę polecić dr Cygal. Od innych ginekologów słyszałam, że z takimi zaburzeniami to tylko pełny protokół i od razu in vitro, najlepiej z bankiem nasienia bo nie ma sie co bawić w nieskuteczne półśrodki, że tylko wydamy kasę.
Cóż, dr Cygal zaproponowała najprostszą stymulację i monitoring i po drugim cyklu na Clostilbelgycie zaszłam naturalnie w ciążę 🙂 nie miałam też problemu z kontaktem SMS, odpisała po godzinie odnośnie dawkowania leków.
Ciążę prowadzę u innego lekarza ale co do niepłodności naprawdę super, szczególnie że dr jest też andrologiem i zawsze coś doradzi w sprawie partnera. -
nick nieaktualny
-
Ja również leczę się u dr Cygal i szczerze Ją polecam. Jest konkretna i kompetenta, według mnie zleca konieczne i trafne badania, bierze pod uwagę wyniki badań wykonane poza kliniką. Ma indywidualne podejście do pacjenta. Przy tym wszystko fajnie tłumaczy. Co do kontaktu to rzeczywiście bywa z tym różnie, ale uwazam, że warto spróbować. Trzymam kciuki.
MałaMi90 lubi tę wiadomość
-
Staraczka2020 wrote:Dziękuję za Wasze odpowiedzi😊 Chyba zdecydujemy się na dr Cygal.
Hej.....ja bylam pod opieka Pani Dr Sodowskiej.
Przygode zaczelismy w 2017 o ile dobrze pamietam a skonczylismy w 2019 majac dwojke cudnych dzieciaczkow. Coreczka 👼❤️ i 🌈synus ❤️.
Obie ciaze prowadzilam do ok 15tc rowniez u Dr Sodowskiej w Centrum Medycznym, ktore jest na dole kliniki InviMed.
Tak wchodze od czasu do czasu tutaj i czytam wasze wpisy.
Trzymam za kazda z was kciuki zeby sie udalo. Jak sobie przypomne przez co trzeba przejsc 🙄 ale kazda z Nas zasluguje na ten cud szczescia ❤️❤️❤️MałaMi90 lubi tę wiadomość
-
Kaaama892 wrote:Ja równie polecam dr Sadowska . Przeprowadziła nas przez cała procedurę , przeprowadziła punkcję .. transfer ... kontakt z dr był codzień , odpowiada na wiadomości . Później prowadziła moja cała ciąże. Jest dobrym lekarzem jak również ciepła i mila osoba, z która mamy kontakt do dziś .
Hej....jak tam u Was? Chyba jedyna sie jeszcze pojawiasz tutaj za moich czasow jak tu bywalam tez.
Nasza Olivka miala by 2 latka i 8 mcy teraz 👼😔❤️❤️
Nie ma dnia zebysmy nie mysleli o Naszym Aniolku.
Ale duzo radosci daje Nam biegajacy po domu Olivier, wczoraj skonczyl 19mcy ❤️❤️MałaMi90 lubi tę wiadomość
-
Hej za tydz mam 1 wizyte w klinice u dr Cygal. O 2 dziecko staramy sie 3 lata. W pierwsza ciaze zaszlam bez problemu naturalnie. Mialam monitoring owulacji i HSG- wszystko ok. Mąż zrobil badanie nasienia:
Objętość 1,50
Ph 7,70
HOS test 51%
Żywe plemniki 50%
Koncentracja 66,39 mln/ejakulat
Ruch P+NP 48,62 %
ruch P 31,81 %
Ruch Np 16,81 %
Uplynienie 10
Morfologia 2 %Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Myślicie ze do inseminacji sie załapiemy czy raczej nie z takimi parametrami... i czy sens bedzie kase wydac na inseminacjie z tymi wynikami? Jestem zielona w tym temacie....Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Atopikowa wrote:Myślicie ze do inseminacji sie załapiemy czy raczej nie z takimi parametrami... i czy sens bedzie kase wydac na inseminacjie z tymi wynikami? Jestem zielona w tym temacie....
Lepiej byłoby zrobić więcej badań nasienia. Czy mąż bierze jakieś suplementy na poprawę? Byliście u androloga? Teoretycznie te wyniki nie są złe, ale warto byłoby poszerzyć diagnostykęAtopikowa lubi tę wiadomość
Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej -
milkaczar wrote:Lepiej byłoby zrobić więcej badań nasienia. Czy mąż bierze jakieś suplementy na poprawę? Byliście u androloga? Teoretycznie te wyniki nie są złe, ale warto byłoby poszerzyć diagnostykę
Witaj,cieszę się że napisałaś
Mąż od roku bierze witaminy -Profertil, selen,żeń szeń . Badanie nasienia robił 3 razy i za każdym razem wyniki są zbliżone. Byl tez u lekarza i ma jednostronne żylaki PN ale małe i lekarz nie zalecał operacji.Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Atopikowa wrote:Witaj,cieszę się że napisałaś
Mąż od roku bierze witaminy -Profertil, selen,żeń szeń . Badanie nasienia robił 3 razy i za każdym razem wyniki są zbliżone. Byl tez u lekarza i ma jednostronne żylaki PN ale małe i lekarz nie zalecał operacji.
Specjalistą nie jestem, ale myślę, że mogą pozwolić Wam podejść do inseminacji z takimi wynikami. Do kogo idziecie i kiedy macie wizytę?Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej -
Staraczka2020 wrote:Dziękuję za Wasze odpowiedzi😊 Chyba zdecydujemy się na dr Cygal.
-
milkaczar wrote:Specjalistą nie jestem, ale myślę, że mogą pozwolić Wam podejść do inseminacji z takimi wynikami. Do kogo idziecie i kiedy macie wizytę?Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Bibilus87 wrote:A ja zaliczyłam wszystkich lekarzy w Invimed i dopiero dr Kobielski doprowadził mnie do ciążyOna 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Atopikowa wrote:Witaj,cieszę się że napisałaś
Mąż od roku bierze witaminy -Profertil, selen,żeń szeń . Badanie nasienia robił 3 razy i za każdym razem wyniki są zbliżone. Byl tez u lekarza i ma jednostronne żylaki PN ale małe i lekarz nie zalecał operacji.
Mój mąż brał pół roku Profertil i Supramen i zero poprawy w parametrach nasienia. Sama zaplanowałam mu suplementację:
-codziennie szklanka soku pomidorowego (likopen) + łyżka oleju z czarnuszki
- koenzym Q10 (ubichinon)
- L-karnityna 1000mg
- Glutation
- Tribulus Terrestris 900 mg
- kwasy omega 3 (DHA 240mg i EPA 180mg)
- cynk
-komplet minerałów i witamin
Wyszło mnie to 3 razy taniej i po 2,5 miesiąca zaszłam w ciążę. Nie będę tu reklamować firmy ale jeśli chcesz to zapytaj priv gdzie kupowałam.
Może komuś pomoże, mój mąż miał akurat słabą morfologię.
Atopikowa, Atopikowa lubią tę wiadomość
-
No właśnie ta morfologia najgorsza....Panipielegniarka wysylam zaproszenie,chetnie sie dowiem wiecejOna 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
A powiedzcie mi czy w tej klinice jest dofinansowanie do In vitro? Jak to z tym wogole jest?Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Pani pielęgniarka ja też chętnie się dowiem wysyłam zaproszeniePokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)